Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1757. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: hayst , ghost42 Daha Az
2 Kayıtlı Üye ve 12 Misafir - 14 Masaüstü
5 sn
57.072
Cevap
696
Favori
4.415.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
80 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 17551756175717581759
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • CnnRose kullanıcısına yanıt
    Balkonda oluşacak ısı kayıplarını düşünürsek, ki siz zaten güneşi perdelerle kesmişsiniz, 9.000BTU oraya yeter. Hatta ocak/fırın çalışmadığında mutfağın sıcağını kırması da olası.
    Normalden daha fazla ısı kaybı olacağı için ev içindeki başka bir odaya kıyasla tüketimi biraz daha yüksek olur o kadar.

    9.000BTU ve 12.000BTU arasında fiyat farkı fazla olmadığından, ilk alım maliyetini biraz yükseltip klimanın ekonomi yapmasını daha da kolaylaştırabilirsiniz.
  • Hocam Beko'nun 9000lik 1530lira, 12'lik piyasada yok varsa da en son 2200-2500 bandında idi. Vestel veya başka marka vs. alma taraftarı değiliz çünkü küçük şehirde en iyi servis, evdeki her ürün Arçelik grubundan oradan tecrübeliyim. @Ado hocam da siz gibi yeterli gelir gibi bir yorum yaparsa ona göre 9luk alıcam 12'lik aynı model klima şu an 2250 liraya geliyor, arada 720 lira var. Sadece yazları kullanılacak bir klima için bu farka değer mi acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CnnRose kullanıcısına yanıt
    Rahat rahat yeter merak etmeyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deneme

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba midea blanc 18.000 btu klima almaya karar verdim. Mersinde ikamet ediyorum. Burdaki bayiden 3100 tl fiyat aldım. Ama internette gittigidiyor da ege ticaret puanlarla birlikte 2800 tl ye veriyor. Sizce hangisini almaliyim. Arada 300 tl fark var. Internetten almak mantıklımi? Ayrica garanti ve servis süreci sıkıntıli olurmu? Şimdiden teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bende ona bakınıyordum arcelık vestel mıdea blanc arasında kaldım.vestel nature 24 bınlık 2900 arcelık 18330 2900 mıdea blanc 18.000 2800 tl.pıyasadan cok daha uygun ucununde fıyatı.o yuzden bende sızın gıbı kararsız kaldım.bayılerde fıyatlar cok yuksek malesef.ben mıdea nın cagrı merkezını aradım telefona kımse bakmadı.telefona bakmayan cagrı merkezı olurmu dedım kendı kendıme.ne kadar kalıtelı olursa olsın urunun servıs olayı yada bılgı amaclı aradgnızda karsınkzda bır muhattap bulamıyorsanız o klımadan uzak durmak gerekır.arcelık 3+4 sene garantı verıyor bılemedım bende.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrhhh -- 16 Mayıs 2017; 11:46:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrhhh

    Hocam bende ona bakınıyordum arcelık vestel mıdea blanc arasında kaldım.vestel nature 24 bınlık 2900 arcelık 18330 2900 mıdea blanc 18.000 2800 tl.pıyasadan cok daha uygun ucununde fıyatı.o yuzden bende sızın gıbı kararsız kaldım.bayılerde fıyatlar cok yuksek malesef.ben mıdea nın cagrı merkezını aradım telefona kımse bakmadı.telefona bakmayan cagrı merkezı olurmu dedım kendı kendıme.ne kadar kalıtelı olursa olsın urunun servıs olayı yada bılgı amaclı aradgnızda karsınkzda bır muhattap bulamıyorsanız o klımadan uzak durmak gerekır.arcelık 3+4 sene garantı verıyor bılemedım bende.

    Mideanin musteri hizmetleri ve servis ağını pek bilmiyorum. Ama kalite olarak vestel ve arcelikten kat ve kat üstün olduğunu biliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onları bende okudum hocam forumlardan.ama arıza yaptıgı zamanıda dusunmek lazım bence.benım semtımde 7 tane mıdea servısı var ama yınede kararsızım :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir semtte 7 adet midea servisi

    Hocam neresi bu semt?

    Mideanın toplam servisi kaç tane ki zaten


    Bu arada elbette ki bahsi geçen markalar ile Midea kıyaslamak abesle iştigal olur. Yine de Midea severlerin kendi beyanlarından öğrendiğim kadarıyla her Midea nın da bir olmadığı söyleniyor bilginize. İyi araştırın lütfen.

    Benim için kıstas şu, Midea kompresör de üreten bir firma, Midea adı altında ürettiği klimaya Midea kompresör kullanıyor mu o önemli?

    Zira bildiğiniz üzere LG firması da Televizyon üreticisidir ancak daha da önemlisi panel üreticisidir. Asıl sorun şu ki, LG panel üretim maliyeti yükske olması nedeniyle bazı LG marka televizyonlara LG panel yerine daha ucuz olan CHİMEİ panel kullanır.

    Umarım ne demek istediğim anlaşılmıştır, Satıcıdan mutlaka kompresörü teyit ediniz. Eğer kompresörü de Midea değilse o zaman gidin Çinin en merdivenaltı klimasını alın nasılsa fark eden bir şey olmaz, aradaki tek fark önünde Midea yazması olur.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Hocam ıstanbul esenyurtta oturuyorum ınternetten sayfalarına gırdıgımde servısler gozukuyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrhhh E kullanıcısına yanıt
    O zaman günahlarını almayayım adamların, her ne kadar batıdan uzaklaştıkça her ilde 1 tane olsa da (Bu kısmı çok saçma) yine de Megapol ve metropollerde oldukça yaygınlar yiğidi öldürelim hakkını yemeyelim.

    Hadi sayı bu kadar yüksek iken bir de kaliteye odaklansalar da, şu insanların çektiği çileler son bulsa
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Yaygınlarda hocam ben hıc bır evde gormedım. Servıs cok ama nedense pek talep eden olmamıs bu tarafta.genelde arceljk beko bosh sıemens var.mıdea ıle arcelık aynı fıyat su anda mıllet arcelık bılındık dıye arcelık alıyor.gercı bazı sıtelerde yorum yapanlar olumune mıdea dıyorlar.onlar ya mıdea bayısı yada calısanı falandır bence.mıtsubıshı alamıyorsan mıdea al dıyor adam :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrhhh E kullanıcısına yanıt
    Hocam o senin dediklerini yazanlar genelde 9köy arkadaşımız ve daha önce bu forumda olan, fikren anlaşamadığımız ama insan olarak sevdiğimiz kardeşlerimiz, onlara da selam olsun buradan

    Fikren anlaşamadığımız kısmının temelinde zaten bu ME ve MİDEA mevzuları vardı.

    Bakınız şu an yazmıyorum buraya, ama bu yazımın linkini kopyalayıp saklayacağım, yeri zamanı geldiğinde eğer olursa size bir şey yazacağım şu an yazamam zira yeni yaptığım bir girişim. olduğunda size daha detaylı yazarım ve servis ağının neden bu kadar geniş olduğunu, ama neden hiç bir işe yaramadığını da bu şekilde ispat ederim. Biraz zaman ihtiyaç var tabi daha bu gün girişimde bulundum.

    Şimdi biz neden anlaşamayız? mesela şu an Beyaz Eşya bölümünde de bu tartışma var, Onlar der ki git en kral markayı al 10.000TL ver 20 yıl arkana bile bakma, Ben de derim ki Yok artık hayatta vermem o parayı, giderim 3.000TL lik 5-7 yıl garantili ürün alırım. Bozulmayıp da her 5 senede veya 7 senede bir yenilediğimi bile düşünsem, yine de hem o kadar para vermemiz olurum hem 15 20 yıl boyunca güvencede olurum hem de 5 senede bir teknoloji değiştirmiş marka yenilemiş olurum.

    Anlaşamama durumumuz bu. Bu benim kişisel yaklaşımım abi ben gidip de 20 yıl kullanayım mantığı ile ürün almam, hele araba parasına klima beni dövselerde almam.

    Bak bu konuda en güzelini DAIKIN söylemiş abi itiraf gibi olur.

    HER KLİMA SERİNLETİR
  • Hocam aynen katılıyorum sıze. Benım ıs yerınde vestel var ınvertorlu falanda degıl bı odasında zass var ıs goruyor hem sogutuyor hem ısıtıyor hemde canavar gıbı valla.eskı evımdede mıtsubıshı elwctrıkvardı oda cok ıyıydı.zaten param olsa burda uygun fıyata orta segmentte klıma almam dırek gıder en ıyısını alırım.burda arastırıyoruz kı uygun fıyata ıyı bır klıma alalım.yoksa dedıgım gb ben 7-8 bın verdıkten sonra zaten ME almasını bılırım buralardada hıc yazmam.sonuc olarak bazı uyeler mıdeanın cok reklamını yapınca sırket pıyasaya gazlıyormus gıbıme geldı.bunu baska forumlarda baska kullanıcılarda yazmıs.ME alamıyorsan mıdea al ne demek ya :) toshıba var alarko var kı klımanın mucıtı.daıkın var adam bunların hepsını sılıyor.burdada bence pıyasaya gaz verıyor ve reklam yapıyor bayıler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam arçelik ve vestel bildiğim kadarıyla alüminyum boru kullanıyor. Midea ise bakır boru kullanıyor. Bu bile kalite demek. Kompresörun baska bi marka olacağını düşünmüyorum. Ama yinede arayip soracağım. Başka ne gibi sorunlar olabilir.? Ona göre firmaya telefon açacağım
  • mahmutnur M kullanıcısına yanıt
    VESTEL henüz geçiş yapmadı alüminyuma. VESTEL'in alm kullanımı 4 metrelik montaj kiti ile sınırlı, o da eğer isterseniz 5M bakır hakkınız zaten mevcut.

    ARÇELİK resmi beyanı 1 yıldır üretimlerin alm olduğu yönde ancak bazı arkadaşlar başka kanallardan bana uzun yıllardır alm olduğunu belirttiler. İnkar etmem, İddia da etmem ben bilgiyi ARÇELİK ten almıştım yalan söylüyorlarsa bilemiyorum.

    MİDEA için siz ''Sanmıyorum'' diyorsunuz ben ise biliyorum başka kompresörler kullandıklarını ki yadırgamıyorum zira bütün markalar yapıyor bunu. Her modeline aynı kalitede yaklaşmıyorlar, o nedenle bazı durumlarda ben özellikle MARKA DEĞERİ adı altında para ödendiği konusunda ısrar ediyorum.

    Söz konusu MİDEA ise ben büyük sorunlar olacağını düşünmüyorum servis hizmeti dışında. Zaten benim size ''Şunu sorabilirsiniz'' diğyeceğim şeylere de ya cevap vermezler zira bilmezler, yada tarafsız cevap vermezler neticede kendi markaları

    Siz kendinizi yasal güvenceye alın, Servisin size vermesini istediğiniz hizmetler konusunda garanti alın, gerisi sorun olmaz hocam. Vakum konusunu vs zaten artık yazmaya bile gerek görmüyorum size
  • emrhhh E kullanıcısına yanıt
    Bunu anlayan üyelerimiz olduğunu görmek ne güzel

    Tabi burada MİDEA kötüdür de demiyoruz da, sizin yaklaşımınızda olduğu gibi ME alamıyorsan MİDEA al konusu biraz marka kayırması gibi geliyor insana ister istemez.
  • ADO hocam sen diyorsun ki yani sadece serinlemek için klimaya alt orta segmen klima bile alsan işini görür


    ben yazlığıma klima aldım sadece 3 / 4 ay serinlemek için neden 6000 tl me alayım 3000 tl beko işimi görüyorsa 150 tl verdim üzerinede + 4 sene full garantide yaptırdım toplamda 7 sene garanti oldu
  • önemli olan servis ve karşında muhattap bulabileceğin mh temsilcileri


    beko arçelik vestel servisleri araddığım anda servis dediği saatte geliyor işimide görüyor arıza varsa hallediyor ne beko arç vestelden hiç bir zaman servis sorunu yaşamadım bunca yıldır
  • Aynen oyle zaten arcelık beko vestel servısten kazanıyor her zaman.dusun bulundugun sehırde bı tane servıs var yazın klıman arızalandı ne yapıcaksın abı kac gun bekleyeceksın bellı degıl .ama bu markalarda oyle bı sıkıntın olmuyor.kaldıkı arcelık lg ıle calısıyor klımada ve 3+4 sene sana garantı verıyor buda bır albenı bence.5 sene sonra klıman arızalansa bıle sorun yok ucretsız gelıp yapılacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 17551756175717581759
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.