Şimdi Ara

Nokia GPS İle İnternete Bağlanma???

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Nerhab Saygıdeğer Aekadaşlar biraz ilginç gelecek size ama bizzat Alman forumda bir ara gördüm site Almanca olduğundan bir şey anlamadım o yüzden size sorayım dedim öyle bir şey mümkün mü? Yani Nokia GPS aracılığıyla internete girme yada download yapma mümkün mğ? Adamlar geniş bir şekilde anlatıyordular. Sitenin adını da hatırlamıyorum siteyi rasgele bulmuştum.



  • kesinlikle mümkün değil, çünkü:

    - GPS tek yönlü bir iletişim, gelen veri var ama giden yok.
    - Gelen verinin internet verisi ile alakası yok, uydu konum verisi.
  • GeceBekcisi, arkadaşım bunu bir program vasatasıyla sanırım yapıyorlardı. Sende haklı olabilirsin ama biliyorsun teknolojide sınır yok. Yinede araştırmak lazım.
  • Bahsettiğin şey, Türkçe bir bant kaydına İngilizce adres sormak gibi bir şey Kasap1988.

    GPS uydusu GPS verisinden başka birşey göndermez ve yetkili yer istasyonları haricinde de kimseden bilgi almaz. Gerçekten merak ediyorum gördüğün konuyu..

    Acaba gördüğün yerde anlatılan hadiseyi yanlış anlamış olabilir misin?
  • kopyalasaydin söylerdik ne oldugunu..
  • (Global Positioning System) yani yer belirleme sistemi nasıl bir download sistemi olabilir.
    ama şöyle bir durum olabilir sonuçta bu verileri uyduda alıyor . ve dijital tv kartlarında gerekli programlarla download yapılabiliyor . belki gerekli yazılım yazılırsa uydudan veri indirilebilir.
  • GPS denilen şey 1575,42 Mhz frekansındaki bir radyo sinyalidir. GPS modülünün görevi bu radyo sinyalini yakalamaktır. Örneklendirmek gerekirse ; Bildiğimiz radyo antenleri 87.5 - 108.0 Mhz aralığındaki radyo sinyallerini alabilecek kapasitededir. GPS modulu 'de aynı radyo anteni gibi çalışır ancak frekans aralığı çok çok daha yüksektir.. 1575,42 Mhz frekansı haricindeki hiç bir frekansı alamaz...( Askeri amaçla kullanılan GPS'lerin frekans aralıkları çok daha farklıdır. )

    Bu yüzden sizin bahsettiğiniz şey pek mümkün değil.
  • ayrıntılar için teşekkürler...

    quote:

    Orjinalden alıntı: Sympatique

    GPS denilen şey 1575,42 Mhz frekansındaki bir radyo sinyalidir. GPS modülünün görevi bu radyo sinyalini yakalamaktır. Örneklendirmek gerekirse ; Bildiğimiz radyo antenleri 87.5 - 108.0 Mhz aralığındaki radyo sinyallerini alabilecek kapasitededir. GPS modulu 'de aynı radyo anteni gibi çalışır ancak frekans aralığı çok çok daha yüksektir.. 1575,42 Mhz frekansı haricindeki hiç bir frekansı alamaz...( Askeri amaçla kullanılan GPS'lerin frekans aralıkları çok daha farklıdır. )

    Bu yüzden sizin bahsettiğiniz şey pek mümkün değil.
  • Arkadaşlar tabiki sizlerde haklı olabilirsiniz;ancak şöyle bir durum var bizler uyduya bağlandığımızda veriler nasıl tele geliyor? Size şöyle anlatayım ilk Pc imde Tv Kartı vardı hem televizyon izliyordum hemde download yapıyordum tv verileri uydudan gelmiyor mu? ben uyduyu kulanarak yüksek hızda download yapıyordum inanın tv kartı vasıtasıyla dakikalarda download yapıyordum. Geldi cep telefonu sayfayı kaydetmedim inanmamaşştım birde bu konuyu özenle aramadaım google'den bir şey aratmıştım cep telefonlarıyla ilgili baktım bu bahsetiğim olayla karşılaştım site ingilizce olsaydı çok rahat anlardım;ama Almaca idi.

    Kısacası olmayacak şey değil araştırmak lazım açıkçası.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Kasap1988

    Arkadaşlar tabiki sizlerde haklı olabilirsiniz;ancak şöyle bir durum var bizler uyduya bağlandığımızda veriler nasıl tele geliyor? Size şöyle anlatayım ilk Pc imde Tv Kartı vardı hem televizyon izliyordum hemde download yapıyordum tv verileri uydudan gelmiyor mu? ben uyduyu kulanarak yüksek hızda download yapıyordum inanın tv kartı vasıtasıyla dakikalarda download yapıyordum. Geldi cep telefonu sayfayı kaydetmedim inanmamaşştım birde bu konuyu özenle aramadaım google'den bir şey aratmıştım cep telefonlarıyla ilgili baktım bu bahsetiğim olayla karşılaştım site ingilizce olsaydı çok rahat anlardım;ama Almaca idi.

    Kısacası olmayacak şey değil araştırmak lazım açıkçası.


    1. GPS'te uyduya bağlanmıyorsun, uydunun yaptığı sabit radyo yayınından veri alıyorsun.
    2. TV verilerinin geldiği uydular farklı, GPS uyduları farklı. GPS uydularında internet verisi aktarımı yapılmaz.


    O gördüğün yerde ya başka birşey anlatılıyordu, ya da senin gibi biri merak edip sormuştu; başka birşey olamaz. Söylediklerimize inanmıyorsan Google var Wikipedia var, araştır ve gör; araştırmadan etmeden daha fazla ısrar edecek misin bu konuda merak ediyorum...
  • GeceBekcisi, arkadaşım galiba ilk konu açtığım yazıyı ya tam okumadınız ya da yazıdan bir şey anlamadınız. Ben konun başında da yazmıştım böyle bir şey var mı ibaresini kulandım ben böyle bir şeyin var olduğunu söylemedim sadece olabilir mi dedim. Hepsi bundan ibaret tabiki sizlerde bu konuda deneyiminz var yok demiyorum ancak bazen Türkçe sayfalarda istediğiniz dökümanı bulamıyorsunuz Google'den arama yaparken. Örneğin bundan 2 ayn önce yanana harddiskteki verileri kurtarma diye arattım Türkçe sayfalarda gerekli meteryalleri bulamadım. Bu konuda çoğu forum dediki harddiski Veri Kurtarma Servisleri'ne gönder filan ancak bir Alman sitesinde çok aynıntılı vermiştiler o bilgiyi Türkçe forumlarda görememiştim aldığım o konuyu Almaca bilen arkadaşa çevittim ve kulandım. Daha fazla söze gerek kalmadığını sanıyorum

    Saygılarımla...

    Kasap1988
  • Ya tam okumadım ya da yazıdan bir şey anlamadım demek.. Peki, bir daha bir göz atalım...


    Kasap1988 / 21 Ocak 2009; 15:44:00
    öyle bir şey mümkün mü?

    GeceBekcisi / 21 Ocak 2009; 16:14:52
    kesinlikle mümkün değil

    Kasap1988 / 22 Ocak 2009; 13:39:09
    biliyorsun teknolojide sınır yok. Yinede araştırmak lazım.

    Sympatique / 23 Ocak 2009; 1:28:51
    sizin bahsettiğiniz şey pek mümkün değil.

    Kasap1988 / 25 Ocak 2009; 18:41:41
    olmayacak şey değil araştırmak lazım



    İki kere olmaz cevabını alıyorsun (üstelik ben örnekler ile anlatmaya çalışıyorum Sympatique doğrudan teknik bilgi veriyor "olmaz" derken) ama yine de seni tatmin etmiyor olmayacak şey değil araştırmak lazım diyorsun.

    araştırmak lazım diyorsun ama araştırmıyorsun (araştırsan sen de görürdün mümkün olmayacağını ve konu kapanırdı) araştırmadığın gibi sana sunulan bilgilere inanmıyorsun, tek söylediğin bir sitede birşey gördüğün ve doğru olabileceği.

    Madem anlattığın gibi Türklerin verdikleri cevaplara güvenmiyorsun (gerçi verdiğin veri kurtarma örneğinde de, yanlış adamlara sormuşsun diyebilirim gönül rahatlığıyla) ama Almanların doğru cevapları bildiğini düşünüyorsun; burada ne işin var? Buradaysan neden bize inanmak istemiyorsun?


    Ben daha ne diyeyim?
  • GeceBekcisi, arkadaş evet hayıt oyunumu oynamaya başladık nedir yani bir konu açtığımıza pişman ettiniz. Tam arkadaşım sen haklısın öyle bir şey yok gps ile nete bağlanmaz download yapılmaz tamam kardeşim sen haklısın uzatmnın bir anlamıyok.
  • GPS uydusu ile veri aktarımı yapılmaktadır ama bu sadece USA devleti askeri birimine aittir.Ayrıca arkadaşın birisi gps uydusu sadece radyo yayını yapar demiş.Haklı ama bütün uydular aynı şekilde radyo yayını yapmaktadır.Çalışmak mantıkları radyo vericisinin çalışma mantıgı ile aynıdır.Sadece çok yüksek frekansda yayın yapmaktadırlar.

    Arkadaşın sorusuna gelince gps ile internete girmek vs mümkün degildir.Uydu ile veri alışveri yapılabilmektedir ama internet farklı bir olaydır ;)
  • R harfını unutmuşlardir.....GPRS


    GPS le internet olmaaaaazzz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GPS sistemi düzenli olarak kodlanmış bilgi yollayan bir uydu ağıdır ve uydularla arasındaki mesafeyi ölçerek Dünya üzerindeki kesin yeri tespit etmeyi mümkün kılar.

    Bu sistem, ABD Savunma Bakanlığı’na ait, yörüngede sürekli olarak dönen 24 uydudan oluşur. Bu uydular çok düşük güçlü radyo sinyalleri yayarlar. Yeryüzündeki GPS alıcısı, bu sinyalleri alır. Böylece konum belirlenmesi mümkün olur.

    Bu sistemin ilk kuruluş hedefi tamamen askeri amaçlar içindi. GPS alıcıları yön bulmakta, askeri çıkartmalarda ve roket atışlarında kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Ancak, 1980’lerde GPS sistemi sivil kullanıma da açılmıştır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.