Şimdi Ara

#### Sony NW-HD3 20GB MP3 player incelemesi ####

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sonunda NW-HD3 mp3 playerime kavuştum.İnternet yerine sony bayisinden 3 taksitle 565 milyona aldım.Kutu içeriği sony nin diğer ürünlerinde olduğu gibi eksiksiz,opsiyonel kumandası dışında herşey çıktı.Çift güvenlik halkalı bir usb kablosu,6voltluk adaptör,kulaklıklar,usb adaptörü,mp3 player,türkçe kullanma klavuzu,garanti belgeleri,sonicstage2.3 yazılım cd si,yumuşak taşıma kılıfı.

    Aleti kutudan çıkarır çıkarmaz şarj etmeden pc ye bağladım,şarj yarıdan fazla dolu olarak çıktı kutudan,hiçbir yazılım yada sürücü yüklemeden external sabit disk olarak gördü bilgisayar aleti,dosya yüklemeyi denedim ve gerçektende bi başka hdd ye dosya aktarır gibi usb 2.0 ın tüm hızını kullanıyo NW-HD3.

    Sonicstage yazılımı 2 dakika gibi kısa bi sürede yüklendi,programı ilk çalıştırdığınızda klasörlerinizi otomatik arayıp müzik kütüphanesi oluşturuyo kendisi.Aleti pc ye bağlayıp açtım,sonicstage hemen görüyo ve sizin yerinize seçiyo,mp3 dosyalarını olduğu gibi (atrac3 yada atrac3plus a çevirmeden) alete yüklemeyi denedim,sonuç harika 6.5 gb şarkıyı (yaklaşık 1500 adet) 12 dakikada yükledi,ve asıl beni ilgilendiren nokta,atrac3plus yani sony nin ürettiği ve şuan dünyanın en yaygın olmasada en başarılı sıkıştırma formatı !
    örnek vermek gerekirse (128 kbps bit rate mp3 = 48 kbps bit rate atrac3plus).Az önce 6.5 gb yer kaplıyan mp3 lerim şimdi 66 kbps atrac3plus formatında 3 gb ın altınde yer kaplıyo ve üstelik aynı kalitede.MP3 ten atrac3plus a çevirme işlemi bütün şarkılar göze alındığında biraz uzun sürüyo yaklaşık 1.30 - 2 saat ama bu 1500 şarkı için geçerli ve başta sadece birkereye mahsus yapıyosunuz ardından yükliyceğiniz her bir şarkının mp3 ten atrac3plus a çevrilip,NW-HD3 ünüzün 20 gb lık hafızasında yerini alması sadece 10 saniye civarında bi süre alıyo.Neyse dediğim gibi müzik arşivimi atrac3plus a çevirdim ve alete yükledim sıkı durun sadece 4-5 dakika sürdü 1500 şarkı ve hala 20 gb hafızanın 16 küsürü boştu.

    Gelelim kullanıma ! Alet resimlerdende anlaşılacağı gibi çığır açan boyutlara sahip (ipod mini den daha ufak) popüler mp3 player ipod gerçekten pekçok yönüyle hoş bir aletti dokunmatik navigasyon tuşu,beyaz rengi,geniş hafızası... Ancak ipod un 3 katı çalma süresi,kusursuz darbe koruması,20 gb hafızasında 5000 yerine 13 bin şarkı taşıyabilmesi,yarısı kadar ağırlığı ve en küçük model olan ipod mini den küçük boyuyla nw-hd3 kesinlikle ipoddan bir sınıf yukarda kalıyor.Herşey bir yana ipod mini de kullanmış biri olarak,kutudan ihtiyacım olan herşeyin çıkması kullanıcı memnuniyeti açısından harika.10 milyonluk bir adaptör belki Apple firmasını batırmazdı ama tüketiciye güven vericeği kesindi,Apple adaptörü 70 milyona sonradan opsiyonel olarak satmayı uygun gördü ama.

    Herneyse,şu meşhur 30 saati merak etmiştim gerçektende bu aletin pili 30 saat dayanıcakmıydı ? Eski bir sony md kullanıcısı olarak sony nin bu tip bilgileri gerçekçi şekilde yansıttığını biliyordum ama yinede en yakın rakip olan ipod un 20 gb lık modellerinin 8-12 saat arasında çaldığını düşünürsek 30 saat gerçekten mucize gibiydi.Aleti tam şarj ettiğimde cuma saat 16:00 idi.16:30 da play düğmesine bastım,48 kbps bit rate te 1500 atrac3plus şarkı vardı alette,cumartesi günü kontrol ettiğimde hala çalıyordu akşam eve döndüm ve hala çalıyordu,gece 22:45 te son nefesini verdi ve kapandı,nerdeyse tam 30 saat ve inanıyorumki aletle biraz daha az oynamış olsam yani ekran ışığı daha az yanmış olsa 30 saati rahatlıkla geçebilirdi.MP3 denemesine geldi sıra aynı şartlarda 21 saat mp3 çaldı,zaten bu durum özelliklerde belirtiliyor mp3 sıkıştırma formatı daha çok yer ve enerji kullanıyor.

    Aletin ses kalitesi ve ekolayzır ayarları oldukça tatminkar ve extra olarak güçlendirilmiş bas sesi insanı mutlu ediyor tabi aletle gelen kulaklık bu sesi belkide ancak yarı performansla size iletebiliyor,belki daha yüksek performanslı bi kulaklık alınabilir ama yinede oldukça kaliteli kulaklar kutudan çıkanlar.Aletin sanal surround özelliği var ve stüdyo gibi çeşitli 4 ortamın saran sesini başarıyla taklit edebiliyor.Bunun dışında hazır ekolayzır ayarları dışında kendi ayarlarınızıda yapabilirsiniz.Ayrıca normal ekolayzır dışında dijital ekolayzır ile müziğin ilk halinide değiştirip tiz ve bas sesleri keyfiniza göre ayarlıyabiliyorsunuz.

    NW-HD3 te müzik aramak oldukça basit diyebiliriz,ipod lardaki mouse vari akıllı tuş olmasada windows media player de müzik arşivinizi tararken kullandığınız tüm özellikler eklenmiş.İsme göre,albüme göre,hafızadaki sıraya göre,klasöre göre....

    Bendeki NW-HD3 gri yani beyaz ışıklı olan bunun dışında birde lila rengi olanın ışığı pembe diğer renklerin hepsinde mavi ışık var,ekran rahat kullanımlı (yeterli ışık yüksek kontrast) enerji tasarrufu için çeşitli ayarlar var.Gelelim taşımaya evden çıkarken onu küçük kadife kılıfına koyup cebinize atmanız yeterli olucak.Kılıf kadife olduğu için içerde kalan tuşlara basabiliyorsunuz ama aynı zaman da küçük darbeleride örtpas edebilicek yeterlilikte.(2.3. katın balkonundan düşürmesseniz bişey olucağını sanmıyorum,ben diskman imi düşürmüştüm,bir nevi uçan daira gibi görünüyo havada ve sonra lego ya dönüşüyo)

    1 saatte %80 şarj özellüğü var ipod gibi acelesi olanlar için güzel ve tamamen boşalmış bataryayı,adaptörle 3 saatte,usb kablosuyla 4.5 saatte şarj ettim.

    Küçük müzik aletlerimizi büyük stereo sistemlere yada arabamızın ses sistemine bağlamak adet haline geldi artık ve bu konuda düşünülmüş.İki adet çıkış ayarı var alette biri kulak için diğeri line out olarak başka cihazlara ses göndermek için.

    Şuanda fotoğraf albümümü heryerde yanımda taşımanın keyfini sürüyorum,ayrıca arkadaşlarla divx değiş tokuşu için daha iyi bi çözüm bulamazdım sanırım.

    Ayrıca son bir müjde daha,anlaşılan sony insanların bu konuda sıkıntılı olduğunu araştırmış olucakki ürünün dahili pilini ilerde sony bayilerinden siparişle edinebileceğimizi açıkladı.en azından bikaç sene sonra elimizde pahalı bi çöp olmıycak...











    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccuneyt -- 15 Mayıs 2005, 20:07:22 >







  • ilginç ama bu üründe pek fark etmiyo yurtdışı fiyatı ama yinede bakmalısın sanırım 100 milyona kadar daha uygun fiyata bulabilirsin çünkü hem vergi olmıycak hemde avrupada aynı özelliklerde nw-hd5 te piyasada yani bizden ucuzdur.
  • çok ucuz a almışsın ya nasıl iş anlamadım bana amerikadan gelecek 350 dolar a satmayı düşünüyordum ama fiyat çok komik inanasım gelmiyor gerçekten
  • sony deme kpahalı dmeek kesin pahalı olur buda
  • sony bayi olayında pek stabil diil aynı şehirde farklı bayilere sorarsanız size farklı fiyatşlar vericeklerdeir ama hepsi netten ve diğer mağazalardan ucuz olucaktır.ayrıca 6gb lık ipo mini bu fiyata satılıyo arada 14 gb kapasite ve 20 saate yakın standby farkı var,yani bence oldukça makul.tabi bütçe meselesi ona lafım yok.
  • fm radyo özelliği varmı bu üründe? ayrıca varsa radyodan kayıt yapılabiliyormu ?
  • radyosu yok
  • Bunun cep telefonu ile ilgisi ne????


    MP3 player bölümüne açsaydın keşke...
  • Ya bulunduğum bölüm yanlış yada bölümün bulunduğu yer yanlış
  • radyosu vrmı bunun
  • bunda symbian var mı diyerek geyiğin dibine vururum
  • Bi tek o yok işet java destekliyomuş...
    quote:

    Orjinalden alıntı: SharpSnip

    bunda symbian var mı diyerek geyiğin dibine vururum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.