Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1739. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
57.071
Cevap
696
Favori
4.415.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
80 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 17371738173917401741
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dün itibari ile arçelik 09330 klimanın kurulumu tamamlanmış.İş sebebi ile evde olamadığımdan sağolsun ustalar mükemmel! iş çıkartmışlar.Klima borularını geçmek için açılan delikten iki tane daha klima borusu geçer,klima motorunun dışarı konan kısmının arkasına klima boruları kaba tabirle resmen depilerek konmuş,delikler alçı ile kapatılmamış vede kırıp dökerken yapılan pislik cabası.Youtubede var,en azından yabancı ustalar nasıl iş yapıyor diye izleyin biraz ya.Neyse yapacak bişey yok.Hafta sonu bize iş çıktı.Umarım klimanın hayrını görürüz.520*4 taksite aldım bu arada.
  • Buyurun size İyonizer

    Beyaz ok işareti ile gösterdiğim yer iyon çıkışı, klimanın hava çıkış ağızına takılıdır orası.

    Gördüğünüz gibi 220V girer, ion çıkar, bütün teknoloji bu ;)




  • serpond S kullanıcısına yanıt
    Bunu kabullenmeyin lütfen, Biz burada bunun mücadelesini çok veriyoruz. Servis facialarına karşı elimizden geldiğince direnç gösteriyoruz.

    Siz bunu kabullenir ve ''Bize iş çıktı'' derseniz gittikleri her evde bu facia artarak devam eder.

    Bakınız bu forumda örneği var, bir markanın montaj faciasına karşı sosyal gücümüzü kullanarak bölge müdürlüğü baskısı ile aynı servise bütün kırıp döktüklerini, alçısını yaptırıp eksik noktalarını tamamlattırdık burada.

    bence buraya resimleri paylaşın, biz de kurumun yetkililerine ''Buyurun servisinizin yaptığı montaj, Buyurun servisinizin hizmet anlayışı'' diyebilelim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: unreleased

    Belirttiğiniz toplam bütçe mi yoksa birer klima için mi?

    Malesef toplam bütçe

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    Hocam her iki ürün de VESTEL markasında üst segment modeller

    gerek easy start özellikleri gerek -10 ve -15 gibi derecelerde çalışma vaatleri, gerek değişken devirli dış ünite fanları hep avantaj hanesine yazılacak unsurlar.

    Plazma serisi eski FASHİON kasalarda olması nedeniyle ilk başlarda benim tereddütlü yaklaşmama neden olsa da FASHİON faciasından sonra yapılan komple değişiklik ile plastik ve kasa yapısı anlamında da rüstünü ispatlamış üründür. Ben minimalistik ürünleri sevsem de, bu ikili kıyaslamada elbette ki PLAZMA modelin özellikleri daha ön plana çıkar ve aradaki fiyat farkı zaten YOK denecek seviyede.

    Bu ürünleri kullanırsanız ben satmak isteyeceğiniz de pek düşünmem lakin hayırlısı diyelim şimdiden :)

    Normalde VESTEl söz konusu olduğunda ben bölgesel yaklaşırım konuya zira elbette ki ürünleri tanıdığım için nerede ne sıkıntı çıkartabileceklerini kestirebiiyorum. Sizin hem kullanım şekliniz hem de bölgesel koşullarınız neticesi sorunsuz kullanabileceğiniz modeldir her ikisi de

    tamamdır hocam. zaten hesapladığımda aylık 18 tl fark var plazma lehine. ikisi arasında da 120 lira fark var o yüzden plazma alacağım. siz vestel minimalistik amiral gemisidir yazdığınız için bir sorayım dedim
  • CnnRose kullanıcısına yanıt
    Sebebini bilemiyorum tabi lakin minimalistik üzerinde çok duruyor firma

    Bir dönem PUZZLE buzdolaplarında olduğu gibi resmi olmayan bir VIP hizmet söz konusu bu ürünlerde :)
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Minimalistik'i mi alalım hocam yani bu arada bilgi olarak düşeyim çünkü çoğu Vestel servisi ek garanti hakkında bilgi sahibi değil. Klimayı aldıktan sonraki ilk 3 ay içinde +4 yıl garanti ücretine 140 TL dediler.
  • CnnRose kullanıcısına yanıt
    Yok hocam size uyanı sizin seçiminiz. Kafanızı bulandırmayayım şimdi :D

    Ek güvence konusunda haklısınız hocam uygulamalar biraz karışık olabiliyor servislerin de kafası karışıyor hali ile, bu vesile ile ben de tekrar edeyim. Elektronik ve Küçük ev aletleri gurubu haricinde beyaz eşyalarda olduğu gibi KLİMA ürün gurubunda da garanti süresi 7 YIL yapılabilmektedir. bedelini arkadaşımız yazmış ilk 3 ay 140TL

    Daha sonra yine yaptırabilirsiniz (Garanti bitmeden) ancak rakam cazibesini yitiriyor
  • Emre.35 kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam. vestel'i arçelik'e tercih etme sebebim maalesef fiyatı. gg kazananlar kulübü %5 indirim ve 100+20 bonus kampanyası sebebiyle minimalistik 1650 liraya mal edilebiliyor, diğeri de 1780 liraya geliyor. arçelik bunlardan en az 430 lira daha fazlaya geliyor maalesef.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Üstat minimalistik, plazma inverter ve midea modernstar arasında kalsan hangisini/niye seçerdin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ssermet S kullanıcısına yanıt
    Hocam olaya markasal yaklaşırsak ve söz konusu klima ise, VESTEL ile MİDEA aynı kefeye koyulmaz.

    Yalnız ben MİDEA modellerine çok hakim değilim dolayısı ile bahsettiğiniz model, özellik anlamında MİNİMAİSTİK ve PLAZMA altında kalabilir ona bir şey diyemiyorum.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Midea sanırım klimacı o yüzden Vestel biraz altta kalıyor. Benim merak ettiğim mesela eniştenize minimal ve plasmadan birini almak zorunda kalsanız hangisini alırsınız onu merak ediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ssermet S kullanıcısına yanıt
    Eniştem gitsin kendi klimasını kendi alsın ben neden alayım


    Plazmanın kağıt üzeri verileri iyi olsa da ben minimalistik alırdım :)
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Arkadaşlar PANASONIC KIT UE9 RKE kullanan varMı aranızda? Bu model etherea nın alt modeli imiş,
    12m2 odada sadece soğutma için kullanacağım, marka düşkünü değilim, iç ünite sesli çalışıyormuş,
    önceki klimam çok enerji harcıyordu, 2500tl fiyat aldım, fatura dostu bir cihaz olsun istiyorum.

    fiyat performans bakımından alınır Mı? ne dersiniz ?

    http://panasonic-klima.com/urunler/duvar-tipi-klimalar/ultraefficiency
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    Yok hocam size uyanı sizin seçiminiz. Kafanızı bulandırmayayım şimdi :D

    Ek güvence konusunda haklısınız hocam uygulamalar biraz karışık olabiliyor servislerin de kafası karışıyor hali ile, bu vesile ile ben de tekrar edeyim. Elektronik ve Küçük ev aletleri gurubu haricinde beyaz eşyalarda olduğu gibi KLİMA ürün gurubunda da garanti süresi 7 YIL yapılabilmektedir. bedelini arkadaşımız yazmış ilk 3 ay 140TL

    Daha sonra yine yaptırabilirsiniz (Garanti bitmeden) ancak rakam cazibesini yitiriyor

    hocam son mesaj nasılsa belli oldu vestel alacağız, yani tavsiye etmiş olmayacaksınız. üstte minimalistik alırdım demişsiniz açıkcası tasarımı da beni baya etkiledi, minimalistik ile plazma arasında çok fatura farklı olur mu?http://static.vestel.com.tr/kullanimkilavuzlari/52162881.pdf
    http://www.vestel.com.tr/webfiles/kilavuz/52189955.pdf

    işin uzmanı değilim ama yıllık tüketimde ısıtmada minimalistik, soğutmada da plazma daha az yakıyor sanırım. siz minimalistik alırdım demişsiniz destur verirseniz ben de alayım diyorum, şayet keşke plazmayı alsaydım dedirtmeyecekse :)
  • CnnRose kullanıcısına yanıt
    Günaydın;
    Şimdi hocam estetik dizaynı ve kağıt üzeri verileri fazlasıyla cazip kalıyor plazmanın minimale göre. Sorun şu ki ben bu verilere çok takılı kalmıyorum (Yok saymıyorum elbette lakin takılı kalmıyorum) zira bu işin asıl belirleyici olanı kullanıcının kullanım alışkanlığıdır.

    Şimdi belki de dersiniz ki ''Yahu araba mı bu kullanmayı öğrenelim? Klima işte basacaksın çalışacak''

    Teoride bu yaklaşım doğru gibi görünse de pratikte maalesef öyle değil. Klimayı da kullanmayı bilmek gerekiyor. Bizler klima kullanmayı bilmediğimiz için üreticiler bu ürünlere AKIL eklemeye uğraşıyorlar. En büyük etken ve en ortak hedef AZ TÜKETMEK, lakin bu az tüketimi sağlarken de performanstan nasıl ödün verilmez kısmı mühimdir. Ben daha önce de bazı yazılarımda dile getirmiştim ki kağıt üzeri verilerde az tüketen klimaların (marka fark etmeksizin) üretim esasına odaklanmak lazım. bunu da basit bir mantık ile rakamsal verilere dökmüştük şöyle ki

    X olanı saatte 2000W tüketiyor
    Y olanı saatte 1800W tüketiyor

    Bu rakamlara bakarak dersiniz ki ''Aaaa X olanı alayım daha az tüketiyor'' peki neye göre? 1 saatlik elektrik tüketim bedeli esasına göre. 2000watt elektrik tüketip karşılığında size 2000 kalori ısı üretmiş olan bu ürün kenarda dursun bir de diğerine bakalım.

    1 saatte 1800 watt elektrik enerjisi tüketerek karşılığında da 1800 Kalori ısı üretmiş olan bu klima ile diğerini birbirinden ayıran unsur ne olabilir ona bakalım o halde. (Rakamlar kesinlikle farazidir)

    1 oda düşünelim ki 30M2 olsun.

    Bu alanı konfor koşulunda ısıtabilmek için de bize 20.000 kalori ısı ihtiyaç olsun. Bu durumda 20.000 kaloriyi elde edebilmek için X olan klima 20.000 / 2000 = 10 saat
    Y olan klima 20.000 / 1800 = 11 saat çalışmış olsun.

    Burada biz ihtiyacımız olan ısı kaloriye ulaşabilmek için klimaların kaç saat çalışması gerektiğini anladık. Şimdi de bize tüketim verisi olarak nasıl bir fatura yansıtıyorlar ona bakalım.

    Elektriğin KW/H değeri 41.17 idi en son, güncel halini bilmiyorum o nedenle 41.17 kuruştan hesap yapalım.

    X olan klima için 10 saat üzerinden 10 x 41.17 = 411.7 kuruş / 100 = 4.11TL
    Y olan klima için 11 saat üzerinden 11 x 41.17 = 452.8 kuruş / 100 = 4.52TL


    yakalamaya çalıştığımız kalori üzerinden hesaplarsak eğer, burada EKONOMİK diye aldığımız klimanın daha fazla faturaya ek yük getirdiğini görürüz.

    Elbette ki klima işlerinde hesap böyle yapılmıyor, elbette ki bu işler M3 ve BTU üzerinden yapılıyor lakin size sunmak istediğim, klima işinde en az yakanı her zaman en iyi olanı anlamı taşımıyor. Burada bize neyi üretmeyi vaat ettiği de önemli.

    Konumuza dönüp klima kullanmayı bilmek gerek kısmında da şunu açıklamak isterim. En ekonomik klimayı alırsınız ancak ısıtma modunda en düşük fanda (Çünkü en yüksek ısıyı en düşük fanda verir) uzun süre klimayı kullanırsınız, klima hep çalışır ama ortam bir türlü ısınmaz, ortam ısınmadığı için klima olması gereken alt frekansa inmez, alta inmez ama düşük fana kullandığınız için ısıyı üzerinden atamayan gazın oluşturduğu yüksek basınç nedeniyle kompresör üst frekansa da çıkmaz. Yani ne yukarı çıkıp odayı ısıtmayı başarır, ne de aşağı inip ekonomi yapmayı

    Siz klimayı kullanmayı bildikten sonra, kağıt üzerinde yazan o 1 adet + yı kendiniz de oluşturabilirsiniz. Eğer yukarıda yazdığım şekilde klima kullanırsanız o artılardan yan yana 10 tane sıralasanız yine anlamı olmaz.

    Haaaa hem klima kullanmayı bilip hem de ++ klimanız varsa o da tadından yenmez o ayrı konu elbette
  • Koçtaş'ta Beko 30930 Model 9000 BTU klima 1699 TL'ye inmiş. En ucuz gittigidiyorda 1970 TL'ye gördüm. Ben aldım.

    Isıtmada A+
    Soğutmada A++
    Ionizer +
    İnverter özellikli.

    Çek Satış'tan %10 indirim Kodu, Haftasonu kampanyasından 30 TL Chippara, %2 Avantajix'ten 30 TL indirimle birlikte klimanın bana maliyeti 1475 TL oldu. Düşünen arkadaşlar kaçırmasın derim :)
  • Emre.35 kullanıcısına yanıt
    Baya uygun bir fiyata gelmiş, Beko bile 2.100'e satıyordu yanlış hatırlamıyorsam.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Airfel ltxn 12'lik hakkındaki değerli görüşlerinizi alabilir miyim hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ssermet S kullanıcısına yanıt
    Tam olarak odak noktanız nedir ona göre cevap vereyim

    Yoksa şimdi a dan girer z den çıkar ve gereksiz bir sürü yazı yazarım, sizin gözlerinize yazık benim de parmaklarıma
  • 
Sayfa: önceki 17371738173917401741
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.