Şimdi Ara

YASADİKLARİMDAN ÖGRENDİKLERİM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • hayatla daha iyi basa cikabilmek icin durmadan stratejiler gelistiririz. eger aci bir tecrübe yasamissak eskiden yasadiklarimiz bize devamli kendini hatirlatir ve bizi ayni acilari yasamaktan alikoymak ister.
    hayati biz hep kendi dogrultumuzda yasamayi isteriz. ama hayat acaba gercekten bizim anladigimiz gibimi???

    bizim hayallerimiz vardir onlari tek tek gerceklestirmek isteriz hep. ama araya cogunlukla hic ongormedigimiz engeller girer ve hayat hep kendisini one sürer. cogumuz kendimize sormusuzdur. nerden gelir nereye gideriz diye ve bir arayis icindeyizdir. bence yasarken aslolan yasadiklarimizdan cikardigimiz derslerdir. ama biz bunu yapacagimiz yerde aci cekmemek icin hep kendimizi yasamaktan alikoymaya calisiriz.

    burada karsi cinsle ilgili bir cok topic acildi ve acilacak. bir cok erkek yasadigi kotu tecrübelerden dolayi karsi cinsten nefret etmis ve kendini ayni acilari yasamamak icin yeni iliskilere kapatmis. bu durum bircok kadin icin de gecerli. oysa bir beraberlikte karsidaki insan kendimizin aynasidir. bu sadece karsi cinsle olan bir durum. ama bu kendini korumak icin hayata kendini kapatmak hayatin baska alanlari icinde gecerli. mesela arkadaslik, insan ilskileri...bunu bir cok alana yayabiliriz. kendini kapatmak demek, kendini koruma adina etrafina bir duvar ormek demek. kendini soyutlamak demek. peki eger aci cekmemek icin bunlari yapiyorsak sadece acimi cekmiyoruz, yoksa tüm duygularmiz koreliyor ve biz duyarsiz, duygusuz bir insan halinemi geliyoruz?

    iste felsefede ki günü yasamak aslinda budur. yani gecmise bir sünger cekmemiz gerekiyor. alacagimiz dersleri alip hayatin bize getirdiklerini kucaklamak.
    elbetteki gecmisten dersimizi alarak ama gelen güne kendini yeniden teslim ederek.

    cünkü ogrendigimiz derslerin isiginda gelecegimiz o derslerin getirdikleriyle sekilleniyor. eger kötü bir tecrübe yasadik ve dersimizi aldiksa o tür birseyle karsilasmiyor bir basamak ileriye atliyoruz. ama eger bu kotü tecrübe ile kendimizi kapatirsak bir sekilde ayni seyler devamli tekrarlaniyor ama hep baska sekillerde.
    diyelimki kötü bir ilski yasadik ve karsimiza baska biri cikti. bu insana eskiden yasadigimiz seylerin ceremesini cektirmeye hakkimiz varmi??? eger o insani eskiden yasadiklarimizin etkiseyle gorursek onu oldugu gibi tanima sansimiz olabilirmi???

    (alinti degildir)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nil ay -- 17 Mayıs 2005, 15:16:01 >







  • Yaşanılan "tecrübeler"den ders alabilmek ve buna göre davranabilmek, herkesin gerçekleştirmek istediği bir amaç ama maalesef çok mu duygusal varlıklarız nedir hiç bir zaman doğrudüzgün başaramadığımız bir durum. Tarih tekerrürlerden ibaretmiş! derler ya o misal bu da tekerrür edeeer durur, hiiiççççççç bitmez.
  • Nedense ilişkilerle ilgili olarak yazmış olduğun bölümü okuyunca cevap vermek gereği duydum

    eğer benim açtığım konuyuda kasdediyosan senin dediklerinle pek bi alakası yok. verilen tepki sadece türk kızlarının anlaşılmazlına yönelikti. benim dilimde söyle söyleye tüy bitti. yakında çoğu Türk kızına yönelik kurslar açıcam. Kız dediğin nasıl olur adı altında! tabi dangalak erkekte çok onlara yönelik kursların açılması lazım. ama türk kızları bi başka onların eline kimse su dökemez

    http://forum.donanimhaber.com/m_2748096/tm.htm

    Öperseniz beyefendi degilsinizdir,
    Öpmezseniz adam degilsiniz.
    Iltifat edersiniz yalan der
    Etmezseniz birakir gider.
    Her istegine evet derseniz karaktersiz olursunuz
    Karsi çikarsaniz anlayissiz.
    Çok yanina giderseniz sıkıldım der
    Az giderseniz küser.
    Iyi giyinirseniz çapkinsin der
    Dikkat etmezseniz zevksizlikle suçlar.
    Kıskanırsınız huyun kötü der
    Kıskanmazsınız sevmiyorsun der.
    Siz bir dakika geç kalin kiyamet kopar
    Kendisi bir saat gecikirse bunda ne var.
    Arkadasinizla bulusursunuz adi ihmal olur
    O bulusur "Bizim kizlar" olur.
    Siz baska kadina bakacak olsaniz gözleriniz oyulur
    Baska bir adam ona baktığında adı hayranlık konur.
    Konustugunuz anda dinlemenizi ister
    Dinlediginiz anda "Neden konusmuyorsun?" der
    Kisacasi...
    Sade ama çok karışık.
    Zayif gibi ama çok güçlü.
    Akil karıştıran ama hayranlık uyandıran.
    Insani çıldırtan ama mükemmel!
    Bu arada tercümelerin de kadın gibi oldugunu belirtmek isterim...
    Çok güzelse nadiren sadıktır.
    Çok sadıksa da nadiren güzel

    DH de başka bir arkadaşın açtığı topicten alıntıdır
    saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Always0007 -- 17 Mayıs 2005, 18:11:06 >




  • always,

    evet haklisin, bu topigi acmayi uzun zamandir düsünüyordum. senin topicten esinlendigim dogru. ama bunun seninle bir alakasi yok. bu cok insanca birsey. hepimiz ayni kaliplarda düsünüyoruz. bu davranis bicimi sende de var bende de var, tüm insanlarda var.
    sen öyle degil diyorsun ama sende yasadiklarindan sonra türk kizlari diyerek bir genelleme yapmissin...

    ornek:sen 10 tane türk kiziyla birlikte oldun ve hepsi ayni davranislari sergilediler. bu 11. türk kizininda öyle davranacagini gösrtermez. ama yinede topigim sennle ilgili degil. oyle olsaydi düsündüklerimi direkt olarak o zamanki actigin topige yazardim...

    saygilar...
  • Kimbilir belki 11.cisi travesti çıkar.Yaşıda geçmiş koca bir hatun olabilir.Her demden bir halt bildiğini sanar.Kimbilir belki adıda Okşan dır.

    belki av arıyordur.Diğerlerinden üstün olduğunu zannediyordur.Çenesi düşüktür her ortama akıp laklak yaparak sosyalleştiğini zannediyordur.

    olsun üzmeyin yinede nede olsa oda bir insan onunda duyguları var!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.