Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1330. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
12 Misafir - 12 Masaüstü
5 sn
57.221
Cevap
701
Favori
4.430.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13281329133013311332
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zipkin35

    mbirol Bey, size bir sorum olacak. Tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum. Kocausta(Carrier ve Toshiba hakkında, internetten satış yapan firmalar hakkında tecrübesi var diye biliyorum, 9köy ; sizlerin de yardımı olur ise memnun olurum.
    Foruma yeni uyeyim, ayri bir mesajda imaj nasıl eklenir, bilemedigimden ve acelem oldugu icin bu yolu(cevap verir gibi) seçtim. Kusura bakmayın.
    Ekteki resimdeki yerlesimde gorulecegi uzere sadece sogutma icin İzmir'de klima kullanmayı düşünüyorum(yılda rahat 5 ay kullanılır).
    Klima gündüz salon ve mutfagı sogutacak(oturma odası da aksam 6dan sonra 30 derecenin altina duserse iyi olur). Gece ise salon , yatak odası ve oturma odası soguyacak.
    Klima kullanırken sogutulan odadan kapalı olan(sogutulmayan) odaya gecildiginde klimanın pek de konforu kalmıyor.Bu nedenle salonun kapısı genelde acik kalacak.
    Geçen sene bunları Daikin'den gelen arkadaşa söylediğimizde bize Zhara serisini(18000 BTU) önermiş idi.
    Toshibadan gelen kişi de 18000 dedi, iklimsadan keşif için gelen usta da mitsubishi(heavy industries olmalı) 16000 BTU veya üzeri önerdi.
    Bunlara ilaveten Toshiba 18SKV(18 N3KV) serisi klimalar için 3000TL'den aşağı fiyat alamadım.
    Carrier 50M xpower gold için de yetkili bayiiler 2700TL fiyat veriyolar.
    İzmir'de bulunan ve internetten satış yapan galeribeyaz, idealesya gibi firmalarda da Carrier 50M xpower gold 2450TL gibi bir fiyata satılıyor ve sanırım cash para verince daha da düşebilirler. Ancak, Toshiba ve Carrier satan İzmirdeki bir yetkili bayii bu tür sitelerde kendilerinin bile sorun yaşayabildiğini(hatta izmirdeki firmalardan birini ima edip, mal yetiştiremediklerinden bu şirketlerden klima aldıklarında ürünlerde sıkıntı yaşadıklarını ima etti),2014 için ne Toshibanın ne de Carrier'ın garantiyi kabul etmediğini(onaylamadığını) vs söyledi. Bunun üzerine Carrier Kocaeli'yi aradığımda garanti ile ilgili böyle(yetkili bayiinin dediği gibi) bir durum olmadığı bilgisini aldım.
    galeribeyaz ve idealesya güvenilir midir?
    18000 BTU alınca ve salonun kapısı kapatıldığında veya kapı açık olduğu durumlarda bu kapasitede klimadan verim alır mıyız?(klima kendini kısar mı?).
    Yine Koçtaş'tan MSZ-CHC 25VA(iç ünite)+muz-hc25va(DIŞ ÜNİTE) için(9000BTU) 1900TL, MSZ-chc 35VA+MUZ hc35VA için de 2300TL gibi fiyat aldım.
    Klimayı genelde 28 derece gibi bir sıcaklığa ayarlı halde kullanmayı düşünüyorum. Sıcaklık 30 dereceği geçtiğinde sanırım bu bizim tahammül sınırımız oluyor.
    Klima elektrik faturama ek olarak +100TL daha getirse hangi klima olsa işimi görür gibi geliyo.
    Klimayı peşin fiyata da alabilirim.
    Bu yazdığım klimalar mantıklı mıdır? Ve bunların arasından hangisini önerirsiniz? İnternetten almak macera olur mu(ürününün iç ünitesini , pompasını vs.değiştirmiş olabilirler mi?-çünkü hiçbir bayii bu fiyatları veremiyor ve en iyi ihtimalle internetten satış yapan bu firmalar için zararına veriyodur diyorlar)?
    Bunlardan başka öneriniz olacak ise bunun için de görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
    Teşekkür ederim.
    Saygılar..

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

    Carrier i kocausta dolayısıyla ve min elektrik tüketimi 200watt gösterdiğinden düşündüm(25m2 salonun kapısını kapatarak klima 200wattlara kadar kısar, salon kapısı açıkken de belirli bir süre sonra yine tüketim düşer diye düşündüm). Toshiba ile ayni ürün algısı.
    Toshibada da cihazın ,kataloglarin, iceriginin vs kalite algısı,marka algısı var.
    Dediğim gibi elektrik tüketimi +100TL için her klima mümkün.
    9köy ün linkine göre 12000lik de yeterli görünüyor ?(kaliteli cihaz şartıyla? )
    mbirol un dediğinde göre de netten almakta bi sakinca yok.
    Ben sizlerin tecrübelerinizden yararlanmak istedim. Eğer zibro fiyat/kalite oranı yönünden iyiyse ve istediklerimi karsilayan onerebileceginiz bir seri varsa zibro da olabilir.
    Teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Eğer önerirseniz on off cihaz ya da ucuzundan bir cihaz da alabilirim (sadec e soğutma için kullanacagimdan)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    Kadıköy'de yeni ev kiraladım. Evde ısıtma yok. Eve yaz kış kullanacağım bir klima arıyorum. Ev yaklaşık 25 metrekare civarı. Giriş katı alt ve üst dolu. Max 1.250 TL civarında klima arıyorum. Yardımcı olursanız çok makbule geçer.

    Şimdiden teşekkür ederim.
  • Ev 25 metre kare.
    Vaovvvv.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zipkin35

    Eğer önerirseniz on off cihaz ya da ucuzundan bir cihaz da alabilirim (sadec e soğutma için kullanacagimdan)

    On-off makine ile sizin istediğiniz şekilde bu işin faturası yüksek olur.Çünkü 24 saat sürekli kullanım olmazsa diğer taraflara etkili olmaz.Yani klimayı alırken 700-1000 tl arası fazla ödersiniz ama tüketimde aylık 50-75 tl arası faturada fark olur 24 saatlik kullanımda..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizim salonumuzda vestel markalı bir klima var çok kullanışlı çok memnunuz hem fiyatıda uygun sana vestel markalı bir klima tercih ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nazar Vural

    bizim salonumuzda vestel markalı bir klima var çok kullanışlı çok memnunuz hem fiyatıda uygun sana vestel markalı bir klima tercih ederim.

    Mesela kaç yıllık ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar izmirde oturmaktayım. evim son kat ve çatısız olmasına rağmen yön itibariyle kuzey ağırlıklı. batı yönü ise çevre apartmanlardan dolayı çokta fazla güneş almıyor. Bina yeni yalıtımlı. En çok Temmuz ve Ağustos aylarında kullanmak üzere klima bakıyorum. Sadece soğutma amaçlı düşünüyorum. Hafta içi sabahtan mesai bitimine kadar evde kimse yok. Çokta fazla çalıştıracağı mı açıkçası düşünmüyorum. ama malum İzmir sıcakları da evdeyken bunaltabiliyor.
    Klimanın en çok yatak odasına faydası olmasını istiyorum. Ancak oturma odası olarak oda1 ile gösterilen yeri kullanıyorum. Tüm odaları kapatıp yatak odası ve oda 1 i soğutabilirmiyim? soğutulacak alan yatak odası+ koridor+ oda 1. Bunun için resimde 1 ve 2 nolu yerleri düşündüm. hangisi olabilir?
    Tabii yatarken oda1 kapatılırsa klima Kırmızıyla gösterdiğim 1 nolu yere konursa sadece yatak odası kalır! Kırmızı 2 nolu yere konursa koridor ve yatak odası kalır. İlk önce yer ve kullanılacak klima tavsiyesi rica ediyorum.
    Birde Hitachi RAS-14QH5EA klima için nakit 2200TL fiyat aldım. benim işimi görür mü? ve fiyatı nasıl?
    Yardımlarınız teşekkür ederim.....
    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cursed1 -- 20 Mart 2014; 1:51:07 >




  • Merhabalar, üstadlara birşey danışmak istiyorum.
    Yeni aldığımız evde, müteahhit klima tesisatını arçeliğe döşetmiş, tesisat duvarın içinde.
    Salondaki bakır boru dış çapları 16mm ve 9,5mm (sanırım karşılığı 5/8 ve 3/8 inç) hassa kumpas olmadığı için ölçülerde 0,2-0,3mm civarı yanılma olabilir. Diğer boş alanlarla birlikte hitap ettiği alan 50 metrekare civarı.

    Diğer odadaki bakır boru dış çapları, 12,5mm ve 6mm (sanırım 1/2 ve 1/4 inç) alan 18 metrekare.
    Çoğunlukla soğutma amaçlı kullanacağım.

    Bu bakır boru ölçülerine göre mecbur arçelik klimamı taktırmalıyım, yoksa istediğim markayı takabilirmiyim. Takacağım klimanın gücü ne olmalı, ayrıca İnvertermi yoksa klasik klimamı tavsiye edersiniz.

    Kulaktan duyma bir bilgi; bu seneden sonra klasik klima imalatı olmayacakmış, tüm üretimler İnverter olacakmış. Bu doğrumu acaba.




  • yatak odası için 7000-9000 btu klima almak istiyorum. bütçe konusuna gelince de ne kadar memur işi olursa o kadar iyi. 1000 tl civarı +100 de olabilir.
    Baymak Elite 9 CHS Klima hakkındaki düşünceniz nedir?
    yardımcı olabilen herkese şimdiden teşekkürler...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cursed1



    Arkadaşlar izmirde oturmaktayım. evim son kat ve çatısız olmasına rağmen yön itibariyle kuzey ağırlıklı. batı yönü ise çevre apartmanlardan dolayı çokta fazla güneş almıyor. Bina yeni yalıtımlı. En çok Temmuz ve Ağustos aylarında kullanmak üzere klima bakıyorum. Sadece soğutma amaçlı düşünüyorum. Hafta içi sabahtan mesai bitimine kadar evde kimse yok. Çokta fazla çalıştıracağı mı açıkçası düşünmüyorum. ama malum İzmir sıcakları da evdeyken bunaltabiliyor.
    Klimanın en çok yatak odasına faydası olmasını istiyorum. Ancak oturma odası olarak oda1 ile gösterilen yeri kullanıyorum. Tüm odaları kapatıp yatak odası ve oda 1 i soğutabilirmiyim? soğutulacak alan yatak odası+ koridor+ oda 1. Bunun için resimde 1 ve 2 nolu yerleri düşündüm. hangisi olabilir?
    Tabii yatarken oda1 kapatılırsa klima Kırmızıyla gösterdiğim 1 nolu yere konursa sadece yatak odası kalır! Kırmızı 2 nolu yere konursa koridor ve yatak odası kalır. İlk önce yer ve kullanılacak klima tavsiyesi rica ediyorum.
    Birde Hitachi RAS-14QH5EA klima için nakit 2200TL fiyat aldım. benim işimi görür mü? ve fiyatı nasıl?
    Yardımlarınız teşekkür ederim.....
    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

    azda olsa fayda sağlarsınız oda 1 e.. ama çok olmaz kapısı biraz ters duruyor... gözüm tam seçmediği için bakamadım. klima 12likse inverterse fiyat iyiymiş.

    ama naylon hitachimidir bilinmez zira bir dolu naylon klima peydah oldu. gereçek standar inverter 12 lik klimanın fiyatı 3500-3600 gibi rakamdadır. ama bir dolu eksiltilmiş sistemli zayıf kompresörlü eksik kondanserli klimalar peydah oldu artık bizde anlamıyoruz neyin ne olduğunu çok karıştı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ibo40

    yatak odası için 7000-9000 btu klima almak istiyorum. bütçe konusuna gelince de ne kadar memur işi olursa o kadar iyi. 1000 tl civarı +100 de olabilir.
    Baymak Elite 9 CHS Klima hakkındaki düşünceniz nedir?
    yardımcı olabilen herkese şimdiden teşekkürler...

    paranız okadarsa asgari ücretliyseniz gücünüz yoksa alabilrsiniz baymak çok memnun olan var yanısıra demirdküm vs ucuzlarada bakabilirsiniz hepsi eve sokulmayacak alüminyum borulu nezaman bozulacağı Allaha kalmış klimalardır.

    ama 2500 tl yi geçen maaşı olan bir kişi kendisine memur işi diyorsa bu klimalardan düşünüyorsa mantıksız bir durumdur. parasını çöpe atmak istemesidir bence.

    mardin serin bir yerde değildir sanırım. orda @orphanage arkadaş ikamet etmişti zamanında kendine bir sorun yetermi yetmezmi.




  • merhaba,

    2 adet klima alma arifesindeyim,bir kaç sorum olacaktı. keşif için gelenler yatak odası için 9 , salon için 24 önerdi. yatak odası için inverter salon için on/off düşünüyorum. klimalar ısıtma için kullanılmayacak. sormak istediğim demirdüküm klimanın teknik değerlerinin ne kadar geçerli olduğu.

    demirdöküm inverter için harcadığı 650w , eer 4, db (25/31/37) olarak gözükmekte.
    diğer alternatifim Mitsubishi SRK25ZMP-S1 için 780w, eer 3,21; db (23) olarak gözüküyor, fiyat olarak demir döküm 600 tl daha ucuz .fakat teknik dataları gerçek değilse fark kapanır diye düşünüyorum.

    salon için 18 lik ve airfel green düşünüyorum . salonda çok kullanılmaycak.

    özetle yatak odasındaki klimanın az elektrik harcaması ve sessiz olması önemli tavsiyeleriniz nedir.

    2 klima için bütçem 3000 dir. izmirdeyim, kemalpaşadayım izmirden 4-5 derece serin oluyor.




  • Memurum
    Ne güzel işte cillop gibi maaş alıyorsun çakma mal alacağına klima al.
    Ana sınıfı öğretmeni bile (memur) 2670 tl alıyor.
    Onun için arabeske gerek yok.
    Zaten çakma mal alacaksanda buraya sorma git al.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar, 8 m2 oda da kullanmak üzere bu hafta sonu klima almayı düşünüyorum vatanbilgisayar'ın hafta sonu %30 indiriminde Airfel Daylux 9000'in fiyatı (746 TL) çok uygun geldi. Fakat arada en ufak kalite farkı varsa bile onun yerine sitede olan Baymak Elite 9000 (1048 TL) almak isterim. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirir ise sevinirim. Yahut başka önerebileceğiniz seçenekler var ise değerlendirmek isterim. Teşekkürler...

    http://www.vatanbilgisayar.com/airfel-daylux-9000-btu-duvar-tipi-split-klima.html
    http://www.vatanbilgisayar.com/elite-9000-btu_h%C2%A0duvar-tipi-split-klima-a-enerji-sinifi.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Permanent. -- 21 Mart 2014; 22:59:32 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: cursed1



    Arkadaşlar izmirde oturmaktayım. evim son kat ve çatısız olmasına rağmen yön itibariyle kuzey ağırlıklı. batı yönü ise çevre apartmanlardan dolayı çokta fazla güneş almıyor. Bina yeni yalıtımlı. En çok Temmuz ve Ağustos aylarında kullanmak üzere klima bakıyorum. Sadece soğutma amaçlı düşünüyorum. Hafta içi sabahtan mesai bitimine kadar evde kimse yok. Çokta fazla çalıştıracağı mı açıkçası düşünmüyorum. ama malum İzmir sıcakları da evdeyken bunaltabiliyor.
    Klimanın en çok yatak odasına faydası olmasını istiyorum. Ancak oturma odası olarak oda1 ile gösterilen yeri kullanıyorum. Tüm odaları kapatıp yatak odası ve oda 1 i soğutabilirmiyim? soğutulacak alan yatak odası+ koridor+ oda 1. Bunun için resimde 1 ve 2 nolu yerleri düşündüm. hangisi olabilir?
    Tabii yatarken oda1 kapatılırsa klima Kırmızıyla gösterdiğim 1 nolu yere konursa sadece yatak odası kalır! Kırmızı 2 nolu yere konursa koridor ve yatak odası kalır. İlk önce yer ve kullanılacak klima tavsiyesi rica ediyorum.
    Birde Hitachi RAS-14QH5EA klima için nakit 2200TL fiyat aldım. benim işimi görür mü? ve fiyatı nasıl?
    Yardımlarınız teşekkür ederim.....
    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

    azda olsa fayda sağlarsınız oda 1 e.. ama çok olmaz kapısı biraz ters duruyor... gözüm tam seçmediği için bakamadım. klima 12likse inverterse fiyat iyiymiş.

    ama naylon hitachimidir bilinmez zira bir dolu naylon klima peydah oldu. gereçek standar inverter 12 lik klimanın fiyatı 3500-3600 gibi rakamdadır. ama bir dolu eksiltilmiş sistemli zayıf kompresörlü eksik kondanserli klimalar peydah oldu artık bizde anlamıyoruz neyin ne olduğunu çok karıştı.

    Hocam alacağımız yer:www.ipi.com.tr Distribütörlüğündeki bayiihttp://www.denkaklima.com.tr/hitachi_ras_14qh5ea_inverter_duvar_tipi_split_klima_--TR-190-3.html linkteki yer. burada özellikleri falanda yazıyor.
    Aynı dükkanda aynı fiyata (peşin 2200) lg nin LG AS-W126BVU0 modelihttp://www.lg.com/tr/inverter/lg-AS-W126BVU0
    ve samsungun Jungfrau AQV12KBAN 12000 Btu/hhttp://www.hepsiburada.com/liste/samsung-jungfrau-aqv12kban-12000-btu-h-smart-inverter-klima/productDetails.aspx?productId=evsamaqv12kbanstk&categoryId=17453 modelide var. tavsiye bekliyorum.

    birde ucuz tavsiye edeceğiniz bir klima varmı 1000-1500 arası mbirol bey de ilgilenebilirse sevinirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cursed1 -- 22 Mart 2014; 0:25:20 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cursed1

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: cursed1



    Arkadaşlar izmirde oturmaktayım. evim son kat ve çatısız olmasına rağmen yön itibariyle kuzey ağırlıklı. batı yönü ise çevre apartmanlardan dolayı çokta fazla güneş almıyor. Bina yeni yalıtımlı. En çok Temmuz ve Ağustos aylarında kullanmak üzere klima bakıyorum. Sadece soğutma amaçlı düşünüyorum. Hafta içi sabahtan mesai bitimine kadar evde kimse yok. Çokta fazla çalıştıracağı mı açıkçası düşünmüyorum. ama malum İzmir sıcakları da evdeyken bunaltabiliyor.
    Klimanın en çok yatak odasına faydası olmasını istiyorum. Ancak oturma odası olarak oda1 ile gösterilen yeri kullanıyorum. Tüm odaları kapatıp yatak odası ve oda 1 i soğutabilirmiyim? soğutulacak alan yatak odası+ koridor+ oda 1. Bunun için resimde 1 ve 2 nolu yerleri düşündüm. hangisi olabilir?
    Tabii yatarken oda1 kapatılırsa klima Kırmızıyla gösterdiğim 1 nolu yere konursa sadece yatak odası kalır! Kırmızı 2 nolu yere konursa koridor ve yatak odası kalır. İlk önce yer ve kullanılacak klima tavsiyesi rica ediyorum.
    Birde Hitachi RAS-14QH5EA klima için nakit 2200TL fiyat aldım. benim işimi görür mü? ve fiyatı nasıl?
    Yardımlarınız teşekkür ederim.....
    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

    azda olsa fayda sağlarsınız oda 1 e.. ama çok olmaz kapısı biraz ters duruyor... gözüm tam seçmediği için bakamadım. klima 12likse inverterse fiyat iyiymiş.

    ama naylon hitachimidir bilinmez zira bir dolu naylon klima peydah oldu. gereçek standar inverter 12 lik klimanın fiyatı 3500-3600 gibi rakamdadır. ama bir dolu eksiltilmiş sistemli zayıf kompresörlü eksik kondanserli klimalar peydah oldu artık bizde anlamıyoruz neyin ne olduğunu çok karıştı.

    Hocam alacağımız yer:www.ipi.com.tr Distribütörlüğündeki bayiihttp://www.denkaklima.com.tr/hitachi_ras_14qh5ea_inverter_duvar_tipi_split_klima_--TR-190-3.html linkteki yer. burada özellikleri falanda yazıyor.
    Aynı dükkanda aynı fiyata (peşin 2200) lg nin LG AS-W126BVU0 modelihttp://www.lg.com/tr/inverter/lg-AS-W126BVU0
    ve samsungun Jungfrau AQV12KBAN 12000 Btu/hhttp://www.hepsiburada.com/liste/samsung-jungfrau-aqv12kban-12000-btu-h-smart-inverter-klima/productDetails.aspx?productId=evsamaqv12kbanstk&categoryId=17453 modelide var. tavsiye bekliyorum.

    birde ucuz tavsiye edeceğiniz bir klima varmı 1000-1500 arası mbirol bey de ilgilenebilirse sevinirim

    kardeş hitachileride ucuz klimayıda Birol ustaya sormanız çok daha iyi olur. zira klimacı o . ve hitachinin eski bayisidir ipi şirketinide iyi bilir.

    samsung a yanaşmayın firma sorunlu ürnlerde üretim hatası mevcut olduğu bilgisi var. lg prestij serisi haricinde çok tavsiye edilmiyor. Biro ustaya pm yapmanızda fayda var. benim gözüm rahatsız bilgisayara fazla bakamadığımdan iyice inceleyemiyorum bu aralar ürünleri.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Permanent.

    Selamlar, 8 m2 oda da kullanmak üzere bu hafta sonu klima almayı düşünüyorum vatanbilgisayar'ın hafta sonu %30 indiriminde Airfel Daylux 9000'in fiyatı (746 TL) çok uygun geldi. Fakat arada en ufak kalite farkı varsa bile onun yerine sitede olan Baymak Elite 9000 (1048 TL) almak isterim. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirir ise sevinirim. Yahut başka önerebileceğiniz seçenekler var ise değerlendirmek isterim. Teşekkürler...

    http://www.vatanbilgisayar.com/airfel-daylux-9000-btu-duvar-tipi-split-klima.html
    http://www.vatanbilgisayar.com/elite-9000-btu_h%C2%A0duvar-tipi-split-klima-a-enerji-sinifi.html

    daylux kesinlikle. gayet uygun ve kalitesi fiyatına göre iyidir.. yanlız montajda kullanılan boru alüminyum olduğu için servisler anlaşıp 100-150 tl fark ödeyip montaj borusunu bakıra çevirtiniz.

    baymaktan uzak durunuz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: efemos

    merhaba,

    2 adet klima alma arifesindeyim,bir kaç sorum olacaktı. keşif için gelenler yatak odası için 9 , salon için 24 önerdi. yatak odası için inverter salon için on/off düşünüyorum. klimalar ısıtma için kullanılmayacak. sormak istediğim demirdüküm klimanın teknik değerlerinin ne kadar geçerli olduğu.

    demirdöküm inverter için harcadığı 650w , eer 4, db (25/31/37) olarak gözükmekte.
    diğer alternatifim Mitsubishi SRK25ZMP-S1 için 780w, eer 3,21; db (23) olarak gözüküyor, fiyat olarak demir döküm 600 tl daha ucuz .fakat teknik dataları gerçek değilse fark kapanır diye düşünüyorum.

    salon için 18 lik ve airfel green düşünüyorum . salonda çok kullanılmaycak.

    özetle yatak odasındaki klimanın az elektrik harcaması ve sessiz olması önemli tavsiyeleriniz nedir.

    2 klima için bütçem 3000 dir. izmirdeyim, kemalpaşadayım izmirden 4-5 derece serin oluyor.

    dd den uzk durunuz zmps seriside çok iyi bir makine değildir iç fanda ses sorunları mevcut ve kasa plastiği iyi değil filtre sistemi yarım yapılmış firma ise ilgisiz. şuan pcye bakamadığım için uzun anlatamıyorum. sonrasında hemen cevap yazmazsam özür dilerim. zmps için rebanuba isimli arkadaşa pm yapınız.. ama dd den iyidir bu makine onu bilin dd tamaman fos bir makinedir bu tür makinelerle kıyas edilmez. izmirdeyseniz sizde mbirol arkadaşla kontakt kurabilirsiniz pm yapabilirsiniz.

    salonunuz içinde klasik olabilir kısa süreli kullanacaksanız.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cursed1

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: cursed1



    Arkadaşlar izmirde oturmaktayım. evim son kat ve çatısız olmasına rağmen yön itibariyle kuzey ağırlıklı. batı yönü ise çevre apartmanlardan dolayı çokta fazla güneş almıyor. Bina yeni yalıtımlı. En çok Temmuz ve Ağustos aylarında kullanmak üzere klima bakıyorum. Sadece soğutma amaçlı düşünüyorum. Hafta içi sabahtan mesai bitimine kadar evde kimse yok. Çokta fazla çalıştıracağı mı açıkçası düşünmüyorum. ama malum İzmir sıcakları da evdeyken bunaltabiliyor.
    Klimanın en çok yatak odasına faydası olmasını istiyorum. Ancak oturma odası olarak oda1 ile gösterilen yeri kullanıyorum. Tüm odaları kapatıp yatak odası ve oda 1 i soğutabilirmiyim? soğutulacak alan yatak odası+ koridor+ oda 1. Bunun için resimde 1 ve 2 nolu yerleri düşündüm. hangisi olabilir?
    Tabii yatarken oda1 kapatılırsa klima Kırmızıyla gösterdiğim 1 nolu yere konursa sadece yatak odası kalır! Kırmızı 2 nolu yere konursa koridor ve yatak odası kalır. İlk önce yer ve kullanılacak klima tavsiyesi rica ediyorum.
    Birde Hitachi RAS-14QH5EA klima için nakit 2200TL fiyat aldım. benim işimi görür mü? ve fiyatı nasıl?
    Yardımlarınız teşekkür ederim.....
    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

    azda olsa fayda sağlarsınız oda 1 e.. ama çok olmaz kapısı biraz ters duruyor... gözüm tam seçmediği için bakamadım. klima 12likse inverterse fiyat iyiymiş.

    ama naylon hitachimidir bilinmez zira bir dolu naylon klima peydah oldu. gereçek standar inverter 12 lik klimanın fiyatı 3500-3600 gibi rakamdadır. ama bir dolu eksiltilmiş sistemli zayıf kompresörlü eksik kondanserli klimalar peydah oldu artık bizde anlamıyoruz neyin ne olduğunu çok karıştı.

    Hocam alacağımız yer:www.ipi.com.tr Distribütörlüğündeki bayiihttp://www.denkaklima.com.tr/hitachi_ras_14qh5ea_inverter_duvar_tipi_split_klima_--TR-190-3.html linkteki yer. burada özellikleri falanda yazıyor.
    Aynı dükkanda aynı fiyata (peşin 2200) lg nin LG AS-W126BVU0 modelihttp://www.lg.com/tr/inverter/lg-AS-W126BVU0
    ve samsungun Jungfrau AQV12KBAN 12000 Btu/hhttp://www.hepsiburada.com/liste/samsung-jungfrau-aqv12kban-12000-btu-h-smart-inverter-klima/productDetails.aspx?productId=evsamaqv12kbanstk&categoryId=17453 modelide var. tavsiye bekliyorum.

    birde ucuz tavsiye edeceğiniz bir klima varmı 1000-1500 arası mbirol bey de ilgilenebilirse sevinirim

    Bu görüştüğünüz bayi spotçulardan beter.Yok parasına mal satar.Hele şu an piyasa da işte yok.Para nakit olunca atlar...

    Ucuz derken ,inv. ucuz makine 1500 TL ye Buses var...




  • 
Sayfa: önceki 13281329133013311332
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.