Şimdi Ara

Kendi Micro PC'nizi yapın ; IBASE MB860 Mini-Itx all in one anakart

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Oturma odalarında multimedya bazlı kullanılmak üzere tasarlanmış olan yada ofislerde ticari programları çalıştırmak gibi basit işlemler için kullanılan bilgisayarlarda ilk aranan özellikler küçük olmaları ve olabildiğince az sorun çıkartıp, sessiz çalışmalarıdır.

    Küçük yapılı sistemler deyince aklınıza Micro-Atx yapılı anakartlar veya kasalar gelebilir fakat bu sistemlerin sessiz oldukları pek söylenemez ayrıca dar ortamlar için oldukça büyükler. Bir makinanın az ses çıkartması, sorunsuz çalışması, oturma odasında kullanmak üzere iyi görünümlü, multimedya fonksiyonları tam, ofis / ticari yazılımlarda performanslı çalışması ve az yer kaplaması isteniyorsa en iyi çözüm işlemcisi dahil anakart üzerine entegre olarak üretilen Micro-Itx anakartlar ile oluşturulan sistemler olacaktır. Bu tip hepsi bir arada bordlar ile üretilen bilgisayarlar az maliyetli olmaları maliyet, bakım gereksiniminin az olması ve ufak yapıları ile ofis / ev kullanımı için gerçekten çok iyi çözümler.

    Mini-Itx den söz etmek gerekirse Flex/Micro-Atx standartlarından farklı olarak Intel'in desteklemediği ve Via'nın herşey bir arada olarak kendi işlemcilerini kullanarak piyasaya sunduğu EPIA kod isimli sistemlerle çıkan bir standart. Mini-Itx standartına uyan anakartların büyüklükleri en fazla 170mm x 170mm olabilmekte. Intel her ne kadar Mini-Itx anakartlar üretmesede çeşitli firmaların Intel işlemciler kullanan Mini-Itx çözümleri mevcut.

    Transmeta'nın düşük güç tüketimine sahip (Max 7 Watt) Efficeon TM8600 işlemcisini üzerinde barındıran IBASE MB860, Windows Media Center ile sorunsuz çalışabilen bir (1) PCI, bir (1) DDR SODIMM (Notebook tipi) genişleme yuvası, AC97 ses, 10/100 ethernet ve dört (4) USB 2.0 portu bulunan herşey bir arada Mini-Itx yapılı bir anakart. Ekran kartı olarak 16MB yerleşik belliği bulunan ATI M7 kullanılmış. Bu ekran kartı oyun çalıştırmak için yeterli olmasada her türlü multimedya içerik oynatımı veya ofis çalışması için uygun. Transmeta Efficeon işlemciler az enerji harcadıkları için fazla ısımamaktalar öyleki bu hepsi bir arada sistemde işlemci üzerine pasif soğutma yapması için bir metal soğutucu dahi konmamış. Anakart üzerinden kullanılan Efficion TM6800 1GHz hızında ve yaklaşık olarak Pentium M/900'e denk gelen bir performansa sahip. MMX, SSE, SSE2, Hyper Transport gibi teknolojileri bünyesinde barındıran ve AMD Athlon 64 işlemcilerde olduğu gibi kuzey köprüsünü bünyesinde taşıyan Efficeon işlemciler hakkında detaylı bilgiye "Buraya Tıklayarak" ulaşabilirsiniz.

    IBASE MB860, üzerinde bulunan Watchdog timer sayesinde eğer sistem cevap veremez hale gelir ve kitlenirse işletim sistemini yeniden başlatarak işin devam etmesini sağlayabilmekte. Bu güncel anakartlarda bulunan yararlı bir özellik zira siz evde yokken Internet üzerinden dosya indirmeye bıraktığınız bilgisayarınız her hangi bir program hatasından dolayı kitlenirse, Watchdog timer işin durmasını engelleyip sistemi yeniden başlatabilmekte. Watchdog timer'ın çalışma mantığı ise oldukça basit. Yazılım anakart üzerindeki bir sayacı devamlı olarak resetlemekte, eğer sistem kitlenir ise yazılım bu sayacı resetleyemiyor ve sayaç belli bir değere geldiğinde sistem kendini resetliyor.

    IBASE MB860, eğer üzerine bir TV kartı takılırsa oturma odanızda kayıt cihazı olarak kullanılabilir. Avermedia'nın geçtiğimiz günlerde duyurduğu çift tuner destekli ve Windows Media Edition uyumlu TV kartı gibi çözümlerle, farklı kanalları aynı anda kayıt altına alabilirsiniz. SilverStone'un ürettiği ve ülkemizde de satılmakta olan Mini-Itx uyumlu kasaları kullanarak isterseniz kendi HTPC'nizi oluşturabilirsiniz. Mini-Itx kasalarda kullanılan güç kaynakları 200 Watt'ı geçmiyorlar ve genellikle kasanın dışında notebook adaptörü şeklinde konumlandırılıyorlar. Kasa dışında adaptör olarak kullanılan versiyonlar ise en fazla 80 Watt güç üretebiliyorlar.

    Tamamen fansız çalışacak ve hiç gürültü üretmeyecek bir sistem için ihtiyacınız olanlar 2.5'' Notebook diski, Notebook CD-ROM'u ve Mini-Itx uyumlu bir kasa. Böylece bu az enerji tüketen sistemi ister ofiste, ister salonda isterseniz Internet'den sürekli dosya indirmek için kullanın çalışıp çalışmadığını sadece kasa üzerindeki ledler ile anlayabileceğiniz sistem sessiz sedasız işine devam edecek.

    IBASE MB860'ın yurtdışındaki online satış sitelerindeki satış fiyatı yaklaşık olarak 450$. Yani anakart kasa, sabit disk, cd rom, ve notebook rami hesaba katıldığında bu ufak ve sessiz makinanın öaliyeti yakşalık 800$'ı buluyor. Biraz lüx kullanıma girsede gelecekte düşecek fiyatlarıyla birlikte her salonda ve ofiste bu küçük PC'leri görmek mümkün olacak.


    Sayfanın Linki : http://www.ibase.com.tw/mb860.htm








  • laptoplar varken bunların çok fazla ilgi göreceğini sanmıyorum.
  • fiyat aralıkları ve performance ne alemde bunların ??= Özellikle direkt x86 olmayan transmeta lar bu hususta biraz emulasyon engeline takılıyorlar gibi..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acharad -- 27 Nisan 2005, 22:06:49 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Desperatto

    laptoplar varken bunların çok fazla ilgi göreceğini sanmıyorum.

    Kulvarlar farklı ama...
  • wallawww.mini-itx.com adresine bir bakarsanız çift işlemcili modelleri bile mevcut. ayrıca işin ucunu kaçırmış olanlar için 17mmx17mm P4 / xeon sistemlerde mevcut.
  • Sweet.

    Arkadaşlar bu gerçekten varmı ya.Muhteşem geldi bana.internet ve müzik olayım var benim sadece.tam benlik desen yeridir.
  • Via'nın 12x12 cm büyüklüğünde ve 32 mb ekrankartlı 1.2 ghz cyrix işlemcili her türlü donanımı üstünde anakartları var

    ama bir türlü Türkiyeye gelmedi yurtdışı fiyatı 200 + kdv $ civarında

    ama 17x17 cm lik olanlar ise şuan Merpa da satılıyor ,oraya bir gözatın isterseniz
  • bu makinenin sessiz olmasını çok tuttum ben.bi arkadaş yukarıda emulasyon falan bişeyler yazmış, tamda anlaşılmıyor.işlemcisi x86 sınıfı olsa gerek.hatta yazıda MMX, SSE, SSE2, Hyper Transport gibi teknolojileri üzerinde barındırdığı söyleniyor.
  • sen transmeta işlemcili sistemi boşver onu alacağına cyrix al ,çünkü satarken transmeta işlemcili sistemi kimseye satamazsın ,ama cyrix hiç olmazsa Türkiyede adını duyurmuş bir işlemci

    hem bu anakartın üzerindeki cyrix 1000 ve 1200 işlemciler p3 ayarında ve celerondan falan daha hızlı

    hem sessiz hem az enerji hemde ısınmayan bir sistem almış olursun ,ama buna ayıracak paran varsa bence 12x12 cm'lik olan nanoitx anakartlardan almanı tavsiye ederim

    dediğim gibi 17x17 cmlikler için MERPA nın sitesine bak ,orada var ,ayrıca yabancı sitelerde araştırırsan çok güzel çalışmalar da var
  • sen transmeta işlemcili sistemi boşver onu alacağına cyrix al ,çünkü satarken transmeta işlemcili sistemi kimseye satamazsın ,ama cyrix hiç olmazsa Türkiyede adını duyurmuş bir işlemci

    hem bu anakartın üzerindeki cyrix 1000 ve 1200 işlemciler p3 ayarında ve celerondan falan daha hızlı

    hem sessiz hem az enerji hemde ısınmayan bir sistem almış olursun ,ama buna ayıracak paran varsa bence 12x12 cm'lik olan nanoitx anakartlardan almanı tavsiye ederim

    dediğim gibi 17x17 cmlikler için MERPA nın sitesine bak ,orada var ,ayrıca yabancı sitelerde araştırırsan çok güzel çalışmalar da var
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.