Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1780. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
57.177
Cevap
701
Favori
4.426.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
81 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 17781779178017811782
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Black Field B kullanıcısına yanıt
    @Ado Hocam Selam,

    Konuyla ilgili yardımcı olursan çok sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PHO3N1X

    Hocam 9 bayi aradım 2800 ve 3200 arası fiyat aldım.3 bayi hariç diğer 6'sı üretim yılından bile bihaber yaşıyor,gerçekten enteresan.A+ inverter 2017 olduğunu söyleyen bir satıcı bana 2900'e bırakabileceğini söyledi,özellikle eminsiniz değil mi 2017 olduğuna dediğim,halde evet dedi.Şimdi ben bayiye gittiğim takdirde bu durumu nasıl anlarım,2016 mı 2017 mi olduğunu ? Ayrıca fiyat konusunda ne düşünüyorsunuz almam uygunsa alabilirim.

    2016 ile 2017 üretimi arasında kalite anlamında çok fark var mı ki?
  • 24.000 btuluk klima alacağın arkadaşlar hangi markalara bakmalıyım sizce tecrübesi olan arkadaşlar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mahmutnur M kullanıcısına yanıt
    Saatlik tüketim kw katalog değerlerinde kaç?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba. Ado hocam özellikle size.)
    Bir-iki gün içerisinde klima almak istiyorum. Airfel'de karar kıldım gibi; ama Regal'e de fiyatı açısından gönlüm yatıyor :) Soğutma amaçlı kullanacağım. Sonbahardan kışa geçişte 1 ay falan da ısıtma amaçlı kullanabilirim. Isıtma için doğalgaz kullanıyoruz. Airfel 2800 civarı. Regal'i de 2300-2400 Tl civarı bulabilirim. hangisini önerirsiniz? (18 binlik almam gerekiyor)
  • Arkadaşlar hepinize cani gönülden cevap vermek istiyorum lakin malum forum 1-2 gündür eziyet çektiriyor

    Girip bir sürü yazı yazıp bir de gitmediğini görmek çıldırtıyor adamı bu nedenle ağırdan alıyorum kusura bakmayınız lütfen.
  • SlmKbr kullanıcısına yanıt
    Kalite anlamında aralarında uçan kaçan bir şey yok hocam, o halde muhatap ve uzun garanti yanına düşük bütçe de eklenince Regal tabi ki ön plana çıkar.
  • Merhabalar,

    Değerli üstadlarım öncelikle bilgilendirici yorumlarınız için sizlere teşekkür ederim. Hiç bir bilgim yoktu klimalar hakkında. Yaklaşık 2 saatte forumu takip ederek az çok bilgi sahibi oldum.

    Bizim Ankara'da ufak ( yaklaşık 30 m2 diyelim ) biz eczanemiz var. Çift tarafı cam vitrin. ısınma- soğutma bugüne kadar klima ile oluyordu. Eski bir Toshiba marka klimamız vardı. (24000 btu) kışın çalışınca ilk başlangıçta voltaj düşüyordu ve baya da sesliydi. Bu emektar bozuldu ve yeni bir klima almak istiyoruz. Malum eczane ve ilaçlar olduğu için hem ısıtma da hem de soğutma da iyi verim almamız lazım.

    Size bir kaç sorum var.

    ME ve MHI 'dan başka önerebileceğiniz marka model var mıdır?
    Size göre 24000 btu gerekli mi?
    Teşekkürler.
  • marcio M kullanıcısına yanıt
    Selamlar Hocam;

    30m2 alan için teknik olarak 14.000BTU dolaylarına ihtiyaç var hatta iyi kalitede 12 lik bir klima dahi normal şartlarda iş görür.

    lakin öncelikle ticarethane olması, kapı sirkülasyon yüksekliği, içeride bulunan emtiaların kütlesel ısısı, insan vücut ısıları ve en önemlisi camekan yoğunluğu nedeniyle elbette bizler üst BTU ları tercih ederiz. Ancak yine de 24.000 BTU bence abartılı bir tercih olur.

    Günümüz koşullarında teknolojinin ilerlemesi, gaz kimya yapılarının değişmesi, yazılımsal varyasyıonlar ile ek güç kazanımları vs derken aslında sizin oraya 18 lik klima dahi ÇOK gelecek olsa da, yukarıda bahsi geçen gerekçeler nedeniyle tercih edilmesi gereken BTU dur diye düşünüyorum.

    Ara btu dediğimiz 16 lık klima üreten markalar da var onlar da tercih edilebilir tabii ki. Yine de rakamsal anlamda çok katkısı olacağını düşünmüyorum. Bu nedenle şahsi fikrim halen 18 likten yana.

    Marka konusuna gelince.

    Her zaman yazdığım gibi klima işi marka değil koşul işidir ve koşullarınızın ne derece zorlu olduğunu siz bizden daha iyi bilirsiniz.

    Eğer yüksek risk içerikli (Tranklizan ilaçlar mesela) ilaç emtia oranı yüksek ise (gerçi zaten bunları dolaplarda saklıyorsunuz ama neyse) veya içerideki iklimlendirme aralığı çok belirli bir noktada tutulmak zorunda ise (24.4 derece stabil mesela) bu gibi durumlarda mühendilikleri daha kuvvetli markalar olan ME MHI DAIKIN gibi markalar elbette tercih sebebidir.

    Ancak derseniz ki ''Biz zaten ilaç güvenliklerini sağlıyoruz, insana yönelik konfor koşulu oluşsun yeter'' o halde hocam gidin iyi servis hizmeti olan, ekonomik ve uzun garantili ürünleri tercih edin, üzerine bir de ek garanti yaptırın, 5 yıl veya 7 yıl sorunsuz kullanır gidersiniz.

    Tabi ek garanti uygulaması olmayan markalar da var. kalitelerine güveniyorlar da, ben bizim ülkemizin koşullarına güvenemiyorum onu ne yapacağız




  • 150 m2 yi duvar tipi bir klima ile soğutmak mümkün müdür acaba? Sadece soğutma amaçlı düşünüyorum. Salonun kapısı olmadığı için kapatıp alanı düşürmem mümkün olmuyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • someoneme kullanıcısına yanıt
    Duvar tipi bir klima derken, bir yazısını ADET anlamında yazdıysanız bunun mümkünü yok tabi ki.

    150m2 alan için yaklaşık 70.000BTU klima ihtiyacınız var, artık bunu 3 adet 24 lük takarak mı elde edersiniz yoksa 1 adet 50 lik salon bir de 18 lik split şeklindemi bilemem :)
  • nc39 kullanıcısına yanıt
    Hocam geçiş güzergahını görmeden yorum yapmak zor. kaldı ki şeytanın karı boşadığı zaman diye bir tabir var hocam klimacılar şu an çıldırmış durumda, kimsenin o tesisat eğip bükme işleri ile uğraşacağını pek sanmıyorum. Bir bahane bulur ya açar ya da işi sonraya bırakırlar.
  • _CarpeDiem_ _ kullanıcısına yanıt
    Koşullar nedir hocam? Bölge neresidir? kaç m2 alan içindir? evin cephesi nedir? günde kaç saat güneş alır? evde kaç kişi yaşar vs vs
  • Ado hocam selamlar,

    İzmir'de yaşıyorum ve ağustosda evleniyorum. Evim'in salonu için klima almam gerekiyor. Evim çatı katı 4. kat. Emlak bankası evi yalıtımlı ve blok beton. Salonum yaklaşık 30-32 m2 ve kapı yok.öğlen 3'den sonra güneş tamamen salonumda ve batana kadar kalıyor. Bu koşullarda 18 hatta 24lük bir makina almam gerekiyor diye düşünüyorum. Ama bu rakamlara evlilik harcamalarından dolayı çıkmam zor duruyor.

    2.el klima alsam sizce sıkıntı yaşar mıyım? klimacılardan bakımı yapılmış 2el cihaz almayı düşünüyorum. Arçelik-beko neo plazmalar sıkıntılı diyorlar piyasada hep onlar var 2. elde. Regal veya demirdöküm yan firmaları var. Eski cihazlar ama günü kurtarmam gerekiyor. 2. el 18lük regaller montaj dahil 700-800 gibi rakamlara bulabiliyorum. Sizce tercih edilebilir mi? Yoksa arçelil-beko neo plazma mı ?

    Belirtmeyi unutmuşum sadece soğutma da kullanılacak.
    Teşekkürler :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ekkkooo -- 30 Haziran 2017; 15:26:32 >




  • bkmtkm B kullanıcısına yanıt
    Keşif hizmeti yetkili servis tarafından ücretsiz sunuluyor mutlaka bu hizmeti alın hocam. Aynı zamanda vakum olmazsa olmazımız lütfen ihmal etmeyin mutlaka yapsınlar.
  • dış ünite 13-18 arası fanın olduğu yerden güneş alırsa sıkıntı oluşur mu?Üst tarafını çatının saçağı koruyor ama on taraf direkt açık
  • Ado kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ettim üstat. bir hayli zahmet verdim çizimlerle filan. kararımız 18000'lik yönünde olacak. sadece soğutma amaçlı kullanacaz. 3000 tl'ye kadar limitimiz var. rica etsem marka model önerisinde bulunabilir misin? yarın konuyu nihayetlendirmek gibi bir düşüncemiz var da. teşekkürler tekrardan.
  • Ado hocam ben de klima almayı dusunuyorum. Mitsubishi Daikin Alarko Toshiba ve Midea markalarına baktım 24.000 lik klima dusunuyorum. Midea digerlerine gore daha ucuz bu konuda siz ne dusunuyorsunuz? kalitesi nasıldır hangisini almalıyım. cevabınız icin simdiden tesekkurler.
  • Arkadaşlar 2000 liraya kadar klima arıyorum.Airfel Ltxn35u 12.000 Btu ile Baymak elegant plus A++ arasında kaldım.Hangisini önerirsiniz çok kısa zamanda sipariş geçicem.Veyahut başka önerdiğiniz var mıdır teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    Koşullar nedir hocam? Bölge neresidir? kaç m2 alan içindir? evin cephesi nedir? günde kaç saat güneş alır? evde kaç kişi yaşar vs vs
    Marmara bölgesi, 20-21 metrekare, akşama doğru güneş alır, yalıtım yok. 4 kişi yaşar.
    Hem ısıtma hem de soğutma amaçlı ekonomik bir model tavsiye ederseniz çok memnun olurum.
    Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _CarpeDiem_ -- 30 Haziran 2017; 16:2:46 >
  • 
Sayfa: önceki 17781779178017811782
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.