Şimdi Ara

19'UNCU MOT.P.TUG.K.LIĞI EDREMİT BALIKESİR (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
273
Cevap
9
Favori
129.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • vanderilker kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba,

    Bende 27 ekimde bedelli olarak 19.mot.p tugayligi Balikesir/Edremit e ciktim .

    Bana ordaki ortam insanlar dus yemek aktivite wc ler hakkinda kisaca bilgi verebilirsen cok mutlu olurum:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hacım ben de orya gelicem 30 Ekim katılış .Nasipse orda görüşürüz🖐

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vrveb V kullanıcısına yanıt
    Sabahtan sakın teslim olma öğleden sonra git sabah gidersen 1. takıma düşersin uzman çavuşları çok disiplinli 19 gün sürünürsün yerlerde. Ben 2. takımdaydım öğleden sonra 14.00 gibi teslim olmuştum. Uzman çavuşları çok iyiydi. Yıpratmadılar. Tuvaletlerde tuvalet kağıdı yok. Giderken kesin götür. Sabun bazen bitiyor, sonra günlerce yenilenmiyor. Duş saatleri her gün 22.00-23.00 ve 05.30-06.30 arası bazen sıcak su gelmediği oluyor ama genelde geliyor. Sabah kalk saati 06.00 kahvaltı saati 06.30 yarım saatte traş olup giyinmen gerekiyor. Öğle yemeği aksilik olmazsa 11.30 gibi oluyor. Bazen 12'ye sarkabiliyor. Akşam yemek saati 17.30. Işıklar koğuşta 21.30'da söner. Koğuşlar 53 kişilik. Sabahları çok soğuk oluyor. Hele önümüzdeki ay iyice soğumaya başlar. İçlik götür. Yeşil atkı gibi boynunu kapatabileceğin bir şey al. Tören alanında yapılıyor bütün eğitimler ve çok rüzgarlı oluyor. Önlemini al şimdiden. Eşofman, spor ayakkabı ve terlik vermiyorlar. Yatarken giyeceklerini ve terlik götür. Botlara alışman bir haftayı bulacak. Giydiğin numaranın bir büyüğünü al orada dene ki daha sonra sıkıntı çekme giderken içlerine tabanlık götür ki rahat edesin yoksa tabanları taş gibi. Derisi çok sert vuran yeri olursa başka botla üzerine çıkıp ezersin yumuşasın biraz olsun. Yemekler genel olarak iyi porsiyonları biraz az oluyor yemek az verildiği için ama ekmekle bir şekilde karnın doyuyor. Sürekli aynı yemekler çıkıyor ama ona da yapacak bir şeyin yok. Kantine toplu olarak gidiliyor, toplu olarak dönülüyor. Kantinde tuvalet kağıdı ve selpak satılmıyor. Diğer lazım olan çoğu şeyi alabilirsin. Saatleri 19.00-20.00 arası ve sivil gidemiyorsun kamuflajlarla gidiliyor. Bolca su stoğu yap dolabına her gün gitmek zorunda kalma çünkü su içebileceğin yemekhane harici bir yer yok. Ben 26'sında çıktım normalde 27'sinde bitmesi gerekiyordu. İzin kağıdı dolduruyorsun ve bir gün önce bırakıyorlar. Şimdilik aklıma gelen bunlar şimdiden hayırlı teskereler.




  • alissabella A kullanıcısına yanıt
    Kardeşim katılacağın boluge göre şekillenir askerlik hayatın ama benim askerlik hayatım sürekli değişkenlik gösterdi o yüzden tek birşey söyleyemem.Bu arada atarsa 40 :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alicand -- 17 Kasım 2018; 14:51:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim de bedelli buraya çıktı. mot.p. yi görünce o ne lan motion picture mı dedim mesleki deformasyonla ama motorlu piyade olacakmışız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aböRjin -- 20 Kasım 2018; 17:15:26 >
  • 24 Kasım olan varsa yeşillendirsin
  • AlfaRomeo147 kullanıcısına yanıt
    Bende 24unde ordayim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 27 Kasım olanlar varsa orda görüşmek dileğiyle.

    Herkese Hayırlı Tezkereler.

    Dipnot : Anlamadığım bi durum var. Herkesin 24 kasımken benim neden 27 kasım anlamış değilim. Bir bilen varsa söyler mi acaba ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sekohuso33 -- 26 Kasım 2018; 1:23:18 >
  • 15 Aralık
  • 21B Celp dönemi, 08.06 tarihinde gidecek varsa mesaj atın önden tanısalım :)
  • paradox_15 bende aynı tarihte gideceğim bedelli olarak :)
  • Bugun itibariyle ayrilisimi yaptim. Musait bir zamanda herseyi yazip detaylica anlaticam. Bedelli kardeslerim allah yardimciniz olsun. Korkunc bir surec sizleri bekliyor olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 07.01.18 tarihinde bedelli askerliği yapmak için teslim olacağım birliktir. Yakın zamanda giden arkadaşlar bedellilerle ilgili tavsiyeler neler, zorluklar, iyi yanlar neler belirtebilirseniz seviniriz. Zaten 19 gün sürecek, 19 günde kim kime ne kadar eziyet edebilir diye düşünüyorum hep ancak insan merak ediyor. 07.01.18 de teslim olacak diğer arkadaşlar iletişime geçebilirler. Teşekkürler.
  • 1 hafta önce askerliği bitirdim.Şuan bakınca sanki bi anlık birşeydi askerlik ama yaparken öyle gelmiyor .Darısı kalanların başına.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ortama ayak uydurmaya bak fazla kafaya takma mantığı dışarda bırak yoksa askerlik bitmez .Ben gelirken baya soğuktu özellikle kislanin bulunduğu alan.Rüzgarı çok fena .Tavsiye versemde bu senin gideceğin boluge göre yani başındaki komutana göre değişir.Bazı komutanlar askerliği zindan eder bazısı ise tam tersi.Bolukteki birlikte askerlik yapacağın kişiler , üst devreler derken birçok faktör var onun için yaşayıp görmen lazım.Benim askerliğim değişkenlik gösterdi bazen iyiydi bazen daralticiydi. Özellikle sormak istediğin birşey varsa buyur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • paradox_15 kullanıcısına yanıt
    kardeşim ben varım, başka kimse var mı acaba, iletişim kuralım. özelden mail atıyorum sana grup kuralım.
  • paradox_15 kullanıcısına yanıt
    kardeşim ben varım, başka kimse var mı acaba, iletişim kuralım. özelden mail atıyorum sana grup kuralım.
  • 12. Celp döneminde bedeli askerlik yaptığım yer. Gideceklere tavsiyem; dön, fanila çorap vs... alıp gitmeyin. Otogardan tugaya giden yol üstünde bunları satan birçok dükkan var, ve oldukça ucuz (benim aldığımın yarı fiyatına satıyorlardı). Akıllı telefonu çantanızda sokabilirsiniz, ortaklık yerde kullanmadınız sürece sıkıntı olmaz (ben götürmediğime pişman oldum). 1 rulo tuvalet kağıdı götürün, diğer şeyler kantinde satılıyor. Günde 2 saat duş var (gece 22.00-23.00, gündüz 05.30-06.30). Yemekler kötü değil ama sürekli aynı şeyler çıkınca sıkılabilir insan (kahvaltı biraz zayıf kalıyor). Komutanlar sıcakkanlı ve anlayışlı. 18 günün 15inde sabah akşam yürüyorsunuz. Hiçbir yerde nakit geçmiyor, sadece kredi kartı ve bankamatik kartı. Havalar ısındı ama yine de el kremi, pastil, soğuk algınlığı ilacı, boğaz spreyi, Ağrı kesici, bağışıklık güçlendirici takviye ilaçlar (vitamin, immunex vs...) götürmenizde fayda var. Sallama bitki çayı götürülebilir. Göğüse yapıştırılan isimliklerden vermiyorlar. Fotoğraf çektirirken isimlik olsun istiyorsanız giderken yaptırıp gidebilirsiniz (yeni kamuflajlardan veriyorlar artık. yeşil değil, kahverengi ağırlıklı. İsimliği ona uygun yaptırın.) Sorusu olan sorabilir....
    Not: ilk giden kişi yemin töreninde yaş kütüğüne ismini çakıyor. Böyle bir fantezisi olan varsa haftasonundan gidip teslim olabilir
    Not2: dönüş paranızı yatırmak için IBAN istiyorlar. Kartınızın üstünde yazmıyorsa bir kağıda not alıp götürün giderken.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unknown soldier -- 14 Mart 2019; 10:19:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 11 mayıs katılış tarihim gözükmekte varsa arkadaş yazsın
  • 24 Nisan 2019 bedelli askerlik için giden başka arkadaşlar var mı ?
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.