Şimdi Ara

Nuh'un gemisi Cudi Dağı'nda durmuştur. (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
530
Cevap
4
Favori
175.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • HZ süleymanın m.ö 1000 yıllarında yaşadığı biliniyor hz musa ile aralarında kaç yıl var ancak mısır tarihinden cıkar bir inceleyelim yazarım
  • Herkesin bildiğini sandığının aksine, Ağrı dağının eski adı Ararat değildir. Bu dağın eski adları, Baris veya Massis dir. Ararat ermenice değil, ibranice bir kelimedir. Tevrat ta geçen bir hikaye olmakla ibranice olması çok doğaldır. Ararat kelimesi ibrani anlayışında Ağrı bölgesini değil, Urartu bölgesini ifade eder. Hatta eski yazı ibranicede sesli harfler kullanılmadığı için uRaRTu=aRaRaT aynı kelime kökünden geldiği kabul edilir. İbrani anlayışına göre Ararat kelimesi bir dağ değil Urartuların yaşağı yer anlamını taşır. Bu bölgede Ağrı çevresi değil, Adıyaman-Van bölgesidir. (Kaynak: Bilinmeyen 3. Cilt, sy. 708) Peki neden bu gerçeğe rağmen Ararat' ın bir dağ olduğu kabul edilmiştir? En eski Tevrat yazmaları genelde Katolik-Yunan dili kaynaklıdır. (Kaynak : Dinler tarihi, Varlık yayınları sy. 122) Roma Kilisesi, böylece istediği biçimde Eski Ahdi yorumlamıştır. "Ararat" kelimesini yorumlayan Katolik Papazlar, 10. yy da Türklerin Anadoluda yayılmasını engellemek için, Hristiyan Ermeni halkına Ararat' ın, Ağrı dağı olduğu yalanını yutturdular. "Burasını ele geçirin, Türkleri Asyaya sürün burası kutsal bir yer aman ha sahip çıkın" gibi yalan ve yanlış telkinler ile kendi siyasetine göre, Doğu topraklarını garanti ediyor. Ermenilerde bu boş hayal içinde binlerce yıl Türkler ile her fırsatta çatışmaktan geri kalmıyor. İşin özü bu... Ararat, ibranice bir dağ adı değil, Adıyaman-Van bölgesinin genel adıdır ve Urartu dan gelir. Kaynaklar bu görüşü ittifak ile kabul eder. Bizler ise hala Turist çekeceğiz diye, Ağrı Dağına Ararat deriz. Bunun altında yatan gerçekleri hiç bilmeden, daha doğrusu ufakta olsa araştırmadan yüzlerce yıldan bu yana oyuna geliriz. Bilgi paylaşıldıkça yaşar....




  • BİRDE URARTU LARIN ALTIN MADENLERİNİ ARIYORLAR
  • bu gün vatan gazetesinde şöyle bir haber çıktı ve aklıma direk bu basşlık geldi.

    başlığı açan arkadaş bu iddialara ne der acaba?


    Nuh'un Gemisi İran'da iddiası

    14 kişilik ABD'li bir araştırma grubu, İran'daki Elburz Dağları'nın zirvesinde Nuh'un Gemisi'nin kalıntılarını bulduğunu açıkladı. Araştırmacılar kanıt olarak şunları gösterdi:

    Binlerce yıldır insanoğlunun aklını kurcalayan Nuh'un Gemisi'yle ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Milyoner işadamlarınca finanse edilen Amerikalı araştırmacılar, Ağrı Dağı zirvesinde olduğuna inanılan Nuh'un Gemisi'ni İran'da bulduklarını açıkladılar. 4 bin metre yükseklikteki kayalar üzerinde bulunan gemi şekli gözle de görülebiliyor. Jeologlar, kayaların taşlaşmış kereste parçaları olduğunu öne sürüyor. Enkaz İncil'de belirtildiği gibi 122 metre uzunluğunda.

    Zirvede deniz kabukları

    Araştırmacılar iddialarına kanıt olarak dağın zirvesinde buldukları deniz canlıları fosillerini ve deniz kabuklarını gösterdi. Grup bu önemli keşif yolculuğuna II. Dünya Savaşı'nda İran'da görev yapan ABD'li bir askerin çizdiği harita ile çıkmıştı. Er Ed Davis günlüğüne İranlılar'ın onu Elburz'a getirip kalıntıyı gösterdiğini de yazmıştı. Ama iddianın gerçeğe dönüşebilmesi için önce bulunan fosiller ve kalıntılar onlarca testten geçirilecek. Bulunan kalıntıların yaşını ise daha önce birçok buluntunun geçmişini aydınlatan karbon testi kesinleştirecek.


    Vatan




  • evet nuhun gemisi cudidedir
  • gec oldu ama neyse 1959 yılında Harita Yüzbaşısı Ihsan Durupinar Tarafindan Ağri Daginda Cekilen fotografın Orjinali gemi Degil Ama Olsun Orjinalinde Ne Kadar COk Gemiye Benzedigini Görün.

     Nuh'un gemisi Cudi Dağı'nda durmuştur.


    Belki gemi buraya oturdu camur tabakası nın icine tahta cürüdü gitti camur tabakası orda öylece kalarak fosilleşti.




  • bir iddia daha :


    Nuh'un gemisi Urfa'da iddiası

    Hz. Adem ile Havva, Hz. İbrahim Peygamber'in yaşadığı yer olarak bilinen ve bu konuda tarihi bulgulara rastlanan Şanlıurfa'da Hz. Nuh'un yaşadığı da öne sürüldü. Muhammet Taşçılar'ın haberi


     Nuh'un gemisi Cudi Dağı'nda durmuştur.



    Şanlıurfalı Doktor Faruk Öncel Şanlıurfa'nın Cudi Şehri kalıntılarının bulunduğu tepeye gitti ve "Nuh'un gemisi buraya inmiştir. Dünyada 3 tane vadi var. Nil , Hindistan ve Mezopotamya'dır. Ağrı dağı efsanesi Ermeni tarihçilerin uydurmasıdır. İnsanlık buralarda yaşamıştır. Ağrı dağı Bu vadilerin dışındadır." diye konuştu.

    Geçtiğimiz hafta A takımına katılarak İbrahim Peygamberin yaşadığı yerin Urfa olduğunu ispatlayan Dr. Faruk Öncel bu konuda aksini iddia eden yazar Serkan Tekin'e de en güzel cevabı vermişti. "Şanlıurfa bir çok uygarlığa beşiklik yapmıştır. Hz. İbrahim burada yaşamış Hz. Adem ile Havva burada yaşamış bunu biz değil Dünya söylüyor.

    Şanlıurfa'da çok büyük tarih yatıyor. Binlerce yıllık tarih koruma altına alınmaz ise yok olup gidecek." diyerek "Burada her yıl kaçak kazılar yapılmakta tarihi eserler yurtdışına götürülmekte. Burası yöre halkı tarafından medinetül cud "Yani Cudi şehri olarak biliniyor. Aşağıdaki köyün adı da bu dereden alınmış. Cudi deresi. Bu atalarımızdan dedelerimizden kalan bir isim. Burası en kısa zamanda gün yüzüne çıkarılmalıdır. Yoksa başkaları gizlice kazılar yaparak bir tarihi yok etmektedir." dedi.

    Dr. Öncel "Kur'an-ı Kerim'de Ey yer, suyunu yut ve ey gök, sende açil! denildi; su çekildi, is bitirildi, gemi Cudi üzerinde durdu ve bu zalim topluluga: Defolun!" diyor. (Hud Süresi 11 / 44 ) İşte asıl Cudi burasıdır."
    Tarihçi yazar Mehmet Oymak ise Şanlıurfa'da bir çok tarihi şehir var. Şuayip şehri talan ediliyor.

    Çevredeki bu tarihi eserleri köylüler evlerinin yapımında kullanarak tarihi yok ediyorlar. Okulun ihate duvarındaki taşlar yine tarihi kalıntılar. Fakat kimse buna ses çıkarmıyor. Hz. Musa'nın yaşadığı ve binlerce yıl önceki Sin kültürüne dayanan Güneş sistemini inceleyen Soğmatar da tarihin üstüne beton ev yapmışlar. Harran ilçe olmasaydı orasıda talan edilip yok olacaktı. Kültür Turizm Bakanlığı bir an önce müdahale etmeli ve tarihi korumalıdır." diye konuştu.


     Nuh'un gemisi Cudi Dağı'nda durmuştur.


    Tarihçi yazar Mehmet Oymak Şanlıurfa'yı 1990lı yıllarda adım adım gezerek bu bölgeyi keşfetmişti. İlk kez Urfa ve Harran kitabında tanıttığı bölge Urfa - Akçakale - Organize sanayi üçgeninde yer alan Şanlıurfa'ya 32 km. uzaklıkta bulunuyor. Cudi deresi köyü tepesinde bulunan 500x500 metrekarelik alanda tarihi şehir kalıntıları, hamam, kule kalıntıları ve yine Şırnak'taki Cudi dağında olduğu gibi büyük bir geminin oturduğu iz halen belirgin şekilde gözle görünüyor.

    Cudi deresi köyünde oturan ve çiftçilik yapan Hamit Tanış ise "Biz yüzyıllardır bu köyde yaşıyoruz. Bizim köy yörede Medinetül Cudi Nuhi Nebiden kalma bir şehir olarak biliniyor.
    Yolu olmadığı için kimse uğramıyor fakat zaman zaman araştırmacılar geliyor." dedi.

    Define arayıcıların delik deşik ettiği tarihi şehire sahip çıkılmasını isteyen Tarihçi yazar Mehmet Oymak "Buraların bir an önce arkeologlar tarafından gün yüzüne çıkarılmalıdır. derken Bölgede bir çok tarihi eser bulan ve bu eserlerin üzerinde motiflere rastlayan Dr. Faruk Öncel "Burayı dünyaya tanıtın. Burası Asıl Cudi şehridir. Bakın geminin etrafına yerleşmişler. Geminin olduğu konduğu yere hiç dokunmamışlar. Hiç kimsenin çıkamadığı bir yer burası ve bir an önce arkeologların burada araştırma yapmaları lazım." diye konuştu.


    HABER7 ÖZEL

    http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=169332




  • Cizre`de 6 metre uzunluğundaki mezar, Nuh`un mezarı mı? Da Vinci’nin şifresi Anadolu topraklarında nasıl çözülüyor.
    Nuh’un gemisi olayında Türkiye’yi şok eden gelişme… Amerikalı bilim adamları, geminin kalıntılarını İran’da bulduğunu iddia etti! Yayınlanan bu görüntülere; Ağrılılar, Adanalılar ve Urfalılar büyük tepki gösterdi! ?



    Star'da, A takımı'nda biraz sonra Hz Nuh'un türbesi gösterilecek. Merak edenlere duyurulur.


    Düzeltme : Yanlış bilgi vermiş olmayayım. Geç haberim oldu. Şu an vermiş de olabilir vermemiş de.

    Düzeltme 2 : Daha vermemiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Botanlı -- 8 Temmuz 2006; 23:32:14 >




  • Arkadaşlar bir fikrim var; Google map kullanarak idda edilen yerlerin ayrıntılı resimini çıkarabilirmisiniz. Beraber bakalım.
    Ayrıca eşsiz emeğinden dolayı was kardeşe teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kryeck -- 10 Temmuz 2006; 7:40:38 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kaotika

    Nuh'un gemisi diye bir şey bilimsel olarak kabul görüyor mu sanki?

    bilim insanlığın oluşumunu içine alabiliyormuki?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: was


    6.Cudi'ye yakın Cizre'de Nuh'un yaklaşık 6 metre uzunluğunda mezarı var.
    Nusaybinde de oğlu Sam'a izafe edilen bir mezar...





    çok ilginç bir konu aslında şimdi ben hayatımın ilk oniki buçuk senesini Nusaybin'de geçirdim yani Nusaybin'liyim ama bunu ilk defa duyuyorum Nusaybin'deki mezarın Nuh un mezarı gibi belli bir yeri varmı yoksa sadece öyle biliniyormu bu konuda bir bilgisi olanlardan cevap bekliyorum
    Bu arada bu ilk mesajım yani hoşgeldim




  • Arkadaşlar konuyu tamamen okumaya fırsat bulamadım ama büyük kısmını okudum sayılır vede böyle bir konuyu açan arkadaşa teşekkür etmek istiyorum .

    Benimde söylemek istediğim şey Kuran-ı Kerimde sözü edilen nuhun gemisinin cudi dağında olduğu biz müslümanların kabullendiği bir bilgidir çünkü bunu Kuran-ı Kerim söylemiş başka kaynaklarda aramaya bile bile gerke yok ama burda tuhaf olan şeyin diğer dinlere inanan büyük alimlerin milletini kandırmak için Nuhun gemisini ağrı dağında araması misyonerlikten başka bişey deildir akılları sıra nuhun gemisini ağrı dağında bulup müslümanlarıda kendi milletlerinide hristiyanlığa bağlamaya çalışıyolar ama bunu yapmaya çalışanların hep sonu kötü oluyor ağrı dağında bu yolda ölenlerin haddi hesabı yok çünkü Allah c.c. bu yolda gidenleri hep cezalandırmıştır zaten tepeye çıkan bi kaç araştırmacıda sağ kurtulsalar bile yanlış yolda olduklarını çoktan anlamışlarıdır tabi bu benim düşüncem




  • quote:

    Orjinalden alıntı: cakatoj87

    Arkadaşlar konuyu tamamen okumaya fırsat bulamadım ama büyük kısmını okudum sayılır vede böyle bir konuyu açan arkadaşa teşekkür etmek istiyorum .

    Benimde söylemek istediğim şey Kuran-ı Kerimde sözü edilen nuhun gemisinin cudi dağında olduğu biz müslümanların kabullendiği bir bilgidir çünkü bunu Kuran-ı Kerim söylemiş başka kaynaklarda aramaya bile bile gerke yok ama burda tuhaf olan şeyin diğer dinlere inanan büyük alimlerin milletini kandırmak için Nuhun gemisini ağrı dağında araması misyonerlikten başka bişey deildir akılları sıra nuhun gemisini ağrı dağında bulup müslümanlarıda kendi milletlerinide hristiyanlığa bağlamaya çalışıyolar ama bunu yapmaya çalışanların hep sonu kötü oluyor ağrı dağında bu yolda ölenlerin haddi hesabı yok çünkü Allah c.c. bu yolda gidenleri hep cezalandırmıştır zaten tepeye çıkan bi kaç araştırmacıda sağ kurtulsalar bile yanlış yolda olduklarını çoktan anlamışlarıdır tabi bu benim düşüncem


    Senin doğruların Cudi diyor, onların doğruları Ağrı diyor. Bunda anlaşılmayacak ne var? Ki adam gidip araştırma yapmaya çalışmış, bulmaya çalışmış, buna da laf ediyorsun.

    Allah sana mı söylüyor cezalandırıp, cezalandırmadığını? Ne kadar çok kesin yargılara sahipsin.




  • konu 2005 de açılmış arkadanş anlaşılan googleda arama yaparken denk gelmiş.
    cudi dağı diye biryer yoktur cudi dağları olarak geçer kasrik vadisinden başlayıp hakkariye uzanan sıra dağların geneline verilerin isimdir. gördüğüm kadarıyla bir insanın yardım almadan çok rahat yaşayacağı yerler çok var mayve ağaçlar su kaynakları bulunur ayrıca nuh peygamberin türbesi şırnak civarında oldğunu duymuştum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: metete


    quote:

    Orjinalden alıntı: cakatoj87

    Arkadaşlar konuyu tamamen okumaya fırsat bulamadım ama büyük kısmını okudum sayılır vede böyle bir konuyu açan arkadaşa teşekkür etmek istiyorum .

    Benimde söylemek istediğim şey Kuran-ı Kerimde sözü edilen nuhun gemisinin cudi dağında olduğu biz müslümanların kabullendiği bir bilgidir çünkü bunu Kuran-ı Kerim söylemiş başka kaynaklarda aramaya bile bile gerke yok ama burda tuhaf olan şeyin diğer dinlere inanan büyük alimlerin milletini kandırmak için Nuhun gemisini ağrı dağında araması misyonerlikten başka bişey deildir akılları sıra nuhun gemisini ağrı dağında bulup müslümanlarıda kendi milletlerinide hristiyanlığa bağlamaya çalışıyolar ama bunu yapmaya çalışanların hep sonu kötü oluyor ağrı dağında bu yolda ölenlerin haddi hesabı yok çünkü Allah c.c. bu yolda gidenleri hep cezalandırmıştır zaten tepeye çıkan bi kaç araştırmacıda sağ kurtulsalar bile yanlış yolda olduklarını çoktan anlamışlarıdır tabi bu benim düşüncem


    Senin doğruların Cudi diyor, onların doğruları Ağrı diyor. Bunda anlaşılmayacak ne var? Ki adam gidip araştırma yapmaya çalışmış, bulmaya çalışmış, buna da laf ediyorsun.

    Allah sana mı söylüyor cezalandırıp, cezalandırmadığını? Ne kadar çok kesin yargılara sahipsin.


    ee? biz de Müslüman olduğumuza göre, tutup da onların doğrusuna mı inanmamız gerekiyor?




  • Dinozorların bu tuhafla hayata veda ettiği kanaatindeyim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: g3


    quote:

    Orjinalden alıntı: kaotika

    Nuh'un gemisi diye bir şey bilimsel olarak kabul görüyor mu sanki?

    1.si bilimsellikten öte kuran okursan pc den bas1n1 kald1r1p gorursun b1l1m h1kaye 1l1m d1r
    2.si hala nuh un gem1s1 bulunamad1 neden1n1 1se sormak gerek arkadas cudi dagunda d1o ama cud1 de de1ld1r agr1dad1r ben dedemden ole duydum ole b1l1r1m cunku zaman1nda yeterl1 arast1rma yap1lm1st1r cud1 dag1 uzer1nde fakat herhang1 b1r bulguya rastlanmam1st1r cud1 dag1na c1kmaya henuz teknoloj1 musa1t etm1o etsede zaten b1l1m adamlar1 kars1 c1kar neden1 1se arkadas1n ded1g1 g1b1 b1l1m kabul etm1yor fakat muslumanl1ga 1nanan k1tleler bunun varl1g1n1n b1l1nc1nde
    bunar1 nerden b1ld1me gel1rse ad1m nuh oldugundan nedense arast1rma g1b1 b1 h1ss1yat duymustum kend1 ad1m1 ve bunlarla kars1last1m





  • KAMER SURESİ
    22, 32. Andolsun ki, BİZ, KUR'AN'I öğüt ve ibret için KOLAYLAŞTIRDIK. Fakat DÜŞÜNEN mi var?!

    46. Hayır, BULUŞMA zamanları KIYAMET saatidir. Ne korkunç, ne acıdır o SAAT.

    49. Şu bir GERÇEK ki, BİZ herşeyi BİR ÖLÇÜYE göre yaptık.

    51. Yemin OLSUN, biz SİZİN BENZERLERİNİZİ HEP YOK ettik. Fakat DÜŞÜNEN mi var?

    -Biz sizi neden yokediyoruz?

    Bütün inananlar adına AMİN! Çünkü onlar DİN kitaplarını okudukça AMİN, AMEN diyorlar!

    RAHMAN SURESİ
    26. Yer üzerinde bulunan HERKES YOK olacaktır!

    33. Ey cin ve insan toplulukları! Göklerin ve yerin bucaklarından/köşelerinden geçip (uzaya) gitmeye gücünüz YETERSE, hadi geçin gidin. BİLGİ ve GÜÇ (teknoloji) dışında birşeyle geçip gidemezsiniz.

    35. İkinizin de (inanan-inanmayan, dinci -bilimci) ÜZERİNİZE ateşten bir ALEV erimiş bakır/duman gönderilir de BAŞARILI OLAMAZSINIZ.

    Nuh'un, tersten okunursa HUN'un gemisi yeryüzünde değil, uzaydadır. Çünkü okuduğunuz kitaplarda hep denizlerde yüzen gemilerden esinlenerek, gemi olarak verildi. Ama uzay gemisinden hiç söz edilmedi.

    MÜLK SÜRESİ
    16. O GÖKTEKİNİN, sizi yere batırmayacağından EMİN misiniz? O ZAMAN (inanan, inanmayan herkes bilsin ki,) YER ANİDEN ÇALKALANMAYA başlar.

    Müslümanlar AMİN derler! O gün şikayet hakları yoktur. Çünkü hep AMİN dediler.

    -Yerin çalkalanması, dünyanın tersine dönmesidir. Bu çalkantıda, dünyada sağlam kalacak bina veya gemi kalır mı?




  • Herkeze Merhaba..

    Ben Kur'an'ı Kerimden bu kısımla ilgili olan bölüme yer vermek istiyorum.

    KAMER SURESİ (Elmalılı Tefsiri ayrıca Diyanet Vakfı Yayınları)

    11. Bizde derhal nehir gibi devamlı akan bir su ile göğün kapılarını açtık.

    Çoğunluğun beyanına göre "su ile göğün kapılarını açmak" ifadesi bir istiare-i temsiliyyedir. Bulutlardan suyun boşalması, kuvvetli bir sel ile göğün kapılarının açılıp gök kubbenin yarılması manzarasına benzetilmiştir.

    13. Nuh'u da tahtalardan yapılmış,çivilerle çakılmış gemiye bindirdik.

    "Elvâh" levh kelimesinin çoğuludur. Levh, her neden olursa olsun tahta gibi yassı olan şeye denir. Düsür de, disâr'ın çoğuludur. Disâr, geminin tahtalarını birbirine bağladıkları bağ, kenet, perçin (çivi) veya halata denir. Zât-ı elvâh ve düsur'dan maksat, gemidir. Tarif için bir nevi sıfat isim yerine konulmuştur. Yani bir takım tahtaların birbirlerine özel bir biçimde kenetlenmesiyle yapılmış olan gemiye bindirdik.

    14. İnkar edilmiş olana (Nuh'a)bir mükafat olmak üzere gemi,gözlerimizin önünde akıp gidiyordu.

    15. Andolsun ki onu bir ibret olarak bıraktık,ibret alan yok mudur?

    Bu âyetin tefsiriyle ilgili Katâde'den, "Hz. Nuh'un gemisinin enkazı Cudi Dağı'nda kaldı, hatta önceki ümmetler onu gördü." şeklinde bir rivayet vardır. Ancak bu rivâyette kasdedilen bizzat o geminin kalmış olması değil, mutlaka onu hatırlatacak bir gemi cinsinin olduğunu göstermektir. Çünkü bunun ibret alma ve düşünme alanı daha geniş ve daha umûmidir. Böyle olunca da şu kınamanın faydası daha açık anlaşılmaktadır. Fakat hani düşünen? kelimesinin aslı zikr'dendir. İftiâl bâbından ism-i fâili gelir. Müzdecerde olduğu gibi, tâ, dâl'a kalbedilmiş sonra da zâl, dâl'a idgâm edilmiştir. Böylece mütezekkir gibi, düşünen mânâsını ifade etmektedir. Yani her gemiyi gören veya duyan kimsenin düşünmesi gerekirken, düşünen mi vardır? demektir.

    17.Andolsun ki biz Kur'an'ı öğüt alınsın diyekolaylaştırdık.(Ondan) öğüt alan yokmudur?

    Şüphesiz Kur'ân'ı da kolaylaştırdık, yahut kolaylıkla ihsan ettik. Düşünülmek için fakat hani düşünen? Buradaki âyeti, bu sûrenin tekrar eden âyetidir ki, her kıssanın sonunda "Andolsun, onlara kötülükten önleyecek nice önemli haberler gelmiştir." (Kamer, 54/4) âyetini hatırlatmak için tekrar edilmiş ve bu suretle her birinin müstakil olarak söz dinleyip, düşünüp ibret alması gerektiğini anlatmıştır.

    Aklınızdaki sorularınızın cevabını,bu ayetlerde bulabilmenizi dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YAKUZA79 -- 1 Eylül 2009; 8:20:48 >




  • Google Earth'de bulduk biz gemiyi. Üstelik yanında Hz.Nuh'un silüeti de var.
    Şaka bir yana araştırmalarda bahsedilen bölge ve gemi aşağıda. Farklı açıdan bakınca bir yüz sureti gözüküyor.

     Nuh'un gemisi Cudi Dağı'nda durmuştur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARIŞA ÖZLEM -- 1 Eylül 2009; 17:15:57 >
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.