Şimdi Ara

***TIGUAN KULÜBÜ*** 500+ kullanıcı üye... (1789. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
11 Misafir (1 Mobil) - 10 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39.776
Cevap
419
Favori
3.763.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 17871788178917901791
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaslar,
    Bendede 2013 crome edition var 1.4 tsi dsg.
    Yaklasik 1 yil oldu alali. Cok memnunum araçtan.
    Yakıt ortalamalarım şu sekilde;
    İstanbul Şehir içi işe gidiş donuş trafiğinde kalmadan genelde açık trafikte hep 200 tl dolduruyorum ve 500 km gidiyorum.
    Yani ortalama 40 kuruş.. Bazen 500 ude geçiyor. Ama ben frene hızlıca basıp çekerek boşa alma tekniğini çok kullanıyorum bu yüzden frene çook az basıyorum..
    Şehirler arasında 110 ortalama hizla 29 kuruş yaktım.(300 tl 1050 km).
    Ama şehirler arasında ortalama 160-170 hızla 50 kuruş yaktım. Yani araba nasıl istersen öyle yakıyor..
    Şehirler arasındaki performansına hayran kaldım açıkçası..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • XaserV kullanıcısına yanıt
    Bukadar Alman mühendislerini övme dostum, ben her arabayı park ettiğimde güzelce kalaylıyorum bu alman mühendislerini; Sebebine gelince, katlanır ayna yapmışlar, aracın içinde düğme vasıtasıyla aracı stop etmeden kendin kapatacaksın, üç kuruşluk arabalarda katlanır ayna,( aracı kilitlersin aynalar katlanır, aracın kapılarını açarsın aynalar kendiliğinden açılır.)

    Gel gelelim Tiguana, unutup arabayı stop ediyorum, birde bakıyorum aynalar açık kaldı, tekrar arabayı çalışır duruma getirip aynaları kapatıyorum.Bu mühendislerimi övelim.......
  • HiGHWAYMOUSE kullanıcısına yanıt
    Hayırlısıyla gidip dönmek nasip olsun kazasız belasız. Tiguan 3 yetişkin 2 küçük çocuk için gayet yeterli olur aşırı eşya yoksa. Benim eşim bi yere giderken bütün evi sırtına alır eşyayı abartırız biraz 2 yetişkin 1 bebek anca sığıyoruz ama bebek arabasından mama sandalyesine kadar her şeyi koyuyoruz arabaya

    @hakanmbe, eğer ısrar ediyorsa bence Tiguanın selameti için taktırın :) Park asistanı nasıl bir teknolojidir öyle ilk çıktığında afallamıştım. Dar yerlere paralel park için büyük kolaylık sağlar o şekilde park ettirmek isterdim çok merak ediyorum.

    @oskar38, bazen ben mi abartıyorum Tiguanı diye düşünmüyor değilim ama bende bir anormallik olmadığını işte böyle anlarda anlıyorum zaten markaya olan bağlılıkta ve müşteri memnuniyetinde VW Türkiye'de ve dünyada bir sürü ülkede 1. imiş. Tiguandan memnun olmayan görmedim gibi birşey. Ülkemizde yakıtın fahiş vergilerden dolayı uçmuş fiyatlara sahip olması yüzünden araçta ilk bakılan şey ne kadar yakıyor olmuş maalesef bu yüzden Tiguan hak ettiği yerde değil Türkiyede. Satışlarda Qashqai'nin falan önde olmasının yegane sebebi bu.

    Hem şehiriçinde hem uzun yolda hem karda hem hafif arazide Tiguan çok başarılı. İstanbulda o değerleri tutturmak büyük olay tebrik ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • yimust kullanıcısına yanıt
    Etme eyleme be usta o kadar kusur kadı kızında da olur ayıbettin :)) elektrik elektronikte japonlar ama mekanikte malzemede almanlar ehe benim Tiguanda aynalar tamamen manuel ama hiç umrumda değil inan. Hiç erinmeden elimle kapatıp açıyorum aynaları

    Daha önemli şeylerde iyi olsun da araba, bu ufak detaylar da nazarlık oluversin :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HiGHWAYMOUSE kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum farklar çok anlaşılır olmuyor çok cüzi. Motorların kullanımı aşağıdaki şekilde. Chrome edition dan itibaren istediginizi alabilirsiniz. Dsg nin bu motorlarla uyumu çok iyi DQ250 ile beraber dsg de sorunsuz ve konforlu.

    CTHA 150HP euro5 -> chrome edition
    CTHD 160HP euro5 -> chrome edition, cup
    CZDA 150HP euro6 -> lounge
  • HiGHWAYMOUSE kullanıcısına yanıt
    Bu şekilde bir resetlemeden bahsediliyor ama bahsedildiği gibi resetlemiyor. Asıl resetleme için kablo ile araca bağlanıp yazılım ile yapmanız gerekir. Fakat resetlemenin bunu çözeceğini çok tahmin etmiyorum.
    Serbest sürüş menu de işaretli ise sürüş sırasında gazdan ayağınızı çektiğinizde sağ üst köşede vites D olarak görünmesi ve ekran da anlık tüketim açıksa burda serbest sürüş şeklinde yazıyla yazması gerekiyor. Eğer bu şekilde bir yazı görmuyor ve anlık tüketimi 0 olarak görmeye devam ediyorsanız ve araç boştaymış gibi akmıyorsa ozaman serbest sürüş modu devreye girmiyordur veya aktif degildir.
    Serbest sürüş modu olmayan dsg ler yazılım güncellemesi ile bu özellige kavuşabiliyor. Başka forumlarda passat tan örnekler var. Tabi sırf bu özelliği aktif etmek için güncelleme yaptıralamıyor serviste. Servis ancak bir arıza durumunda mekatronik değişimi gibi durumlarda güncelleme yapıyor. Tabi sizin arac yeni olmasina ragman bu ozelligin calismamasi da enterasan ve menude gorunmesi de enteran bi durum calismamasina ragmen. Vag kablo yazilim ile baglanip bir bakmak da fayda var herhangi bir hata var mi diye. Yada son olarak sizin serideki dsg surumunde bu ozelligi bir sekilde kapatmislar dicem ama cok mantikli gelmedi.




  • yimust kullanıcısına yanıt
    2013 Nisan'ında eski kasa 2012 1.4 TSI Octavia almıştım. Onda anahtarın kilit butonuna uzun basınca camları ve aynaları otomatik kapatıyordu. Daha sonra 2014 Haziran'ında 1.6 TDI Octavia aldım onda da aracı kilitler kilitlemez aynaları kapatıyor. VW grubun diğer markalarında biraz daha cömert davranıyor. Örneğin skoda'da... Ancak kendi logosu ile ürettiği modellerde daha cimri davranıyor. Diğer markalarında pakete dahil ettiklerini kendi araçlarında opsiyonel tutuyor. Değişik bir pazarlama biçimi var. Ama kendi logosuyla ürettiği araçlarda özellikle iç malzeme kalitesi ve yalıtım bir kademe daha iyi oluyor. Ne varki yeni platform araçlar teknoloji olarak sürekli daha ileriye giderken malzeme kalitesi de sürekli düşüyor. Ben bunu 1 yıl ara ile sıfır olarak aldığım iki octavia arasında çok belirgin hissettim. Hissetiğim bir diğer konu da araçların giderek sertleştiği. Eskiden C ve D segmenti araçlarda 4 bağımsız süspansiyon olurdu şimdi bakıyorum hemen hemen hepsinde arkaları dingile çevirdiler. O da kasislerde arabanın hoplayarak geçmesine neden oluyor. Sanırım bunu da güvenlik kaygısı ve biraz da maliyetleri aşağı çekmek adına yapıyorlar. Sol elleriyle verdiklerini sağ elleriyle geriye alıyorlar yani...




  • seagleye S kullanıcısına yanıt
    Evet ekranda serbest sürüş aktif gibi bir mesaj çıkmadığı gibi sadece D de yazmıyor. Hangi vitesteyse d2-d3 vs o yazmaya devam ediyor. Motor devri rölantiye inmiyor. Velhasılı serbest sürüşe geçmiyor.

    Arabayı bayiden teslim alırken halbuki tanıtımı yapan kişi bu özelliği de anlatmıştı. Serbest sürüşü açıp bakın böyle olsun yakıttan tasarruf olur vs diye üstüne basa basa anlatmıştı.

    O restlemeyi de yaptım. Herhangi bir değişiklik olmadı senin de tahmin ettiğin üzere.

    Tek bir şüphem var o da şehir içinde belki çalışacağı şartlar oluşmamıştır diye. Onu da inşallah hafta sonu uzun yolculuğa çıkarsam daha net görebilirim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • HiGHWAYMOUSE kullanıcısına yanıt
    ŞEHİR İÇİ VEYAHUT DIŞI FARK ETMEZ DAHA ÖNCEDE ANLATILDIĞI GİBİ EĞER SERBEST SÜRÜŞ SEÇENEĞİNİ AÇMIŞSANIZ AYAĞINIZI GAZDAN ÇEKİNCE EKRANDA SERBEST SÜRÜŞ İFADESİ ÇIKIYOR VE VİTES d OLARAK GÖZÜKÜYOR.ŞEHİR İÇİNDEDE ÇOK KISA MESAFELERDE BİLE BENİM ARAÇDA BUNU GÖRÜYORUM.SERBEST SÜRÜŞ MODU OLAN TÜM ARAÇLARDA BÖYLE OLMASI LAZIM,SİZ EN İYİSİ SERVİSLE BİR GÖRÜŞÜN
  • ilk27 İ kullanıcısına yanıt
    Bir arıza var diye düşüneceğim ama XaverV arkadaşımızda da aynı durum olması ve yanılmıyorsam forumda euro6 motorlu dsg li sadece ikimizin olması bana acaba dedirtiyor?

    Başka var mıydı dsg'li euro6'lı arkadaş? Ondan da teyit alabilsek ak koyun kara koyun çıkardı ortaya...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • XaserV kullanıcısına yanıt
    Arkada iki çocuk koltuğu olunca araya bir yetişkin zor sığıyor. Kısa mesafe idare ediliyor ama uzun yolda zorluk olur hocam. Çocuk koltukları olmasa dediğin gibi sorun olmazdı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • HiGHWAYMOUSE kullanıcısına yanıt
    Allah allaah bizde neden yazmıyor ekranda acaba bir de şunu düşünüyorum serbest sürüş yapmasaydım 7,2 lt uzun süreli ortalamayı nasıl yakalardım insan haliyle kesin aktive oluyordur da göstermiyordur ekranda diye umuyor

    Servise yolum düşerse servis danışmanına soracağım kesin. Dediğin gibi forumda sanki bir iki kişi yazdı aracını yeni alan ve dsgli olan diye hatırlıyorum onlar da bakarsa söylerse bir kişi daha bizimle aynı şeyi söylese euro6 motorlardan, arıza falan yok herhalde bizde böyle diyeceğim.

    Hocam eyvah 2 çocuk koltuğu olduğunu bilseydim öyle demezdim seninkiler artık büyümüştür diye düşünmüştüm gerçi emniyet açısından 5-6 yaşına kadar kullanmak gerekiyor sanırım değil mi?

    Çocuk koltuğu heyhüla gibi yer işgal ediyor 2 tane varsa arkada oturanın minyon bir insan olması hayrına olur :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XaserV -- 12 Mayıs 2016; 12:34:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • XaserV kullanıcısına yanıt
    Tiguanı değişemem. Çocuklar zaten değişilmez. Hanımı değişeyim ben en iyisi. Şöyle ufak tefek birşey alayım.

    Şaka bir yana tabi güvenlik için çocuk koltukları çok önemli. Benimkiler 5 yaşında. Bu yaştan sonra yükseltici koltuk da kullanılabilir ama güvenliği az olur. Örneğin yanal çarpışmalarda koruma sağlayamaz. Üstelik sadece yükselticiyle uzun yolda çocuk uyuyamaz. 10 yaşından sonra ancak koltuk kullanılmayabilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • HiGHWAYMOUSE kullanıcısına yanıt
    :)))

    Benimki 1 Haziranda 1 yaşında olacak. Ailemizin en küçük üyesi ise Tiguan daha 6 aylık bile değil :D

    Benim kız Peugeotda uyurdu Tiguanda hiç uyumuyor. Akıllı çocuk. Tiguanda seyir halindeyken o keyfi elinin tersiyle itip uyuyacan öyle mi? Peeh

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hakanmbe kullanıcısına yanıt
    Park asistanı hem çok pratik, hem de Türkiye sürüş anlayışı içinde bir o kadar kullanışsız bir özellik. Ben yazayım siz hangi yönünü dikkate alacağınıza karar verin.

    Sağ sinyali yakıp asist düğmesine bastığınızda sistem sağ tarafı taramaya başlar.

    Yer beğenirken aracı tampon tampona sokabileceğiniz yerleri es geçer çünkü insan gibi park edilen bir toplum standardındadır. Sizi mazoşist gibi gösterecek 8 ileri - 9 geri manevra isteyen yerlere asist aktifleşmez, zorundaysanız kendiniz gireceksiniz. Burada geri kamera son derece kolaylık sağlayan kıymetli bir eklenti!

    Diyelim ki sığabileceğiniz bir aralık algıladı ve ekranda park boşluğu resmi var; ekranda geri vites işareti "R" görünene kadar ileri alıp tam durmak gerekiyor. sonrasında zaten araç direksiyonu devralıyor, size sadece ekrandaki yönergeye göre ileri - geri gitmek kalıyor. Yani direksiyon araçta, pedallar ve vites sizde. (Ben manuel kullanıyorum, DSGde farklılık varsa arkadaşlar yazar zaten)

    Buraya kadar herşey çok güzel, teoride araba şıp diye nizami parketti dimi. Peki arkadaki odunu (afedersiniz) ne yapıcaz? hani sinyal verip park yerinin hemen önünde durduğunuzda arkanızda tam dibinize kadar yanaşan ve korna çalanı diyorum. Veya daha kötüsü sizin gireceğiniz yere burnunu sokandan bahsediyorum (sanki öyle yanaşabilecekmiş gibi uyanıklık yapan).

    Bir de mesela park alanının önündeki araç düzgün parketmemişse sistem de düzgün yanaşamayabiliyor. Mesela adam kaldırıma çıktıysa sistem de buna meylediyor bazen.

    Yukarıda bahsettiğim örnekler her zaman yaşanmıyor ama denk geliyorsunuz işte.

    Dikey park konusunda bu kadar öfkeli değilim zira avm ler daha nizami. Ayrıca öyle güzel parkediyor ki seyretseniz hayran kalırsınız. Gerçekten!

    Tabi bir de yatay park yerinden çıkış da yapıyor sistem. Yine park düğmesine basıp çıkacağınız yöne sinyal verirseniz, sistem sizi aracın burnu kurtaracak duruma getirip park alanından tam çıkmadan direksiyonu devrediyor. Bu da gayet güzel çalışıyor.

    Birkaç arkadaşıma, kardeşlerime direksiyon talimi yaptırdım. Evet park konusu herkesin hemen kavrayıp kolayca uygulabileceği bir aksiyon değil. Belki bayanlar biraz daha zorlanıyor olabilirler, offside gibi düşünün (yeterince yumuşak oldu mu beyler?)
    Yani ileri giderken direksiyonu sağa çeviriyorsan, geri giderken sola çevirmelisin diyerek öğretilemiyor işte ne yapalım.
    Durum bu iken park asistanı ve geri kamera çok sevdiğimiz tigumuzun hâmisi ve koruyucusu oluyor.

    https://www.youtube.com/watch?v=xuHOXdT8OQk



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akineton -- 12 Mayıs 2016; 14:08:51 >




  • Akineton kullanıcısına yanıt
    :)) Harika anlatmışsın ağzına sağlık, park asistanı olmayan ve hiç kullanmamış olan kullanmış kadar oluyor. Ayrıca bilgi sahibi olurken aynı zamanda da gülümsüyor kafa sallıyor evet bizim insanımız trafikte aynen böyle diye...

    Bazen avmlerde arabama doğru ilerlerken peşime birkaç tane araba takılıyor bazısı dayanamayıp camdan başını uzatarak "çıkıcaz mısınız" diye soruyor "eşimi bekliyorum 10 dk sürer gelmesi" dememe rağmen 10 dakika boyunca bekliyorlar başımda bazen kavga ediyorlar vay efendim ben önce gördüm ben önce soteye yattım yok sen sinyal verdin ben dörtlümü yaktım o diyor dörtlü yakılır o diyor hayır sinyal verilir şaka gibi

    Nerdeyse karaborsaya düşecek park yeri kadar kıymetli bir toprak parçası yok Türkiyede. Zorlu'nun avm yaptığı zincirlikuyudaki arsanın m2 sinden daha değerli mübareğin m2 si.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Az evvel yeni passatın Led stop lambalarını videoya aldım, hoşuma gidiyor aynı lambaların tüm işlevleri yerine getirmesi. park, fren, sinyal hepsi bir arada. Tiguan da 2015 de led yapmıştı stopları, böyle mi mantık?


  • XaserV kullanıcısına yanıt
    Dostum bende katlanır ayna paketi var, bu paketin eksikliğinden bahsediyorum. Manuel aynaya sözüm yok.Çünkü manuele ekstra para vermiyorsun ama katlanır aynaya ayrı para ödüyorsun.Neden katlanır ayna yarı manuel olsun, ben onu demek istedim.İsmi cismi belli olmayan uzakdoğu arabalarında dediğim gibi aç kapıları aynalar açılsın, kapat aynalar kapansın....Koskoca WV katlanır aynayı yarı manuel diye yutturuyor. Oysa zor birşey değil kapalı yazılımın gizli özelliklerini açıyorlar, ayna normale dönüyor. Bu durumda fırsatçılara yarıyor. YAZIK...
  • Merhaba arkadaşlar. 1.4 dsg tiguanımda düşük viteslerde gazdan ayağımı çekince hafif bir tık oluyo acaba bu normal mi? daha önce manuel araç kullandım onda da aynı oluyordu ama bugün bi arkadaşın jettasında çok daha şiddetlisi oldu ve arkadaşım ustaya götürmüş ve bunun dsg beyni arızası olduğunu öğrenmiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ibrahim_2014 sport style İ kullanıcısına yanıt
    merhaba, tık oluyo derken neyden bahsediyorsunuz bir ses mi geliyor? Serbest sürüş modu açık mı dsg nin?
  • 
Sayfa: önceki 17871788178917901791
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.