Şimdi Ara

Philips Xenium X800 - Ön inceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
263
Cevap
0
Favori
66.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba.


    Philips in kullanıcılar ile buluşturduğu Xenium serisine ait olan yeni telefonu X800 ile karşınızdayım. Cihaz 10 cm uzunluğa, 5,5cm genişliğe ve 1,5cm kalınlığa sahip. Cihazın sahip olduğu SAR değeri ise 0,85 W/g

     Philips Xenium X800 - Ön inceleme


     Philips Xenium X800 - Ön inceleme


    Telefon henüz yeni çıktı ve uygun fiyatı ile pek çok kullanıcının aklında soru işaretleri uyandırıyor. Bilindiği gibi Philips cep telefonu pazarında pek etkin olamadı. Acaba bu yeni ürünü Philips in makus talihini yenmesine yardımcı olabilir mi? Bunu zaman gösterecek ama ilk izlenimim oldukça olumlu belirteyim.


    Cihaz belirttiğim üzere Xenium serisine dahil ve üretici tarafından 10 saat konuşma ve 850 saat bekleme süresi gibi oldukça iddialı değerler öne sürülmüş. Henuz yeni aldığım için cihaz ne kadar dayanır bilmiyorum ama 3-4 saattir bluetooth kulaklık ile müzik dinliyorum ve şarj kademesi bir diş bile azalmadı.


    Şimdi ilk merak edilenleri yazayım. Dokunmatik ekran gayet hassas. Yani hassas dediğim doğru tepki veriyor 5 e bastım 6 yazdı gibi bir şey yok yani. Ekran gayet parlak renklere sahip ve 240*400p çözünürlüğü ile harika bir görüntü sunuyor gün ışığında ise hemen her modeldeki gibi solma oluyor ama zaten herşey dokunmatik olarak tasarlandığı için büyük. Bu konuda da pek sorun olmuyor yani. Hoparlör ses çıkışı idare eder ama öyle yüksek ses falan beklemeyin. Gene de Samsung dan ya da W810i gibi SE modellerinden iyi ses çıkışı. Kalitesi ise ortanın üzerinde hatta baya iyi.

     Philips Xenium X800 - Ön inceleme


    Ben ürünü blustooth kulaklık ile denedim. Zaten tavsiyeler bölümünde de bu kulaklık için telefon aradığımı yazmıştım. Her ne kadar çoğu kişiye bu tekerlek için araba seçmek gibi gelse de müzik isteyen biri için gereken bu. Cihaz A2DP profilini çok iyi kullanıyor. N95 te bile sorun çıkaran mavidiş kulaklığımın tüm özellikleri bu telefon ile sorunsuz çalıştı.

     Philips Xenium X800 - Ön inceleme


     Philips Xenium X800 - Ön inceleme


    Kullanıcı arayüzü gayet başarılı ve kolay. Tabi keşke dediğim şeyler de var ama onlara daha sonra değineceğim. Kulaklıkta ses kalitesi gerçekten iyi yani memnun kalırsınız.

     Philips Xenium X800 - Ön inceleme


     Philips Xenium X800 - Ön inceleme


    Kutudan kanal tipi bir kulaklık çıkıyor. SBH500 den sonra bu kulaklığı görünce heyecanlandım. Ama malesef kulaklık iyi ses vermiyor. Baslar boğulabiliyor ve ses gerçekten çok az geliyor. Kulaklığın kalitesine bakarsak bana vasat gibi geldi. Yani bu ürünü müzik için alacaksanız ya benim gibi kaliteli bir stereo kulaklık alın ya da telefonu almadan önce bir çevirici bulun. Zira telefonun kutusundan bir çevirici çıkmıyor.

     Philips Xenium X800 - Ön inceleme


     Philips Xenium X800 - Ön inceleme


    Şimdi gelelim keşke dediklerime. Öncelikle cihazın müzikleri görmesi için mutlaka audio kılasörüne atmanız gerekiyor MP3 leri. Ben bunu çözene kadar canım çıktı. Teknosa da 1 saat bununla uğraştık, sağolsunlar baya ilgilendiler. ( Açıkçası ben de şaşırdım. ) Telefonu almadan önce 15-20 defa hafıza kartını kartını çıkardım içine oradaki dizüstülerden müzik atıp denedim ama hafıza kartı hep boş görünüyordu. Sonra şans eseri çözdüm olayı.

    Telefonu kapattınız ve yeni hafıza kartını taktınız. Açtığınızda hafıza kartı boş oluyor. Dolu olsa bile! Çözüm ise şu. Telefonu kapatıp tekrar açıyorsunuz ve 4 tane kılasör oluşuyor. Photo, Audio.. gibi. Müzikçaların müzikleri görmesi için MP3 lerin audio kılasöründe saklanması şart. Evet gıcık bir şey ama 2GB lık bir kart takınca öyle zırt pırt değiştirmeye gerek kalmıyor. + zaten bu sadece ilk taktığınızda oluyor.


    Mesaj yazımına gelelim. Demiştim ekran çok kararlı. Mesaj yazarken qwerty klavye ile karşılaşıyoruz. Karakterle çok küçük ama buna rağmen benim gibi dolma parmaklılar bile çok zorlanmıyor. Kalemle ile ise iş çok daha kolay. Yanlız ben "İ" da zorlandım çoğu zaman "O" çıkıyor. Ayrıca el yazısı tanıma özelliği de var ve başarılı bu konuda.


    Yanlız belirteyim. "A" harfinin küçük olanını kitap harfi ile yazmanız gerekli. Yazıda kullandığımızı tanısa da çoğu zaman 0 rakamı sanıyor. Ayrıca bir türlü "f" harfini tanıtamadım ( Tanıtabiliyorum artık. Küçük t yapınca f çıkıyor tabi üst kısmı kıvrık olacak çok az. ). Ama ekranın alt tarafında hatalı yazmaya karşı olası tahminlerin olduğu satır var. Oradan "f" yi seçebiliyoruz. Ürünün tek elle kullanımda bir sorunu yok ve işletim sistemi standart. Yani Symbian ve ya Windows mobile değil, ya da Linux.


    Şimdilik ilk bilgiler bunlar.


    Fotograflar da eklenecektir. Video konusunda yorumlarıma denemelerden sonra geçeceğim.


    Tekrar ediyorum telefondan müzik bekliyorsanız çevirici bulmadan ya da Mavidiş kulaklık almadan bu ürüne yanaşmayın. Neyse en azından Mavidiş ile dosya gönderebiliyor.


    Şu an ilk çevirdiğim videoyu telefona aktarıyorum. Telefon tak kullan özelliğine sahip. Yani MiniUSB bağlantı kablosunu takıp direkt bağlantı kurabiliyorsunuz. Telefon hazızası ve içindeki kart ayrı ayrı görünüyor ve ulaşılabiliniyor. Bu gayet iyi.

    Hoşuma giden ayrıntılardan bir diğeri de bekleme ekranında pil göstergesine bastığınızda yüzde olarak pilin doluluk oranını göstermesi.


    Video konusuna gelirsek. MP4 videoyu sorunsuz oynattı ilk denemede. Video oynatıcıda 0.50 - 0,75 - 1 - 1,50 - 2 - 4 - 8 gibi hızlı oynatma seçenekleri var. Ayrıca ilerleme çubuğunda bir noktaya basılarak o saniyeye gidilebiliyor ki bu da en çok istediğim özelliklerden biri idi. Video oynatma sırasında ekran görüntüsü alınabiliyor tek tuşla hem de. 16:9 formatındaki 240*400p ekran gerçekten harika bir görüntü sunuyor. Ayrıca cihazda ışık sensörü var ekran ışığını otomatik ayarlayabiliyor ve isteğe bağlı kapatabiliyorsunuz bu özelliği.

    Yanlız baya satacak gibi. Benim durduğum sürede 3 tane telefon satıldı. Bir tane de arızalı diye geldi. Mecidiyeköy viyadük karşısındaki teknosa oraa göndermiş bozuk diye. Sahibi de üzülmüştü. Meğer açılıştaki ekran kalibrasyon ayarı yapılmamış. Öle direkt arızalı falan diye gelince korkmuştum valla ben de. Sahibi de rahatladı telefonun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 5 Ekim 2008; 7:47:37 >







  • ön inceleme için emeğine eline sağlık yalnız cihazda son yazdığın bir işletim sisteminin olması standart olması büyük dezavantaj
  • evet inceleme için teşekkürler umarım fikir değiştirmezsem bende fikirlerimi bayram geçtikten sonra sizlerle paylaşırım
    ve resim ve video denemelerinide bekliyoruz en kısa zamanda...
    son olark telefonun hayırlı olsun
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YnSSdKgL -- 8 Aralık 2011; 23:21:57 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: shakaci_yunus

    hocam inceleme içn teşekkürler,benim gibi almayı düşünenler için faydalı oldu bu bilgiler.. ama bahsettiğin bu usb-3.5mm çeviricisini nerden bulabiliriz?



    Sorun da o zaten. Dönüştürücüyü bulabilmek. Ama forumda bir arkadaş parayla yapıyordu sanırım dönüştürücüyü.
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YnSSdKgL -- 8 Aralık 2011; 23:22:43 >
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YnSSdKgL -- 8 Aralık 2011; 23:20:57 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: shakaci_yunus

    bi de çin malı telefonların da girişleri usb girişi olduğundan onlarında kulaklığı aynıydı sanırsam, belki de telefoncularda satılıyodur ama kalitesi nasıl olur bilemem..



    Valla onlar ile öyle ciddi olarak ilgilenmedim bile ama dediğin gibi olabilir. Ayrıca sanırım motorola da da aynı giriş vardı.

    Ama açıkçası bu paraya kablosuz kulaklığı olan arkadaşlara öneririm bu telefonu.


    Arayüz hakkında değineceğim şey çok kullanışlı. Sadece bir şey dikkatimi çekti. Ana menü de müzik çalar a basınca. Müzik çalar ve radyo geliyor. Oysa bu radyo multimedya daki kamera ve video nun yanına alınabilirdi. Yani müzik çalar a basınca direkt o açılabilirdi. Ama bu çok ta önemli değil. Zira bekleme ekranından müzik çalara direkt ulaşmak memnun. Arkaplanda müzik çalabiliyor ve müzik çalardan çıkınca ana ekranda ileri geri ve oynat/dureklat simgeleri beliriyor. Buradan direkt müzik çaları açmak ya da şarkı değiştirip duraklatmak mümkün. Yazılımda bu yönden de beğenimi kazandı. Herşey çok pratik.

    Hafıza kartı krizi dışında her şey tik tak halloluyor.




  • bunun pili de 3 ay gidiyordur artık
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mutants

    bunun pili de 3 ay gidiyordur artık

  • quote:

    Orjinalden alıntı: shakaci_yunus

    ayrıca kullanan arkadaşlar kulaklığın fena olmadığından bahsediolardı , ben de telefonu özellkle müzik dinlemek ve video,film izlemek amaçlı alacağım için soruyorum : 10 üzerinden değerlendirseniz kaç werirsiniz, yani yeterli olurmu kutudan çıkan??



    Öncelikle EP630 ve CX300 kullandığımı belirteyim. Bana göre kesinlikle müzik için orijinal kulaklığı yetersiz. Halbuki bluetooth kulaklık ile aldığım sesi duysanız : Harika.

    Philips çok iyi bir telefon yapmış ama çok da büyük bir aptallık yapmış. Bu telefona ya 3,5mm jak konmalıydı ya da yanında çevirici verilmeliydi. Hepsini geçtik en azından adam gibi bir kulaklık verseydi.


    Kanal tipi olduğunu görünce sevinmiştim ama deneyince hüsran. İlla 10 üzerinden bir not verilecek olur ise ben en fazla 4 veririm.



    quote:

    Orjinalden alıntı: kartallar_yalnız_uçar

    quote:

    Orjinalden alıntı: mutants

    bunun pili de 3 ay gidiyordur artık







    Valla konuya yabancıyım. Alay mı var yoksa başka birine atıfta mı bulunuluyor. Misal en azından bluetooth ile dosya gönderebiliyor diyerek İPhone a atıfta bulunmam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 5 Ekim 2008; 8:21:07 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: DigitalWorld


    quote:

    Orjinalden alıntı: shakaci_yunus

    ayrıca kullanan arkadaşlar kulaklığın fena olmadığından bahsediolardı , ben de telefonu özellkle müzik dinlemek ve video,film izlemek amaçlı alacağım için soruyorum : 10 üzerinden değerlendirseniz kaç werirsiniz, yani yeterli olurmu kutudan çıkan??



    Öncelikle EP630 ve CX300 kullandığımı belirteyim. Bana göre kesinlikle müzik için orijinal kulaklığı yetersiz. Halbuki bluetooth kulaklık ile aldığım sesi duysanız.

    Philips çok iyi bir telefon yapmış ama çok da büyük bir aptallık yapmış. Bu telefona ya 3,5mm jak konmalıydı ya da yanında çevirici verilmeliydi. Hepsini geçtik en azından adam gibi bir kulaklık verseydi.


    Kanal tipi olduğunu görünce sevinmiştim ama deneyince hüsran. İlla 10 üzerinden bir not verilecek olur ise ben en fazla 4 veririm.



    quote:

    Orjinalden alıntı: kartallar_yalnız_uçar

    quote:

    Orjinalden alıntı: mutants

    bunun pili de 3 ay gidiyordur artık







    Valla konuya yabancıyım. Alay mı var yoksa başka birine atıfta mı bulunuluyor. Misal en azından bluetooth ile dosya gönderebiliyor diyerek İPhone a atıfta bulunmam.



    Philips genelde şarzı uzun giden telefonları ile tanınıyor sanırım arkadaş buna atıfta bulundu. Philipsin telefon modellerini incelerken bir tanesinde 2 ay bekleme süresi diye bir ibare görünce donup kaldım.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: muuzoo

    Philips genelde şarzı uzun giden telefonları ile tanınıyor sanırım arkadaş buna atıfta bulundu. Philipsin telefon modellerini incelerken bir tanesinde 2 ay bekleme süresi diye bir ibare görünce donup kaldım.



    Bana sanki biri bir model için 3 ay pili gidiyor diye sallamış ta. Arkadaşlar onu hatırlatıyormuş gibi geldi. Zira 3 ay gerçekten uçuk bir süre. ( kullanıcının söylediğini varsayıyorum tabiki. Üreticiye kalsa her şeyi söyleyebilir. Maymun da kaçmış der falan. )


    Neyse 1200mAh lik batarya gerçekten iyi. Çoğu telefonda böyle güçlü bir batarya yok. Dikkatimi çeken noktalardan biri ise ısınmaması. Eski 6233 ümde 1100mAh lik batarya vardı ve baya ısınırdı video çektiğimde falan. Bu cihazda yok böyle bir ısınma.




  • tek bir sorum var wi-fi varmı varsa kalitelimi bağlantı hızı
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YnSSdKgL -- 8 Aralık 2011; 23:23:29 >
  • arkadaşlar bu telefonu önerirmisiniz öğrenci bir adama???
    ekranı felan çizilmeye müsait gibi duruyor.
    önde kamerası yokmu???
    en ucuza nereden temin edilebilir???
    şimdiden teşekkürler...
  • telefonun resimlerine baktım ama arkada kamera gibi bişey göremedim.
    ne ayak
    ...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: @rd@

    telefonun resimlerine baktım ama arkada kamera gibi bişey göremedim.
    ne ayak
    ...



    Onlar eski resimler arkadaşım piyasaya sürülmeden önce verilen mühendislik örneği resimleri ya da fotografları. Şu anki ürün 2mp çözünürlüğe sahip otomatik odaklamalı bir kameraya sahip.

    Ayrıca üründe Wi-fi yok. Olsa iyi olurdu ama o zaman da herhal bu fiyata olmazdı. Ben telefonu çok sevdim çünki tıpkı 6233 te olduğu gibi ihtiyaçlarımı karşılıyor.

    Müzik kalitesi iyi mi? İyi.

    Video oynatabiliyor ve pratik bir biçimde hızlıca ileri alabiliyor mu? Evet.

    Görüntü kalitesi iyi mi? Evet.

    Görüşme kalitesi iyi mi? Evet.



    Gerisi çok ta önemli değil.




  • tema yüklenebiliyormu peki telefona???
    ...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: @rd@

    tema yüklenebiliyormu peki telefona???
    ...



    Valla henüz tema bakmadım hiç ne yalan söyleyim. Bir tane site vardı ama bayadır E50 kullanıyorum ve işime yarayan özelliği olmadığı için üstüne düşmedim. Üye olduğum yabancı bir site vardı yeşil temalı bir site. Bilen var mı?


    Oradan bakmak lazım. Kendi içinde sadece iki teması var.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.