Şimdi Ara

Sony PlayStation 3 hakkında herşey (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
314
Cevap
1
Favori
126.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir kere bu aletlere mouse / klavye bağlanıyor USB...
    Her türlü genişlemeye açık.. Alın klavye mouse oynayın deliler gibi fps'nizi. Eminim oyun firmaları bunu es geçmezler.

    TV'ler 50 hz'dir dip not. 46 nerden çıktı eheh.

    Birdeeee, ben bundan sonra PC'mi %30'luk %40 lık performans artışı için upgrade etmem. ANCAK ve ANCAK bu ps3, xbox'daki gibi devrim yaratan bir teknoloji olur PC'de, onun için alırım. Oyun oynamak için PC artık bana saçma gelmeye başladı, çünkü bariz düdükleniyoruz arkadaşlar buradan söyliyeyim.

    Dikkat ederseniz, performansı anlamlı derecede arttıracak upgradeler yok yeni tip ramdı yok yeni soket işlemciydi ha anakartı zaten baştan değiştirmek gerekiyor tabi, derken yeni bilgisayar almış gibi para harcıyotıyor bize. 1000 doları cepten cepten çıkarıyorsunuz.

    Bu aletlerin işlemcileri PC'lerinkini ezer nitelikte güçlü, PS2 ve XBOX ilk çıktıklarında ana işlemcileri PC'lerin düzeyindeydi (PS2 emotion 300 mhz (fakat 128bit), Xbox Pentium (700mhz mı neydi)), zamanın PC'leri düzeyinde ana-işlemci performansı veriyorlardı. Oyun için gerekli olan grafik gücünü zamane PC'lerin grafik kartını ezen grafik çipleriyle sağlıyorlardı. Ama oyunun kuralı değişti, artık işlemcileri de PC'leri eziyor! Bu fark şu anki teknoloji ile zor kapanacak gibi duruyor, neden derseniz artık X86 yapısı iyice sınırlara geldi. Bir PIIIten PIV'e zıplayışımız gerçekten hız açısından katlanmalara yolaçtı ama nerde o ikinci hız devrimi?? Yok, hala bekliyoruz. Eminim şu an devrim yaratacak teknolojiler test aşamasındadır fakat haliyle şu anki teknoloji ile bizi sonuna kadar sağmak peşindeler intel ve amd.




  • PS3 çıkması 2006'ının ortalarını bulacak. O zaman'a kadar PC işlemcileride o hız yakalayacaktır. Herhalde AMD ile İNTEL armut topluyor olacak değildir.(Zaten çıkardılar fakat piyasaya sunmuyorlar) TİLKİNİN DÖNÜP DOLAŞIP GELECEĞİ YER YİNE KÜRKÇÜ DÜKKANIDIR. diye bir laf vardır. Bilmem anlatabildim mi?
  • yaa ben benim PCyi satıp bi PS 3 alıcam galiba....şu görüntülere baksanıza
  • Herkese Selam,
    Ben bir noktaya dikkat çekmek istiyorum, eğer bu özelliklerde bir cihaz denildiği gibi 300$ veya 465$ satılacaksa ve bunun üzerinden kârda ediliyorsa, bu açıkca gösterirki bilgisayar donanım üreticileri özellikle CPU ve GPU üreticileri son kullanıcıları "enayi" yerine koymaktalar. Piyasadaki mevcut işlemci ve Grafik üniteleri ile bu cihazda olanları fiyat/performans yönünden karşılaştırın, çok enteresan bir tablo çıkar ortaya.
  • quote:

    PS3 çıkması 2006'ının ortalarını bulacak. O zaman'a kadar PC işlemcileride o hız yakalayacaktır. Herhalde AMD ile İNTEL armut topluyor olacak değildir.

    bence de PCciler armut toplamaz. 1 sene icinde konsollara yetismek zorunda olduklarini onlar da biliyor. bu arada PS oyunlari hala cok pahali mi?
  • oyunlara ne kadar verebileceksiniz acaba onu düşünüyorum.
  • helal olsun Sony ye budur işte olay..
  • helal olsun Sony ye budur işte olay..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sansar61

    PS3 çıkması 2006'ının ortalarını bulacak. O zaman'a kadar PC işlemcileride o hız yakalayacaktır. Herhalde AMD ile İNTEL armut topluyor olacak değildir.(Zaten çıkardılar fakat piyasaya sunmuyorlar) TİLKİNİN DÖNÜP DOLAŞIP GELECEĞİ YER YİNE KÜRKÇÜ DÜKKANIDIR. diye bir laf vardır. Bilmem anlatabildim mi?


    Şöyle söyleyeyim.. Genelde işlemcileri PC'ye üstün değilken oyun performansları PC'den üstündü. Şimdi işlemcileri de üstün..

    Sorular şunlar:
    Bu seviyedeki işlemci ne zaman çıkar? Belki 2 seneyi bulur. İlk çıktığında fiyatı ne civarında olur? 500-600 dolardan aşağı olmaz. O işlemcinin fiyatı ne zaman 200 dolar civarına iner? 3-4 sene sonra.

    Böyle bir işlemciyi tutabilecek anakart ne kadar olur? 150 dolardan başlar.. Bunun 80-90 ' a inmesi 1 seneyi alır..

    Böyle bir işlemciye herhalde 1066 DDR-ram gerekecektir.. Ne kadar olur bunlar? 512 mb'ı için herhalde 100dolardan az istemezler. Ve bu pek inmez.

    Aynı seviyede grafik kartı çıkması ne kadar süre alır? 1 sene.. Başlangıç fiyatı ne olur? En aşağı 500 dolar.. Bu performansı verecek 200 dolarlık kart ne zaman çıkar. En azından bir sene ekleyin 500 dolarlık kartın çıkış tarihine.

    Toplam harcamanız gereken parayı artık siz bir zahmet toplayın.

    Eğri oturup doğru konuşalım, PC'nin yeri ayrı.. Ama ben asla 1500 dolarlık bir PC'toplamam bunları göz önünde tutarak, sadece oyun amaçlı. Beklerim de beklerim 600-700 dolara insin o ayardaki teknoloji..




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ereneren

    kim sallıyor kardeşim doğubank satış fiyatı 127 ekran 8000 euro

    e çüş be kardeşim napcaksın 127 ekranı?
    2-3 bin euro ya 250 ekran kullanabileceğin DLP HDTV projeksiyon varken!
    bin ytl ye de evini panjur ile kaplatırsın, gündüz dahi karanlık yapma imkanın olur.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: _SiR_

    Herkese Selam,
    Ben bir noktaya dikkat çekmek istiyorum, eğer bu özelliklerde bir cihaz denildiği gibi 300$ veya 465$ satılacaksa ve bunun üzerinden kârda ediliyorsa, bu açıkca gösterirki bilgisayar donanım üreticileri özellikle CPU ve GPU üreticileri son kullanıcıları "enayi" yerine koymaktalar. Piyasadaki mevcut işlemci ve Grafik üniteleri ile bu cihazda olanları fiyat/performans yönünden karşılaştırın, çok enteresan bir tablo çıkar ortaya.


    yanlışın var
    konsol satışından kâr değil zarar ederler. konsolu alan kişi en az 2-3 orjinal oyun alacak ki zararları telafi olsun. X-Box neden türkiyede yasal olarak satılmadı sanıyorsun? Korsan olayı çok olduğundan! Herkes gitti yurtdışından getirdi xboxunu.
  • ya varya !!! yok eninde sonunda pc geçecek,yok aynı teknoloji bisene sonra pc yede gelir ya bu sitede böle yorumlar yapılması benim hiç hoşuma gitmiyo.galiba pc cilerin yarası var ve gocunuyolar neden böle yorumlar yapma gereği duyuyolar anlam veremiyorum doğrusu .
    aloooo bu tip yorumlar yapmayı bırakın artık sonuçta sony bu teknolojiyi ps3 te pc den önce yapmış mı kardeşim bitti mi.ve şunu artık anlayın
    PLAYSTATİON lar bir eğlence cihazı hiç birzaman pc nin yerini alamaz ve almak gibi de bir niyetleri yok zaten.pc ise iş amaçlı kullanılacak bir cihaz.ve pc oyun ve eğlence konusun da hiçbir zaman sony yi ve playstation u geçemeeeeeeezben çok pc sahibi gördüm sırf winnigeleven(Bilenler Bilirler) yüzünden playstation aldılar eğlence bu ayrı bişry işle karıştırmayın.offfff çok sinirlendim neyse herkese kolay gelsin YAŞASIN SONY YAŞASIN PLAYSTATİON 1-2-3....




  • size söyliyim ben ne olursa olsun bu aleti alırım
    bu alet acaba adsl ile bağlantı felan yapar mı internete

    asıl önemli olan oyunları arkadaşlar
    blue-ray i çıkaranlar bunun kopyalanabildiğini ancak kopyalayan vatandaşın bu işten kar edemeyeceğini çünkü maliyetin aynı seviyeye geldiğini söylüyodu
    yani kopya oyun olayı bence biraz zor zaten blue rayin amacı da biraz buydu yani

    abi ne olursa olsun alırım ben bu aleti
    klavye mouse bağladıktan sonra daha ne olsun be arkadaş ya oha derim artık
    zaten biz de yeni 100hz tv aldık flat 72 ekran
    tamam büyük değil o kadar ama 100hz olayı beya farkeder
    bu yaz stajdan para alırsam bitti bu iş kaçırmam bunu daha
    bu sene ben ps2 alacaktım bekledim iyi ki beklemişim
  • alet iyi hoş güzelde sizin işiniz gücünüz yokmu da bütün gün oturup oyun oynıcanız,alın bi pc oyun dahil herşeyi yapın.bana mesela pc ni ver sana ps4 verelim deseler hayatta vermem neden vereyimki,onda surf yapamadıkça benim ne işime yarasın,surfu bırak bi resmin üzerinde photo shop la oynamadıkça ne işime yarar,derseniz ps5 çıkçak bunları da yapıcak, ozman o oyun konsolu olmaz pc olur.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Daywalke®

    alet iyi hoş güzelde sizin işiniz gücünüz yokmu da bütün gün oturup oyun oynıcanız,alın bi pc oyun dahil herşeyi yapın.bana mesela pc ni ver sana ps4 verelim deseler hayatta vermem neden vereyimki,onda surf yapamadıkça benim ne işime yarasın,surfu bırak bi resmin üzerinde photo shop la oynamadıkça ne işime yarar,derseniz ps5 çıkçak bunları da yapıcak, ozman o oyun konsolu olmaz pc olur.


    PS2 üzerinde linux çalışabiliyor,büyük ihtimal Ps3'de çalıştıracaktır.
    bu dediklerinin hepsini zaten yapıyor ama hiçbir linux windows'un
    rahatlığına erişemez. o değilde ben şu sff pc'lerin ucuzlamasını
    istiyorum.ayrıca şu fan olayıda bitse......
  • 1 milyarın altında satılsın bu alet hepinize birer tane alcam erkek sozu
  • Abi Playstation'a bil. geçemez diyorduk ama şimdi ise katladi walla bu nedir yaa. Ben şunu anladim işin içine İBM girerse imkansız bile olur abi....
  • bu ps yi dev ekranda 7o ekran gibi filan onda oynayacan super olur.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Daywalke®

    alet iyi hoş güzelde sizin işiniz gücünüz yokmu da bütün gün oturup oyun oynıcanız,alın bi pc oyun dahil herşeyi yapın.bana mesela pc ni ver sana ps4 verelim deseler hayatta vermem neden vereyimki,onda surf yapamadıkça benim ne işime yarasın,surfu bırak bi resmin üzerinde photo shop la oynamadıkça ne işime yarar,derseniz ps5 çıkçak bunları da yapıcak, ozman o oyun konsolu olmaz pc olur.



    ya kardeş asıl senin işin gücün yokmu ya biz neden bahsediyoruz sen neden bahsediyon

    play station bu türkçesi OYUN İSYASYONU

    DO YOU UNDERSTAND ?????




  • quote:

    Orjinalden alıntı: myze

    bu ps3 kaç bit peki arkadaşlar? şimdiki pc işlemcileri 32bit, bu 128 bit filan mı acaba? oyun görüntüleri aklımı başımdan aldı.


    İşlemcisi 64 bit. PS2 nin işlemcisi 128 bit idü. Ama 300 mhz'de idi vs vs.. Gerçek performans bitten byte'tan önemli. Ram'a erişim hızı, çalışma frekansı, işlemcinin yapısı gibi bir çok faktör performansı belirleyecek şeyler. Tek bildiğim, PS3 ün işlemcisinin acayip hızlı olduğu :D

    Grafikleri Nvidia'nın chipi sağlıyor. Sanırım pixel başına 128 bit keskinliğinde (precision, 32 bits per channel, RGBA) günümüzdeki Nvidia kartlarıyla aynı kayan nokta keskinliği. Bu 128 bit precision'ın yararı karmaşık işlemler sonrası (shaderlar yani) daha az hata payıyla işlemin yapılması. Bu keskinlik az olursa karmaşık shader'larda ve multiple texturelarda yuvarlama hataları oluşuyor, bu da banding denilen renklerde bantlaşma halinde görünen artefaktlara neden oluyor. Sonuçta bizim ekrana yansıtılan görüntü yine 8 bir per channel sadece, o da 24 bite denk geliyor (RGB), ama o zamana kadar yapılan işlemler arkaplanda kanal başına 32 bit derinliğinde yapılıyor (Nvidia 128 bit -32 bits per channel, Ati 96 bit -24 bits per channel) Ati nin 96 bit'i de yeterli. Daha 96'biti zorlayacak karmaşıklıkta işler yapılmıyor. Gerçi Xbox'taki ATI'de
    32 bits per channel zannediyorum.

    Tekrar söyliyeyim 96 bit 128 bitten fena sonuç vermiyor. Ati'ciler üzülmesin :) (üstelik ati'ye hafıza bant genişliği konusunda avantaj sağlıyor, ama PS3.0 için minimum 32 bits per channel desteklemeri gereceği için onlar da elleri mahkum buna uyacaklar)




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.