Şimdi Ara

laptopta 15.4' ekran ısrarı neden???? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • ya hadise ne kadar çok uzadı.

    15,4 bana göre filmler için vazgeçilmez .
    gerisi yalan :)

    filmle işi olmayan adam da 15 " alsın olsun bitsin.
  • Arkadaslar bende bilgimi paylasmak istedim. Eger diagonal uzunlugu olarak bakarsak 15.4" wide ekran 15" ekrana gore daha uzun ama 15" standartlar kareye daha yakin olmasi nedeniyle alan olarak daha fazla alani vardir. Eger Alan = En*Boy yaparsak, Alan Standart > Alan Wide yani arkadaslarin dedigi gibi dörtgenlerde her zaman karenin alana en fazladir. 15.4" israri sinemaskop standarina en yakin oldugu icin filim izlerken daha az siyah bant seridi olur tabiki eger filim wide ise. diger programlari kullanirkende daha genis oldugu icin yan tuslar ozellikle Photoshop Adams kullanmakta oldugunuz pencereyi kapatmadigindan daha kullanislidir. Neden wide derseniz insanin yapisinada en uygun oldugu icin gozumuzun yapisi nedeniyle enine daha fazla aciyi gorebiliyoruz bu nedenle wide ekrandan daha fazla gorsel bilgi aliyoruz. Sinema standartlarininda wide olmasi bundan dolayi oldugunu dusunuyorum.
  • sadece dvd ve divx icin degil, widescreenlar cok daha guzel. bi kere oranlari zaten altin orana yakin, benim itirazim widescreendan daha buyuk ekran (goruntu alani) beklenmesineydi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: faraklit

    sadece dvd ve divx icin degil, widescreenlar cok daha guzel. bi kere oranlari zaten altin orana yakin, benim itirazim widescreendan daha buyuk ekran (goruntu alani) beklenmesineydi.


    +1

    tabi zevkten zevke degisir ama bana inanılmaz şık geliyor wide screen..
    sanki 15" çok yüksek gibi monitor.

    zevkler tartışılmaz tabi ..
  • widescreen ekranların film izleme ve çizim yapma haricinde pek bi artısını göremiyorum.

    bende 15" ekran var ama 1400*1050 çözünürlükte ve bana fazlasıyla yetiyo.

    ama şu bi gerçek 1024 çözünürlük artık çok yetersiz kalıyo.
  • film ne kadar çok izliceene bağlı birşey

    film sık izliyorsan 15,4 vazgeçilmez...
  • ben hem oyun oynarken hem de film izlerken widescreen olması bi avantaj..gözü cok daha fazla doyuruyo..bu yüzden bende 15"4 aldım
    ama bazıları ne gerek var diyebilir. o da onların tercihi.. arkadaşım bilg. muhendisi ve sadece program dili için ufak bi notebook aldı, dediğim gibi amaca göre konuşmak gerek
  • Normal şartlarda 15.4 inch ekrana sahip laptopların çözünürlüğü 1280x800 civarı ve bu da çözünürlük olarak da toplam alan olarak da 1400*1050 den daha az bir alana denk geliyor ekrana daha az bilgi sığıyor, sadece bir kaç modelde WSXGA ekran denen 1680 x 1050 çözünürlüklü ekran var ki kabul etmak gerek hem ekranın içinden hem de dıştan çok iyi görünüyor. Merak eden varsa teknosalarda HP nin sınırlı sayıda modelinde bu ekran var gdip inceleyebilirsiniz
  • bu çözünürlüklerin masaüstü fotolarını(screen shotlarını) nereden görebiliriz?link bilen varmı.
  • widescreen filml formatı dışında dezavantajlı bir format. İnsan gözünün en rahat ettiği format 3:4 formatıdır. Zaten tv lerin %95 i bu formattadır. 16:9 formatı ise simemaskop film teknolojisi ile ilgildir. Sinema perdesini genişleterek gerçeklik hissini arttırma amacı ile geliştirilen bir formattır. Ama bunun tv yada pc ekranına aktarılması sinema salonundaki hissi vermez.

    Bir de internet ve ofis uygulamaları dünyası dikey düzlemde ilerleyen bir dünyadır. Yani sayfalar herzaman yukarından aşağı doğru ilerler. Bu durum 16:9 formatının doğasına ters bir durumdur. Zira o formatta ekran basıktır. 4:3 format internet ve ofis uygulamaları için en idealidir. Tek ekranda maksimum veriyi görme imkanı sağlar. Bu açıdan bakıldığında 4:3 daha ergonomiktir.

    Eğer illede ben filmi 16:9 formatında izlerim diyosan bu isteği widescreen (15.4") dan almak zor. sonuç olarak bit kadar bir alan 15.4". Adam gibi film izlemek için en az 70 ekran bir flat, plazma yada bir projektör gerekir.




  • 82 ekran tv lerde film ve tv izeyen varmı bilmiyorum ama bunu test eden arkadaşlar kesinlikle 16:9 taraftarı olmuyorlar. perspective de dediği gibi film izlemek .ük kadar yerde tam ekran olması yada boşluklu olması hiç fark etmiyecek düzeyde önem taşımıyor. Hatta 82 ekran 16:9 ekranlarda bile filmi sinema hissinde izlemek imkansız ki bununla birlikte bir sürü şeyden feragat etmek gerekiyor. Bir tanesi rezil sayılabilecek bir tv görüntüsü. Etrafta dolaşan bodur ve cüsseli insanlar a alışmak zorunda kalıyorsunuz.

    En güzeli herşeyi doğasına uygun bir şekilde yapmak bence tv ise 4:3 bir ekranda (dev yada küçük tercih meselesi) , pc ise yine 4:3 ekran ama sinema film ise 16:9 projektör ve perde. Bugün noteebok alıyorsanız bence yakın bir zamanda bir projektör de alabilecek konuma geleecksiniz ki dilediğiniz gibi zevkle film izlersiniz.
  • bence film için arkadaşın dediği gibi ya projeksiyon yada iyi görüntülü ekranlı büyük plazma.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.