Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1196. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: bamorex Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 25 Misafir (2 Mobil) - 24 Masaüstü2 Mobil
5 sn
57.214
Cevap
701
Favori
4.429.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11941195119611971198
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zuzuş

    baymak elıte serısı al rahat et sorunsuz mukemmel.marka takıntın yoksa gonul rahatlıgı ıle alabılırsın

    marka takıntım yok neden olsun paramın karşılığını veren markayı alırım. sonuçta en fazla 4 ay kullanıcam o yüzden sanırım çoğu orta halli marka işimi görecektir diye düşünüyorum o yüzden vestel 6 yıl garanti verince olabilir diye düşünmüştüm. bütce olarak 2500tl ayırdım işte ona göre bir klima alıcam malum ramazan geldi.
  • merhaba
    uzun zamandır arayış içinde bir kullanıcı olarak bugün Mitsubishi electrice gittim evin planını gösterdik 9000btu ya da 12000btu önerdiler marka me olunca yüksek btuya pek gerek olmadığını düşünüyordum zaten, bize msz-chc 35va modelini tanıttılar fiyat olarak internette bulamadım ama bayii 2550 dedi iyi midir sizce? malum bu model inverter, bizim için düz daha uygun olmaz mı diye sordum satıcı ocak 2014ten itibaren artık Türkiye'ye düz klima girmeyeceğini bundan sonra hep inverter satılacağını söyledi ayrıca elektrik faturasına inverterin +30 tl civarı yansıyacağını söyledi. yer olarak buradaki ustalarla misafir yatak odasını konuşmuştuk ama satıcı arkadaş oturma odası seçeneğinin de istediğimiz sonucu vereceğini söyledi (flapları yönlendirerek). 35m2lik bir dükkanları vardı onlarda da krigamine serisinden bir 12lik çalışıyordu ortam gayet serin ve sessizdi üstelik klima rölantideydi.
    servis konusunu konuştuk (vakumlama, elektrik vs) adam, müşterilerinin montajdan sonra servis için açıp teşekkür ettiklerini söyledi, me'nin servis montaj işini şansa bırakmadığını biliyorum ama burası elazığ ne olur ne olmaz diye düşündüm:))
    sonuç olarak klimanın kalitesi tartışılmaz biliyorum me alınca "soğutmuyor ısıtmıyor" derdi olmayacak bir şekilde ev serinleyecek, ama yine de kafamda bazı soru işaretleri var bütçemizi biraz aşıyoruz ve kendi evimiz değil (satıcı boruların yeniden kullanılabilir olduğunu rahatlıkla taşınabileceğini söyledi ama)
    sizce 2550+10 taksitle bu klimayı mı yoksa 1000-1500 e orta düzey bir klima mı alalım? me kadar kaliteli olmasa da tatmin edici olur mu? yoksa kâr edelim derken hem konfor hem de elektrik faturası yönünden pişman mı oluruz ? (eşim Siemens bayii tanıyor adam bu fiyata 24000btu satıyormuş ama hem btu hem marka bana ters geldi) evin krokisini tekrar ekliyorum siz değerli ustalardan yorum almazsam içim rahat etmeyecek ve bana yol gösterirseniz sizi bir daha rahatsız etmeyeceğim

    not1: şimdi msji tekrar okuyunca belirtme ihtiyacı duydum kafamdaki soru işaretlerine bakıp beni kıt anlayışlı sanmayın :) aslında az çok kestiriyorum ben de bazı şeyleri ama eşime karşı da sorumluluk taşıyorum klima araştırma işi bana düştü bari - + her yönünü bilip hakkını vereyim dedim:)

    not: oturma odasına takacak olursak sizce seçenek 1 mi 2 mi daha iyi olur? kapının tam karşısı balkon kapısı maalesef.
    @kocausta* @9köy
    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]




  • desert_18 kullanıcısına yanıt
    vestelı bılmem nasıl denemedıgım ıcın yorum yapamam .fakat baymak 18000 bızde var memnunuz fıyatıda 1600-1700 aras degısıyo 7 yıl garantı ısıtma sogutma ıkısıde A sınıfı bu cok onemlı dıkkat et buna.baymak atılım yaptı bu sene hollandalı bır fırma aldı baymagı komple butun klımalarda cınde aux condıtıoner adlı fırmaya yaptırıyo fırma cok kalıtelı toshıba ve sharpa klıma motoruda uretıyo kısaca memnun kalacagını zannedıyorum sahsen ben memnunum kalan paraylada baska seyler alırsınaman sakın aklına bu sahıs baymaktamı calısıyo gıbı seyler gelmesın :)sadece memnun kullanıcı dıyelım
  • bu arada vestelın 6 yıl garantı şartı 30 hazırana kadar yapılan montajlarda gecerlı ole gormustum ıyıce arastır magdur olma
  • desert_18 kullanıcısına yanıt
    hocam az once baktım 1 ay daha uzatılmıs garantı suresı 31.07.2013 tarıhıne kadar montajlanan klımalarda gecerlı 6 yıl garantı
  • Merhaba,

    Yapı krediye world puan borcumu kapatmak için tekzen.com.tr'deki ürünlerde %12 indirim yaparak (maksimum 130TL) ürünü sizin adınıza satın alabilirim.

    PM ile ürünün linkini yollayabilirsiniz.

    Klimalar sayfasının linki aşağıdadır;

    http://www.tekzen.com.tr/SubCategory/30077/klimalar

    Saygılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • baymak inverter mı? linki varmı acaba hangi model baksam. Enerji tüketimi nasıl A enerji dediğinize göre üzmez heralde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zuzuş

    vestelı bılmem nasıl denemedıgım ıcın yorum yapamam .fakat baymak 18000 bızde var memnunuz fıyatıda 1600-1700 aras degısıyo 7 yıl garantı ısıtma sogutma ıkısıde A sınıfı bu cok onemlı dıkkat et buna.baymak atılım yaptı bu sene hollandalı bır fırma aldı baymagı komple butun klımalarda cınde aux condıtıoner adlı fırmaya yaptırıyo fırma cok kalıtelı toshıba ve sharpa klıma motoruda uretıyo kısaca memnun kalacagını zannedıyorum sahsen ben memnunum kalan paraylada baska seyler alırsınaman sakın aklına bu sahıs baymaktamı calısıyo gıbı seyler gelmesın :)sadece memnun kullanıcı dıyelım

    Garanti süresi güzel ancak A sınıfı olması verimli olduğu anlamına gelmiyor. Dediğiniz cihaz hangisi bilmiyorum ama ya 3,29 yada 3,23 verimliliğe sahip ki bunlar iyi değerler değil kesinlikle. 6 cop yani verimlilikle çalışan cihaz bile A sınıfı diye geçiyor. Bu yüzden atıyorum 2,8 verimli olup d yada e sınıfı olsa cihaz 3,23 e göre çok büyük farka sahip olmuyor ama harf olarak sanki über ileri bir cihaz gibi algılanıyor. Alırken A sınıfı olmasından ziyade Cop-Eer değerlerine bakmak gerekiyor. Şu anki şartlarda 3.5 civarı düşük, giriş, 4.5 civarı orta, 5.2-5.6 civarı da yüksek verimliliğe sahip makinalardır. Alırken bunlara dikkat etmek lazım. Ayrıca cihazlar büyüdükçe bunlar aynı marka model olsa da düşüyor bu yüzden ihtiyacın üzerine çıkmamak ve ihtiyacın da çok büyük hesaplanmaması gerekiyor klima seçerken. Ayrıca hepsi vermiyor ama verenler içinde inverterlar için en düşük, nominal ve maks. Yükte ne kadar elektrik yaktığı ve buna karşılık ne kadarlık iş yaptığına bakmak lazım. Hatta Toshiba skvp2 ve pkvp modelleri her %10 ar artış ile 10-100 arası bütün çalışma yüklerinde bu verileri teknik tablo halinde sunuyor.

    Verimliliği de ısıtma veya soğutma farketmeden, yapılan iş W olarak / tüketilen enerji olarak bulabiliriz. Eğer yapılan iş btu olarak verildiyse onu da 3412 ye bölerek W a çevirdikten sonra yukarıdaki işlemi uygulayabiliriz.

    Bu arada üzerinize almayın sadece değerlendiriyorum, ama o alete 1700 civarı yüksek. Çünkü aleti aldıktan sonraki elektrik tüketimi makul değil. Beni de satıcısı falan sanacaklar ama 2250 liraya lg prestige inverter aldık yeni. 9000 nominal btu 13000 maks soğutma, 22000 maks ısıtma. 22 m2 lik salonda kapı açık şekilde 5 dk içinde çok hissedilir bir serinletme sağlıyor ki, ben cihazı yüke bindirmiyorum. Uzun çalışmalarda kendisini gayet düşük seviyelere kadar kısıyor. Hele biz kullanmayacağız ama kışın da kullanılacaksa harika ısıtma değeri de var. 5.6 nominal değerde hem ısıtma hem soğutma verimliliği var. Şimdi aldıktan sonra rahat rahat kullanabilmek ve faturadan çekmemek için bence bu tarz bir alet almak lazım.

    Btu olarak da genel olarak yüksek alışkanlığı var onu anlayamadım. Biz keşfe çağırdık 18000 önerdiler ama biz saçma olduğunu düşündük ve 9000 kendisini çalışırken minimuma bile kısıyor. Şimdi bu şartlarda 18000 binlik alet almanın mantığını göremiyorum. Zaten 18000 veya hadi 12000 btu ya ihtiyaç duyuyor ise ev sabit olarak o alet elektrik faturasını baya kabartır hele ki A sınıfı denip de 3,21 sınır değere sahipse. Ama yüksek verimli cihaz yüksek hızda çalıştığında bile direk 3,21-5.6 arasındaki oran kadar verimli çalışacak direk. Bu yüzden doğru seçim yapılmalı. Dediğim gibi LG prestige inverterı da yeni aldık ve gerçekten öneriyorum. 2250 liraya alınabilecek en güzel cihaz olarak değerlendiriyorum ki rakibi cihazlar 4000 liralık toshibalar, daikinler. Ha kalite olarak falan kesinlikle daha iyidir herhalde ama fiyatları çok uçuk. Aynı fiyat yada çok yakın fiyat olsa toshiba skvp2 yada pkvp direk alırdık. Yada daikin ururu sarara. Ama işte fiyatları yüksek. İç ünite olarak en sessizi bütün klimalar arasında. Verimlilik konusunda da nominal değerlerde onların altında kalmayıp daha yüksek değerler elde ediyor. Çin, Malezya falan değil Kore üretimi. LG nin amiral gemisi. Dediğim gibi bence bu bir fırsat ürünüdür ve değerlendirilmeli. Biz şimdilik çok memnunuz, uzun vadede neler yaşayacağız göreceğiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İhtiyacımız olan klimayı seçmemizde''Klimalar'' başlığı altında açılan tüm alt konularda bilgi ve tecrübesi ile katkı sağlayan başta @mbirol @kocausta* @9köy @kemal1414 @Mat35 olmak üzere katkı sunan tüm arkadaşlara teşekkürü borç bilirken, 21 haziran 2013 tarihinde son karardan önce evin krokisini de ekleyerek paylaştığım mesaja olumlu veya olumsuz cevap vermeye tenezzül etmeyen @mbirol, @kocausta*, @9köy, @kemal1414, @Mat35 ustalara teessüf etmeyi de ayrıca bir borç bildiğimi ifade etmek isterim...

    Yaklaşık 1.5 ay süren araştırmalarımız sonucu LG AS-W096MMF0 Prestige Inverter V cihazında karar kıldık. 2249 TL' yehttps://www.ensonbak.com/urun/lg-as-w096mmf0-9000-btu-prestige-inverter-klima.html linkli siteden aldık. Denizli merkezli bir firmaymış. Ürün satın aldığımızın ertesi günü Çanakkale'de elimize ulaştı. LG Destek Temsilcisini (444 6 543) arayarak servis yönlendirmesini yaptılar. Ertesi gün de Isısan servisi gelip montajı tamamladı.Aynı gün bir elektrikçi çağırıp B-16A sigorta ile elektrik bağlantı işini de hallettik. Cihaz çok şık bir görünüme sahip olmakla beraber iç ünite fanı da sessizlik konusunda çok çok başarılı. Hele ''sleep'' modunda duymak neredeyse imkansız. Verimlilik olarak hem ısıtma hem de soğutmada 5.6 verimliliğe sahip ki bu aynı kapasitede cihazlar arasında ne yükseği. 1023 BTU'ya kadar yavaşlayabiliyor. Soğutmada maksimum 13000 BTU, ısıtmada ise 22000 BTU'ya kadar çıkabiliyor. Bu ısıtma değeri bazı 18000 BTU'luk klimaların ulaşamadığı bir değer. Ancak diğer cihazlarda bu 9000 yerine 18000 olması için ciddi gibi bir fark ödenmesi gerekiyor ancak bu cihaz 9000 BTU nominale sahip olduğu halde o kısımları da kapsıyor ki zaten yine de piyasada salonlara bile hiç ihtiyaç olmadığı halde yüksek BTU almak lazım veya ihtiyaç var gibi bir kanı bulunuyor. 22 m2 lik salonumuzu cam açıkken bile 5dk içerisinde hissedilir derecede serin hale getirebiliyor ki, fan hızını en düşükte kullanıyor ve derecesini ciddi düşürmediğimiz ve cihaz tam yükte çalışmadığı halde. Kısacası f/p olarak kendisinin iki misli fiyata satılan aynı kategorideki cihazlar ile kıyas ettiğimizde doğru bir tercih yaptığımızı anlamamız zor olmadı.

    Tekrar diyorum bence bu ürün bir fırsat ürünüdür ve değerlendirilmeli. Daha önce klimayı görüp soranlar olmuştu ancak pek kullanıcı tecrübesi olmadığından net birşey söyleyemiyordu ustalarımız da. Bu yüzden biz seçtik aldık ve sonuçları, memnuniyetimizi ve cihazın hakettiğini elimizden geldiğince anlatmaya çalışıyoruz ki daha çok kişi bu fiyatta ve teknik özelliklerde doğru seçim yapsın. Ayrıca yakın fiyatlarda haketmeyen ve tasarruf sağlamayacak, teknik özellikleri bu cihazla kıyaslanamayacak kadar yetersiz cihazlara para verilmesinin mantıklı olmayacağını vurgulamak istiyorum. Sonucu hem memnuniyetsizlik hem de israf olmasın. Nacizane tespitimdir...

    Görsellerini aşağıda bulabilirsiniz. Merak ettiğiniz hususlarda elimden geldiğince ve birikimim yettiğince yardımcı olmaya çalışacağımın ve sadece çoğunuz gibi bir son kullanıcı olduğumun bilinmesini önemle belirtmek isterim.

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]
    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]
    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]
    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]
    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]
    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]
    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]
    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]
    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]
    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]
    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]
    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]
    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]
    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkerden -- 7 Temmuz 2013; 3:37:29 >




  • mbirol kullanıcısına yanıt
    Ben iyi ya da kötü olarak yorumlamadım zaten, sadece yapılanı ve söyleneni açıkladım, ayrıca sunduğun yöntem aklımdaki yöntemlerden ilki ancak ahşaptan daha uzun ömürlü bir malzeme bulacağım. Tabi kemal1414 arkadaşın dediğini göz önüne alırsak deprem vesaire, bu bile delip vida atmaktan daha iyi bir çözüm değildir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fuschia

    merhaba
    uzun zamandır arayış içinde bir kullanıcı olarak bugün Mitsubishi electrice gittim evin planını gösterdik 9000btu ya da 12000btu önerdiler marka me olunca yüksek btuya pek gerek olmadığını düşünüyordum zaten, bize msz-chc 35va modelini tanıttılar fiyat olarak internette bulamadım ama bayii 2550 dedi iyi midir sizce? malum bu model inverter, bizim için düz daha uygun olmaz mı diye sordum satıcı ocak 2014ten itibaren artık Türkiye'ye düz klima girmeyeceğini bundan sonra hep inverter satılacağını söyledi ayrıca elektrik faturasına inverterin +30 tl civarı yansıyacağını söyledi. yer olarak buradaki ustalarla misafir yatak odasını konuşmuştuk ama satıcı arkadaş oturma odası seçeneğinin de istediğimiz sonucu vereceğini söyledi (flapları yönlendirerek). 35m2lik bir dükkanları vardı onlarda da krigamine serisinden bir 12lik çalışıyordu ortam gayet serin ve sessizdi üstelik klima rölantideydi.
    servis konusunu konuştuk (vakumlama, elektrik vs) adam, müşterilerinin montajdan sonra servis için açıp teşekkür ettiklerini söyledi, me'nin servis montaj işini şansa bırakmadığını biliyorum ama burası elazığ ne olur ne olmaz diye düşündüm:))
    sonuç olarak klimanın kalitesi tartışılmaz biliyorum me alınca "soğutmuyor ısıtmıyor" derdi olmayacak bir şekilde ev serinleyecek, ama yine de kafamda bazı soru işaretleri var bütçemizi biraz aşıyoruz ve kendi evimiz değil (satıcı boruların yeniden kullanılabilir olduğunu rahatlıkla taşınabileceğini söyledi ama)
    sizce 2550+10 taksitle bu klimayı mı yoksa 1000-1500 e orta düzey bir klima mı alalım? me kadar kaliteli olmasa da tatmin edici olur mu? yoksa kâr edelim derken hem konfor hem de elektrik faturası yönünden pişman mı oluruz ? (eşim Siemens bayii tanıyor adam bu fiyata 24000btu satıyormuş ama hem btu hem marka bana ters geldi) evin krokisini tekrar ekliyorum siz değerli ustalardan yorum almazsam içim rahat etmeyecek ve bana yol gösterirseniz sizi bir daha rahatsız etmeyeceğim

    not1: şimdi msji tekrar okuyunca belirtme ihtiyacı duydum kafamdaki soru işaretlerine bakıp beni kıt anlayışlı sanmayın :) aslında az çok kestiriyorum ben de bazı şeyleri ama eşime karşı da sorumluluk taşıyorum klima araştırma işi bana düştü bari - + her yönünü bilip hakkını vereyim dedim:)

    not: oturma odasına takacak olursak sizce seçenek 1 mi 2 mi daha iyi olur? kapının tam karşısı balkon kapısı maalesef.
    @kocausta* @9köy
    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]


    ben öncelikle çizim yaptım. aslınd adah amantıklı oturma odasında takılması ama bir şekilde suntalam kesilip kapının oduğu alana takılmalı aksi durumda sizin belirttiğiniz 1. yere takılsa karşı duvara çarpıcak udacak klima zaten 12lik büyük gelir oraya. 2. alana takılsada üfleme hızından dolayı koridora az fayda sağlayacak. (direkt oturma odasına gidecek soğuk ancak orayı soğutacak soğuttktan sonra dağılım yaparmı? bence zor kısar kendisini)

    bakın kapı üstüne şu şeklide montaj yapılabilir.

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]


    http://forum.donanimhaber.com/m_3306812/mpage_212/tm.htm

    bu sayfadan orijinalini görürüsünüz resimlerin olduğu mesajı... birol ustanın montjlarından biridir. onada danışabilirsiniz.

    me rakamına gelince yeni seriyse rakam doğrudur am aonun adı mszHJ dir. ağzı alışkanlığı ile chc denmiştir siz bunu netleştirin chc ise rakam düşebilir ama elazığdaki durumlardan bahsetmişsiniz etkendir doğrudur küçük şehirlerde bu durumlar.

    artık diğer arkadaşalarda fikir belirtirler.




  • Arkadaşlar burada görüş bildren tüm arkadaşlara teşekkür ederim çok yardımcı oldular özellkle @kocausta ya ya teşekkürler...Ben uzun araştırmalar sonucu Airfel AS18-0940/INV aldım hepsiburada dan...sitede fiyatı 2.399 bana maliyeti 2.099 tl oldu site 100 liralık maxipuan ve 200 liralık hediye çeki verdi...Diakin servisini aradım hemne gelip kurdular...performansı çok iyi...24-26 dercede kullanıyorum...yoksa oda çok soğuyor...iç ve dış ünite denldiği gibi çok sessiz...Servis sigorta takmadı...Paketten sigorta da çıkmadı zaten...kablosu fişli bunların orjinal fişli...Sigorta taktırma dedi orjinalliği bozulmasın diye....Ben sigorta taktırayım mı ne dersiniz? Şuan sigortasız kullanıyorum sıkıntı yok...
  • en iyi klima markası nedir daikn mi mutsibihi mi ?
  • berkerden kullanıcısına yanıt
    senede 4 ay calıssa ıkımızın faturasında 30 tl fark olsa bana 30 tl fazla gelse.30*4=120 120*4=480 lıra yanı 4 senede ben elektrıge senden 480 lıra fazla para verıyorum.sen klımaya 500 lıra fazla verdın.4 sene sonrada kım ole kım kala.sen 4 sene sonra kara gecersın dıyelım.hesap bence basıt ben senın klımayı kotulemem bende aldıgım klımaya kotu demem bana yetıyor artıyor bıle ama ben gıdıpte lg almam:)zevkler ve renkler. ses benım ıcın onemlı degıl cıhaz bu calıstımı ses cıkartıcak abartı olmadan tabı.dıs unıte sessız olsun yeter dıs unıteden gayet memnunum.ıc unıte hıc onemlı degıl bence.hayırlı olsun cıhazın ınsallah arıza yapmadan gule gule kullanırsın
  • Teşekkür ederim size de hayırlı olsun inşallah arızasız sorunsuz kullanırız cihazları. Klimanızı kötülemek gibi bir niyetim kesinlikle yok ve olamaz ne haddime. Sadece diğer alacakları kendi fikrime göre doğru yönlendirme peşindeyim.

    Siz orada "ısıtma sogutma ıkısıde A sınıfı bu cok onemlı dıkkat et buna" demişsiniz özellikle bu dikkatimi çekti ve yazma ihtiyacı gördüm. A sınıfı olması verimli olması anlamına gelmiyor diğer harf sırasına göre verimsiz olan klimalar da 2,70-2,90-3,00 gibi verilmlere sahipler ancak harfleri D gibi oluyor. D çok kötü gelse de gerçekte verimlilik farkı sadece 0,5-0,3 oluyor ve bu da aldanmaya sebep oluyor. O sebeple A'ya B'ye değil direk sayısal değere bakılmalı diyorum.

    Sizden bağımsız olarak; A dediğimiz 3,21 den başlıyor ve birçok firma bu sınırda tutup alet A diyor. Sahtekarlık gibi geliyor bana bu. Bunun dışında mesela 5,21 olan bir cihaz 5,21-3,21 ile ek olarak 2 verimliliğe sahip ve bu A ile D arasındaki farktan çok daha büyük ancak literatürde bunun karşılığı yok. Yeni tip Seer hesaplarında A+ A+++ gibi şeyler var ama onu da çok samimi bulmuyorum. A+++ nedir yahu. Daha verimlisi üretilse şu anki 5,6 verimli cihaza göre ona ne diyeceksiniz. A++++++++ diye gidecek mi yada yine A+++ mı denecek. Şu anki Seer tablosunda en verimli A+++ ve daha iyi cihazlara da o verilecek şeklinde gözüküyor. Çok saçma kendi satma politikaları. A kötü E-F-G ye doğru iyi olmalı yada sadece sayısal değerler verilmeli diye düşünüyorum.

    Klima sesi sizi rahatsız etmeyebilir, önem verdiğiniz noktalar farklı olabilir ancak biz sessizliği önemsiyoruz ve okuyan ve karar veren arkadaşların da kendi taleplerine göre bunu değerlendirmeleri için bunları belirtmemizde fayda var.

    Başlangıçta biz de 700-800 liralık aletlerden alıp kullansak mı aradaki farkı elektrikten çıkaramayız diyorduk ama o aletlerin de bozulma ihtimalleri yüksek geldi kısa sürede. Sonra 1200-1500 civarında inverter ve verimliliği de düzgün klimalar bakalım dedik. Ayrıca o ara bizim LG için bulduğumuz fiyat 2500 civarlarındaydı ve aralık daha da çoktu. Ancak pek içimize sinecek klimalar göremedik. Sonra kocausta* tavsiyesi üzerine Alarko Carrier Xpower Gold mu alsak dedik. Dış ünite yapısı ve interter türü ve parçaları gayet kaliteliydi. 1500 civarına ama onda da ufak modellerde yavaş çalışma verimlilikleri düşüyor ve tek rotary kompresör oluyor. En az 18 binlik bir alet güzel yavaş çalışma performansı gösteriyor onun teknik yapısına göre. Onun da fiyatı artıp gereksiz kapasitesi oluyor ve bizim aldığımıza fiyatı iyice yaklaşıyordu. Bizim bu aldığımız model de LG içerisinde en üst seviye ve 4 sene dayanacak mantığı ile almak yanlış olur. Diğer bu fiyat seviyesindeki klimalar için de kısa ömürlü planlarlar yapmak kesinlikle yanlış olur diye düşünüyorum. Çünkü bu kısa süreli bir tüketim malı değil. En azından 10 yıl gibi uzun süre idare eder diye düşünerek alıyoruz ve uzun vade içerisinde tasarrufu gerçek anlamda sağlıyor. İnşallah uzun vade sorunsuzca çalışır.




  • berkerden kullanıcısına yanıt
    kardesım dedıklerının hepsını harfı harfıne okuyorum ve aynen katılıyorum okumuyor zannetme. su anda en kalıtelı klıma mıtsubıshı heavy dır buna hayır dıyen arastırmamıs ınsandır.gerıye kalan hepsı fasa fıso benım ıcın.ben cok arastırdım aslında klıma almayacaktık ama alalım nolucak dedık ramazanda ısımıze yarar dedık.luks gelıyo bana kısın duvarda duran aksesuar gıbı dogalgazı olan evler ıcın.yazında 3-4 ay max.kullanılır.demek ıstedıgım fazla butce ayırmadık 1500 gecmesın dedık salon buyuk 36 m2 24000 gerek dedıler fıyatlar ates gıbı en dandıgı 2000 tl.ne yapayım ne edıyım dedım 18000 btu yeter dedım rıske attım arastırdım taradım baktım sordum 2 hafta kafayı yedım:)en zoru klıma secmek galıba baska cıhaz secerken bukadar zorlanmadım samsung crıstal ve baymak elıte arasında kaldım 7 yıl garantısı one cıktı ve baymakta karar kıldım.cok korktum kullanırken yuzumu kara cıkaracakmı dıye fakat sonuc memununluk rahatladım enerjı olsun performans olsun guzel tavsıyedır.butce yuzunden secenekler kısıtlı oluyor halıyle.klımayada 5000 lıra vermem yanı ::)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    quote:

    Orijinalden alıntı: desert_18

    Vestel 6 sene garanti veriyor şahit oldum değişimde yapıyorlar sıkıntı olunca. Bir inverter modeli var A sınıfından %30 daha verimli çalışıyor diyorlar 25m2 alan için almayı düşünüyorum 18000btu 2500tl fiyat iyi gibi. Bu ayardaki diğer klimalar daha pahalı ve 2 yıl garanti var ben sadece soğutma amaçlı kullanıcağım için ısıtmayla işim yok ne dersiniz vestelmi başka klimamı?

    Al beni rahat et ,6 ay sonra intahar et.......

    vestel 60 yıl garanti verse yine de kapımdan içeri sokmam

    töbe töbe ,yağ belki çok mecbur kalır almak zorunda kalırım

    şu an köyde regal tv. kullanıyorum nasıl olmuşsa içeri girmiş ,zaten köyde 1-2 ay kullanıyoruz boşver ucuzu olsun diye almıştım şeytan kulağına kurşun 3 ncü yılında ve bir sorun çıkarmadı ,tabi yılda 1-2 ay kullandığımız düşünülürse toplam 6 ay kullanmış oluyoruz

    ama klimasını asla almam gibi geliyor




  • quote:

    Orijinalden alıntı: selcuksl

    Ben iyi ya da kötü olarak yorumlamadım zaten, sadece yapılanı ve söyleneni açıkladım, ayrıca sunduğun yöntem aklımdaki yöntemlerden ilki ancak ahşaptan daha uzun ömürlü bir malzeme bulacağım. Tabi kemal1414 arkadaşın dediğini göz önüne alırsak deprem vesaire, bu bile delip vida atmaktan daha iyi bir çözüm değildir.


    ben olsam deldirip civata ile iyice sağlamlaştırırdım

    daha sonra yada civata takılırken sıvı conta gibi daha dayanıklı bir madde ile delinen yerleri kapatarak yalıtıma asgari düzeyde zarar verme yöntemini uygulattırırdım

    belki de çok daha uygun yalıtım imkanları olabilir ,teknoloji ışık hızıyla ilerliyor ve mutlaka bir yolu bulunur diye düşünüyorum

    ama tek olmayacak yöntem ayakları silikon vs. ile sabitlemek (bence)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zuzuş

    senede 4 ay calıssa ıkımızın faturasında 30 tl fark olsa bana 30 tl fazla gelse.30*4=120 120*4=480 lıra yanı 4 senede ben elektrıge senden 480 lıra fazla para verıyorum.sen klımaya 500 lıra fazla verdın.4 sene sonrada kım ole kım kala.sen 4 sene sonra kara gecersın dıyelım.hesap bence basıt ben senın klımayı kotulemem bende aldıgım klımaya kotu demem bana yetıyor artıyor bıle ama ben gıdıpte lg almam:)zevkler ve renkler. ses benım ıcın onemlı degıl cıhaz bu calıstımı ses cıkartıcak abartı olmadan tabı.dıs unıte sessız olsun yeter dıs unıteden gayet memnunum.ıc unıte hıc onemlı degıl bence.hayırlı olsun cıhazın ınsallah arıza yapmadan gule gule kullanırsın

    zevkler ve renkler tartışılmazmış ama kalite somut bir olaydır :)

    maddi imkanı çok kısıtlı olan birisi için dedikleriniz doğru ama biraz kendini zorlayabilecek birisi için bence üst seviye klima almak sadece elektrik parasından değil konfor,servis vs. gibi bir çok yönden de kazançtır

    ben emekli bir vatandaş olduğumdan çok yüksek fiyatlı cihazlara istesem de yanaşamıyorum ama özellikle klima olunca mitsubishi diyorum başka demiyorum

    ancak alıp ,kullanıp memnun olan birisine de bize düşen ,hayırlı olsun güle güle kullan demektir

    hayırlı olsun,güle güle kullanın




  • Arkadaşlar mitsubishi mi ,toshiba mı ,Zibro mu derken Fujitsu-General High End Süper DC İnverter Klima ASYG12LU Aldım 2700 tl /10 taksit .Carrier XPower Gold için bayiyle anlaştık zam gelmişmiş anlaştığımız fiyattan 100 tl fark istedi İnternet üzerinden Ras 13 SKV almıştım fakat siparişim iptal edildi.Bayiye gittim Tosh için bayi 2400 lira fiyat çekti.Ben dekızdım ve gözümü karartıp buralarda pek adı geçmeyen ama bir tanıdığımda olan ve hayran kaldığım fujitsu aldım.Gerçi o başka bir cihaz lu değil ama inanılmaz memnunlar sağlam ,sorunsuz ve ısıtması tek kelimeyle muhteşemmm...Aldığım yerde Zibronun 12.000 Btu luk gerçek japon olan 17 serisi de vardı 2600 tl ye kadar indi fakat fujitsunun değerleri bana daha iyi gibi geldi.
    Ürün pazartesi gelecek.2011 yılı tasarım ödülü almış süper dc inverter bir cihaz ve bunu seçmemdeki en büyük etken de cihazın üzerinde malezya tayland p.r.c değil direkt olarak ''MADE İN JAPAN'' yazması.
    Fujitsunun klimaları inverter dc inverter ve dc süper inverter (hıgh end)şeklinde gidiyor.

    Burada yardımlarını esirgemeyen tüm ustalara teşekkürlerimi iletiyorum.



    klimanın genel özellikleri

    Fujitsu-General Duvar Tipi High End Super DC İnverter Klima ASYG12LU


    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]




    Bu da en alttaki cihazın eurovent'teki değerleri
    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quatrros -- 7 Temmuz 2013; 23:07:58 >




  • 
Sayfa: önceki 11941195119611971198
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.