Şimdi Ara

HDD MBR SORUN LÜTFEN!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar benim problemin Hdd nin mbr si eli gili. şöyle anlatayım. elimde 80 gb seagate bir hdd var. daha önce bu hdd ye bi işletim sistemi kurulmuş ve üzerinede tam emin değilim( çünkü anlayabileceğim hiç bir dosyası yok) ama "goback" veya "Deepfreeze" veya buna benzer bir proğram kurulmuş. hdd iki parçaya bölünmüş durumda. ben bunları silip yeniden oluşturmak istiyorum ama nafile. normal fdisk yapıyorum( fdisk /mbr) olmuya. xp cdsi ile fdisk yapıyorum yine olmuyo yani bölümleri silemiyorum. anlayacağınız benim kanaatim HDD nin Main boot Record kısmına atılan bu bi proğram var. ve ben bunu silemedim. bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

    Deneyipte Yapamadığım işlemler
    XP cd sile fdisk yapmak
    sistem disketi ile fdisk/mbr yapmak
    hdd yi sistem kurulu başka bir makinaya takıp windows dosyalarını silip windowsu çökertmek
    Seagate nin kendi sitesinde bulunan Disc Wizard Starter Edition proğramıyla çözüm aramak
    Ghost proğramıyla sağlam başka bir 80 gb hadd nin kopyasını oluşturmaya çalışmak
    v.s.

    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.







  • Fdiski bootlu win98 kurulum cd si veya win98 açılış disketiyle yaparsın fdisk yapabilmen için harddiskdeki dosya sistemlerinin fat32 olması lazım. Partition magic programı ile harddiskini yeniden partitionlara ayırabilirsin. Ya da harddiskin ntfs dosya sistemli ise bootlu bir win98 kurulum cdsi bul direkt cd den kurulum seçeneğini seç bu harddiskin tümüne format çeker ve harddiski fat32 dosya sistemi ile tüm hale getirir.
    Win98 cdsi takılıyken yeniden başlat ve cd den boot ettikten sonra ms dos u cd room desteğiyle başlat seçeneğini seç burdan fdisk yap. Eğer hdd in fat32 li isehttp://freepctech.com/pc/002/files010.shtml adresinden win98 açılış disketi dosyasını indirip burdan fdisk yapabilirsin. Kolay gelsin.




  • Arkadaşın önerdiği metot işe yaramazsa Ultimate BOOT CD'yi tavsiye edebilirim.İndireceğin İmaj dosyasını NERO ile yazdırınca ve boot edilebilir CD oluşturuyor ve içerisinde birçok harddisk programı mevcut.
  • denedim ama olmadı. arkadaşlar. başka bir fikri olan varmı. lütfen yardım please. göz göre göre gidiyor 80 lik hdd. Yardım,Help,F1, Hilfe, ayuda, aiuto, aide LÜTFEN!
  • hdd'nin markası ne?!

    kendi diagnose programı bu işi kolaylıkla halleder!...

    en kötüsü low level format atarsın hallolur merak etme...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.