Şimdi Ara

Cpu over temperture error!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar uzun zamandır bu sorunlan karsı karsıyayım. Bilgisayar çalısmaya basladıktan sonra kısa süre sonra anormal bir şekilde ötüyor (özellikle fandan cıkan bu ses beni gıcık ediyor) . Bazen reset atıyorum fakat bilg. biraz sleep modunda bekledikten sonra açılıyor ve 3 kere dıt dıt sesi veridkten sonra bu hatayla karsı karsıyaya kalıyorum. Sanırım bu işlemcinin asırı ısındıgının göstergesi bios seceneklerine girdim Cpu tempertureye baktım 106 C derece oldugu gördüm. Sonradan anladım ki cpu sogutmasında bir problem var acaba ne yapmam gerekiyor? Önerilerinizi bekliyorum... Bu arada bilg. özellikleri: Intel P4 3.4 Gh işlemci 512 mb ddr2 ram 128 mb ati radeon ekran kartı 160gb harddisk.. Saygılar!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sapper -- 1 Temmuz 2005, 22:03:03 >



  • Öncelikle 160 C olması imkansız.Bence ısı algılayıcılarında sorun var.Ancak yine de ısı sorununa karşı öncelikle kaliteli bir fan almanı, ısı yayıcı macunu yeniden sürmeni ve tekrar denemeni öneririm.Belki fan kirlenmiştir.Temizleyebilirsin.
    quote:

    Orjinalden alıntı: sapper

    Merhabalar uzun zamandır bu sorunlan karsı karsıyayım. Bilgisayar çalısmaya basladıktan sonra kısa süre sonra anormal bir şekilde ötüyor (özellikle fandan cıkan bu ses beni gıcık ediyor) . Bazen reset atıyorum fakat bilg. biraz sleep modunda bekledikten sonra açılıyor ve 3 kere dıt dıt sesi veridkten sonra bu hatayla karsı karsıyaya kalıyorum. Sanırım bu işlemcinin asırı ısındıgının göstergesi bios seceneklerine girdim Cpu tempertureye baktım 160 C derece oldugu gördüm. Sonradan anladım ki cpu sogutmasında bir problem var acaba ne yapmam gerekiyor? Önerilerinizi bekliyorum... Bu arada bilg. özellikleri: Intel P4 3.4 Gh işlemci 512 mb ddr2 ram 128 mb ati radeon ekran kartı 160gb harddisk.. Saygılar!




  • Pardon 160 degilde 106 derece yanlıs yazmısım ama neyse fan kirlenmiştir demissin makinayı alalı 1 ay felan oluyor kirlenmiş olamaz. Isı macunu dedigin olay slikonmu?
  • fanin kablosu takili olmayabilir :)
    unutuluyo zaman zaman insanlik hali yada düzgün takılmamıştır
  • Abi soğutucuyu kopmle sök.Termal pastayı temizle.Yeni bir termal pasta bul ve ince bir katman halinde cpu üzerine sür.Daha sonra bloğu tekrar tak.Fanın da çalışır durumda olduğundan emin ol.Büyük ihtimal sorun düzelir.Eğer yine düzelmezse Bisotaki CPU Core vorlajını kontrol et.

    Bir de elini soğutucuya at bakalım gerçekten o kadar sıcak mı yoksa soğutucu ılık cpu 100C mi...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.