Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1151. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: _Maxximum_ Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 8 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
57.168
Cevap
703
Favori
4.425.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
81 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11491150115111521153
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Birde ustam iki oda için almak istesem Mitsubishi'nin bu katalogundaki multi split klimalarını tavsiye edermisiniz? Hem yatak odası hemde salon için tek dış ünite kullanmış olucam bu sayede balkonda yerden tasarruf edebilirim.
  • 18 binlik diyeceğim ama çok bulunmuyor
    İllaki hasta etmesin vs derseniz mitsubishi de bakabilir siniz
    İnanılmaz düşük derecede çok iyi soğutuyor ve hasta etme potansiyeli düşük

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xaero

    quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*


    Sizin mesajınızı önceden de gördüğüm halde pek uygun bir çözüm gösteremeyeceğim için es geçmiştim, belki başka bir "kahraman" çıkar bu arada diye

    Mekanın tek veya iki yerden şartlanması mümkün değil. Tek çözüm, her odaya ayrı üniteler koymak.

    Salona düzgün bir 35'lik (12 bin BTU) inverter konursa yazın soğutmaya ve kışın da ısıtmaya fazlasıyla yeterli olur.

    Bitişiğindeki Y. odasına da, işaretlediğiniz yere aynı aletten bir tane takarsanız, antre kapısı kapatıldığında her iki Y. odası ve koridoru soğutur, ancak ısıtmada sadece bulunduğu odayı ısıtabilir, diğer bölümleri "kırar".

    Yazın soğutma amaçlı kullanıldığında evin tüm kapıları açık şekilde bu iki klima tüm evi "yaşanılabilir" hale getirebilir, ancak klimaların bulunduğu bölümler diğer bölümlerden 4-5C, mutfaktan 6-7C daha soğuk olur.

    Y. odasındaki işaretli yer iyi.
    Salondaki iç üniteyi işaretli yere de koyabilirsiniz, kapının karşısına da. Kapının karşısına koymanız mutfak ve antrenin daha dengeli ve çabuk şartlanabilmesini sağlar, yukarda bahsettiğim sıcaklık farklılıklarını azaltmak açısından.

    Marka olarak ilk önerim Toshiba RAS 13 SKV olur.

    Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim kocausta. Bende yer seçiminde çok zorlandım fakat dediğim gibi yatak odasında belirttiğim yer en uygunu gibi geldi. Bu arada evlilik hazırlıklarından dolayı malum şu an için tek klima almayı düşünüyorum. Onuda senin önerdiğin gibi yatak odasına koyup o odaları ısıtma ve soğutma amaclı kullanmak istiyorum. Model konusunda da çok teşekkür ederim. İklimSA bayi bi abim var ondan almayı planlıyorum. Mitsubishi markasından önerebileceğin herhangi bir model varmı?


    İklimsa'da bildiğim kadarıyla tek MHI modeli var, DXK. Seçim kolay




  • Teknik servisin önerdiği yerler en iyileri, özellikle sol taraftaki.
  • Kiymetli dostlar, ustalar. Auer ag 12-0935 12000 btu inverter klimayi 1229 tl ye aldim. Verilen montaj kiti uzerinde aluminyum kit yaziyor. Boru uclarindaki baglanti elemanlari bakir, borular ise aluminyum diye yaziyor uzerindeki etikette. Gerci ince olan boruyu 15 cm ye kadar siyirdim bakirdi.. Auerde bu boyle mi veriliyor yoksa kit tamamen bakir mi olmaliydi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Müverrih -- 4 Haziran 2013; 0:46:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karamaçalar

    quote:

    Orijinalden alıntı: Metbrave

    quote:

    Orijinalden alıntı: masis88

    Merhabalar, 30m2 güneş alan, kapısı açık salona hangisini önerirsiniz? sadece soğutmada kullanılacak. fiyatları aynı sayılır.

    Mitsubishi heavy SRK 56 HE-S1
    http://www.iklimplus.com.tr/mitsubishi-duvar-tipi-klimalar/mitsubishi-duvar-tipi-klimalar/mitsubishi-srk-56-he-s1-klima.html

    Mitsubishi electric MSH-GA60VB
    http://www.klimareyonu.com/mitsubishi-msh-ga60vb-klasik-duvar-tipi-klima

    klimadan hiç anlamıyorum, o yüzden yorumlarınıza ihtiyacım var. teşekkürler.


    Ben 35 m2 güney cepheli kapısı açık salon için MSZ-GE 42 inverter modelini tercih ettim..(Soğutma nominal 14331 BTU - maksimum 16378 BTU ) Bu kararı alırken kriterlerim buradaki tecrübeli arkadaşların karşılıklı değerlendirmeleri, insanların yaşadıkları tecrübeler, alacağım klimanın performans değerleri ve sağlamlığı, ayrıca evde ufak bir çocuğun yaşıyor olması idi..Montaj P.tesi günü yapılacak, bu güçteki bir klimanın evin geneline nasıl sirayet edeceğini önümüzdeki hafta başı görüp sizlerle paylaşabilirim, benzer durumdaki arkadaşlar için de faydalı olabilir edineceğim tecrübe..

    Benim klimalar hakkında engin bilgim yok lakin araştırma yaptığım birkaç hafta içinde epey birşey öğrendim..Mitsubishi Heavy ile ilgili bir yorum yapamam, bu cihazın teknik özelliklerini bilmiyorum lakin Mitsubishi Electric MSH - GA60VB modeli benim de incelediğim düz , tüketimi C sınıfı, EER ve COP ( ısıtma ve soğutma perrformans değerleri ) rakamları genel kabul gören standartların epey altında verimi düşük, ses seviyesi biraz yüksek, iç ve dış üniteleri oldukca fazla yer kaplayan bir cihaz..Şu an liste fiyatı 3185 TL görünüyor , benim aldığım cihazın fiyatın liste fiyatı 4020 TL olup kampanya dahilinde 3400 TL ye mal ettim..2014 Yılı itibariyle sezonsal verimlilik ölçümleri Avrupa Birliği standartları altında kalan cihazların ithalatı kısıtlanabilir, en azından Mitsubishi Electric'in 2014 yılında düz klima satmayacağını Genel Müdür Yardımcıları açıkladı ki bu açıklama bile benim düz bir klima almamam için yeterli oldu..

    Benim açık olan salonum ile birlikte serinletmeyi hedeflediğim yer neredeyse 50 m2 , eğer evinizde yalıtım varsa ve serinletmeyi planladığınız alan 40 m2 den fazla değil ise benzer bir model tercih edebilirsiniz ama tabii ki benim önerim öncelikle ücretsiz keşif hizmetinden faydalanmanız..Muhtemelen size 18.000 BTU inverter önereceklerdir..

    Selamlar
    mp

    Bende aynı modeli aldım fakat keşifte bana söylenen düz12000btu idi .Bende sizin gibi düşünüp tekrar üretilmeyecek bir klima almak istemedim,benim şimdiki sıkıntım bu klimanın eve yetip yetmeyeceği?

    Merhaba

    MSZ GE 42VA Klimanın kurulumu bugun tamamlandı..13:00 gibi başlandı, 18:00 gibi bıttı..Bıraz uzamasının sebebı dıs unıte yerı ıle ılgılı olarak yonetımın uyarısı nedenıyle bıraz ara vermek zorunda kalmamızdır..Elektrik tesisatını ücretini ayrıca ödeyerek klimayı takan servise yaptırdım ( 20 metre kablo, siemens sigorta, kaliteli işçilik karsılıgı 130 TL talep ettiler)

    Klimaplus bayii montajı yapmak icin bir tanesi henuz işi öğrenmeye calısan 2 genc arkadası gorevlendirmis..Ödeme yaparken hissettirdikleri ayrıcalıgı montaj esnasında hissettirdiklerini söyleyemeyecegim..Acıkcası daha prezentabl personele sahıp oldukları fıkrıne kapılmıstım burada okuduklarım sonrasında, gereksız bır beklentı ıcıne gırmısım :)
    Çok konuskan ve acıklayıcı olmamalarına, bırseyler ogrenmek ıcın sureklı ben soru sormak zorunda kalmama ragmen sıkayet edılecek bır durum gormuyorum..Eger klımaplus gunun bırınde bana ulasırsa kı bunu cok sık yapıyorlarmıs, o zaman samımı dusuncelerımızı paylasırız..En nihayetınde klimayı usulune uygun taktılar gıttıler, takoz kullandılar, vakum yaptılar vesaire..Bundan sonrası icin artık amac verdigimiz paranın karşılıgında keyifli kullanım ve konfor gorebılmek..

    İlk izlenimlerim ;

    Dış Ünite : Çalıştıgını anlayamayacak kadar sessiz, hem penceresını acık tutacaklar, hem de konu komsunu dusunenler ıcın birebir..

    İç Ünite : Sessiz lakin abartılacak kadar degıl, en kısık modda rahatsız olmayabılırsınız lakın orta ve yuksek hızda hafıf bır fırtına sesı gelıyor derınden haberınız ola :)

    Salonum 35 m2 ve kapısı acık, 10 m2 de hol var, tam performansını gormek ıcın yaz sıcaklarını beklemek lazım lakın bu makıneyı calıstırdıgımız ılk yarım saat gorduk ki daha fazlasını almaya gerek yok, cocuklu bır aıle ıcın bu kapasıte yeterlı gelecek..

    Bu arada klımayı kurcalarken flaplerın yukarı asagı otomatık hareket ettıgını lakın saga sola hareket ettırmek ıcın parmaklarınız ıle flaplerı yonlendırmek gerektıgını ogrendım, bu ozellge sahıp makınelerı herhalde 6-7 bın lıra olanlardır :)

    Tum bunları bır kenara koyalım, herseyı anlayabılır ve anlayısla karsılayabılırım lakın sahtekarlıgı kabul edemıyorum..montaj formunda ısmı yazan servıs teknısyenı ıle kurulumu yapan kısı aynı degıllermıs bunu az once tum belgelerı dosyalarken farkettım, montaj formunda her maddeyı tekrar ederek kontrol ettım lakın ımzaya bakmaya gerek gormedım acıkcası, bunu hangı sebeple yaptılar bılmıyorum, acıkcası eger bır sıkayetım olursa sadece bu nedenle olacaktır..

    Selamlar
    Mp




  • Klimaplus merkeze gördüğünüz olumsuzlukları bildirmeniz gerekir. En azından başka tüketicilere yararlı olursunuz.

    *İç ünitenin biraz sesli olması bu ürünlerin benim de en sevmediğim yanı ama "mecbur"
    Estetik kaygılar ve küçük olması gerektiği saplantılarıyla birçok marka iç ünitelerine dar-küçük yapıyorlar.
    Haliyle, belli miktar havayı sirküle etmesi için fanlar daha hızlı çalışıyor ve ses kaçınılmaz oluyor.

    *Flapların yan hareketi sorun kaynağıdır.
    Manuel olması bu açıdan iyi.
    Arçelik falan gibi "chaos swing" atraksiyonu yapıp bir süre sonra arıza çıkaracağına, bırakın o özellik olmasın, zaten pek te gerekli bir özellik değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    quote:

    Orijinalden alıntı: Xaero

    quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*


    Sizin mesajınızı önceden de gördüğüm halde pek uygun bir çözüm gösteremeyeceğim için es geçmiştim, belki başka bir "kahraman" çıkar bu arada diye

    Mekanın tek veya iki yerden şartlanması mümkün değil. Tek çözüm, her odaya ayrı üniteler koymak.

    Salona düzgün bir 35'lik (12 bin BTU) inverter konursa yazın soğutmaya ve kışın da ısıtmaya fazlasıyla yeterli olur.

    Bitişiğindeki Y. odasına da, işaretlediğiniz yere aynı aletten bir tane takarsanız, antre kapısı kapatıldığında her iki Y. odası ve koridoru soğutur, ancak ısıtmada sadece bulunduğu odayı ısıtabilir, diğer bölümleri "kırar".

    Yazın soğutma amaçlı kullanıldığında evin tüm kapıları açık şekilde bu iki klima tüm evi "yaşanılabilir" hale getirebilir, ancak klimaların bulunduğu bölümler diğer bölümlerden 4-5C, mutfaktan 6-7C daha soğuk olur.

    Y. odasındaki işaretli yer iyi.
    Salondaki iç üniteyi işaretli yere de koyabilirsiniz, kapının karşısına da. Kapının karşısına koymanız mutfak ve antrenin daha dengeli ve çabuk şartlanabilmesini sağlar, yukarda bahsettiğim sıcaklık farklılıklarını azaltmak açısından.

    Marka olarak ilk önerim Toshiba RAS 13 SKV olur.

    Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim kocausta. Bende yer seçiminde çok zorlandım fakat dediğim gibi yatak odasında belirttiğim yer en uygunu gibi geldi. Bu arada evlilik hazırlıklarından dolayı malum şu an için tek klima almayı düşünüyorum. Onuda senin önerdiğin gibi yatak odasına koyup o odaları ısıtma ve soğutma amaclı kullanmak istiyorum. Model konusunda da çok teşekkür ederim. İklimSA bayi bi abim var ondan almayı planlıyorum. Mitsubishi markasından önerebileceğin herhangi bir model varmı?


    İklimsa'da bildiğim kadarıyla tek MHI modeli var, DXK. Seçim kolay

    Hocam iklimsa Mitsubishi'nin Hyper serilerinide getiriyor..Hyper serilerinden aşağı cihaz almamak gerek Şuan reklamınıda yapıyorlar %20 indirimliymiş.
    DXK alt seri..

    Daha önce bir arkadaşa söylemiştim.

    MITSUBISHI klima alacaksanız;

    Mitsubishi Electric alınacaksa; MSZ-GE serisi ve MSZ-FD serilerini almak.

    Mitsubishi Heavy İndustries alınacaksa; Mitsubishi Hyper dizayn serisi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serhat6363 -- 4 Haziran 2013; 14:17:41 >




  • Sizce hangisini tercih etmeliyim?
    Panasonic KIT - PW9-GKE mi? Sharp AY-AP9KR mi? Mitsubishi SRK 28 HG-S mi?

    Maksimum bütçem 1600 TL.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Metbrave

    quote:

    Orijinalden alıntı: karamaçalar

    quote:

    Orijinalden alıntı: Metbrave

    quote:

    Orijinalden alıntı: masis88

    Merhabalar, 30m2 güneş alan, kapısı açık salona hangisini önerirsiniz? sadece soğutmada kullanılacak. fiyatları aynı sayılır.

    Mitsubishi heavy SRK 56 HE-S1
    http://www.iklimplus.com.tr/mitsubishi-duvar-tipi-klimalar/mitsubishi-duvar-tipi-klimalar/mitsubishi-srk-56-he-s1-klima.html

    Mitsubishi electric MSH-GA60VB
    http://www.klimareyonu.com/mitsubishi-msh-ga60vb-klasik-duvar-tipi-klima

    klimadan hiç anlamıyorum, o yüzden yorumlarınıza ihtiyacım var. teşekkürler.


    Ben 35 m2 güney cepheli kapısı açık salon için MSZ-GE 42 inverter modelini tercih ettim..(Soğutma nominal 14331 BTU - maksimum 16378 BTU ) Bu kararı alırken kriterlerim buradaki tecrübeli arkadaşların karşılıklı değerlendirmeleri, insanların yaşadıkları tecrübeler, alacağım klimanın performans değerleri ve sağlamlığı, ayrıca evde ufak bir çocuğun yaşıyor olması idi..Montaj P.tesi günü yapılacak, bu güçteki bir klimanın evin geneline nasıl sirayet edeceğini önümüzdeki hafta başı görüp sizlerle paylaşabilirim, benzer durumdaki arkadaşlar için de faydalı olabilir edineceğim tecrübe..

    Benim klimalar hakkında engin bilgim yok lakin araştırma yaptığım birkaç hafta içinde epey birşey öğrendim..Mitsubishi Heavy ile ilgili bir yorum yapamam, bu cihazın teknik özelliklerini bilmiyorum lakin Mitsubishi Electric MSH - GA60VB modeli benim de incelediğim düz , tüketimi C sınıfı, EER ve COP ( ısıtma ve soğutma perrformans değerleri ) rakamları genel kabul gören standartların epey altında verimi düşük, ses seviyesi biraz yüksek, iç ve dış üniteleri oldukca fazla yer kaplayan bir cihaz..Şu an liste fiyatı 3185 TL görünüyor , benim aldığım cihazın fiyatın liste fiyatı 4020 TL olup kampanya dahilinde 3400 TL ye mal ettim..2014 Yılı itibariyle sezonsal verimlilik ölçümleri Avrupa Birliği standartları altında kalan cihazların ithalatı kısıtlanabilir, en azından Mitsubishi Electric'in 2014 yılında düz klima satmayacağını Genel Müdür Yardımcıları açıkladı ki bu açıklama bile benim düz bir klima almamam için yeterli oldu..

    Benim açık olan salonum ile birlikte serinletmeyi hedeflediğim yer neredeyse 50 m2 , eğer evinizde yalıtım varsa ve serinletmeyi planladığınız alan 40 m2 den fazla değil ise benzer bir model tercih edebilirsiniz ama tabii ki benim önerim öncelikle ücretsiz keşif hizmetinden faydalanmanız..Muhtemelen size 18.000 BTU inverter önereceklerdir..

    Selamlar
    mp

    Bende aynı modeli aldım fakat keşifte bana söylenen düz12000btu idi .Bende sizin gibi düşünüp tekrar üretilmeyecek bir klima almak istemedim,benim şimdiki sıkıntım bu klimanın eve yetip yetmeyeceği?

    Merhaba

    MSZ GE 42VA Klimanın kurulumu bugun tamamlandı..13:00 gibi başlandı, 18:00 gibi bıttı..Bıraz uzamasının sebebı dıs unıte yerı ıle ılgılı olarak yonetımın uyarısı nedenıyle bıraz ara vermek zorunda kalmamızdır..Elektrik tesisatını ücretini ayrıca ödeyerek klimayı takan servise yaptırdım ( 20 metre kablo, siemens sigorta, kaliteli işçilik karsılıgı 130 TL talep ettiler)

    Klimaplus bayii montajı yapmak icin bir tanesi henuz işi öğrenmeye calısan 2 genc arkadası gorevlendirmis..Ödeme yaparken hissettirdikleri ayrıcalıgı montaj esnasında hissettirdiklerini söyleyemeyecegim..Acıkcası daha prezentabl personele sahıp oldukları fıkrıne kapılmıstım burada okuduklarım sonrasında, gereksız bır beklentı ıcıne gırmısım :)
    Çok konuskan ve acıklayıcı olmamalarına, bırseyler ogrenmek ıcın sureklı ben soru sormak zorunda kalmama ragmen sıkayet edılecek bır durum gormuyorum..Eger klımaplus gunun bırınde bana ulasırsa kı bunu cok sık yapıyorlarmıs, o zaman samımı dusuncelerımızı paylasırız..En nihayetınde klimayı usulune uygun taktılar gıttıler, takoz kullandılar, vakum yaptılar vesaire..Bundan sonrası icin artık amac verdigimiz paranın karşılıgında keyifli kullanım ve konfor gorebılmek..

    İlk izlenimlerim ;

    Dış Ünite : Çalıştıgını anlayamayacak kadar sessiz, hem penceresını acık tutacaklar, hem de konu komsunu dusunenler ıcın birebir..

    İç Ünite : Sessiz lakin abartılacak kadar degıl, en kısık modda rahatsız olmayabılırsınız lakın orta ve yuksek hızda hafıf bır fırtına sesı gelıyor derınden haberınız ola :)

    Salonum 35 m2 ve kapısı acık, 10 m2 de hol var, tam performansını gormek ıcın yaz sıcaklarını beklemek lazım lakın bu makıneyı calıstırdıgımız ılk yarım saat gorduk ki daha fazlasını almaya gerek yok, cocuklu bır aıle ıcın bu kapasıte yeterlı gelecek..

    Bu arada klımayı kurcalarken flaplerın yukarı asagı otomatık hareket ettıgını lakın saga sola hareket ettırmek ıcın parmaklarınız ıle flaplerı yonlendırmek gerektıgını ogrendım, bu ozellge sahıp makınelerı herhalde 6-7 bın lıra olanlardır :)

    Tum bunları bır kenara koyalım, herseyı anlayabılır ve anlayısla karsılayabılırım lakın sahtekarlıgı kabul edemıyorum..montaj formunda ısmı yazan servıs teknısyenı ıle kurulumu yapan kısı aynı degıllermıs bunu az once tum belgelerı dosyalarken farkettım, montaj formunda her maddeyı tekrar ederek kontrol ettım lakın ımzaya bakmaya gerek gormedım acıkcası, bunu hangı sebeple yaptılar bılmıyorum, acıkcası eger bır sıkayetım olursa sadece bu nedenle olacaktır..

    Selamlar
    Mp

    Arkadaşım klimanız hayırlı olsun öncelikle.

    Hiç bir servis müşteriye klimaların çalışma prensibi,montaj nasıl yapılır vs gibi konularda bilgi vermesi yada açıklamalarda bulunması gibi bir sorumluluğu veya zorunluluğu yoktur.bu tamamen o elemanın kişilik yapısıyla ilgilidir.Size vermesi gereken bilgi ise klima kullanımı ve dikkat etmeniz gereken hususlardadır.En önemli görevi ise montajı kurallara uygun nizami yapmalarıdır.benim anladığım kadarı ile o konuda sıkıntı yok zaten.

    Forumdaki isim konusuna gelince ,tahminimi yazıyorum şu an.bu bir sahtekarlık falan değildir.Çok büyük ihtimalle çalıştığı servis firmasının sahibinin ismidir.İşe yakın zamanda başlamış olabilir ve Klimaplus veri tabanına daha kayıt edilmemiştir.sonuç itibari ile o montajın sorumlusu o firmadır,kişiler değil.bu arada şunuda sanmayın ki orada her adı yazılabilecek olan kişi klimaplus veya diğer firmalar tarafından da olsa özel bir kursa tabi ediliyor.bu işler presödürdür. Siz yapılan işçiliğe bakın.Biz ne karizmalar ne isimler gördük işin içine etmiş.

    Birde ekip dediğimiz yapıda genel olarak zaten bir usta teknisyen,birde yardımcı(çırak) bulunur.Bu gayet normal bir şeydir.Zaten başka türlü eleman nasıl yetişecek ki...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: karamaçalar

    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    Vakumsuz montaj





    Ülkemizde böyle montaj yapanlar varmı acaba?

    böyle montaj yapan var mı? derken. Bu tip boru ile mi yoksa montajın yapılışınımı çok sevdiniz.Montaj şekli ise konu;biz onun çok daha üzerinde işler yapıyoruz;biz derken kasttediğim kişisel değil Türkiye deki iyi ustalardır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Serhat6363

    quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    quote:

    Orijinalden alıntı: Xaero

    quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*


    Sizin mesajınızı önceden de gördüğüm halde pek uygun bir çözüm gösteremeyeceğim için es geçmiştim, belki başka bir "kahraman" çıkar bu arada diye

    Mekanın tek veya iki yerden şartlanması mümkün değil. Tek çözüm, her odaya ayrı üniteler koymak.

    Salona düzgün bir 35'lik (12 bin BTU) inverter konursa yazın soğutmaya ve kışın da ısıtmaya fazlasıyla yeterli olur.

    Bitişiğindeki Y. odasına da, işaretlediğiniz yere aynı aletten bir tane takarsanız, antre kapısı kapatıldığında her iki Y. odası ve koridoru soğutur, ancak ısıtmada sadece bulunduğu odayı ısıtabilir, diğer bölümleri "kırar".

    Yazın soğutma amaçlı kullanıldığında evin tüm kapıları açık şekilde bu iki klima tüm evi "yaşanılabilir" hale getirebilir, ancak klimaların bulunduğu bölümler diğer bölümlerden 4-5C, mutfaktan 6-7C daha soğuk olur.

    Y. odasındaki işaretli yer iyi.
    Salondaki iç üniteyi işaretli yere de koyabilirsiniz, kapının karşısına da. Kapının karşısına koymanız mutfak ve antrenin daha dengeli ve çabuk şartlanabilmesini sağlar, yukarda bahsettiğim sıcaklık farklılıklarını azaltmak açısından.

    Marka olarak ilk önerim Toshiba RAS 13 SKV olur.

    Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim kocausta. Bende yer seçiminde çok zorlandım fakat dediğim gibi yatak odasında belirttiğim yer en uygunu gibi geldi. Bu arada evlilik hazırlıklarından dolayı malum şu an için tek klima almayı düşünüyorum. Onuda senin önerdiğin gibi yatak odasına koyup o odaları ısıtma ve soğutma amaclı kullanmak istiyorum. Model konusunda da çok teşekkür ederim. İklimSA bayi bi abim var ondan almayı planlıyorum. Mitsubishi markasından önerebileceğin herhangi bir model varmı?


    İklimsa'da bildiğim kadarıyla tek MHI modeli var, DXK. Seçim kolay

    Hocam iklimsa Mitsubishi'nin Hyper serilerinide getiriyor..Hyper serilerinden aşağı cihaz almamak gerek Şuan reklamınıda yapıyorlar %20 indirimliymiş.
    DXK alt seri..

    Daha önce bir arkadaşa söylemiştim.

    MITSUBISHI klima alacaksanız;

    Mitsubishi Electric alınacaksa; MSZ-GE serisi ve MSZ-FD serilerini almak.

    Mitsubishi Heavy İndustries alıncaksa; Mitsubishi Hyper dizayn serisi.

    Peki Toshiba RAS 13 SKV'mi yoksa Mitsubishi MSZ-GE serisi ve MSZ-FD?




  • arkadaşlar merhaba
    Mitsubishi Heavy ve mitsubishi electric arasındaki fark nedir? işyerimize 2 adet Mitsubishi Heavy 12000 lik inverter model aldık ama bunlarda fark varmış nedir bu fark bilgisi olan yazabilirmi. sormamın sebebi diğer işyerimizede alıcaz bir tane 18000 lik yada 24000lik inverter Mitsubishi daikin gibi marka düşünüyoruz yardımcı olursanız benı aydınlatırsanız sevinirim daikinlerin 18000 likleri şuan 2950 tl den 8000tl ye kadar varmış Mitsubishi Heavy in 18000 liğine 3500tl diyorlar iklimsa da
    Mitsubishi Heavy SRK50ZJ-S 3500tl diyorlar bonus karta diğer kartlara 3600tl değermi bu cihaza 18000lik miş bu

    birde hepsiburadada birkaç tane samsung inverter var 24 luk ve 18 lik fiyatları uçuk değil samsung nasıl klima konusunda? 3500tl ye kadar 18000 yada 24000 arası hangi inverter klimayı önerirsiniz şuan işyerimizde 24000 lik arçelik klima var sözde a sınıfı ama açınca fatura 2 ye katlanıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TurkeyStar

    arkadaşlar merhaba
    Mitsubishi Heavy ve mitsubishi electric arasındaki fark nedir? işyerimize 2 adet Mitsubishi Heavy 12000 lik inverter model aldık ama bunlarda fark varmış nedir bu fark bilgisi olan yazabilirmi. sormamın sebebi diğer işyerimizede alıcaz bir tane 18000 lik yada 24000lik inverter Mitsubishi daikin gibi marka düşünüyoruz yardımcı olursanız benı aydınlatırsanız sevinirim daikinlerin 18000 likleri şuan 2950 tl den 8000tl ye kadar varmış Mitsubishi Heavy in 18000 liğine 3500tl diyorlar iklimsa da
    Mitsubishi Heavy SRK50ZJ-S 3500tl diyorlar bonus karta diğer kartlara 3600tl değermi bu cihaza 18000lik miş bu

    birde hepsiburadada birkaç tane samsung inverter var 24 luk ve 18 lik fiyatları uçuk değil samsung nasıl klima konusunda? 3500tl ye kadar 18000 yada 24000 arası hangi inverter klimayı önerirsiniz şuan işyerimizde 24000 lik arçelik klima var sözde a sınıfı ama açınca fatura 2 ye katlanıyor


    MHI ile ME vaktiyle zorla dağıtılmış olan Mitsubishi'nin bugüne gelmiş parçaları. Teknoloji olarak her ikisi de iyi.
    Türkiye'deki satıcı-servisleri değişik. ME'leri Klimaplus, MHI'leri İklimsa temsil ediyor. Hizmet-servis konusunda Klimaplus çok daha iyi.
    Bir ara Airfel de MHI satıyordu ama yakında bırakacaklar.

    Mantıken, eğer servis hizmetinden memnunsanız ilk aldığınız markalara devam etmeniz daha iyi olur.
    Şirket için alacağınıza göre üst serilere yönelmeniz gereksiz.
    ME'in MSZ-GE**VA modelleri olabilir.
    MHI'in DXK serileri olabilir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xaero

    quote:

    Orijinalden alıntı: Serhat6363

    quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    quote:

    Orijinalden alıntı: Xaero

    quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*


    Sizin mesajınızı önceden de gördüğüm halde pek uygun bir çözüm gösteremeyeceğim için es geçmiştim, belki başka bir "kahraman" çıkar bu arada diye

    Mekanın tek veya iki yerden şartlanması mümkün değil. Tek çözüm, her odaya ayrı üniteler koymak.

    Salona düzgün bir 35'lik (12 bin BTU) inverter konursa yazın soğutmaya ve kışın da ısıtmaya fazlasıyla yeterli olur.

    Bitişiğindeki Y. odasına da, işaretlediğiniz yere aynı aletten bir tane takarsanız, antre kapısı kapatıldığında her iki Y. odası ve koridoru soğutur, ancak ısıtmada sadece bulunduğu odayı ısıtabilir, diğer bölümleri "kırar".

    Yazın soğutma amaçlı kullanıldığında evin tüm kapıları açık şekilde bu iki klima tüm evi "yaşanılabilir" hale getirebilir, ancak klimaların bulunduğu bölümler diğer bölümlerden 4-5C, mutfaktan 6-7C daha soğuk olur.

    Y. odasındaki işaretli yer iyi.
    Salondaki iç üniteyi işaretli yere de koyabilirsiniz, kapının karşısına da. Kapının karşısına koymanız mutfak ve antrenin daha dengeli ve çabuk şartlanabilmesini sağlar, yukarda bahsettiğim sıcaklık farklılıklarını azaltmak açısından.

    Marka olarak ilk önerim Toshiba RAS 13 SKV olur.

    Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim kocausta. Bende yer seçiminde çok zorlandım fakat dediğim gibi yatak odasında belirttiğim yer en uygunu gibi geldi. Bu arada evlilik hazırlıklarından dolayı malum şu an için tek klima almayı düşünüyorum. Onuda senin önerdiğin gibi yatak odasına koyup o odaları ısıtma ve soğutma amaclı kullanmak istiyorum. Model konusunda da çok teşekkür ederim. İklimSA bayi bi abim var ondan almayı planlıyorum. Mitsubishi markasından önerebileceğin herhangi bir model varmı?


    İklimsa'da bildiğim kadarıyla tek MHI modeli var, DXK. Seçim kolay

    Hocam iklimsa Mitsubishi'nin Hyper serilerinide getiriyor..Hyper serilerinden aşağı cihaz almamak gerek Şuan reklamınıda yapıyorlar %20 indirimliymiş.
    DXK alt seri..

    Daha önce bir arkadaşa söylemiştim.

    MITSUBISHI klima alacaksanız;

    Mitsubishi Electric alınacaksa; MSZ-GE serisi ve MSZ-FD serilerini almak.

    Mitsubishi Heavy İndustries alıncaksa; Mitsubishi Hyper dizayn serisi.

    Peki Toshiba RAS 13 SKV'mi yoksa Mitsubishi MSZ-GE serisi ve MSZ-FD?

    Mitsubishi MSZ-GE serisi veya MSZ-FD fd serisi kardeşim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cagrigal

    Sizce hangisini tercih etmeliyim?
    Panasonic KIT - PW9-GKE mi? Sharp AY-AP9KR mi? Mitsubishi SRK 28 HG-S mi?

    Maksimum bütçem 1600 TL.

    Kardeşim 100 TL fazla verin
    Mitsubishi Electric MSH-GE25VB alın hem daha sessiz hemde güçlü hava debisi var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    quote:

    Orijinalden alıntı: TurkeyStar

    arkadaşlar merhaba
    Mitsubishi Heavy ve mitsubishi electric arasındaki fark nedir? işyerimize 2 adet Mitsubishi Heavy 12000 lik inverter model aldık ama bunlarda fark varmış nedir bu fark bilgisi olan yazabilirmi. sormamın sebebi diğer işyerimizede alıcaz bir tane 18000 lik yada 24000lik inverter Mitsubishi daikin gibi marka düşünüyoruz yardımcı olursanız benı aydınlatırsanız sevinirim daikinlerin 18000 likleri şuan 2950 tl den 8000tl ye kadar varmış Mitsubishi Heavy in 18000 liğine 3500tl diyorlar iklimsa da
    Mitsubishi Heavy SRK50ZJ-S 3500tl diyorlar bonus karta diğer kartlara 3600tl değermi bu cihaza 18000lik miş bu

    birde hepsiburadada birkaç tane samsung inverter var 24 luk ve 18 lik fiyatları uçuk değil samsung nasıl klima konusunda? 3500tl ye kadar 18000 yada 24000 arası hangi inverter klimayı önerirsiniz şuan işyerimizde 24000 lik arçelik klima var sözde a sınıfı ama açınca fatura 2 ye katlanıyor


    MHI ile ME vaktiyle zorla dağıtılmış olan Mitsubishi'nin bugüne gelmiş parçaları. Teknoloji olarak her ikisi de iyi.
    Türkiye'deki satıcı-servisleri değişik. ME'leri Klimaplus, MHI'leri İklimsa temsil ediyor. Hizmet-servis konusunda Klimaplus çok daha iyi.
    Bir ara Airfel de MHI satıyordu ama yakında bırakacaklar.

    Mantıken, eğer servis hizmetinden memnunsanız ilk aldığınız markalara devam etmeniz daha iyi olur.
    Şirket için alacağınıza göre üst serilere yönelmeniz gereksiz.
    ME'in MSZ-GE**VA modelleri olabilir.
    MHI'in DXK serileri olabilir.


    şirket derken işyerim internet cafe o serilerin hepsi iyimi?
    bana gelen klimacı arçelikin 24 lük klima kullandığımı gördü 60 metre kareye yakın işyeri ama o klima fazla geliyor 24luk arçelik yani birde inverter değil o yüzden değiştirmek istiyoruz iklimsadan gelen arkadaş 18000lik inverterin yeteceğini söyledi bana
    bu aşağıdaki modelden hangisini alsam farketmezmi? birde tam modeli yazabilirmisin bunlar seri adı sanırım. tam model belirtebilirseniz sevinirim
    ME'in MSZ-GE**VA
    MHI'in DXK




  • quote:

    Orijinalden alıntı: vahitbudak

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    quote:

    Orijinalden alıntı: aaxxiinn

    hocam önerdiğiniz klima -25 e kadar kesinlikle sıkıntısız bir şekilde çalışıyor değil mi? peki diyelim eksi -20 de verimliliği çok çok fazla düşüyor mu? ayrıca alabileceğim bunun dışında hiç bir klima yok değil mi?


    O şartlarda iş görecek klimalar sadece onlardır.
    -20C civarında makul verimle çalıştığı anlatılıyordu firmanın kendi sitesinde.

    Ben bunlardan birinin Bursa'da -12C'de gayet performanslı çalıştığını görmüştüm, daha aşağısını bilemem.
    Siz alırsanız tecrübenizi aktarırsınız.

    kocaustam, vahit budak isimli bir arkadaş var norveçte yetersiz şekilde 2 adet kullnıyor bu makinelerden zamanınan bir iki post um kayıp oldu yada ulaştıramadım bir arkadaş şimdi pm yaptım burdanda çağıralım arkadaşı.

    http://forum.donanimhaber.com/m_46660093/f_//tm.htm#46731695

    http://forum.donanimhaber.com/m_38092202/tm.htm

    buralarda çok güzel bilgiler var. arkadaş okur.. arkadaşları çağıralım buraya çünkü -20ler az değil arkadaşlarda son durumları belirtirler.



    Son durum: 2 tane aldim ve suan gayet (cok cok) memnunum! ilk zamanlarda seyyar sayac ile tuketimi takip ediyordum, fakat elektrik faturasini gorunce sayactan vazgectim, bence cok hesapli, zaten tuketim degerleri yukaridaki linkte ayrintili olarak verilmis. Klima 1 sene icinde 7 ay 24 saat acik, calisiyor surekli yanı. 3-4 haftada filtreleri temizlemek icin kapatiyorum. Ara sira 2 makina da duruyor 2-3 dakikaligina, bunun sebebi defrost mu dinlenmemi bilemiyecegim, bu dinlenmeler veya klimanin durmasi 4-5 saatte bir oluyor o da herzaman degil.

    bilgilendirme için çok teşekkürler kardeş.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xaero

    quote:

    Orijinalden alıntı: Serhat6363

    quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    quote:

    Orijinalden alıntı: Xaero

    quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*


    Sizin mesajınızı önceden de gördüğüm halde pek uygun bir çözüm gösteremeyeceğim için es geçmiştim, belki başka bir "kahraman" çıkar bu arada diye

    Mekanın tek veya iki yerden şartlanması mümkün değil. Tek çözüm, her odaya ayrı üniteler koymak.

    Salona düzgün bir 35'lik (12 bin BTU) inverter konursa yazın soğutmaya ve kışın da ısıtmaya fazlasıyla yeterli olur.

    Bitişiğindeki Y. odasına da, işaretlediğiniz yere aynı aletten bir tane takarsanız, antre kapısı kapatıldığında her iki Y. odası ve koridoru soğutur, ancak ısıtmada sadece bulunduğu odayı ısıtabilir, diğer bölümleri "kırar".

    Yazın soğutma amaçlı kullanıldığında evin tüm kapıları açık şekilde bu iki klima tüm evi "yaşanılabilir" hale getirebilir, ancak klimaların bulunduğu bölümler diğer bölümlerden 4-5C, mutfaktan 6-7C daha soğuk olur.

    Y. odasındaki işaretli yer iyi.
    Salondaki iç üniteyi işaretli yere de koyabilirsiniz, kapının karşısına da. Kapının karşısına koymanız mutfak ve antrenin daha dengeli ve çabuk şartlanabilmesini sağlar, yukarda bahsettiğim sıcaklık farklılıklarını azaltmak açısından.

    Marka olarak ilk önerim Toshiba RAS 13 SKV olur.

    Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim kocausta. Bende yer seçiminde çok zorlandım fakat dediğim gibi yatak odasında belirttiğim yer en uygunu gibi geldi. Bu arada evlilik hazırlıklarından dolayı malum şu an için tek klima almayı düşünüyorum. Onuda senin önerdiğin gibi yatak odasına koyup o odaları ısıtma ve soğutma amaclı kullanmak istiyorum. Model konusunda da çok teşekkür ederim. İklimSA bayi bi abim var ondan almayı planlıyorum. Mitsubishi markasından önerebileceğin herhangi bir model varmı?


    İklimsa'da bildiğim kadarıyla tek MHI modeli var, DXK. Seçim kolay

    Hocam iklimsa Mitsubishi'nin Hyper serilerinide getiriyor..Hyper serilerinden aşağı cihaz almamak gerek Şuan reklamınıda yapıyorlar %20 indirimliymiş.
    DXK alt seri..

    Daha önce bir arkadaşa söylemiştim.

    MITSUBISHI klima alacaksanız;

    Mitsubishi Electric alınacaksa; MSZ-GE serisi ve MSZ-FD serilerini almak.

    Mitsubishi Heavy İndustries alıncaksa; Mitsubishi Hyper dizayn serisi.

    Peki Toshiba RAS 13 SKV'mi yoksa Mitsubishi MSZ-GE serisi ve MSZ-FD?

    Mitsubishi MSZ-GE




  • quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    quote:

    Orijinalden alıntı: gimmeluck

    quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    quote:

    Orijinalden alıntı: gimmeluck

    quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*
    İnverter alırsanız 12 binden daha yüksek güçte çalışmak zorunda kalır, ve üstelik te kötü verimlilikle.
    Düz almanız mantıklı olur.

    12.000btu luk inverter model, 45m2 lik alan için sürekli 12.000de calısmak zorunda kalır demek istediniz sanırım?

    Daha yuksek güçte çalışmak ne demek? bu nasıl oluyor?

    12lik inverter ile 12lik normal klima max gucteyken aynı degiller midir?



    Düşündüğünüzden biraz farklı bir durum sözkonusu
    İnverterler değişken güçlü klimalardır.
    Nominal gücü 12 bin BTU olan bir inverter zorlandığında soğutmada 14 bin küsura, ısıtmada 17 bin civarına çıkar. Ve bu üst kapasitelerde çalışırken de verimliliği fena halde düşer.
    Bu nedenle, o alana 12 bin BTU (3.5 kW) güçte bir inverter takarsanız hiç beklemediğiniz yüksek bir tüketim görürsünüz.

    yani 12.000 btu bir inverter sogutmada atıyorum :
    5000-15000 arası calısabilir?? ben bu 12.000 ticari rakamının MAX güçteki halini verecegini dusunmustum.

    ve de 15.000de diyorsunuz ki 12.000liknromal motordan daha fazla tuketimi olur?


    Kesinlikle

    Sayın Kocausta* ; İtiraz Olmasın ama ,Sayın 9Köy'ün videolarına bakarken gördüm... büyük alana küçük bir klima takıldığı halde kendini kısabiliyor...





    edit:video

    Saygılarımla...

    afferin len klima 55 iyi sorular sormuşsun kocaustan ama kocaustanın işine gelmemiş çamur atmış gene

    kocaustam nasıl gidiyor kebapmı durumlar darbe yaptım ama çok hoşuma gitmedi israilin işine yaradı durum. beni gaza getirdin




  • 
Sayfa: önceki 11491150115111521153
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.