Şimdi Ara

VİDEO KAMERA CCD'LERİ HAKKINDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • MERHABA,

    Bir video kamera almak istiyorum. Ancak teknik bir konuda kafam biraz karıştı, yardımcı olabilirseniz sevinirim.

    Son çıkan video kameralarda 3 hatta 4 MP CCD donanımıyla fotoğraf da çekilebiliyor. Ancak bu cihazların fiyatları çok yüksek. Daha eski olan ve 0,68 ya da 0,88 MP CCD içeren video kameralar çok daha ucuz. Tabi bunların fotoğraf kalitesi daha düşük. Ancak aradaki fark gerçekten çok yüksek. Bu farka bir 4 veya 5MP fotoğraf makinesi rahatlıkla alınabiliyor.

    Sorum şu: Sadece video çekimi düşünüldüğünde (fotoğraf çekimi düşünülmediğinde) 0,68 MP CCD'li bir video kamera 3 MP CCD'li bir video kameranın çektiği kalitede video çeker mi, çekmez mi? Ya da 3 MP CCD'li video kameranın çektiği video 0,68 MP CCD'li cihaza göre çok daha iyi mi olur?

    Teşekkürler.







  • Bence ayni kalitede çekmez düşük pixelli kamera özellikle gece çekimleri iyi olmaz 3CCD ve yüksek pikselli kameraları tercih etmek mali durum elverir ise daha doğru olur,örneğin Sony hc-42(1.070 megapixel) ile hc-90 (3.3 megapixel)nın kayıtlarını gördüm aralarında gözle görünür fark var.
  • Gözle görülebilir fark var diyosan söyleyecek pek de bişey kalmıyor. Ben bu kadar fark olabileceğini düşünmemiştim açıkcası. Ancak düşük pixelli kameralarda 30x'e kadar giden optik zoomlar da çok cezbedici geliyor bana. Ne yazıkki yüksek pixellilerde 10x'ten daha yukarısına rastlayamadım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.