Şimdi Ara

Harddisk bölümlerinin isimleri ve sırası değişti?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sistem kurulu bir SATA, bir de slave IDE(PATA) arşiv diskim var. Bir nedenle IDE kablosunun CD-Rom ucuyla HDD ucunu değiştirdim, sonra düzelttim. Şimdi IDE diskin bölümlerinin harfi ve sırası değişti. Sırası şöyle oldu:

    IDE partition 1
    IDE partition 2
    IDE partition 3
    IDE partition 4
    CD-Rom
    IDE partition 5
    SATA(windows kurulu tek partition)

    SATA'yı söküp yeni bir SATA takıp ona sistem kurdum. Yeni sata ile de sıralama şöyle oldu:

    IDE partition 1
    IDE partition 2
    IDE partition 3
    IDE partition 4
    IDE partition 5
    SATA partition 1(windows kurulu olan)
    SATA partition 2
    SATA partition 3

    BIOS'ta boot order diye bir ayar var, CD-Rom, IDE, SATA şeklinde. Başka bir ayar bulamadım. Bu sıralamayı ve isimleri nasıl değiştirebilirim? SATA'da windows kurulu bölüm C: olsun istiyorum.



  • Pata Hdd nin jumper ayarlarını kontrol ettin mi? master değilde slave bağlamayı dene
  • IDE'de jumper takılı değil. Bu slave anlamına geliyor diye biliyorum.(Seagate) CD-Rom'un jumper'ı ise fabrikadan geldiği gibi, data kablosuna en uzak uçta yani. CD ve IDE disk aynı IDE kablosunda, disk ortada, CD uçta.
  • Disklerin üzerinde yazar nasıl slave nasıl master olduğu üzerinden bakarak jumper ayarlarını tekrar kontrol et istersen. Cd ve Hdd aynı diye de sorun olabilir belki Cd i master deneyebilirsin.
  • Cd ve IDE'nin uçlarını değiştirince anakart harddiski görmüyor, bu şekilde kullanmak zorunda kalıyorum. Tuhaf olan daha önce sıralama düzgündü. Farklı bir şey deneyince bozuldu.
  • BIOS dan ayarları değiştirmeyi deneyelim ozaman. boot order menusune girdikten sonra ya Page up Page down ya da + - tuşlarını kullanarak SATA yı yukarı al. (Eğer tuşlar işe yaramazsa ekranın altında hangi tuşun ne işe yarayacağı yazıyor) Bu şekilde de olmazsa eğer Bilgisayarım sağ klik - manage (yönet) - Disc Management (Disk yönetimi) - Buradan bölümlerin sıralamasını değiştirebilirsin SATA'ya C: vermeyi dene.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.