Şimdi Ara

LOGITECH-Z5500'cüler BURAYA!!! (1915. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
38.798
Cevap
80
Favori
2.200.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 19131914191519161917
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gamer10

    çok tşkr ederim
    hayatımda 5+1 mi gördük kullandık nerden bilelim centerdan ses gelmeyeceğini:)
    meğerse gelmemesi lazımmış. kabloyu çalan centerdan değiştirip hoparlöre verince süper oldu sorun çözüldü cnm kardeşim
    laptoptan bağlıyım z5500 a. laptoptada 5.1 ses çıkışı yok.haliyle stereo x2 ile kullanabiliyorum.yani 4 kanallı ses alıyorum.

    ancak evde hmp3000 medya player var ve ps3 te var. optik kablodan 5.1 ses alma çabasındayım ve hb den şu kabloları alsam medya player ve ps3 ten 5.1 i nasıl alırım ve bu kablolar işimi görürmü 5.1 ses olarak??

    https://www.hepsiburada.com/monster-optik-kablo-jhiu-1-5m-mn-129832-p-HBV0000052IT1?magaza=Luxury%20Audio

    https://www.hepsiburada.com/hama-dijital-optik-odt-odt-siyah-1s-1-5m-p-EVHAMA122251?magaza=GelalAVM

    z5500 i bluetooth ile kullanıyorum şu anda.laptop yada ceptelden bluetoothla bağlı.

    yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
    saygılar
    ikiside olur aldıktan sonra önemli olan kaynak 5.1 desteklesin




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Buzmavili

    Zamanlama biraz kötü olmuş 1000 tl altını görmedim şu an da..

    Alıntıları Göster
    Ben 900 TL'ye satıyorum hocam.
    https://forum.donanimhaber.com/store.asp?mem=600549&cat=2032&m=135087331



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 26 Eylül 2018; 14:26:15 >




  • Merhabalar bende yaklaşık 8 yıldır logitech z5500 kullanıcıyım, geçenlerde HARMAN KARDON HKTS 65 5.1 ses sitemini inceledim. Bu sistem pc'de n verimli bir şekilde çalışır mı? Bilgili arkadaşların yorumlarına göre, logitech z5500 sistemimi satılığa çıkartacağım.
  • AlkanExclusive kullanıcısına yanıt
    Bende 850’ye satıyorum mükemmel kondisyon da 🤓

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay be koca 5 sene olmuş. Gözümde canlanır koskoca mazi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cnytaaa

    Merhabalar bende yaklaşık 8 yıldır logitech z5500 kullanıcıyım, geçenlerde HARMAN KARDON HKTS 65 5.1 ses sitemini inceledim. Bu sistem pc'de n verimli bir şekilde çalışır mı? Bilgili arkadaşların yorumlarına göre, logitech z5500 sistemimi satılığa çıkartacağım.
    5.1 den 5.1 geçiyorsun sence ne gereği var. HARMAN KARDON HKTS 65 bir tık daha iyi olacak ama dts hd, dd true hd, Atmos dtsx desteklemedikten sonra değiştirmeye değmez
  • Arkadaşlar merhaba
    Ben de Z5500 kullanıcısıyım.Ancak geçen gün sistem kapandı ve hiç açılmıyor.Kontrol panelinin güç düğmesinde hiç ışık yok ve bastığımda sistem açılmıyor.Kronik sigorta sorunundan şüphelendim ancak içerisinden çıkardığım sigortayı ampermetre ile kontrol ettirdiğimde sigortada herhangi bir sorun olmadığını söylediler.Bu yüzden onu değiştirip denemedim hiç.Bu problemin çözümü için bana yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
  • bendeki sistemide satıyorum elden teslim edebilirim. İlgilenenler dm den ulaşabilir
  • arkadaşlar z5500 baglantılarını nasıl yapıyorsunuz ben 6 ch direck modda filmlerde filan diyer kolonlardan ses alamıyorum bi ardımcı olurmusunuz zadece center ses veriyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MC.CYBER_

    ikiside olur aldıktan sonra önemli olan kaynak 5.1 desteklesin

    Alıntıları Göster
    5.1 sesi nasıl bulabilirim ??arıyorum arıyorum ama şarkılar hep2 channel.6channel şarkılar neredeyse hiç yok yawff..flaclar var ama onlarda 2 channel birde anlamadığım şey 5.1 çok eski bir sistem, bakıyorum bütün dvdlerde 5.1 ses desteği var ama şarkılarda maalesef yok..
    dvd ve bluray filmlerde 5.1 var yada konserlerde var...ama şarkılarda yokk maaleseff..
    5.1 sesle neden şarkılar kayıt edilmiyorda 2 kanallı kayıtlar yapılıyor??maliyetli de olmaması lazım çünkü , 5.1 eski bir teknoloji sonuçta.. anlamadım gitti yaa..:(((
    birde 16 bit 24 bit olayı nedir?? ne fark var aralarında??
    saygılar




  • Elimde tamir görmemiş üzerinde orijinal sigortası dahi değişmemiş Z5500 var.
    Yaş 43 oldu gençliğinde bu forum un tavsiyesi üzerine almıştım.
    neredeyse 5 yıldır köşede yatıyor. Tüm aksamları çalışır.
    Kanı kaynayan hevesli gençler varsa irtibata geçebilir. Fiyat 1000 tl düşünüyorum.
  • Merhaba herkese, Bende bir z5500 kullanıcısıyım ancak uzun süre hoparlörler kullanılmamaktaydı.Şimdi kullanmaya karar verdim ancak elimde ayak yok. Forumda satan biri varmis ilanlarına baktım ancak ellerinde stok kalmamış şubat ayında gelicekmiş o kadar da beklemek istemiyorum. Satılan ayakların ismide ulse z5 ti. Sıfırını bulamıyorum şuan elinde ikinci el bundan veya başka uygun bir ayak varsa herhangi bir forum üyesinde almak isterim. İstanbulda oturuyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Devian

    Oyunda filmde muzikde farktmez 5.1 almak istiyorsan dts li sinyal göndermen gerekir bunuda z5500 çözer.Bilgisayar olmasınada gerek yok bluray player da olsa galaxy note 8 de olsa bu hepsinde ayndıdır.Optik de herzaman decoder çözer buda z5500 oluyor.O yüzden hiçbirşekilde fark etmez.Bilgisayara optik den çıkış verip z5500 e bagladıgın sürece aynı olur.Kaynağın dts ise ise dts alırsın z5500 den , stereo ise stereo alırsın dolby digital ise dolby digital alırsın.oyunda muzikde filmde konserde klipde hiçbirşeyde fark olmaz.Kaynagın önemli sadece.Optik için 10.000 tl lik ses kartıda z5500 de aynı sesi verecektir 50 liralık optik çıkışlı kart da , optik kullandıgın sürece ses kartının hiçbir önemi yoktur..Tekrar ediyorum önemli olan kaynagındır dosyanın kendisi... Mesela benim 1000 tl lik ses kartım var , ben optik kullanmıyorum z5500 ümü , ses kartımın dekoderi çok daha iyi z5500 den.. Zaten optik kullanıcak olsam bu ses kartını satar on board ses kartımın optik çıkışını kullanırdım.

    Ha mesela oyun oynayacaksan o zaman benim gibi Zxr gibi oyuncu kartı alacaksın o kart ile analog baglantı , optik baglantıdan çok daha iyi çevrsel ses verir oyunda, çünkü ses kartının dekoderi çok daha yeni ve teknolojik ayrıca oyunlarla da uyumlu.. Hemde muzik dinlerkende süper ses alırsın..

    Alıntıları Göster
    Bende 2013 yılı üretimi Acer laptop var. Klasik realtek ses kartlı ve optik çıkışı var. Şu an optik kablo ile kullanıyorum. Creative x-fi usb ses kartı almak istiyordum. Daha kaliteli ses için. Oyun hiç oynamam. Amacım film ve müzik. Şimdi yazdıklarından çıkacak olursak hiç bi fark olmaz mı diyorsun hocam? Boşa masraf etmeyelim.

    1915 sayfa var. Başlığı komple okumadan yazmak huyum değildir, belki bahsi geçmiştir ama 1900 sayfayı okumam çok sor. Yeni yeni okumaya başladım.

    Edit: Şimdi arka sayfalarda okurken gördüm. Optik ses kartı ne olursa olsun bypass ediyormuş. O yüzden en sıradan optik kart bile aynı iletiyor deniyor. Sadece şunu merak ettim, x-fi pro bypass iletimde de mi bendeki onboard optik ses kartı ile aynı kalitede iletiyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bekarburak -- 1 Aralık 2018; 2:44:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MC.CYBER_

    Bazı bilgiler yanlış.

    Ses software sistem tarafından üretiliyorsa/örnekleniyorsa ses kartı önemlidir.
    Oyunlar, dosya üzerinden üretilen müzik ve sesler (mp3 vb.), Bilgisayarı müzik aleti olarak kullanma.. vb. ses çipi kendisine gelen emre göre sesi örnekler, yada üretir. bu durumda analog bağlantı en iyisidir. ve ses kartı kalitesi etkindir.

    Ses medyadan alınıyorsa:
    Yürütülen medyadan (cd,dvd) ses direkt olarak medyadaki ses izinden alınır ses kartı sesi üretmez. bu durumda ses kartı etkin değildir ve sesi medyadan cipset alır. Bu tip ses lerde onboard yada ses kartı fark etmez-harici decoderli ses sistemleri için-. Optik yada elektrik spdif bağlantı yapılmış ve passtrougt moda alınmış (ses kartı yada onboard codec) ses kartı ile film izleme halinde ses kartı kalitesi doğal olarak etkinn değildir.

    daha iyi sonuç için iyi ses kartınız varsa z5500 ü iki türlü bağlayınız. Sadece medya üzerinden film izliyorsanız onboard codec yeterlidir. Ancak dosya üzerinden film izlerken durum dosya formatına bağlı olarak değişir.
    Filmlerde spdif bağlantıyı, (ses kartı passtrougth modda olmalıdır) Sadece medya üzerinden film izliyorsanız onboard codec yeterlidir. Ancak dosya üzerinden film izlerken durum dosya formatına bağlı olarak değişir.

    Oyun, müzik, bilgisayar tarafından üretilen tüm seslerde analog bağlantıyı kullanınız. Bu durumda ses kartı Kalitesi etkindir.

    Oyun ve müzik dinlerken optic kablo bile kullansan etkisi var.

    Alıntıları Göster
    Çok güzel yazmışsın, teşekkürler.



    Özetle şunu sorayım, 2013 model notebook realtek onboard optik ses kartım var. Filmleri sadece .mkv indirip izliyorum. Bu durumda x-fi pro 5.1 usb ses kartı film sesi kalitemi etkiler mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bekarburak

    Çok güzel yazmışsın, teşekkürler.



    Özetle şunu sorayım, 2013 model notebook realtek onboard optik ses kartım var. Filmleri sadece .mkv indirip izliyorum. Bu durumda x-fi pro 5.1 usb ses kartı film sesi kalitemi etkiler mi?

    Alıntıları Göster
    filmde etkilemez. Oyunlarda ve müzikte ses kartının yazılımlarından dolayı optic de bir etkileme oluyor.
  • Konuyu canlandırayım bende

    Uzun zamandır kullanamadığım Z5500 üme iyi bakacak bir sahip bende aramaktayım

    Cihaz hiç tamir görmedi.Özel demir ayakları mevcuttur.

    İstanbul içerisinde elden deneme yaptıktan sonra teslim edeceğim.

    İlgilenen arkadaşlar kafasındaki rakamı yazabilir ama komik rakamlar yazmazsanız sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bekarburak

    Bende 2013 yılı üretimi Acer laptop var. Klasik realtek ses kartlı ve optik çıkışı var. Şu an optik kablo ile kullanıyorum. Creative x-fi usb ses kartı almak istiyordum. Daha kaliteli ses için. Oyun hiç oynamam. Amacım film ve müzik. Şimdi yazdıklarından çıkacak olursak hiç bi fark olmaz mı diyorsun hocam? Boşa masraf etmeyelim.

    1915 sayfa var. Başlığı komple okumadan yazmak huyum değildir, belki bahsi geçmiştir ama 1900 sayfayı okumam çok sor. Yeni yeni okumaya başladım.

    Edit: Şimdi arka sayfalarda okurken gördüm. Optik ses kartı ne olursa olsun bypass ediyormuş. O yüzden en sıradan optik kart bile aynı iletiyor deniyor. Sadece şunu merak ettim, x-fi pro bypass iletimde de mi bendeki onboard optik ses kartı ile aynı kalitede iletiyor?

    Alıntıları Göster
    opticden alacaksan hiçbir fark olmaz.Tekrar ediyorum hiçbir kullanımda film muzik oyun vs hiçbir fark olmaz.By-pass yaptığı anda digital veri ses kartının işlemcisini/çözücüsünü es geçip direk z-5500 e gider.Yani optik bağlantı yaptığın anda pc deki veri ses kartının etrafından dolanır Optik çıkış verdiğin an ses kartının ne yazılımını kullanır nede donanımını , bu konu hakkında bilgi olmayanları dinleme seni yanlış yönlendirirler. 10.000 tl lik kart da olsa 10 liralık kart da olsa aynı olur ses kalitesi.Yabancı forumlardan da araştırabilirsin


    Question-Do I need a sound card or can I simply use the ASUS Crosshair V motherboard's Optical Out to interface with my Onkyo TX-8050 Optical In?

    Answer-Short answer: Use the optical out on the motherboard. Don't bother with a sound card.

    Long anwser: If you're using the optical out or the coaxial SPDIF out, the quality of your soundcard doesn't really matter beyond the bare minimum of "not defective".


    Question-I'm looking to hook my computer up to my home receiver. If I go the optical route would a sound card benefit me at all over my motherboard's optical out?

    Answer- Nope, won't really make any difference.


    Kısaca dediğim gibi boşu boşuna para verirsin.Ha şu olabilir çok kalitesiz bir ses kartında belki iyi yalıtımsız kalitesiz malzeme kullanılacağı için parazit gürültü gibi şeyler olabilir ama rastlamadım daha öyle bir şeye henüz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devian -- 6 Aralık 2018; 13:44:21 >




  • Merhabalar, öncelikle 1900 sayfayı okumak çok vaktimi alacağı için aşağıdaki sorumu sormak istiyorum.
    Cevabı illaki verilmiştir ama bunun için özür dilerim.

    Z5500 ün uydularını daha kaliteli bir uydu ile ( full range speakers denilenlerden ) değiştirirsem müzik dinlerken daha iyi sonuç alabilir miyim ?
    Yoksa kendi uydularına tweeter ekleyerek tiz sesleri almayı mı denemeliyim ?

    Teşekkürler.
  • Merhaba
    Sistemimin kontrol paneli bozuldu elinde temiz,sağlam ve çalışır durumda olup satmak isteyen varsa mesaj gönderebilirsiniz.Bunun dışında Türkiye de bu parçayı bulabileceğim bir yer var ve nerede bulabileceğim konusunda yardımcı olabilirse çok sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blazedanger35

    Merhabalar, öncelikle 1900 sayfayı okumak çok vaktimi alacağı için aşağıdaki sorumu sormak istiyorum.
    Cevabı illaki verilmiştir ama bunun için özür dilerim.

    Z5500 ün uydularını daha kaliteli bir uydu ile ( full range speakers denilenlerden ) değiştirirsem müzik dinlerken daha iyi sonuç alabilir miyim ?
    Yoksa kendi uydularına tweeter ekleyerek tiz sesleri almayı mı denemeliyim ?

    Teşekkürler.
    "Z5500 ün uydularını daha kaliteli bir uydu ile ( full range speakers denilenlerden ) değiştirirsem müzik dinlerken daha iyi sonuç alabilir miyim ? "


    Müzik dinleme keyfin evrim geçirir , ben bu zamana kadar bu patates uyduları nasıl kullandım deyip çöpe atarsın , abartmadım az bile yazdım.Ben 4-5 ay evvel creative gigaworks g500 5.1 uyduları satın aldım 5 tane resmen evrim geçirdi sistemim.Hele hele gigaworks s750 nin uydusunu bulursan onun üstünde ekstra tiz de var o zaman daha da mükemmel oluyor dinlemiştim arkadaşımda.Kısaca kurtul o orjinal uydulardan bak nasıl yüzün gülecek.




  • 
Sayfa: önceki 19131914191519161917
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.