Şimdi Ara

Satılmıştır

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #İstanbul
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Satılmıştır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gs3452 -- 22 Şubat 2010; 20:14:44 >



  • marka nedir
  • güvenilir bir satıcı degil daha önce alısverişim oldu
  • güvenmemeniz için etken ne oldu ne problem oldu aldığınız ürünü evime gelip bakıp görüp inceleyip kabul edip aldıktan 2 gün sonra vazgeçip geri vermek istemeniz ve benim bunu kabul etmemem geven sarsıcı bir durummudur (tv aldı benden kumanda orjinal değildi ve orjinal kumanda olduğunu bile bile kabul edip parasını ödedi 2 gün sonra benden orjinal kumanda parasını isteyip tv yi geri getirmekle problem yaşamamız güven sarsıcı ise evet ben size alıp ürünü dilediğiniz zaman geri getirebilirsiniz gibi bir güvenceni verdim insanları karalamaya çalışıyorsunuz )
  • sorun senin yalan söylemem ben böyle aldım dedin orjinal kumandasız ama sende aldıgın yerden 50 tl için orjinal kumandasını almamısın banada o gün soylemiyorsun üstüne yalan soylüyorsun ben gerçegi tv aldıgın kişiden ogreniyorum YALANLA BU İŞLER OLMAZ SEN OGUN BANA GERÇEGİ SOYLESEN BEN TAMAM DERDİM yalancı adama güven olmaz arkadasım bunu bilir bunu soylerim BEN GERİ VERMEK İSTEMİDİM SEN KUMANDASI BUYDU DEDİN BANA YALAN SOYLEDİN HALBUKİ O KUMANDAYIDA SEN KENDİN ALMISIN ORJİNAL KUMANDASINIDA ADAM DEDİGİ FİYATI GÖTÜRMEMİŞİN ADAMDA İLLALAH DEMİŞ KUMANDASI VERMEM DEMİŞ SENDE KABUL ETMİŞİN AMA BEN SORUNCA ORJİNAL KUMANDASI YOKMU DİYE BEN BOYLE ALDIM DEDİN EYVALLAH DEDİK AMA İŞİN ASLI ORTAYA ÇIKINCA BENDE İADE ETMEK İSTEDİM HAKKIMIDA HELAL ETMİYORUM ögrenince gerçegi ilk sahibi kumanda bende dedi 60 veririm dedi bende kötü bişey demedim 30 senden 30 benden alalım dedim cünkü verdigin yan sanayi baska kumanda çogu özelligini kullandırmıyor ama sen çingen gibi olmaz vay soyle vay boyle zaten çok zarar ettim halbuki gene yalan bena sattıgından aşşagı fiyata almısın İLLALAH AYAK ÜSTÜ YALAN MAKİNASI ALLAH SENİN GİBİLERDEN KORUSUN MİLLETİ
    YALANCI ADAMDAN HERŞEY BEKLENİR



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet3458 -- 22 Temmuz 2009; 20:13:07 >
  • ben size yalan söylemedim size bunu kim söylediise sormanızı öneririm uzatmaya gerek yok ben size farklı bir şey satmadım her şeyi gördünüz baktınız ve almaya karar verdiniz görmediğiniz veya arızalı bir şey yok ben farklı bir ürün gösteripte farklı bir şey vermedim kesinlikle yalan konuşmadım uzatmayada gerek yok 6 - 7 ay olmuş bir alış verişte insanları ilgisiz bir şekilde karalamak o zaman bende bu satıcıdan bir alış veriş yapmayın ürünü alır ve aldıktan 2 gün sonra geri vermeye çalışır ve polis ile evi basacağını vs. şantaj yaparmı diyeyim sen önce kendine bak ve daha sonra yorum yap ben size konuşup anlaştıktan sonra görmediğiniz ve ilgisi olmayan bir ürünmü satmadım evime çağırıp elden görerek almanızı sağlamak suçmu ve eve gelince silah zoru ilemi sattım yada almak zorundamısınız dedim veya ürün bu isterseniz alın isterseniz kalsınmı dedim karalama yapmadan düşün



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gs3452 -- 22 Temmuz 2009; 20:21:23 >
  • karalamak degil dogrusu neyse o
  • o zaman doğruları yaz
  • okumadın heralde yazdım zaten
  • Orjinal kumandası yokmu demişsin, ben böyle aldım demiş kişide. Yani seninde ürün hakkında bilgin var madem 2 gün süre isteyip araştırıp alabilirdin. Şimdi diyelimki Nokia telefon alıyorum 2 el. Orjinal şarj aleti yokmu dedim? Kişide ben böyle aldım deyince ben ne düşünürüm? Yan sanayi almışki fazla para vermek istemediğinden. Bu durumda ben bunu kabul ederim yada etmem.

    Satıcınında belki orjinal kumandasına param yetmedi şeklinde bir açıklaması olabilirdi. Ama sizde aldığınız ürünün kumandasının orjinal olup olmadığını bildiğiniz halde aldınız dediklerinize göre. Sonrada bu orjinal değilmiş demek abes kaçar bana göre. Sizin sıkıntınız tüm özelliklerini kullanamadığınızdan olsa gerek.

    Bana göre 2 tarafta %50 hatalı. Aslında alıcının hata payı daha yüksek ama satıcınında durumu belirtmediğinden ötürü eşit. Çünkü bu kumanda ile tüm özellikler kullanılamıyor demesi lazımdı. Bazi yan sanayii ürünlerinde tüm özellikler kullanılabilir bazılarında kullanılmaz. Buradaki kul hakkı olayıda karışık, Çıkmaz bir yol gibi bana göre. En iyisi siz mahkemeye gidin

    Şimdi Senaryo yazalım.
    Satıcı: S
    Alıcı: A

    A: Selamün aleyküm, ben satılık olan tv'nizi görmek için gelmiştim.
    S: Ve aleyküm selam, tabi buyrun, satılık olan tv budur.
    A: Ürün güzel, orjinal kumandası yokmu bunun?
    S: Hayır yok, ben böyle aldım ürünü.
    A: Peki öyleyse anlaştık, buyrun paranızı.
    S: Hayırlı olsun güle güle kullanın.
    A: Teşekkürler, iyi günler.


    Alıcı tv'yi eve götürür. Biraz kurcalar, ama bakarki bazı özellikleri çalışmıyor. Soluğu tv dükkanında alır.

    Dükkan sahibi: D
    Müşteri: M

    M: İyi günler bu tv'yi bugün ikinci el aldım, kumandası orjinal değilmiş fakat bazı özellikleri çalıştırmıyor sebebi nedir?
    D: Ürünün kumandası yan sanayi, bu sebeple bazı özelliklerini çalıştırmaz.
    M: Hımm, aslında belirtmesi lazımdı satıcının bu durumu öyle değilmi?
    D: Tabiki ancak sizinde orjinal olmadığını bile bile almanız ürünü kabul ettiğiniz anlamına gelir. Yinede satıcı bunu size söylemeliydi.
    M: Anladım, teşekkür ederim.
    D: Rica ederim, iyi günler.

    Senaryoyu tamamen objektif şekilde yazdım. Bana göre ikinizde de %50 hata var. Bu durumda aranızdaki kişisel meseleyi daha fazla büyütmeyin isterseniz. Bence alıcı kişi eski kumandayı tv'yi aldığı kişiye götürüp üstüne 25 tl alsın. Yada eski kumandayı satabiliyorsa diyelimki 10tl sattı. İlk satıcı kişide 15-20 lira versin üstüne dava kapansın nacizane fikrim. Bir kusurum varsa affola..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stones -- 29 Temmuz 2009; 4:15:41 >
  • profilo marka hiçbirşey bu fiyat etmez
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasanbaglan

    profilo marka hiçbirşey bu fiyat etmez

    acayip şekilde açıklayıcı olmuş cümlen
  • Bir ilan en fazla bu kadar kirletilebilir pesss
  • İlan ilanlıktan çıkmış...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.