Şimdi Ara

KABLO TV [ANA KONU] (1906. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
46.124
Cevap
275
Favori
3.116.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 19041905190619071908
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ubee'de 3 adet 3dbi

    Infinity'de 3 adet 5dbi

    CBW383ZN'de 2 adet 5dbi anten yazıyor..

    anten bile fayda etmiyor mu

    bu sistem cihazdan alsak daha mı iyi verim alırız yoksahttps://www.hepsiburada.com/tp-link-tl-wpa4220kit-av600-300-mbps-kablosuz-tak-kullan-2-lan-portlu-300-metre-mesafeli-menzil-genisletici-powerline-adaptor-p-BD303971?magaza=Hepsiburada
  • Orta segment everest marka reuter işimi gördü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim 301 model olan bridge modunda deneyelim bi ama wifide bu modem 24 mbpsde 23'ü görüyor ama smart tv perftormansı sanki düşük.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-218469438

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    çok sağolun , bu verdiğiniz bilgileri nice teknik ekipler bile veremiyorlar . bizi fazla masraf yada yanlıştan kurtardınız resmen .

    uygun fiyata en iyi Router'lardan birini seçelim o halde. Ev duvarları içerisinde en iyi verimi hangi marka/model'den alabiliriz acaba ? fiyat sorunumuz yoksa 150-200 liralara kadar bile olabilir. yoksa 100 liralıklar da verimli midir bizim gibi ev kullanıcısına
  • Haberturk de yine ses yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kanal d sinyal yok diyor !

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-218469438

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Garanti bu devirde çok önemli olduğu için Tenda N301 en güzel seçenek olur o halde 50-100mbit için.

    SmartTv + xbox + 3 adet telefon + 2 adet sürekli çalışan laptop

    Wifi çekimi çok önemli benim durumum için :)

    Yeni müşteri başvurusunda hangi modemi isteyeyim? Yoksa rastgele mi geliyor şansımıza.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu döviz piyasasında gerçek %40 indirim büyük şans

    100ü 80 olarak bile almak büyük başarı olur heralde , haberlerini bekliyoruz haftaya inşallah

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 50 Mbps sınırsız internet kullanıyorum.

    Modem: Netmaster CBW-383Z4
    Router: Netmaster WDS-300

    Wi-fi bağlantı ile telefondan yaptığım hız testi sonucu:


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Netmaster modemlere hala yazılım desteği veriyor ancak artık yazılım dosyalarını paylaşmıyorlar. Yazılım güncellemesini sadece uzaktan yapıyorlar. Geçen sene vodafone da kablonet altyapısını kullanmaya başladı. O sıralarda yazılım dosyalarını sitelerinden sildiler. Vodafone'a verilen infinity 401 modemlerin yazılımı farklı. Bridge mod'u kaldırmışlar. (Vodafone öyle istemiş.) Muhtemelen birileri yazılım dosyalarını inceleyip bridge mod'u açamasın ya da yanlış yazılım yüklenirse modem çöp olmasın diye yazılımı kaldırma yoluna gittiler.

    Kablosuz konusunda 5 ghz router ile, 5 ghz destekli farklı cihazlarla, router'ın dibinden deneme yaptınız mı? Cihazdan cihaza kablosuz uyumsuzluk yapabiliyor. Forumda netmaster modem ile telefonundan 5-6 mbit'i geçemeyen biri vardı. Superonline vs diğer sağlayıcıların modemlerinde normal hız alırken, netmaster nasıl bir uyumsuzluk yapıyorsa o telefonu ile 5-6 mbit'i geçemiyormuş. 5 ghz'de router'ın dibinden kabloluya yakın hız almanız gerekiyor. Belki cihaz uyumluluğu konusunda sıkıntı olmuştur. Farklı cihazlar ile deneyebildiniz mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • panasonicman kullanıcısına yanıt
    Hızınız süpermiş inşallah bizimde öyle olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ancak satışını göremedim henüz birde smartta kullanabiliyormusunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-218469438

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Salondan bu hızı alıyorum. Modem kendi odam kurulu. Arada 7-8 metre + eski yığma tuğla duvar var. Her zaman 40 küsür çıkmıyor tabi hız. Bazende 30-40 arasıda çıkabiliyor. Ama genelde 40 ve üzeri oluyor.

    WDS-300 bence kaliteli bir router. 6-7 yıldır kullanıyorum. Hala iş görüyor maşallah.

    @marmara68 Bizim bölgede de 100 Mbps hızı görmek imkansız. En yüksek gördüğüm kablolu hız 70 Mbps. 50 Mbps lerde sıkıntı yokta. 100 Mbps hızı şuana kadar görebilmiş değiliz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türksatta yayınlar bir var bir yok işkence oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar yeni taahhüt verirken eski pakette olan ve kullanmadığınız kablo ses hizmetini iptal etmeyi unutmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Modem (Netmaster 383 Z4) ve router (TP Link 743ND) ın bulunduğu oda da aldığım hız (Kablosuz olarak):



    Benim dizüstü bilgisayarımın bulunduğu karşıdaki odada aldığım hız:



    Salonda aldığım hız:



    (Yalova)

    Arkadaşlar,bu arada benim Pozitek kutuda çok önceleri sinyal seviyeleri % 42-46 lara kadar düşmüştü ve ben de konuda okuduğum kadarıyla benim evdeki hatta bağlı bulunan splitterların yanlış frekansta olduğunu anlamıştım.
    KabloTv sistemlerinde 5-1000,uydu sistemlerinde ise 5-2500 MHz'lik splitter kullanılıyormuş.

    Bende ki,5-2500 olanları 5-1000 ile değiştirince sinyaller % 74 lere kadar yükselmişti.Sonra sokak başındaki ilk binalara kadar turuncu fiber çekilince bendeki sinyaller % 91 lere geldi.Ancak,bu seferde Pozitek kutuda yoğun şekilde kırılmalar mozaiklenmeler baş gösterdi.Bir ara sinyaller hafif düşse de yeterli olmadı.

    Ben de geçen gün yine eski splitterlarımı taktım (5-2500) böylelikle sinyal seviyelerini daha da aşağıya çektim.
    Şu an için en düşük sinyal % 58 en yüksek ise % 82 olarak değişiyor kanalına göre.

    Pozitek kutuda da bir sıkıntı yok,Neta 8980 i kullanmıyorum yedekte duruyor,geri de verebilirim biraz daha denedikten sonra. ;)

    Pozitek kullanan arkadaşlarla,''Pozitek Sevenler Derneği''ni kuralım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Savisvasa -- 6 Ağustos 2019; 14:1:33 >
  • Modemi router modunda kullanıyorum.

    Şu an için görüntü atamıyorum,belki daha sonra...
  • Netmaster türksat abonelerine yazılım desteği veriyor. Modemle ilgili bir sıkıntı olduğunda ya da güncel olmadığını düşündüğünüzde uzaktan bağlanıp son sürümü atabiliyorlar. Vodafone ve superonline'a verilen infinity 401 modemlerin yazılımı farklı ve netmaster onlara destek vermiyor. Sağlayıcınızla görüşün diyor.

    "1 Gigabit 5 Ghz yaptığım testlerde modemin dibinde de 70 Megabit'i asla geçmedi" demişsiniz. Modemin 5 ghz ağına bağlandınız, değil mi? 5 ghz ac destekli modemler hem 2.4 ghz, hem de 5 ghz yayın yapabiliyor. 2.4 ghz'de modemin dibinden 70 mbit görebiliyorsanız, 5 ghz'in kapasitesi çok daha yüksek olduğundan, 5 ghz ağına bağlandığınızda da modemin dibinden 97 mbit'i rahat görebilmeniz gerekiyordu.

    "1'den 13'e kadar da tüm kanalları ayrı ayrı denedim ve en boş kanalı tercih ediyorum. Çevrede 60 civarı Wifi sinyali yakalıyorum bu sebeple en boş olan kanalı tercih ediyorum." 1-13 kanalları 2.4 ghz bandında var. 2.4 ghz'de kablosuzda pratikte 100 mbit görmek imkansıza yakın. Hele ki çevrede 60 civarı wi-fi ağı varsa orada çok fazla sinyal kirliliği vardır. 5 ghz'de, 5 ghz üzerinden bağlanarak, farklı kanallar değiştirerek deneme yaptınız mı?

    Kablolu bağlantıyı şu şekilde denediniz mi? Netmaster router modundayken, netmaster'a kablolu bağladığınızda 97 mbit görüyorsunuz anladığım kadarıyla. Netmaster bridge modundayken, router'a kablolu bağlantı yaptığınızda da 97 mbit görüyor musunuz? Router üzerinden kabloluda 97 mbit, kablosuz üzerinden 70 mbit alıyorsanız, orada router'ın veya kablosuz bağlanan cihazın wi-fi kapasitesinden dolayı bu durum gerçekleşiyordur.

    Onun dışında, yerel ağ hızını test ettiniz mi? Yerel ağ hızınız internet hızınızdan düşükse, internete yerel ağ hızından daha yüksek hızda çıkmanız mümkün değil. Diğer odalarda hızların 15-20 mbit'e düşmesi, o odalarda yerel ağ hızının oldukça düşük olduğunu gösteriyor. (Ev içinde cihazlar arasında veri aktarımı vs yaparken, yerel ağ hızı kullanılır. Daha evden internete çıkmadan, ev içindeki yerel ağ hızı düşükse, internette o hızı geçmeniz mümkün olmaz. Darboğaz oluşur. Örnek olarak ben 2.4 ghz üzerinden 383z4 ile saniyede 3 megabyte hız ile bir bilgisayardan diğerine veri aktarıyorum. Saniyede 3 megabyte yaklaşık 24 mbps eder. İnternette hız testinde de 24 mbps civarında görüyorum. Yani daha ev içerisinde, internete çıkmadan saniyede 3 megabyte'ı (24 mbps) geçemiyorsam, bu hızdan yukarısını internete bağlandığımda o cihaz üzerinde görmem mümkün değil. )

    Yerel ağ hızını ölçmek için, iki cihaz alın. Cihazlardan biri kablolu, biri kablosuz olarak router'a bağlı olsun. (Wi-fi half duplex'tir, yani aynı anda upload - download yaparken bant genişliği düşer, ethernet ise full duplex'tir. Bir cihaz ethernet ile bağlı olursa, bu durumdan ötürü hız kaybı olmaz.) İki cihaz da windows ise ev ağı kurup, ağ içerisinde bir cihazdan diğerine dosya göndermeye çalışın. Hız 11-12 megabyte'ı geçiyorsa bu yaklaşık olarak 88-100 mbps yapar. Yerel ağ hızınız internet hızınızdan fazla olduğundan internette de bu hızı görebilmeniz gerekir. Eğer hızınız bu hızdan düşükse, daha yerel ağda bu hızı göremiyorsunuz, internette görmemeniz normal, yerel ağı hızlandırmanız gerekli demektir.

    Bir cihaz android ise, biri windows ise, şöyle de yapabilirsiniz :https://play.google.com/store/apps/details?id=com.pzolee.android.localwifispeedtester&hl=tr bu uygulamayı telefonunuza,https://bitbucket.org/pzolee/tcpserver/downloads/wifi_speed_test_server.exe bu uygulamayı bilgisayarınıza indirin. Uygulamayı açtıktan sonra ağ erişimine izin verilsin mi uyarısı çıkabilir, izin verin. Uygulamada yerel ip adresiniz yazılıdır. Daha sonra android uygulamasını açın ve tcp/udp kısmından yerel ip adresini girin. Yerel ağ hızınızı test etmeye başlayın. İnternet hızınızdan düşük çıkıyorsa, internete düşük hızla çıkmanız normal. Yerel ağ hızınız internet hızınızı limitliyordur, yerel ağ hızınız darboğaz oluşturuyor demektir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Router üzerinde kablolu bağlantı kurduğunuzda 90 mbit'i görmeniz, en azından router'a kablolu olarak 90 mbit'in iletilebildiğini, router'ın kablosuzda bu hızı iletirken sıkıntı çıkardığını gösteriyor. 90 mbit civarında hız görmeniz, router'ın wan ya da lan portunun 100 mbit destekli olmasından kaynaklanıyor olabilir. Netmaster'ın ethernet portları gigabit destekli. Gigabit port üzerinden 100 mbit internet alınınca hız testinde 96-97 mbit çıkabiliyor ama, 100 mbit ethernet portu üzerinden 100 mbit internet almaya çalışınca 85-94 gibi hızlarda takılabiliyor. 100 mbit ethernet portları teoride 100 mbit desteklese de, pratikte en fazla bu hızlar alınabiliyor, porttan dolayı bir darboğaz oluşuyor.

    2.4 ghz'de modemin dibinden bile 100 mbit alabilen çok insan görmedim. Wi-fi bir de ethernet gibi değil, çok fazla değişken işin içine giriyor. Sinyal yoğunluğu, duvarlar, bulunduğunuz bölge, cihazlar vs. Hani bir kişi şu kadar hız alıyorum dese, siz aynı cihazı alsanız bile o hızı göremeyebiliyorsunuz. 5 ghz daha yüksek hızlara imkan veriyor ama az sayıda cihaz destekliyor, duvarları o kadar iyi geçemiyor, kapsama alanı daha düşük.

    1-CAT6 kablo ile direkt bağlantıda bilgisayarlar arası veri transferi 90 MB / saniye civarında başlıyor sonlara doğru 80-85 MB / Saniye civarına düşüyor.

    2-Bilgisayarı Wifi paylaşım noktası haline getirip diğerinden yine Wifi ile transfer yaptım. Bu bağlantıda 400 Megabit - 350 Megabit aralığında seyretti.

    1.durumda anladığım kadarıyla iki bilgisayarı router kullanmadan, direkt cat6 kabloyla bağladınız, doğru mudur? Burda iki bilgisayarın ethernet kartının kapasitesini ölçmüşsünüz. Araya bir router girmiş olsaydı, Örneğin iki bilgisayarı bir router'a bağlayıp, o şekilde veri transferi yaparsanız, router'ın ethernet üzerinden size sağladığı kapasiteyi ölçmüş olursunuz.

    2.durumda da bir bilgisayarı wi-fi paylaşım noktası haline getirip, diğerinden o bilgisayara wi-fi ile bağlanıp veri transferi yapmışsınız. Burda da 1.bilgisayarın wi-fi kartının kapasitesi ile, 2.bilgisayarın wi-fi kartının kapasitesini ölçmüşsünüz. Bize router'ın wi-fi kapasitesi gerekiyor. İki bilgisayarı da router'a bağlayıp, router üzerinde veri transferi yaparsanız, router'un wi-fi kapasitesini ölçmüş olursunuz. (Wi-fi half duplex olduğu için, aynı anda upload ve download sırasında bant genişliği yarıya düşer. O yüzden Bir bilgisayarı router'a ethernet kablosu ile, diğer bilgisayarı router'a wi-fi ile bağlayıp veri transferi yaparsanız, o zaman daha doğru bir şekilde router'ın wi-fi kapasitesini ölçmüş olursunuz.)

    Yukarıda dediğim şekilde router üzerinde veri transferi yapınca wi-fi'dan ne hız alıyorsunuz? O hızın sizin limit hızınız olması gerekiyor. O hız, internet hızınızdan yukarıdaysa, ama internete çıktığınızda daha düşük alıyorsanız diyebilecek bir şey yok. Aklıma başka bir şey gelmiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 6 Ağustos 2019; 17:19:33 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladım hocam. Yapabileceğiniz her şeyi yapmışsınız. Yerel ağda kablosuzda 300-350 mbit alıp, internete çıktığında 70 mbit'i geçememek gerçekten ilginç bir durum. Genellikle kablosuzda şu kadar alıyorum, şu hızı geçemiyorum diyenler yerel ağda da bu hızı geçemiyorlar, yerel ağ hızları interneti hızını limitlemiş oluyor. Sizde ilginç bir şekilde yerel ağ hızı, internet hızını karşılamaya yetiyor ama nedense o hızı alamıyorsunuz. Buna sebep olabilecek hiç bir şey yok gibi gözüküyor bu durumda. Neden böyle oluyor anlam veremedim. Umarım yeni aldığınız router ile sorun çözülür

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 19041905190619071908
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.