Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1691. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Forza Kartal , Forza Kartal Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 18 Misafir (2 Mobil) - 17 Masaüstü3 Mobil
5 sn
57.169
Cevap
703
Favori
4.425.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
81 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
84. Sırada  bugün en iyi #46
Sayfa: önceki 16891690169116921693
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam sürekli nem demek, kısa ömrülü elektronik donanımlı ev aletleri demektir mutlaka ki biliyorsunuzdur bu nedenle Allah kolaylık versin.
    Normal m2 hesabına göre 18000BTU klima ihtiyacınız mevcut. Çeşme kışları oldukça soğuktur diye hatırlıyorum (yazları bile suyu çivi gibi olduğuna göre) Bu nedenle ısıtma faktörü üst düzeyde olacaksa ME tarzı ürünlerden şaşmamanızı öneririm ancak bölgenizde servisi yoksa biraz tereddüt etmemek elde değil.
    Bahsettiğimiz koşulların altından SAMSUNG gibi klimalar kalkamaz hocam bu nedenle bölgenizde serisi olması bu anlamda bize avantaj teşkil etmez.
    Satış/Servis bir kanal bulup ME yoksa dahi MH tarzı cihaz bakmanız tavsiye olacaktır. MITSIBİSHİ HEAVY klimalar MITSUBİSHİ ELECTİRİC kadar tutulmasa da iklimsa güvencesinde yine de piyasadakilere nazaran kaliteli klimadır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilker67

    quote:

    Orijinalden alıntı: dickinson

    Hocam selamlar,
    Komşuma bir klima gerekiyor, 15 m2 lik bir işyerinde kullanılacak lakin işyerinin cephesi öğleden itibaren güneşi karşıdan alıyor, işyerinde 2 tane double 1 tane de yatay meşrubat dolabı var dolayısıyla öğleden sonra içerisi cehennem gibi oluyor kabaca fikrinizi almak isterim. İyi çalışmalar.

    Merhaba benzer bir iş yeri de bizde var, kapıda da Olefini hava perdesi kullanıyorum ama 12binlik Arçelik klima hiç bir işe yaramıyor. Hatta çoğu zaman sıcak hava üflüyor. Parça değiştiriyorlar iki gün sonra yine aynı.

    Ben gözü kararttım Mitsubishi 21 ya da 24 binlik almayı düşünüyorum. Ancak yeter diye düşünüyorum. Yalnız fiyatlar 5-6bin seviyelerinde. 18binlik Mitsubishi için bütçem daha uygun ama o bile yetmez diye sanıyorum. Bu konu hakkında fikir verebilecek arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim.

    Selam ben bu soruyu sorduktan sonra @Ado nickli arkadaş gayet güzel bir şekilde önemli bilgiler vermişti, matematiksel hesaba göre 12000 btu ama 18000 btu luk uğur smartplus klima alındı 24 derecede çalışıyor içerinin iklimi değişmiş durumda.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    Hocam sürekli nem demek, kısa ömrülü elektronik donanımlı ev aletleri demektir mutlaka ki biliyorsunuzdur bu nedenle Allah kolaylık versin.
    Normal m2 hesabına göre 18000BTU klima ihtiyacınız mevcut. Çeşme kışları oldukça soğuktur diye hatırlıyorum (yazları bile suyu çivi gibi olduğuna göre) Bu nedenle ısıtma faktörü üst düzeyde olacaksa ME tarzı ürünlerden şaşmamanızı öneririm ancak bölgenizde servisi yoksa biraz tereddüt etmemek elde değil.
    Bahsettiğimiz koşulların altından SAMSUNG gibi klimalar kalkamaz hocam bu nedenle bölgenizde serisi olması bu anlamda bize avantaj teşkil etmez.
    Satış/Servis bir kanal bulup ME yoksa dahi MH tarzı cihaz bakmanız tavsiye olacaktır. MITSIBİSHİ HEAVY klimalar MITSUBİSHİ ELECTİRİC kadar tutulmasa da iklimsa güvencesinde yine de piyasadakilere nazaran kaliteli klimadır.

    Çok sağolun hocam gerekirse ekstra ücret ödeyerek ME almaya çalışacağım nemin uzun vadede verdiği zararı hesaba katınca hiçbirşey etmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhabalar. İstanbulda, yeni doğum yapmış kardeşime acil klima lazım. oda yaklaşık 45 metrekare. Batı ve kuzey cephesi var. Esasen soğutma amaçlı kullanılacak. Üst düzey modellerden ne önerirsiniz?
    Panasonic etheria, mitsu electrik, daikin ya da diğerleri. Bana üst düzey modellerden 4 adet sıralı önerirseniz aralarından kıyaslayıp uygun olanı yönlendireceğim. Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inch -- 9 Ağustos 2016; 12:12:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam sizin sayenizde klimalarla ilgili cok seyler ogrendik tesekkurler acaba birde klimanin nasil kullanilmasi gerektigi ile ilgili baslik olsa bence klima tavsiyesi kadar onemli bir konu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mf09 M kullanıcısına yanıt
    Hocam bilgi dediğimiz şey paylaşarak çoğalır

    Sizin konuyla ilgili elimden geldiğince yapmaya çalışırım ancak içerikte ne olmasını istediğinizi çok da anlayamadım, biraz daha beni aydınlatabilirseniz elimden ne geliyorsa araştırır derler ve konu haline getiririm.
  • merhaba arkadaşlar. Bu aralar havaların iyice ısınmasından kaynaklı bizde klima almaya karar verdik. ilk aklıma forumdonanımhaber sitesinde tavsiye varmı diye kontrol etmek geldi. iyi ki de bakmışım. sitede gerçekten doyurucu bilgiler mevcut. Arkadaşlar şimdi nacizane bir sorum olacak.( kocaelide yaşıyorum ve evim denize yakın. güneybatı cepheli ve akşama kadar güneş alıyor. taktırmayı düşündüğümüz odanın büyüklüğü 20 metrekare.) alacağım klimanın büyüklüğü ne olmalı ve tavsiye edebileceğiz bir marka mevcutmudur. Bütcem 3000 tl.
  • teraca T kullanıcısına yanıt
    Hocam bahsettiğiniz alana normalde 9000BTU yeter ancak, güneş çok büyük etkendir bu nedenle ucu ucuna almak yerine nasılsa aynı kabindeler çok fark olmaz düşüncesi ile 12000BTU almanız tavsiyedir.
    9000BTU ürün aldığınızda satın alım aşamasında avantaj gibi görünsede, uzun süreli güneş nedeniyle uzun süreli çalışma demek, performans için güç harcamak anlamına gelir ve alanı daha rahat toparlayıp daha kısa sürede alt frekansa geçip tasarru yapabilmesi için 12 lik klima daha uygun olacaktır.

    Maka model işleri karışıktır hocam Bu BTU da bir klima için oldukça cömert bir bütçe olması nedeniyle LİDER markalara bakabilirsiniz kaldı ki zaten bölümde biraz baktığınızda bu markaların neler olduğunu görürsünüz.
    MITSUBİSHİ ELECTRİC (klima sektöründe piramidin tepesidir)
    MITSUBİSHİ HEAVY (Üretimleri Farklıdır)
    DAIKIN (Kompresör şaibeleri dedikoduları dolanıyor)
    PANASONİC (Ethera modeli için forumda olumlu yorumlar var)
    HAİER (Çok yaktığı söyleniyor konuları inceleyiniz)
    TOSHIBA (Plstik kalitesini şikayet eden arkadaşlar olmuştu)

    VB gibi

    Bütçeniz doğrultusunda orta segment cihazları yazmaya gerek dahi görmüyorum.

    Eğer MITSUBİSHİ alacaksanız bence o alana 9000BTU dahi yeter (Tabi electtric/heavy durumuna göre değişir)

    EDİT: imla
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Ado kullanıcısına yanıt
    hocam verdiğiniz bu güzel bilgiler için teşekkür ederim. bu tavsiye ettiğiniz markalar arasından birini seçip internnetten almak mı daha mantıklı yoksa bir bayiden almak mı? servis olarakta pek araştırma yapmadım ama genel olarak mıtsubishi'nin servisini nasıl değerlendiriyosunuz. tekrar teşekkür ederim.
  • teraca T kullanıcısına yanıt
    Değerli Hocam;
    Öncelikle şu konuda mutabık kalalım. Aslında sizin nezdinizde tüm arkadaşlardan da bu konuya dikkat etmelerini elbette rica edeceğim.

    Servis ile MARKA yı bence birbirinden ayırmak lazım.
    Evet biliyorum markasız servis, servissiz marka olmaz ama, konuyu çok çok yakından bilen birisi olarak diyorum ki eğer servise göre yaklaşırsak hiç bir markayı evimize dahi sokmamamız gerekir.

    Sevgili @teraca;
    ŞU KONUYU incelerseniz servis konusunda aslında nasıl bir mücadele içerisinde olduğumuzu çok daha iyi anlayabilirsiniz.
    Bakınız markalardan örnek verirken ne güzel diyoruz ki ''MITSUBİSHİ bu işin piridir.'' Evet peki şikayetvar endeksleri ne diyor? Caaanım markayı, saçma sapan servis uygulamaları yüzünden yerden yere vurmuşuz.
    Enteresan olan şudur ki aslında o servis de yine bizim insanımız. yani biz JAPON teknolojisini TÜRKİYE mize kadar getirip TÜRK arkadaşların kösteğine takılıyoruz. yani GERÇEK anlamda okyanusu aşıp, derede boğuluyoruz.
    Bu anlamda sevgili hocam servis konusunda zannetmiyorum ki kimse size bir garanti verebilsin. hani denir ya ''BEYAZ EŞYA ŞANS İŞİ'' bu şartlarda beyaz eşyanın kabahati yok hocam servis işi şans işi zira gelen arkadaşımız eğer tam da sizin klimayı aldığınız gün kız arkadaşından ayrıldıysa eyvah eyvah eyvah
    Hele bir de başka oğlan için bizim klimacı çocuğu terk ettiyse eyvah eyvah eyvah, Artık sizin klimanın borusu O kızın gittiği oğlanın kolumudur bacağımıdır birdenbire kırılıverir yoksa bilemem artık nedir :D
    Biraz latife ile yaklaştım konuya kusura bakmayınız, vurgulamak istediğim konu aslında maalesef bizim servis dünyamızın PROFESYONELLİK denilen o olgudan çok çok uzak oluşudur.

    Bu anlamda tekrar rica ediyorum siz de almayı düşündüğünüz markanın kalitesini servisi ile kıyaslamayınız, aslında mal kalitelidir ama takan arkadaşın beceriksizliği size o ürünle ilgili kök söktürebilir bununda ben sanmıyorum ki size kimse garantisini verebilsin.
    Çok karamsar bir tablo yaratmak istemiyorum elbette, ama veriler ortada.

    Şimdi lütfen siz söyleyiniz bana. ''Sn teraca; MITSUBİSHİ servisini nasıl değerlendiriyorsunuz?'' (ihale MITSUBİSHİ ye kalmasın markaların geneli böyle, en kalitelisinde bile durum bu anlamında yazdım ben)




  • Bu günlük benden bu kadar değerli dostlar, eve gidene kadar yolda cepten de biraz bakarım sonrası Sabaha görüşmek üzere
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Hocam konuyu mizahi bir dille çok güzel özetlemişsiniz. demekki servis ve marka arasında bir paralellik yok. işimiz şansa kaldı. hayırlısı diyelim ve evimize en uygun klimayı araştırmaya başlayalım.
  • teraca T kullanıcısına yanıt
    Servisler, markalarin sozlesmeli is ortaklari konumundadir. Kurumlarin servislere belge ustunde cok fazla yaptirimi olsa da. Zaten bu sektorde calistirilacak adam bulunamadigi icin servis sahipleri calisanlara, kurumlarda servis sahiplerine pek bir sey diyemiyor cok sira disi bir sey olmadikca. Siz markaya ve arkasinda duran firmaya bakin. Mumkunse bolgenize yakin servis olan markalara bakin lutfen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Valla Ado hocam Gree servisinin bana dediği şu giydirme falan yok ve ev çok ısınıyor bu nedenle bunun altına düşmüyor. 12000 Btu 14m2 odayı 28 derecenin altına düşüremiyorsa klimada sıkıntı olduğunu düşünüp iade ettim...
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım evde ki diğer beyaz eşyalarımız da grundig olması (fırın ve çamaşır kurutma hariç) ve 3 yıldır herhangi bir memnuniyetsizliğimin olmaması nedeni ile grundig'e baktım. Diğer markalara göre çok uygun bir fiyatı var. Klima konusunda teknik anlamda hiç deneyimim yok. Arçelik servisi avantajı ile (evime 1 km uzaklıkta) bu ürün alınır mı? 30 m2 lik evimin salonu için sadece soğutma amaçlı düşünüyorum. Etikete ve çokta gerekli olmayan özelliklere para ödemek istemiyorum. İşini yapsın, arıza çıkarmasın yeter.

    Salonum 30m2 güney cephe ısı yalıtımlı fakat büyük pencereli. Güneş alan pencere devamlı stor perde ile kapalı hiç açılmıyor. Oda socaklığı ortalaması 30-32 derece (öğlen sıcağında)

    http://www.teknosa.com/urunler/119960018/grundig-grd-1127-12000-btu-klima-ic-unite-grundig#product-features

    Senden tavsiye bekliyorum..

    Teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ESER14 -- 9 Ağustos 2016; 7:18:38 >




  • hellboy2121 kullanıcısına yanıt
    Gunaydin Hocam. Bahsettiginiz kosullarda normal bir klimada olmasi gereken suydu.

    Klima ortami soguturdu, ancak izolasyon zafiyetine bagli olarak bu sogutulmus hava sicak hava etkisine yenik dusup klima yeniden soguturdu bu dongu devam eder bunun neticesi sarfiyatimiz artar, biz de sarfiyati konusuyor olurduk.

    Yasadiginiz konu bana gore ya klimanin ya da montajin basarisizligidir. Bu sartlarda en dogrusunu yapmisiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • http://www.arcelik.com.tr/ev-tipi-klima-mirror-ionizer--inverter-18510-aa-ev-tipi-klima.html

    bu klimayı kullanıyorum, soğutmada bir sorun yaşamadım. tek sıkıntı mesela komple sağa ve yukarı veriyorum ama altında koltukta oturana fena çarpıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sadistica

    http://www.arcelik.com.tr/ev-tipi-klima-mirror-ionizer--inverter-18510-aa-ev-tipi-klima.html

    bu klimayı kullanıyorum, soğutmada bir sorun yaşamadım. tek sıkıntı mesela komple sağa ve yukarı veriyorum ama altında koltukta oturana fena çarpıyor

    s.a hocam bende buna benzer klima alacağım fiyatı 3000 yazıyor ama kışın 2800 alırım 19500 btu

    arçelik nasıl kullanımı

    oda kaç m2

    elektrik tüketimi ne kadar günde ne kadar kullanıp kaç kw tüketim yapıyor denedinmi



    http://www.arcelik.com.tr/klimalar-ionizer-inverter-serisi-18310-aa-ev-tipi-klima.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derya78 -- 9 Ağustos 2016; 11:22:02 >




  • derya78 kullanıcısına yanıt
    ben 3400tl ödedim, oda 35m2, geçen ay 160tl ödedim bu ay 104tl geldi, günde ortalama 8 saat kullanım
    normalde elektrik faturam 25-35tl arası geliyor.

    evde olduğum sürece kullandım diyebilirim, fan hızı en düşükte kullandım, yetiyor soğutmaya, sessiz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadistica -- 9 Ağustos 2016; 11:26:53 >
  • 
Sayfa: önceki 16891690169116921693
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.