Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1680. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: bamorex Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 8 Misafir (1 Mobil) - 8 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57.182
Cevap
701
Favori
4.427.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
81 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 16781679168016811682
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ado hocam neden bu kadar fazla garanti takılıyorsun 3 yıl olsa ne olur 5 sene olsa ne olur
  • Ado hocam tam olarak almaya karar vermedim. İşin gerçek yüzünü öğrenelim, doğruysa kacirmayiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • derya78 kullanıcısına yanıt
    Aslinda açıklamıştım daha once. Ürünlere ve uretim politikalarina guvenmiyorum.

    O zaman ben sana bir soru sorayim.

    Neden garantili ürün aliyorsun? Hiç garanti olmasin, ha 2 yil ha hiç

    Hatta bir soru daha sorayim, yanilmiyorsam yaklasik 1 aydir klima arayisindasin, sormadigin marka, arastirmadigin tarz kalmamistir belkide. Neden bu kadar arastiriyorsun? Ve neden halen bir klima almadin?

    Aslinda tarzlarimiz farkli olsa da, sebebimiz ayni.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Blindfire kullanıcısına yanıt
    O kadar da sevinmiştim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Ankaradayım odama bir klima almak istiyorum ama şu mobil diye geçenlerden. Öyle köşede dursun istiyorum hem de çok pahalı olmasın. Fakat gördüklerim hep soğutmalı. Isıtması da olan yok mu acaba? Şöyle 400 civarı falan?
  • Herkese Merhaba,

    Lüleburgazda ikamet eden ailem için 28 m2'lik salonda,kışın ısıtma yazın soğutma amacıyla kullanabilecekleri klima arayışındayız. Konu hakkında yardımcı olabilecek arkadaşların tavsiyesine ihtiyacımız var.

    * Odanın metrekaresine göre en uygun BTU hangisidir?
    * En çok 2.500 TL'ye kadar
    * Babam emekli olduğu için elektrik faturalarını kabartmayacak,
    * Hem ısıtma hem soğutma için enerji tüketimi en az olan,
    * Bulundukları ilçede servis sıkıntısı yaşatmayacak,
    * Garanti süresi uzun olan
    * Arızalanma konusunda en az soruna sahip

    Cevap verecek herkese şimdiden çok teşekkür ediyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yengec_39 -- 27 Temmuz 2016; 7:35:36 >
  • TheDeviLofDark kullanıcısına yanıt
    Günaydın. Bahsettiğiniz rakamlara klimaların kompresörleri bile satılmıyor neredeyse :)
    Ayrıca mobil klimalar ile ilgili tahliye borusu için açılmak zorunda olunan yaklaşık 15-20 cm lik delik ve gürültü faktörü ile ilgili yine bir hatırlatmada bulunmak isterim.
  • yengec_39 Y kullanıcısına yanıt
    Günaydın;


    * Odanın metrekaresine göre en uygun BTU hangisidir? Teknik Hesabına göre 12727BTU ihtiyacınız var
    * En çok 2.500 TL'ye kadar 12 lik bir klima için 2500TL iyi bütçe, bu nedenle LİDER markalara bakabilirsiniz
    * Babam emekli olduğu için elektrik faturalarını kabartmayacak, Yeni nesil klimalar inverter ve en kötü A+ oluyor, ekonomi için daha ideal sistem yok
    * Hem ısıtma hem soğutma için enerji tüketimi en az olan, Yukarıdaki cevap ile aynı
    * Bulundukları ilçede servis sıkıntısı yaşatmayacak, Bölgenizdeki Servis konusunu bizim bilmemiz mümkün değil onu araştırmanız lazım.
    * Garanti süresi uzun olan LİDER ama KORKAK markalar uzun garanti vermiyor. Bu nedenle 12 lik ME yerine gidip aynı paraya 18 lik UĞUR- BAYMAK - SAMSUNG alabilirsiniz (5 Yıl)
    * Arızalanma konusunda en az soruna sahip Arıza yapmayacak klima henüz icat edilmedi bu soruya nokta atışı cevap vermek imkansız. En kaliteli markaların bile saçma arızaları mevcut
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Merhabalar ado bey;)
    İzmir bölgesi, 16 metrekare oda, en ust kat. Yalitim standart. Kisin isitma amacli da kullanilacak. Isitma onemli. Kac btu ve ne tarz bir sey onerebilirsiniz. Evde toplam 3 nufus var. Butce 2000 tl civari az daha ist olabilir alt da olur. Kac btu ve nasil bisi alabilirim. Simdiden tesekkurler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tire_lee kullanıcısına yanıt
    Kiracımısınız hocam?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    Kiracımısınız hocam?

    Evet hocam kiraciyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tire_lee kullanıcısına yanıt
    Ev sahibi olsaydınız, imkanları biraz zorlayın, madem 2000TL bütçe ayırabiliyorsunuz, alın bir ME sonra da bir daha arkanıza bakmayın derdim.
    Ben marka model firma önerisinde bulunmuyorum ama hangi markalar hangi şartlarda hangi avantajları sağlar konuya o gözle bakıyorum hocam.
    Ben, Ücret ve garanti politikaları nedeniyle MITSUBİSHİ yi sevmem hocam ama tabi ki burada sevgiye göre değil, her zaman yazdığım gibi MANTIK çerçevesinde hareket etmek zorundayız.
    Bu anlamda ev sahibi olsaydınız mutlaka imkanlarınızı zorlayınız derdim. Ancak ileride sökülme takılma olasılığı olan bir ürün için bu bedellerin ödenmesine ben pek olumlu bakmıyorum.
    Geçenlerde forumda bir arkadaş bana'' neden bu kadar taktın garantiye'' diye sormuştu dolayısı ile size yine mümkünse uzun garantili ürünleri tavsiye edeceğim.
    Bakmayın siz sağda solda ÇİN mi JAPON mu? alüminyum mu bakır mı gibi bir dünya (bana göre) Anlamsız tartışmalar mevcut ancak, Kendi kullanıcı mantığım çerçevesinde ben 1 klimaya 3 klima parası ödeyip 15 yıl kullanırım diye düşünmek yerine, 1 klimaya 1 klima parası verip 5 yıl kullansam bana yeter mantığı ile hareket ederim. tabi ki bu benim kullanıcı mantığımdır ''Siz de böyle yapın'' demiyorum, Telkinde bulunmuyorum, yönlendirme yapmıyorum yanlış anlaşılmasın. Burada her fikri yazarız çizeriz, önemli olan size uygun olanı hangisi onu bulmak.

    Size 9000BTU klima yeterli Hocam. Bu anlamda;


    SAMSUNG
    BAYMAK
    UĞUR USMART
    bunlar 5 yıl garantili ürünler


    MITSUBİSHİ
    DAIKIN
    PANASONİC
    Bunlar da imkanınız varsa almanızı önereceğim ürünler.

    Ben Çin malı diye tekmelenen, alüminyum borulu, vakum yapılmamış ve ilave gazlı klimayı 5 yıldır sorunsuz kullanıyorum. Bunu arasıra yazıyorum amacım bunu övmek değil. Amacım gereksiz polemiklerin önüne geçmek. Yani ÇİN de üretilmiş alüminyum borulu tekmelenecek bir klima dahi alsanız sonuçta EN KÖTÜ 5 yıl kullanırsınız. Hele bir de 5 yıl garantiliyse tamamdır. ben bu klimayı 5 yıl önce 1500TL ye almıştım. bu gün çatlayıp patlasa yenisi ve daha gelişmişi 2450TL. neden daha gelişmişi dedim? E hocam 5 yıl önce sadece inverter vardı, A sı veya A+ sı A++ sı vs yoktu, Şimdi var. peki hocam sen şimdi gidip EN KALİTELİ, EN YÜKSEK TEKNOLOJİ diyerek en iyi markaya 1 klima için 3 klima parası versen, 5 yıl sonraki teknolojiye göre o klima ne durumda olacak ve değeri ne olacak acaba




  • Ado kullanıcısına yanıt
    Hocam ağzınıza yureğinize saglık. Çok mantıklı seyler soylemissiniz. Baymak almak istiyordum normalde onlarda isitma olarak heat pump sistemi kullaniliyormus. Heat pump eksi soguklarda pek basarili degilmis diye okumustum oysa benim icin isitma da onemli. Aklimda olan 2 model var biri baymak heat pump konusunda biraz daha aydinlanirsam dusunuyorum. 2. Si kumtel daylux ttx... diye bisiydi. Tabi garanti konusu da onemli. Tesekkurler tekrardan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tire_lee kullanıcısına yanıt
    Hocam Benim Bildiğim Heat Pump olarak tabir edilmeyen klima yoktur. Ama bu işin duayenleri derse ki ''VARDIR VE ŞU DUR' o zaman eyvallah der teşekkür ederiz bilgi sahibi olduğumuz için.
    Lakin Heat Pump dediğimiz unsur aslında şu şekildedir. Klimanın basma tarafında evaparatör (iç ünite) ile kondenser (dış ünite) arasında 4 yollu vanadır. Bu dört yollu vana selenoid vasıtasıyla sürgülü olarak çalışır. İki girişi ve iki çıkışı vardır. Çalışma mantığını basitçe anlatmak gerekirse. Yazın normal şartlarda soğutma yaparken kondanser üzerindeki ısı yükünü dışarı atar, evoparatör ise odadaki ısıyı emer ve bu şekilde soğutma yapılır. Kışın ise roller değişir. 4 Yollu vana sayesinde selenoidin termostaddan aldığı talimata göre sürgüleri hareket ettirerek evaparatörün kondensere (ısı yükünü dılşarı atma) kondenserinde, evaparatöre dönüşmesini sağlar(dışardaki ısıyı emer). Basitçe yazın odanızı soğutan iç ünite 4 yollu vana sayesinde kışın dış ünite gibi çalışır. Yani odaya ısısını verir. Sizin kumandadan verdiğiniz ''ISIT'' komutunda selenodit bobin enerjilenir, Gaz akışını değiştirir, Sistem ısıtmaya yönelik çalışır. Siz Kumandadan ''SOĞUT'' komutu verdiğinizde selenoid bobin enerjilenmez ve normal akış yolundan gider.

    Aslında Termodinamiğin ikinci kanunu bize, Soğuk bir cisimden Sıcak bir cisme ısı akışı olmayacağını, En azından bunun normal yollarla olmayacağını söyler. ZORLAMA lazımdır.

    Biraz karışık gibi olmuş olabilir ancak karışıklığın neden kaynaklandığını izah edeyim müsaadenizle. Diyelim ki evimizi sıcak su ile ısıtacağız. yani mevcut bir sıcak suyumuz var ve bunu evde petek yerleştirip metal petekleri ısıtıp bu ısıyı havaya sirayet ettirip ortamı ısıtmak istiyoruz. sıcak suyu bu peteklerin içerisinde bir tesisat aracılığı ile gezdirmeniz, ısı yükünü üzerinden atan suyu merkezde geri toplayıp yeniden ısıtıp yeniden peteklere göndermeniz gerekir. işte bu SİRKÜLASYONU sağlayan unsur aslında POMPA dır. bu durumda biz buna ISI POMPASI diyebilir miyiz? Aslında bu Sirkülasyon pompasıdır. Lakin piyasada buna ısı pompası diyenler de mevcuttur.

    Konumuza dönecek olursak, Bizim kompresörümüz ise mevcut gazı hem sıkıştırıp bir ısı kaynağı yaratması, hem de bu basıncı sistemde çevirebiliyor olması nedeniyle bana göre tam bir ısı pompasıdır.

    İlk mesajımda da belirttiğim üzere marka konularına pek girmiyorum ancak BAYMAK klimaların da , KUMTEL klimaların da ÇİN üretimi olduğunu biliyorum. KUMTEL Markasına DAIKIN güvence veriyor AİRRFEL gibi, ancak kalitesi tabi ki DAIKIN değil. (Gerçi DAIKIN kalitesi nedir o da tartışılır)
    Bu şartlarda sanırım önce bölgenizdeki servis durumunu sorgulamanız daha makul olacaktır. Servis her şeydir hocam, Alacağınız ürün kalitesinden ziyade Servisin kalitesini sorgulayın lütfen.




  • lg nasıldır klimada 18 lik 2700 liraya alınır mı? iklimsanın markası sigma nasıldır?
  • Uzun uzun arastirmalar sonucunda iki ay once Baymak elegant plus 12.000 btu bir klima aldim. Gunluk 2-3 saatlik kullanim sonucunda faturaya 12 lira gibi ekstra bir tutar yansidi. Sogutma konusunda son kat yalitimsiz guney bati iki cepheli cok pencereli 20 metrekare odayi gayet iyi sogutuyor. Ancak klimanin onune gelip elinizi veya yuzunuzu yaklastirdiginizda oyle keskin bir soguk hissetmiyorsunuz bunu fujitsu klima ile kiyaslayarak soyluyorum. Sessizlik konusunda 2. Ve 3. Fan hizinda gayet duyulur bir ses cikariyor ancak ben rahatsiz olmuyorum zaten yuksek hizda en fazla 5 dk calistiriyorum ortam yeteri kadar soguyunca 1. Hiza aliyorum. 1 kademede sesi duymaniz icin yaklasmaniz gerek. Silence modunda ise ses yok gibi. Dis unite hemen oda duvarinda ve hic bir suretle iceriye ses gelmiyor. Kullanim kitapciginda bir suru ozellikten bahsediyor ama ben cool modu disinda hic kullanmadim. Kutu uzerinde made in prc ve aux yaziyor. Sanirim aux klima ureten bir firma. Sonuc olarak 9 taksit 1.700 tl ye alinabilecek urunlerin basinda geliyor. Yan odaya ihtiyacim olsa yine baymak alirim. Cunku 5 sene garantisi var ve 5 sene sonunda patlasa bile o zamanin son teknolojisi bir baska orta seviye urunu alip bir 5 sene daha kullanabilirsin. Bu da bir ust seviye klima parasi anca eder. Benim ihtiyacim yuzde 90 sogutma amacli dusuk fiyatli ve enerji tasarruflu bir klima almakti ve dogru tercih yaptigimi dusunuyorum. Umarim klima alacak arkadaslara yardimci olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ebihan kullanıcısına yanıt
    Hocam şikayetvar sitesinin verilerini bir kontrol ediniz. Elbette arıza yapmayan ve şikayet gelmeyen ürün yok, ancak arıza sonrası yaşananlar çok çok önemli. Arıza yaşayıp şikayetvar sitesine yazan markaları ve markaların sorunlar karşısında tüketicilerin ne kadar yanında olduklarını mutlaka kontrol etmelisiniz.
    Her ne marka alırsanız alın. MITSUBİSHİ dahi alsanız bozulacak. Bu nedenle Servis durumu ve satış sonrası hizmet kalitesi çok çok çok önemlidir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: f_conq

    Uzun uzun arastirmalar sonucunda iki ay once Baymak elegant plus 12.000 btu bir klima aldim. Gunluk 2-3 saatlik kullanim sonucunda faturaya 12 lira gibi ekstra bir tutar yansidi. Sogutma konusunda son kat yalitimsiz guney bati iki cepheli cok pencereli 20 metrekare odayi gayet iyi sogutuyor. Ancak klimanin onune gelip elinizi veya yuzunuzu yaklastirdiginizda oyle keskin bir soguk hissetmiyorsunuz bunu fujitsu klima ile kiyaslayarak soyluyorum. Sessizlik konusunda 2. Ve 3. Fan hizinda gayet duyulur bir ses cikariyor ancak ben rahatsiz olmuyorum zaten yuksek hizda en fazla 5 dk calistiriyorum ortam yeteri kadar soguyunca 1. Hiza aliyorum. 1 kademede sesi duymaniz icin yaklasmaniz gerek. Silence modunda ise ses yok gibi. Dis unite hemen oda duvarinda ve hic bir suretle iceriye ses gelmiyor. Kullanim kitapciginda bir suru ozellikten bahsediyor ama ben cool modu disinda hic kullanmadim. Kutu uzerinde made in prc ve aux yaziyor. Sanirim aux klima ureten bir firma. Sonuc olarak 9 taksit 1.700 tl ye alinabilecek urunlerin basinda geliyor. Yan odaya ihtiyacim olsa yine baymak alirim. Cunku 5 sene garantisi var ve 5 sene sonunda patlasa bile o zamanin son teknolojisi bir baska orta seviye urunu alip bir 5 sene daha kullanabilirsin. Bu da bir ust seviye klima parasi anca eder. Benim ihtiyacim yuzde 90 sogutma amacli dusuk fiyatli ve enerji tasarruflu bir klima almakti ve dogru tercih yaptigimi dusunuyorum. Umarim klima alacak arkadaslara yardimci olur.

    Hocam tam aynı kafadan düşünce yapısına sahibiz. Benim de kullanıcı mantığım aynen bu şekildedir.
    Eskiden olsa ME cilere DAIKIN cılara katılırdım ancak, günümüz koşullarında teknoloji bu kadar hızlı ilerliyor ve alım gücü daha yükseliyorken ''15 yıl kullanırım'' mantığı ile 1 klimaya 3 klima parası ödemek bana makul gelmiyor.
    Ürününüzü iyi günlerde sağlıkla kullanınız.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    quote:

    Orijinalden alıntı: f_conq

    Uzun uzun arastirmalar sonucunda iki ay once Baymak elegant plus 12.000 btu bir klima aldim. Gunluk 2-3 saatlik kullanim sonucunda faturaya 12 lira gibi ekstra bir tutar yansidi. Sogutma konusunda son kat yalitimsiz guney bati iki cepheli cok pencereli 20 metrekare odayi gayet iyi sogutuyor. Ancak klimanin onune gelip elinizi veya yuzunuzu yaklastirdiginizda oyle keskin bir soguk hissetmiyorsunuz bunu fujitsu klima ile kiyaslayarak soyluyorum. Sessizlik konusunda 2. Ve 3. Fan hizinda gayet duyulur bir ses cikariyor ancak ben rahatsiz olmuyorum zaten yuksek hizda en fazla 5 dk calistiriyorum ortam yeteri kadar soguyunca 1. Hiza aliyorum. 1 kademede sesi duymaniz icin yaklasmaniz gerek. Silence modunda ise ses yok gibi. Dis unite hemen oda duvarinda ve hic bir suretle iceriye ses gelmiyor. Kullanim kitapciginda bir suru ozellikten bahsediyor ama ben cool modu disinda hic kullanmadim. Kutu uzerinde made in prc ve aux yaziyor. Sanirim aux klima ureten bir firma. Sonuc olarak 9 taksit 1.700 tl ye alinabilecek urunlerin basinda geliyor. Yan odaya ihtiyacim olsa yine baymak alirim. Cunku 5 sene garantisi var ve 5 sene sonunda patlasa bile o zamanin son teknolojisi bir baska orta seviye urunu alip bir 5 sene daha kullanabilirsin. Bu da bir ust seviye klima parasi anca eder. Benim ihtiyacim yuzde 90 sogutma amacli dusuk fiyatli ve enerji tasarruflu bir klima almakti ve dogru tercih yaptigimi dusunuyorum. Umarim klima alacak arkadaslara yardimci olur.

    Hocam tam aynı kafadan düşünce yapısına sahibiz. Benim de kullanıcı mantığım aynen bu şekildedir.
    Eskiden olsa ME cilere DAIKIN cılara katılırdım ancak, günümüz koşullarında teknoloji bu kadar hızlı ilerliyor ve alım gücü daha yükseliyorken ''15 yıl kullanırım'' mantığı ile 1 klimaya 3 klima parası ödemek bana makul gelmiyor.
    Ürününüzü iyi günlerde sağlıkla kullanınız.

    siz de benim gibi klimaya fazla para vermek istemiyorsunuz teknoloji sürekli değişiyor her sene uzun garanti mantılı beko arçelik alırsam + 3 sene garanti + 150 tl verildimi +4 sene garanti veriyor 7 sene garanti

    4 YIL GARANTİ

    •SBS Gardırop Tipi No-Frost Buzdolapları
    •5-6 Kg Çamaşır Makineleri
    •No-Frost Buzdolapları (Solo,Ankastre)
    •Kurutmalı Çamaşır Makineleri
    •Tek-Çift Kapılı Buzdolapları(Solo,Ankastre)
    •Kurutma Makineleri
    •Derin Dondurucular
    •Bulaşık Makineleri (Solo,Ankastre)
    •10 Çamaşır Makineleri
    •Fırınlar(Solo,Ankastre)
    •7-8-9 kg Çamaşır Makineleri (Solo,Ankastre)
    •Ev Tipi(Birebir)Spilt Klimalar


    Montaj tarihli itibariyle ilk 6 ay (180 gün) içinde yukardaki için +4 yıl ek olarak garanti ücreti 149 TL'dir.

    Montaj tarihi itibariyle 6 ay geçtikten sonra 12.(365 gün) aya kadar yukarıdaki ürün gruplarıiçin +4 yıl ek garanti ücreti 199 TL'dir.

    Montaj tarihi itibariyle 12 ay (365 gün) geçtikten sonra 36 (1095 gün) aya kadar yukarıdaki ürün gruplarıiçin +4 yıl ek garanti ücreti 299 TL'dir.

    Kombi ürünlerimizde montaj tarihi 12 ay içinde +4 yıl ek garanti ücreti 699 TL'dir.

    Uygulama İşleyici
    1.Müşteri yetkili satıcılarımızdan ek garanti satın aldığına dair yazıcıdan alınan sertifika dökümü ve faturasını almalıdır.

    2.Bu alınan sertifika yetkili servise onaylatılmalıdır. 3.+4 yıl garanti uygulaması, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, fırın buzdolabı ev tipi klimalar ve kurutma makinesi için geçerlidir.(Tezgah seviyesi buzdolapları endüstriyel/ticari tip bulaşık makineleri mini bar ve mikrodalga/mini-midi fırınlar salon portatif ve kaset tipi klimalar bu uygulamaya dahil değildir.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derya78 -- 29 Temmuz 2016; 11:31:04 >




  • Kumtel daylux / Uğus u smart plus / Midea Balnc / Midea Mission işin içine maliyeti katmazsak hangisini seçerdiniz ?
  • 
Sayfa: önceki 16781679168016811682
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.