Şimdi Ara

abit be6 sistem acmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar selam;
    bende abit be6 anakart,128 ram,prolink tnt2 m64 ekran karti,celeron 433, birde creative 128 ses karti mevcut.ama bu sistem beni deli etti.problem; bazen sistem hic acmiyor yani power yapinca hdd bir miktar calisiyor,hicbir beep sesi yok bu arada,daha sonra bilgisayar kaliyor.acilis seside gelmiyor.acmiyor yani.daha sonra parcalari biraz sokup taktiktan sonra monitore goruntu geliyor.(islemci ekran karti ve ram)tabi kullandigim slotkette dandik.abitin orjinal slotketini aradim ama bulmak baya zor.bazi arkadaslarda power supply olabilir diyolar,desteklemiyor olabilirmi acaba..? birde ses kartini tanitmakta buyuk gucluk oluyor.ellibin tane slot deniyorum.bu udma66 larin kaynak kullanimindan oldugunu saniyorum.bunlari kapatmanin bi yolu yok mu acaba biostan filan.yardimlar icin simdiden tskler




  • selam;
    benzer bir konfigurasyonda benzer bir sorun yaşadım.
    abit be6 anakart,128 ram,creative tnt2 ultra ekran karti,pIII 500 slot cpu, ve creative live value ses karti.
    tıpkı seninki gibi power yapinca hdd bir miktar calisiyor,hicbir beep sesi yok bu arada,daha sonra bilgisayar kaliyor.acilis seside gelmiyor. nadiren boot ediyor, o zamanda kullanım sırasında donup kalıyordu.
    sorun CPU da çıktı. başka bir CPU ile sistemi defalarca zorladım, sorunsuz çalıştı.
    benim CPU diğer sistemde de aynı sorunları yaşattı.
    bu board'da slotket'le 1Gh'e kadar PIII leri çalıştırabilirsin.


    khaan
  • bendede aynı board var ama öyle bir sorun yaşamadım ben.ve şu anda slotket ile 1 ghz P3 kullanıyorum.khaanın dediği gibi işlemcinde problem olabilir.Başka bir işlemci deneme şansın varsa denemeni öneririm.

    Bilgi paylaştıkça çoğalır
  • Bence sorun sloketta. Bende de bazen sloket oturmayınca sistem açılmamazlık ediyordu. Ama bir kere düzgün oturttuktan sonra da bir sorun çıkmıyordu.

    C600@900 @1.65 V
    Abit BE6
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.