Şimdi Ara

Sony PlayStation 3 hakkında herşey (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
314
Cevap
1
Favori
126.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • çooooooooooooooooooooook güselllllllllllllllllllllllll 300 dolara alırım vallaa
  • Konsol satışından firmalar para kazanmaz, para kaybeder! Anlayın şunu!
    300$ a böyle bir sistemi satmak demek, en az 200$ konsol başı maliyet zararıdır.

    Bu konsolu alanlar en az 4-5 oyun alacak ki sony kâra geçsin!
    Konsol satmak bu kadar kazançlı olsa, xbox türkiye dahil pek çok ülkede yasal olarak satılırdı! Ama satılmadı!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hesido

    . Eyvah, oyunlar dehşet pahalı. Ne yapacaz? Hatırlarsanız zamanın yüksek makine isteyen oyunlarını insan gibi oynamak için, o zamanın 700-1000 dolarlık bir PC'si gerekiyor. Kimse aksini iddia etmesin. Ama o da ne, oyun oynamak için o parayı harcamamışız PC'ye, cepte duruyor o para da eheh (biraz garip bir hesap ama iyi bir çocuk olursanız ne dediğimi anlarsınız!). Alın 5 tane kral gibi oyun.. Hele online oyunlarsa tam olur artık. Öyle bodozlama da almanıza gerek yok, dergiler demo dvd'leri veriyor. Bitirin hepsini.. Bir 5 tane daha alın.. Hala 500 dolar harcadık oyuna, ve yüzümüz gülerek oyun oynuyoruz farkındaysanız, yok install olmadı, yok şurada crash oluyor driver update edeyim.. Tüm oyunlar tam sizin oynadığınız makineye optimize, tam o oyunun yapımcısının sizde oynanmasını istediği gibi oynanıyor.
    Elimizde 10 tane oyun var. Hepsi bitti, hepsinden sıkıldık.. E ne yapacağız.. Bir de bakmışız, oyunların 'ucuz alternatifleri' çıkmaya başlamış bile..

    Ki bana 10 tane oyun fazla. 3-4 tane baba gibi oyun olsa bana yetiyor. Ben iyice oyun meraklısına söylüyorum.





    yaptığın hesap iyi güzelde. gene pahalıya çıkmıyormu. yani söylemek istediğim 300 dolarlık bir makina . fiyatı özelliklerine göre (şimdilik) dehşet bi makina...

    ama iş o makinayı aldıktan sonra başlamıyormu. bu makinada en az 1 sene kopya oyun oynayamayacağız..artı 1 sene sonra çipler çıksa bile ps2 deki gibi çip karmaşası yaşanıp. mevcut dvd-r dvd+r leri seçme gibi sorunlar yaşayacağız. ps2 de bu böyle olmadımı? soruyorum ps2 sahiplerine 3 sene önce ilk takılan çiplerin böyle bi sorunu yokmuydu.

    aynı şey ps3 tede olmayacakmı. tamam hadi aldık makinayı. ben buna orjinal oyun yetiştiremem ki. sen belki 5 oyun sınırlaması koyabilirsin kendine. 5 oyunda 500$ gibi bi para ediyor. çıktı makina 800 $ a.bu kabataslak bi hesap.

    tahmin ediyorum ki bu makinayı alacak olan türkiyedeki kişiler bi orjinal oyuna 120 milyon gibi bi fiyatı veremiycek bütçededir.(parası olan hariç)

    belkide bu sayede millet oyun almada daha seçici olacaktır olmalıdır da. ama şu özelliklere sahip olan bi makinada çıkacak olan oyunlar ne kadar kalitesiz olabilirki o oyunu almayayım. buda ayrı bi mesele.

    şahsen kendi kanaatim. ps3 te çıkacak oyunlaın %90 mükkemmel oyunlar olacağıdır.hal böyleyken 5 oyunla insan kendini sınırlandıramaz. bu biraz açgözlülük olabilir belki. ama insanoğlu hep daha fazlasını istiyor nedense(ben dahil)

    adam akıllı bi ps3 sistemi kurmak ise o daha bi para. hdtv destekleyen bi tv . ikinci joypad. simulasyon oyunları için direksiyon joystick vs. vs.
    bunları bi hesaplarsanız bayağı bi mebla tutuyor.işe bide bu yönden bakın isterseniz.
  • bir de modifikasyon hastaligi var. acikcasi makinemle oynamak, ram eklemek, o/c yapmak vs... hosuma gidiyor. her sene aleti yenilemek de mutlu ediyor insani (biraz tuzlu olsa da). belki de bu yuzden PCler uzun bir sure daha altta kalmaz saniyorum, insan dogasi geregi
  • Bide şu Killzone meselesine değinmek istiyorum. 90 mb lık trailer görüntüsünü indirdim. Dehşet bi trailer. gerçekten adamlar yapmışlar dedim. Ama hala daha tartışması süren görüntüler oyun içi/animasyon mu. sorusuna benim şahsi yanıtım animasyon .

    neden mi trailerde , hiç bi hedef yok. hiç bi enerji barı gibi bi şey yok. hadi brother arms gibi yapmak istemiler oyunu ama bi hedef en azında küçük bi nokta da mı yok. nasıl nişan alacaz silahla...

    animasyon diyorum ama o oyun aynı o şekilde olmasa bile ona çok yaklaşacak şekilde oynatabilecek güçtedir ps3..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: muratremix

    Konsol satışından firmalar para kazanmaz, para kaybeder! Anlayın şunu!
    300$ a böyle bir sistemi satmak demek, en az 200$ konsol başı maliyet zararıdır.

    Bu konsolu alanlar en az 4-5 oyun alacak ki sony kâra geçsin!
    Konsol satmak bu kadar kazançlı olsa, xbox türkiye dahil pek çok ülkede yasal olarak satılırdı! Ama satılmadı!

    valla böyle bir yorum yapmışın muratremix bilmem ne kadar doğrudur bu yorum ama ben öyle olmadığına inanıyorum çünkü; SONY VE XBOX gibi firmaların hele hele SONY gibi bir firmanın sakat işlere girmeyeceğini eminim biliyosundur.Bence bu firmalar örneğin; SONY makineyi yani ps`yi ucuza satıp aksesurlarından örneğin;joystick,oyun dvdlerinden vs ps aksesuarı satıp para kazanma yoluna gidiyor olabilirler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: 53_53


    Bide şu Killzone meselesine değinmek istiyorum. 90 mb lık trailer görüntüsünü indirdim. Dehşet bi trailer. gerçekten adamlar yapmışlar dedim. Ama hala daha tartışması süren görüntüler oyun içi/animasyon mu. sorusuna benim şahsi yanıtım animasyon .

    neden mi trailerde , hiç bi hedef yok. hiç bi enerji barı gibi bi şey yok. hadi brother arms gibi yapmak istemiler oyunu ama bi hedef en azında küçük bi nokta da mı yok. nasıl nişan alacaz silahla...

    animasyon diyorum ama o oyun aynı o şekilde olmasa bile ona çok yaklaşacak şekilde oynatabilecek güçtedir ps3..


    söylediklerin benim de aklıma geldi bi hedef yoktu silahta, ama aynı zamanda inanmak istemiorum ama tamamen duygusal bi yaklaşımla diil, çünkü eğer o alete cpu ve gpu olarak hayvani özellikler yükledilerse ve eğer bu görüntüleri evrmicekse yapılan o kadar masrafın mantalitesi nedir die çok rahat sorulabilicek bi soru mantığıyla yaklaşırsak inanmak istemiorum onların oyun içi olmadığına..
  • ben en az 1000$ diyorum...
  • bencede
  • arkadaşlar bende ps3 ün 300$ olacağını duyduğumda süper fiyat pc ler geride kalır artık demişştim ama böyle değil.şimdi ps3 ve xb0x çıkınca pc yi geçecek bunu herkes biliyor.ama en fazla 6-7 ay sonra pc yine önde olacak.tabiiki yine milleti kazıklayarak.ekran kartı,işlemci gibi firmaların bizi kazıkladığı doğru ama eninde sonunda ps3 ü ve xbox ı söke söke geçecekler.örneğin nvidia firması şu an nerdeyse yeni sayılan 6800 ultra yı çıkardı ama istese 6800 ün 3 katı güçlü bi ekran kartı çıkarabilir.bunu kolaylıkla yapar ama diyorki ilerde yavaş yavaş arttıralım yavaş yavaş milletin parasını sömürelim.halbuki direk çıkarsalar herkesalıcak ve en az 4 yıl değiştirmeyecek o e.kartını.nvidia da zarara girecek.


    onun için yok ps3 geçti yok pc devri kapandı demeyelim.

    hatta şu anda pc şimdiden öne geçmiş durumda.bkz:FİZİK KARTI

    yakında fizik kartı çıkacak ve oyunlarda daha gerçekçi fizik motorları elde edicez.yani bu şimdiden pc için bi avantaj.


    bir örnek daha;ps2 çıktığında bende dahil herkes ağzının sularını akıta akıta yavaş yavaş almaya başlamıştı bu konsolu.herkez grafiklerde son nokta diyordu bunun için.bidaha pc geçemez falan filan diyolardı ama şu an ki farkı görüyosunuz heralde.ps3 çıkıncada bu durum harfi harfine aynen gerçekleşecek.hatta dediğim gibi firmalar şerefsizlik yapmayıp ürünlerinde elinden geldiği tüm marifetlerini ortaya koyup sunsa e.kartlarını,işlemcilerini filan şimdiden geçti bile.bkz;çok yakında belkide ps3 den daha önce geforce 7*** serisi çıkacak.peki sony ne yapıyor.nasıl olsa bu konsol diyerek bekliyor bir iki sene.sonra yaptığının en iyisini yapabildiğince iyi bi konsol çıkarıp herkese aldırıyor kendini.ayrıca ben ps3 ün 300$ a satılacağını hiç düşünmüyorum.2X6800 ultra gücünde grafik işlemcisi olan bir makina 300$ dan satılmaz satılamaz.


    eninde sonunda pc öne geçecektir ama fiyat performans olarak bakınca duruma şu anın pc leriyle 300$ a yarışan ve geçen bi ps3 çok iyi olur.ama birde işin içine orjinal oyun olayı girince yine pc ile fiyat farkı kapanacak birazda olsa.

    sonuç olarak kazıklansakda en iyi oyun grafikleri ve oyun performansı için yine pc diyorum ben.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 31 Mayıs 2005, 20:04:08 >
  • Sihirli Kelime : 7800GTX... Rn azından böyesine high end kartlarda unreal 3 engine i ps3 deki gibi 21 fps de oynattırmak yerine high end piyasanın raconu gereği 90fps den soktururlar.. emin olun..

    En azından 8 tane 601a dan iyidir..
  • Ucuzsa ben de bir tane alırım ve süpermiş be!
  • Manyak bi alet oyunlarını gercekciligi de manyak olur herhalde
  • 300$ çok az deyilmi bence burda gerçekten bir yanlışlık var.
  • abi çok güzel bişii yaaaaa? arkadaslar bu amerikada fln çıkmışmıodırrrr
  • Bu alet sssssssssüüüüüüüüüüüüüppppppppppppeeeeeeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrrrrrr yyyyaaaaaaa...................
  • bence bu fiyata girmez sayın onakıtan buna izin vermez
  • Pc ler PS3 ü geride bırakır geyiğine niye giriyosunuz çözemedim.....

    Oyun konsolları adı üstünde oyun oynamak için tasarlanmışlardır ve bunların Masaüstü bilgisayarlara karşı üstünlükleri sadece GPu hızları vs. deildir....

    --Taşınabilirlilik!

    --Kolay Kullanım (Özellikle küçük yaştaki çocuklar için)

    --Grup eğlencesi (Ps3 aynı odada 7 kişinin eğlenmesine olanak verecek..Pclerdeki Online oyunların tersine konsollar sosyalleşirken oyun oynatabilir..Maalumunuz winninG!!)

    --Upgrade ihtiyacı duymama!!! (Bilgisayarının 2. yılını doldurup da upgrade düşünmeyen var mıdır? Ps2 1999 da çıktı sene 2005 hala oynuoz upgrade yapamayacağını bilmek güzel bişi!!)

    --Bilgisayarın aksine daha az kırılgan yapı (Playstationum göçtü!! diyen varmı?)

    Daha akla gelebilecek birsürü madde var ayrıca ikisinden biri tercih edilmeli diye bişi sözkonusu deil pekala çoğu tanıdığımın bilgisayarı ve PS2 si var

    Bence kaç para olursa olsun sırf sosyalleştirme ve salonla barışık olma öelliklerinden ötürü alınabilecek süper bi ürün PS3!!!
  • bence gayet mantıklı
    alınabilir yani
    ama 2006 da gelecek ne yazıkki
  • bu heyecan için biraz beklicez o kadar...
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.