Şimdi Ara

Tv ye görüntü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bileşik video çıkışından tv ye kabloyu çektim fakat görüntü çıkışını otomatik algıla dediğimde görüntü geliyor fakat siyah beyaz olarak bileşik video çıkışına getirdiğimde renkliye döner gibi olup görüntü gidiyor ne yapabilirim.?




  • Şu TV bağlama işiyle ben de çok uğraştım ama beceremedim.
    Dostum çözünürlüğü ve ekran tazeleme oranını düşür derim belki becerebilirsin ben renksizini bile çıkartamamıştım
  • Ekran kartı üzerindeki S-Video çıkışını kullanarak mı tv'ye görüntü aktarıyorsunuz?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Seckin YİLMAZ

    Ekran kartı üzerindeki S-Video çıkışını kullanarak mı tv'ye görüntü aktarıyorsunuz?

    EVET
  • Bilgisayar kapalı iken bir ucu S-Video diğer ucu Tos olan hazır kablo ile televizyon ve bilgisayar arasındaki bağlantıyı kurun.Televizyonu bağlarken bilgisayar kapalı olacak. (Televizyon ve monitör aynı anda açık olmayacak yani TV açıkken Monitör kapalı olacak) Bilgisayarı açarken monitörü kapatın bu şekilde görüntünün normal bir şekilde televizyona çıkması lazım. Monitör ile tv aynı anda açık olduğunda görüntü bozuluyor.

    Benim bağlantım bu şekilde umarım yardımcı olabilmişimdir....................SAYGILARIMLA.......................
  • HP nx5000 notbook kullanıyorum ben de goruntu alamadım. Yaptıgım sırasıyla denetim m.\gorüntü\ayarlar\gelişmiş\intel extreme graphics 2 for mobil\grafik özelikleri\aygıtlar\ içinde tv olması gerekiyormuş kitapçığında anlattıgına göre fakat bende böyle birşey yok. Ben mi yanlış yoldan ilerliyorum ?
  • nvidia driverı kaldırınca tv renkli gözükmeye başladı.
    fakat kaymalar oluyo çıldırcağım ya.
  • Ben hp notebooku baglamistim ama bayagi oldu. İlk aldigim goruntu siyah beyazdi. Ama sonra tv nin svch 1 ve svch 2 diye iki farklı modu oldugunu gordum. 2 ye gecince renkli ve takilmasiz calisiyorudu. TV phlipsti. CHer tv de farklidir tabi. Kısacasi tv ayarlarinida bi kurcala. Ha bide pc de ekran kartı ayarlarıonda monitorlewr kısmında tv'ide gozukecektir bi sorun yoksa. Tv yi varsayilan yap. Varsayilan olmadiginda dvd /vcd izlerken tv ye goruntu gelmiyordu.oynaticida bos siyah bi ekran geliyordu.tv yi varsayilan yaparsan pc de vcd/dvd goruntusu olmuyor, tv de oluyor
  • hocam ben denemiştim onu tv sony idi. eğer ekran kartın nvidia ise tv nin ayarları oluyo ben hepsini tek tek kurcalayarak bulmuştum .ve çalışıyordu ama sesi becerememiştim
  • Ben pc de ve arkadaşların hem hp hem toshiba laptoplarında bunu başardım.Pc kullanırken win98 vardı ve ekran kartı 128mb nvidia Ge Force4mx440 idi ve pc den tv ye doğru 15 m kablo vardı pcden s videodan çıkıp tv scart girişine sesde aktarbilen kabloyu ankarada bir tek yer yapabiliyor.Arkadaşların laptoplarında intel extrem 64mb paylaşımlı ekran kartı vardı her ikisindede s video çıkışı var .Şimdi pc de ekran kartı ayarlarında çift monitor desteğini etkinleştirmek ve ikincil ekranı tv yapmak gerekiyor.Bundan sonra pc den ikincil monitor ayarlarında tv nin uyumluluk modu pal/ntsc yi seçmek gerekiyor(ikisinden biri tr.de üretilen tvlerde de pal sanırım).Tv çözünürlüğüde ayarlanacak oda maximum 600*400 di sanırım.Bundan sonra vcd player çalışırken ok ile onu tutup monitörün en sağına yada soluna çekerseniz tv de de aynı anda gözüktüğünü ve kontrol edilebildiğini görebilirsiniz ama resim kalitesi ve çözünürlük düşük olabiliyor biraz zahmetli bir iş.Bir çok uğraşa değmeyebilir.Laptop da bu çok kolay en azından hp de ve toshibada bu iş için 4 lü tuş kombinasyonu var iki duşa aynı anda ve uzun süreli basarsanız klavyede (kullanım broşürlerinde var ve hemen her markada ortak tuşlar ve tuşlar üzerinde tv simgeleri var) monitörde seçenekleri görebilirsiniz yani 1.Tv yi laptop monitörü yap 2.Hem tv yi hem laptop un monitorunu kullan vs 4 seçenek var burada.Dikkat etmeniz gereken laptop da ses kablosunu ayrı çıkartıp tv ye takmak ve kabloyu sesi ikiye bölen aparatla ikiye bölecek kabloyu tv ye bağlamak yani hem s video hem ses kablosu gerekiyor.Pcde buna gerek yok ekran kartı s video kablosu ses de aktarabiliyor..Laptopdaki dvd romla güzel dvd leri tv de izleyebilirsiniz.Bu arada görüntünün renkli veya siyah beyaz olması tv nin pal/ntsc ayarları yada çözünürlük veya frekans ayarlarıyla ilişkili oluyor.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.