Şimdi Ara

[Sorun Çözüldü]Pleomax Marka DVD Medyada Çok Düşük Yazım Hızı !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Benim DVD yazma hızı ile ilgili bir sorum olacaktı. Şimdiye kadar kullandığım bir çok marka medyada hız sorunu yaşamazken bu akşam ilk defa denemeye başladığım Samsung'un Pleomax marka medyasında sorun yaşadım. Üzerinde 16x yazım hızı gösterildiği halde sanki 16x değil de 4x hızındaymış gibi yazılıyor.

    DVD medya yazarken Nero 6 kullanıyorum. Şimdiye kadar tek dikkatimi çeken gariplik kullanılan önbelleğin sürekli 3 rakam arasında gidip gelmesi oldu. Bundan önce başka markalarda yazarken hep 100% oluyordu.

    Acaba bu markayı kullanıpta sorun yaşayan arkadaşlar var mı?

    DVD sürücüm PHILIPS SPD 2412T

    Son olarak, bilgisayara bulaşmış zararlı bir yazılımın bu yavaşlamaya sebep olup olmayacağı hakkında bir bilginiz var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaFiAMaX -- 4 Aralık 2008; 17:33:55 >



  • dotum bütük bi ihtimalle aldıgınız medyanın dvd-rw niz ile uyumlulugu yoktur o yüzden en düşük hızla yazıyor nero. dvd-rw nizin firmwaresini update etmeyi deneyin
  • quote:

    Orjinalden alıntı: freestyler_07

    dotum bütük bi ihtimalle aldıgınız medyanın dvd-rw niz ile uyumlulugu yoktur o yüzden en düşük hızla yazıyor nero. dvd-rw nizin firmwaresini update etmeyi deneyin


    Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Uzun zamandır son sürüm firmware kullanıyordum. Şimdi tekrar baktım ama güncelleme olmamış. İnşallah sorun bu değildir, o kadar para verip aldık. Şimdi bir DVD'yi 50 dakikada yazmak da adama deli ediyor.

    Acaba Philips marka optik sürücüsü olupta Pleomax DVD-R 16x medya ile problem yaşayan var mı?
  • Merhaba tekrar,

    Az önce aklıma DMA moda bakmak geldi. DMA mod her nasıl olmuşsa PIO moda geçmiş, bu yüzden de en yavaş hızla yazma işlemi gerçekleşiyormuş. Ancak seçeneklerden DMA modu seçememe gibi bir sorun da oluşmuştu. Çare olarak ikincil ide kanal (bu birinci de olabilir) sürücüsünü kaldırdım ve bilgisayarı yeniden başlattım.

    Şimdi olması gerektiği gibi Ultra DMA Mod 2 açık.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.