Şimdi Ara

futureshop.co.uk alışverişim, QED bi-amp kablo ve bi-amp deneyimim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
0
Favori
5.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bir süredir, iyi bir optik kablo arayışı içindeydim. Farklı markaların farklı ürünlerini bir süredir deneyip tatmin olamıyordum. Tatminkarsızlığımın en büyük nedeni ise optik kablolar arasındaki farksızlık iddalarını kendi deneyimlerim sonucunda çürütmüş olmam ve optik kablolarında ciddi ses ve renk farklılıklarına neden olduğunu görmem oldu. Derken derin araştırmalara başladım öyle böyle derken futureshop.co.uk yi keşfettim. Burada muazzam bir kablo çeşitliliği söz konusu, digital kablolardan tutunda analog ses, subw, pluglar, power kabloları vs.. vs.. yok yok resmen. Çok ilgimi çekti ve sitede doşlaşmaya başladım. Kullanımı çok rahat ve kategorileştirilmiş bölümler arasında istediğiniz ürünlere çok rahat ulaşabiliyorsunuz.

    Fiber optik kablo araştırmalarım sonunda karşıma sık sık çıkan QED markası ve ürün gamıylada bu sitede tekrar karşılaşınca QED in fiber optik kablo modelleri arasında tekrar incelemeler yapmaya başladım. Sonuçlar beni hep
    QED Qunex OT Digital Optical ve QED Performance Toslink Digital Optical kabloya götürdü. Tabi farklı markaların farklı ürünleride yok degildi fakat ya fiyatları amlasız pahalı yada TR şartlarında ulaşılması çok güç ürünlerdi.

     futureshop.co.uk alışverişim, QED bi-amp kablo ve bi-amp deneyimim


    Tabi sitede o kadar kablo içinde dolanırken illa farklı kablo ve ürünlerede bakıp/bulaşıp kendimi zehirliyordum. Derken yakın zamanda edindiğim WF 9.6 ları bi-wire bağlama fikri bir anda kafamda parlayı verdi. Derken parantez içinde parantez açmaya başladım ve optik kablo arayışıyla bağlayan inceleme ve araştırma safham bi-wire ve bi-amp baglantıların sagladığı yararlara kadar uzandı. Her zaman denildiği gibi dipsiz kuyuya bir kez daha düşmüştüm. Acaba bu QED markasının ürünlerini TR de bulamazmıydım, ee buldumda sigmases bu ürünleri getiriyordu. Hemen irtibat bilgilerini aldım ve sismases ile irtibata geçtim. Fakat verdikleri rakamlar ingiliz sitesindeki rakamların altında olduğu halde olayın içine KDV girdiğinde can sıkıcı noktalara uzanıyordu. Sigma ile irtibatımı kopartıp bi-wire ve bi-amp araştırmama kaldığım yerden devame etmeye koyuldum. Bu süreç bir haftan uzun bir zamanımı aldı diyebilirim. Vardığım karar ise bi-amp dı. Bi-wire dan daha faydalı olacağına inanıyordum ve VDH CS-122 kablolarımdan çok memnun olduğum halde WF 9.6 ların bi-amp a nasıl cevap vereceğini çok merak ediyordum. Sonunda gözümü karartıp futureshop.co.uk den ilk siparişimi vermek üzereyken şeytan bir kez daha dürttü ve araştırmam sırasında yine övgüyle bahsedilen QED Silver Anniversary XT Speaker Bi-Wire kablolarınıda uçlarını bi-wire baglayabileceğim şekilde yaptırarak sipariş ettim. Kablolar bi-wire bağlantı için 4 damarlıydı ve uçlarına yine QED in AIRLOCK adı verilen soğuk kaynakla tutturulan bananalarından da sipariş etmiştim. Ve.. heyecanlı bekleyiş başladı.

     futureshop.co.uk alışverişim, QED bi-amp kablo ve bi-amp deneyimim

     futureshop.co.uk alışverişim, QED bi-amp kablo ve bi-amp deneyimim


    Siprişi verdiğim 31.08.2008 gecesi farkettim ki sipariş tutarı 100euro nun üzerindeydi ve gümrüğe takılma olasılığı çok yüksekti. Ertesi gün ilk işim siteye mail yazmak oldu fakat adamlar kaçla göz arasında siparişimi postaya vermişlerdi bile, kalakalmıştım. Astarı yüzünü geçicekti bu siparişin belliydi. Moralimi bozmadım ve bekleme başladım. Derken günlerden bugün oldu DINNN kapı çaldı. Beklediğim bir durum degildi açıkcası benim için çok erkendi taa.. ingiltereden sipariş vericem de oda gümrüge takılmadan 3 güne evime kadar gelicekti.. Kapıyı açtığımda postacıyı görünce boynuna sarılasım geldi adamın

    Heyecanla sipariş paketini alıp imzamı attıktan sonra bir çırpıda paketi açtım, ardından bağlantılarımı gerçekleştirdim ve hemen test için demo cd lerimi başladım dinlemeye.

    Öncelikle şunu soylemeliyimki sese etki edebilecek bir kaç faktör vardı.
    1. Bi-Amp baglantı yapmam
    2. QED in yeni kablolarını kullanıyor olmam
    ve
    3. Kaynak üründen anfiye ses aktardığım optik kabloyuda QED Perfor. ile değiştirmem.

    Bu kriterlerin beni yanıltmaması adına işlemleri tek tek yapmalıydım. Önce hiç bir değişiklik yapmadan mevcut VDH CS-122 lerimin ses rengini kulaklarımda tazeledim. O alıştığım ses renginin, sahne genişliğinin ve detayların ne kadar olumlu yada olumsuz degişiklik göstereceğini sabırsızlıkla bekliyordum, kısa bir dinleti sonrası önce optik kablo degişimini yaptım. IXOS XHD208 lerimi çıkartıp QED Performance Toslink Digital Optical kabloları taktım. Başladım dinletiye, önceleri çok bir farklılık olmadığını düşünürken sonrasında vokal seslerin daha berraklaştığını farkettim. Tarifi zor ama IXOS un perdeli olmadığını düşündüğüm sesi QED lerden sonra sanki perdeliymişde ben bunu QED lerle anlamışım hissine kapılmıştım. Bir kaç demo CD si ve farklı tarzda müzikleri tekrar tekrar test ederek bu konudaki soru işaretinede bir son vermiş oldum. QED ler iyi iş çıkarıyordu, gerçi sinemada test etme fırsatım olmadı daha ama stereo da cidden önceki optik kablolarıma nazaran daha iyiydiler.

    Sıra gelmişti QED Silver Anniversary XT Speaker Bi-Wire kablolarımla bi-amp baglantıya. Hemen VDH CS-122 çıkartıp QED leri bagladım. Bananlar cidden çok sıkıydı, anfi ve hop. lerin baglantı portlarına oldukça sıkı ve güçlü oturdular ve hatta takarken çok zorlandım demeliyim. (Tabi bu ilk bağlantı için geçerli)

    Kullandığım anfinin Speaker A+B çıkışları var ve bu ayarları anfi üzerinden anında speaker A, B yada A+B yaparak farklı frekansları duymak mümkün oluyor. Baglantıların ardından tekrar demo test CD lerimi takıp başladım dinletiye. Daha ilk parçada orta ve üst frekanslardaki muazzam fark azımı açık bıraktı. Hem kablo degişimi hem bi-amp bağlantı bu farkı yaratan en büyük unsurdu belki ama beni çok heyecanlandırmıştı. Farklı CD lerdeki farklı tarzdaki müzikleri her dinlediğimde hop. lerin altına kestirdiğim granitlerden sonraki sahne genişliğini bir kez daha yaşadım. Evet sahnem dahda genişlemişti ve hop. ler çok güçlü çalışıyordu. Hani balon şişirmek için üflerken balon şişip hava ile doldukça sizde bir kasıntı başlarya üflemesi zorlaşır. Eskiden sese abandıkça buna benzer bir his oluşuyordu hop. lerde, fakat bu hissi bi-amp ile hissetmedim. Üstelik orta ve üst frekanslardaki performans detayları mütiş artırmıştı. Marantz ın Demo Cd sinde bir tango parçası vardır, tamamen enstrümentaldir, üstelik orta ve üst frekanslarda kemal ağırlıklıdır. Mest oldum mest, o kemandan çıkan ne kadar detay varmışda ben duymamışım megerse.

    Test dinletilerimi hemen bir kenera bırakarak kendimi PC nin başına atıverdim ki bu güzel ve mutlu tecrübemi sizlerle paylaşim. Muhtemelen birazdan tekrar kendimi hop. lerin önüne atıp tekrar ve defalarca CD lerimin tozlarını alacağım.

    Yazımı sonuna kadar okuyan tüm forumdaşlarıma sabırlarından dolayı teşekkür ederim.

    Sevilger...







  • Yalnız Bi-amping değil, bi-wiring yapmışsınız. Yaptığınız bi-wire da gerçek bi-wire değil. Gerçek bi-wire da anfi üzerinde bi-wire çıkışa imkan veren iki ayrı çıkış bulunur. Bizdeki anfilerdeki A/B çıkışları bi-wire içinde kullanılabilen çıkışlar. Bu gerçek bi-wire noktasında bana katılmayanlarda olabilir ancak tecrübem gerçekten güçlü anfilerdeve bi-wiring çıkışı olan anfilerde bi-wiring işe yarıyor en azından anlamlı bir fark yaratıyor. Tamamen benim fikrim tabi katılıp katılmamak size kalmış. Sizinde olumlu bir farklılık almanıza çok sevindim.
  • Sizinkide farklı bir bakış açısı tabi, hem internette hem hop. lerimin kitapçıgında hemde anfimin kitapçığında bi-wire ve bi-amp baglantı şekilleri ve ayarları gösterildiği halde yanlış yaptığımı ve baglantı şeklimin bi-wire olduğunu idda ediyorsunuz

    Sanırım ben yanılıyorum tekrar dökümanları kontrol edeceğim. Bu arada sizde bir kontrol edin lütfen.

    Zira kulandığım anfide surround back çıkışları dışında bi-amp için a/b çıkışlarıda mevcut.
  • Oronra aynı anfiden bir kolonda alt ve üst sesleri ayırarak göndermek bi-wiring. Kabacada iki farklı anfi ile bağlantıyı yapmakta bi-amping. Kaldıki bi-wiring için özel konektörlü anfiler varken bunu, üretici özel olarak düşünmemişken a/b girişinden, hatta aynı çıkışa iki kablo takarak yapmaya çalışmanın sese çok önemli bir katkısı olacağını sanmıyorum. Ha lambalı anfidir, yada kuvvetli bir powerdır, kendi bi-wire ettiriyordur seste anlamlı bir fark alırsın. Senin durumunda bence aldığın kaliteli kablolar önemli bir etken. Yapmış olduğun bağlantınında bir etkisi vardır mutlaka ama bunun çok fazla olması malesef kullandığımız cihazların sınırları yüzünden mümkün değil.

    Ben sana yanlış bağladın demiyorum. Sadece yaptığın şey bi-wiring, bi-amping değil sen bunu bilmiyorsun diyorum. Bundada bu kadar sinirlenecek ne var anlamıyorum. Bir yanlışını söylemek ve bildiğim kadarıyla doğrusunu gösterdiğim için kızmak yerine teşekkür etmen gerekir. Ben yanlış biliyorumda sen bana doğrusunu gösterirsende ben sana teşekkür ederim.

    Sen mevcut anfine bir power anfi bağlayıp, a/v ni pre gibi gösterip, stereo'yu power gibi göstersen bu bi-amping ki bu senin yaptığın şey değil.




  • Oronora eline emeğine sağlık ve kesene bereket güzel ve faydalı bir inceleme olmuş. Bi-wire konusuna gelince yanlış yapmıyosun anfinin manualini bende inceledim ama yaptığın bağlantı bi-wire.

    Bi-amp ve Bi-wire bağlantı şekli ve kablolama olarak aynıdır sadece fark anfiden çıkan sesin frekans aralığıyla veya anfi sayısıyla ilgilidir.

    Bi-amp bağlantıda örneğin anfinin A çıkışından alt frekansları ve B çıkışından üst frekansları dahili crossoverından geçirip vermesi gerekir ve bu şekilde hoparlörlerin HI ve LO girişlerine bağlanır. Bir diğer bi-amp yöntemi ise 2 adet stereo anfi kullanarak bir anfinin alt frekanslara diğerinin üst frekans girişlerine bağlanmasıdır.

    Ayrıca bir de vertical bi amp var daha iyi netice verdiği söyleniyor şeması burada mevcuthttp://www.soundstage.com/synergize/synergize031998.htm

    Bi-wire bağlantıda ise anfi A ve B çıkışlarından tüm frekans aralığında çıkış verir ve hoparlörün içindeki alt ve üst frekans crossoverlarına ayrı kablolardan sinyal gittiği için en başta damping factor'ü azaltır ( türkçesini tam izah edemeyeceğim için açıklaması burdahttp://en.wikipedia.org/wiki/Damping_factor )
    Senin bağlantı şeklin ve anfi özelliklerinden dolayı bu durumdasın.


    Bi-amp bağlantının bi-wire a göre seste daha fazla bir iyileşme sağladığı belirtiliyor ancak 2. anfi ihtiyacından dolayı maliyet de artıyor.

    Umarım açıklayıcı olmuştur.

    Sevgiler




  • quote:

    Orjinalden alıntı: altanpsx

    Oronra aynı anfiden bir kolonda alt ve üst sesleri ayırarak göndermek bi-wiring. Kabacada iki farklı anfi ile bağlantıyı yapmakta bi-amping. Kaldıki bi-wiring için özel konektörlü anfiler varken bunu, üretici özel olarak düşünmemişken a/b girişinden, hatta aynı çıkışa iki kablo takarak yapmaya çalışmanın sese çok önemli bir katkısı olacağını sanmıyorum. Ha lambalı anfidir, yada kuvvetli bir powerdır, kendi bi-wire ettiriyordur seste anlamlı bir fark alırsın. Senin durumunda bence aldığın kaliteli kablolar önemli bir etken. Yapmış olduğun bağlantınında bir etkisi vardır mutlaka ama bunun çok fazla olması malesef kullandığımız cihazların sınırları yüzünden mümkün değil.

    Ben sana yanlış bağladın demiyorum. Sadece yaptığın şey bi-wiring, bi-amping değil sen bunu bilmiyorsun diyorum. Bundada bu kadar sinirlenecek ne var anlamıyorum. Bir yanlışını söylemek ve bildiğim kadarıyla doğrusunu gösterdiğim için kızmak yerine teşekkür etmen gerekir. Ben yanlış biliyorumda sen bana doğrusunu gösterirsende ben sana teşekkür ederim.

    Sen mevcut anfine bir power anfi bağlayıp, a/v ni pre gibi gösterip, stereo'yu power gibi göstersen bu bi-amping ki bu senin yaptığın şey değil.


    Dostum sinirlendiğimi nerden çıkarttın

    Saol Allah razı olsun çok bilgilendirdin beni nezaketin için teşekkür ederim.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: murattiss


    Oronora eline emeğine sağlık ve kesene bereket güzel ve faydalı bir inceleme olmuş. Bi-wire konusuna gelince yanlış yapmıyosun anfinin manualini bende inceledim ama yaptığın bağlantı bi-wire.

    Bi-amp ve Bi-wire bağlantı şekli ve kablolama olarak aynıdır sadece fark anfiden çıkan sesin frekans aralığıyla veya anfi sayısıyla ilgilidir.

    Bi-amp bağlantıda örneğin anfinin A çıkışından alt frekansları ve B çıkışından üst frekansları dahili crossoverından geçirip vermesi gerekir ve bu şekilde hoparlörlerin HI ve LO girişlerine bağlanır. Bir diğer bi-amp yöntemi ise 2 adet stereo anfi kullanarak bir anfinin alt frekanslara diğerinin üst frekans girişlerine bağlanmasıdır.

    Ayrıca bir de vertical bi amp var daha iyi netice verdiği söyleniyor şeması burada mevcuthttp://www.soundstage.com/synergize/synergize031998.htm

    Bi-wire bağlantıda ise anfi A ve B çıkışlarından tüm frekans aralığında çıkış verir ve hoparlörün içindeki alt ve üst frekans crossoverlarına ayrı kablolardan sinyal gittiği için en başta damping factor'ü azaltır ( türkçesini tam izah edemeyeceğim için açıklaması burdahttp://en.wikipedia.org/wiki/Damping_factor )
    Senin bağlantı şeklin ve anfi özelliklerinden dolayı bu durumdasın.


    Bi-amp bağlantının bi-wire a göre seste daha fazla bir iyileşme sağladığı belirtiliyor ancak 2. anfi ihtiyacından dolayı maliyet de artıyor.

    Umarım açıklayıcı olmuştur.

    Sevgiler




    Dostum kullandığım anfi bi-wire baglantı için surround back çıkışlarını kullanıyor. Eger front A ve surrond back lerle hop. lerimi baglasaydım bi-wire baglantı şeklini gerçekleştirecektim haklısın. Artı olarak sadece front A dan tek kabloyla çıkıp hop. de kabloları LF ve HF olarak ayırdaydım dediğinz gene olacaktı bi-wire baglantı yapmış olacaktım.

    Fakat anfide front A ları beslediği güç kadar (8 ohm da 90W) aynı gücü verdiği birde front B var. Bunlar bi-wire baglantı için çıkışları bulunan surrond back lerden farklı bir çıkış.

    Multi room içinde kullnılıyor. Kısacası anfiden LF için aldığım gücü hiç bölmeden HF içinde front B baglantısından tekrar alabiliyorum. Buda iki anfi kullanmak kadar olmasada bi-amp a tekabul eden bir baglantı şekli. Anfinin manualinde bi-wire baglantı için surrond back ları kullanın ve anfinin arkasındaki speaker C swich ini ON yapın diyor. Ben bunları yapmadım.

    Kısacası bi-wire baglamadığım konusunda ısrarlıyım. Marantz ın yalancısıyım

    [simage]img402.imageshack.us/my.php?image=biampla1.jpg[/simage]

    Yahu image ekliyorum gözükmüyo noldu foruma



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oronra -- 5 Eylül 2008; 19:01:00 >




  • Bi-amp olan veya tekabül eden bir özelliği göğsünü gere gere yazmak varken Marantz neden daha vasat olan bi-wire özelliğinden bahsediyor sadece
  • Arkadaşlar,
    Oronra'nın yaptığı bi-amp dır. Kafasını karıştırdınız arkadaşın.
    Bi-amp, tek bir ampli veya avr ile olabileceği gibi ayrı ayrı ampli ile de olur.
    Önemli olan ampi veya avr'nin bunu desteklemesi ki, Oronra avr'sinde hem bi-amp için ayrı çıkış katı hem de isterse sur.back'leri bu iş için ayırma imkanı var. Yani hoparlörlerin mid/tiz sürücüleri ayrı çıkıştan sinyal alıyor, bas sürücüsü ayrı çıkıştan sinyal alıyor.
    Bi-wire ise tek L/r çıkıştan 2'şer çift kablo ile hoparlörlerin tiz/mid ile bas frekans girişlerini ayrı ayrı beslemek şeklinde oluyor. Ve bence çok da önemli olmayan bir iyileşme sağlanıyor. Oysa bi-amp'da çok belirgin bir fark oluşur. Oronra doğrusunu yapmış....
    selamlar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: rg206

    Arkadaşlar,
    Oronra'nın yaptığı bi-amp dır. Kafasını karıştırdınız arkadaşın.
    Bi-amp, tek bir ampli veya avr ile olabileceği gibi ayrı ayrı ampli ile de olur.
    Önemli olan ampi veya avr'nin bunu desteklemesi ki, Oronra avr'sinde hem bi-amp için ayrı çıkış katı hem de isterse sur.back'leri bu iş için ayırma imkanı var. Yani hoparlörlerin mid/tiz sürücüleri ayrı çıkıştan sinyal alıyor, bas sürücüsü ayrı çıkıştan sinyal alıyor.
    Bi-wire ise tek L/r çıkıştan 2'şer çift kablo ile hoparlörlerin tiz/mid ile bas frekans girişlerini ayrı ayrı beslemek şeklinde oluyor. Ve bence çok da önemli olmayan bir iyileşme sağlanıyor. Oysa bi-amp'da çok belirgin bir fark oluşur. Oronra doğrusunu yapmış....
    selamlar


    Dostum valla kafam karıştı iyice

    Bi dünya araştırdım onlarca baglantı şekli var. Dediğin gibi tek anfidende bi-amp olabileceğini okuduğumdan bu kabloları almıştım zaten.
    front çıkış gücünü ikiye bölerek bir baglantı yapmadığımı üzerine basa basa soyluyorum zaten.
    Front A dan LF a çıkış verdim 8ohm 90w
    ve Front B den de HF a çıkış verdim 8ohm 90w

    Bu durumda bi-amp baglantı yapmış oluyorum. Hatta şu anki mevcut baglantımı bozmadan centeri hop. leri center çıkışı ve s.back çıkışlarını kullanarak bi-wire baglama şansımda var. s.backler hala boşta yani.




  • Kafan karışmasın, yaptığın doğru.
    Center hoparlörde çift giriş varsa center'ı bi-wire yap. Ancak çok büyük bir iyileşme bekleme, yalnız çok dikkat et, manueli iyi oku. sr.back'leri bi-wire olarak center'a atarken avr'deki hoparlör ayırımına dikkat et, back kanalını center kanalı olarak ataman gerekiyor ama avr nasıl yapıyor bilmiyorum

    quote:

    Orjinalden alıntı: Oronra


    quote:

    Orjinalden alıntı: rg206

    Arkadaşlar,
    Oronra'nın yaptığı bi-amp dır. Kafasını karıştırdınız arkadaşın.
    Bi-amp, tek bir ampli veya avr ile olabileceği gibi ayrı ayrı ampli ile de olur.
    Önemli olan ampi veya avr'nin bunu desteklemesi ki, Oronra avr'sinde hem bi-amp için ayrı çıkış katı hem de isterse sur.back'leri bu iş için ayırma imkanı var. Yani hoparlörlerin mid/tiz sürücüleri ayrı çıkıştan sinyal alıyor, bas sürücüsü ayrı çıkıştan sinyal alıyor.
    Bi-wire ise tek L/r çıkıştan 2'şer çift kablo ile hoparlörlerin tiz/mid ile bas frekans girişlerini ayrı ayrı beslemek şeklinde oluyor. Ve bence çok da önemli olmayan bir iyileşme sağlanıyor. Oysa bi-amp'da çok belirgin bir fark oluşur. Oronra doğrusunu yapmış....
    selamlar


    Dostum valla kafam karıştı iyice

    Bi dünya araştırdım onlarca baglantı şekli var. Dediğin gibi tek anfidende bi-amp olabileceğini okuduğumdan bu kabloları almıştım zaten.
    front çıkış gücünü ikiye bölerek bir baglantı yapmadığımı üzerine basa basa soyluyorum zaten.
    Front A dan LF a çıkış verdim 8ohm 90w
    ve Front B den de HF a çıkış verdim 8ohm 90w

    Bu durumda bi-amp baglantı yapmış oluyorum. Hatta şu anki mevcut baglantımı bozmadan centeri hop. leri center çıkışı ve s.back çıkışlarını kullanarak bi-wire baglama şansımda var. s.backler hala boşta yani.




  • Açıkcası hala center hop. edinemediğim için deneme şansım olmadı. Ama edindiğimde yada bir arakadaşımdan deneme amaçlı aldığımda anfi üzerindeki ayarlara bakıcam. Benim anfi mereti hop. leri baglamadan ayarları aktif etmiyor malesef. Ama manuelinde s.baclari bi-wire bagladığında speaker C swich ini ON yap yazıyor ve tüm bağlantıları aksi ayarlanmadığı sürece kendi otomatik algılıyor. Sanırım bi-wire da bir ucu center a baglandığımda s.backleri de bi-wire baglantıda cente rolarak algılayacak.

    Karışık bir mevzu yani elime center hop. geçmeden kesin bişi soylemek zor.
  • Rg206,


    Aynı anfi üzerinden yapılacak bi-amping bağlantının bi-wiringe göre bir avantajı olur mu ki? Bi-amping yapmanın amacı, mevcut anfine'ne daha fazla güç sağlamak değilmidir. Normalde 2x40 çıkışlı bir stereo anfine eğer anfin imkan veriyorsa 2x150 bir power bi-amping yaparak güç vermezmisin. Bu uygulama ne kadar fark yaratabilir onu çözemiyorum.


    Oronra,


    Bildiğim bi-amping iki anfi ile yapılırdı. A/V konusunda o kadar deneyimli olmadığımdan stereodan kalma alışkanlıkla olmaz dedim. Ama sen haklıymışsın. Ben senin gibi yapmam bir şey öğrenmeme sebep oldun diye adam gibi teşekkür etmesini bilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altanpsx -- 5 Eylül 2008; 20:12:30 >
  • quote:

    altanpsx Tarih 5 Eylül 2008; 19:41:24
    Rg206,


    Aynı anfi üzerinden yapılacak bi-amping bağlantının bi-wiringe göre bir avantajı olur mu ki? Bi-amping yapmanın amacı, mevcut anfine'ne daha fazla güç sağlamak değilmidir. Normalde 2x40 çıkışlı bir stereo anfine eğer anfin imkan veriyorsa 2x150 bir power bi-amping yaparak güç vermezmisin. Bu uygulama ne kadar fark yaratabilir onu çözemiyorum.


    Oronra,


    Bildiğim bi-amping iki anfi ile yapılırdı. A/V konusunda o kadar deneyimli olmadığımdan stereodan kalma alışkanlıkla olmaz dedim. Ama sen haklıymışsın. Ben senin gibi yapmam bir şey öğrenmeme sebep oldun diye adam gibi teşekkür etmesini bilirim.

    altanpsx dostum,663 te bi-amping yapabilirsin,rg206 doğru söylüyor bende öyle yaptım.sende denemelisin fark hissediliyor kesinlikle




  • En kısa sürede deneyeceğim. Bende powerlar bağlayarak deniyorum 663 e bir şeyler ama bir türlü istediğim sonucu alamıyorum. En son iki 2*100 lük rotel i mono bağlayarak deneyecektim ama anfi üzerinen bunu denemek daha kolay. Mutlaka bi-wiring e göre fark yaratıyordur ama şüphelerim var, şöyleki, iki ayrı power bağlasak 2*90 lık her bir kolona teorik olarak 2*180 diyeceğiz. 663 te 7*95 iken surruound backlerden biamping yaptığımız 2*190'a mı çıkıyoruz? Eğer öyleyse süper!!!

    Birde tabi bunu yaptığın zaman surround backlari bloke ettiğin için 5.1 e mahkum oluyorsun. Frontları 703 b&w ile değiştirmeyi düşündüğümden ve yamaha nın cinema performansından memnun olduğum için powerlar ile 703'ün hakkını vermeyi düşünüyordum. Bakalım 683 lerle deniyim ne olacak. Olmadı kaliteli bir rotel pre-stereo ve iki bridgeable rotel power ile sürerim. Hoş tabi bu bi+amping yerse pre-stereo ile anfiye input yapıp seside stereo anfi kalitesinde almak mümkün olabilir. Ah evde boya olacak bu hafta sonu yoksa şu an deniyordum.




  • valla boya işi hakkaten kötü olmuş be dostum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: altanpsx

    Rg206,


    Aynı anfi üzerinden yapılacak bi-amping bağlantının bi-wiringe göre bir avantajı olur mu ki? Bi-amping yapmanın amacı, mevcut anfine'ne daha fazla güç sağlamak değilmidir. Normalde 2x40 çıkışlı bir stereo anfine eğer anfin imkan veriyorsa 2x150 bir power bi-amping yaparak güç vermezmisin. Bu uygulama ne kadar fark yaratabilir onu çözemiyorum.


    Oronra,


    Bildiğim bi-amping iki anfi ile yapılırdı. A/V konusunda o kadar deneyimli olmadığımdan stereodan kalma alışkanlıkla olmaz dedim. Ama sen haklıymışsın. Ben senin gibi yapmam bir şey öğrenmeme sebep oldun diye adam gibi teşekkür etmesini bilirim.


    Arkadaşım konuyu uzatmaya gerek yok, teşekkür edecek bir durumda yok ortada. Daha önceki mesajındaki gibi bir kızgınlıkta sözkonusu degil. Ben tecrübemi yazdım sadece sende muhalefet oldun. Ee olacak okadar forum dediğin muhalefet ortamıdır zaten de, ne bu böle adam gibi teşekkür felan filan. Yakışmıyo sana.

    Ben senden teşekkür beklemiyorum sende benim adamlığımı tartma o yüzden. Konu kapansın burda hoş degil.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: altanpsx

    En kısa sürede deneyeceğim. Bende powerlar bağlayarak deniyorum 663 e bir şeyler ama bir türlü istediğim sonucu alamıyorum. En son iki 2*100 lük rotel i mono bağlayarak deneyecektim ama anfi üzerinen bunu denemek daha kolay. Mutlaka bi-wiring e göre fark yaratıyordur ama şüphelerim var, şöyleki, iki ayrı power bağlasak 2*90 lık her bir kolona teorik olarak 2*180 diyeceğiz. 663 te 7*95 iken surruound backlerden biamping yaptığımız 2*190'a mı çıkıyoruz? Eğer öyleyse süper!!!

    Birde tabi bunu yaptığın zaman surround backlari bloke ettiğin için 5.1 e mahkum oluyorsun. Frontları 703 b&w ile değiştirmeyi düşündüğümden ve yamaha nın cinema performansından memnun olduğum için powerlar ile 703'ün hakkını vermeyi düşünüyordum. Bakalım 683 lerle deniyim ne olacak. Olmadı kaliteli bir rotel pre-stereo ve iki bridgeable rotel power ile sürerim. Hoş tabi bu bi+amping yerse pre-stereo ile anfiye input yapıp seside stereo anfi kalitesinde almak mümkün olabilir. Ah evde boya olacak bu hafta sonu yoksa şu an deniyordum.


    Olay kısaca şu aslında (stereo anfiler bunu destekliyormu bilmiyorum ki.. illaki destekleyenleri vardır.)

    Bi-wire baglantıda tek çıkış üzerinden LF ve HF ye güç aktarırken hop. üzerindeki köprünün tam olarak yamadığı akımı sen fronttan tek çıkıp hop. de iki ayrı frekansa bölüyorsun. Bu durumda (örn. veriyorum) kanal başına 8ohm da 90w olan gücü hem LF a hemde HF a bölüştürüyosun. Ama bi-amp da bu olay birazdaha degişiyor. anfiden iki farklı çıkıştan HF için 90w LF içinde 90 w ı ayrı ayrı alıp hop. ü besliyosun. Bu durumda 180w vermiş olmuyosun aslında. Sadece kanal başına olan gücü bölmeden alt ve üst frekansları tam doyuruyosun gibi özetlenebilir durum.

    Sevgiler...




  • Öncelikle abartmışım sorry. Yalnız muhalefet olmadım hep bu yazı dile konuşma dili arasındaki farklardan anlaşamıyoruz. Ben sadece bildiğimi aktardım ve farklı bir şey varsa öğrenmek istedim. Nitekim öylede oldu.

    Marantz ın biamping şemasını foruma koymak zor değilse rica edebilirmiyim?


    quote:

    Orjinalden alıntı: Oronra


    quote:

    Orjinalden alıntı: altanpsx

    En kısa sürede deneyeceğim. Bende powerlar bağlayarak deniyorum 663 e bir şeyler ama bir türlü istediğim sonucu alamıyorum. En son iki 2*100 lük rotel i mono bağlayarak deneyecektim ama anfi üzerinen bunu denemek daha kolay. Mutlaka bi-wiring e göre fark yaratıyordur ama şüphelerim var, şöyleki, iki ayrı power bağlasak 2*90 lık her bir kolona teorik olarak 2*180 diyeceğiz. 663 te 7*95 iken surruound backlerden biamping yaptığımız 2*190'a mı çıkıyoruz? Eğer öyleyse süper!!!

    Birde tabi bunu yaptığın zaman surround backlari bloke ettiğin için 5.1 e mahkum oluyorsun. Frontları 703 b&w ile değiştirmeyi düşündüğümden ve yamaha nın cinema performansından memnun olduğum için powerlar ile 703'ün hakkını vermeyi düşünüyordum. Bakalım 683 lerle deniyim ne olacak. Olmadı kaliteli bir rotel pre-stereo ve iki bridgeable rotel power ile sürerim. Hoş tabi bu bi+amping yerse pre-stereo ile anfiye input yapıp seside stereo anfi kalitesinde almak mümkün olabilir. Ah evde boya olacak bu hafta sonu yoksa şu an deniyordum.


    Olay kısaca şu aslında (stereo anfiler bunu destekliyormu bilmiyorum ki.. illaki destekleyenleri vardır.)

    Bi-wire baglantıda tek çıkış üzerinden LF ve HF ye güç aktarırken hop. üzerindeki köprünün tam olarak yamadığı akımı sen fronttan tek çıkıp hop. de iki ayrı frekansa bölüyorsun. Bu durumda (örn. veriyorum) kanal başına 8ohm da 90w olan gücü hem LF a hemde HF a bölüştürüyosun. Ama bi-amp da bu olay birazdaha degişiyor. anfiden iki farklı çıkıştan HF için 90w LF içinde 90 w ı ayrı ayrı alıp hop. ü besliyosun. Bu durumda 180w vermiş olmuyosun aslında. Sadece kanal başına olan gücü bölmeden alt ve üst frekansları tam doyuruyosun gibi özetlenebilir durum.

    Sevgiler...




  • Şematik bir belge elimde yok ama baglantıları bu resimde görebilirsin.

    [simage]img402.imageshack.us/my.php?image=biampla1.jpg[/simage]

    Birde anımsatmak adına (belki daha önce okumuşsunuzdur) Turkey Forumdan sayın @ordinasyus dan bir alıntı vereyim

    quote:


    Amplinin a ve b çıkışlarının aynı anda speakerların bass ve tiz girişlerine bağlanması ise bi-wiring değil pasif bi-amping olarak adlandırılır. Belki bilmeyen vardır diye bi-wiring, aktif ve pasif bi-amping için kısa bir açıklama yapayım....

    1-Bi-wiring: Bir amplinin bir kanalından iki ayrı kablo çekilerek bir speaker'ın iki girişine ayrı ayrı bağlanır. Speaker içindeki pasif cross-over'lar frekans ayrımını yapar. Burada cross-overlar birbirinden bağımsız çalışır.

    2-Aktif bi-amping: Preamp. ile ampli arasındaki aktif cross-over alt ve üst frekansları ayırır, ayrılmış olan frekanslar 2 ayrı ampliye (veya aynı amplinin farklı iki kanalına) gönderilerek ayrı ayrı amplifiye edilir.Ayrı kablolarla speakera ulaşarak kendilerine ait driver'lara ayrı ayrı bağlanır Bu speakerlarda dahili cross-over olmamalıdır !!!!

    3-Pasif bi-amping: Aktif cross-over olmadan full range ses sinyali iki ayrı ampliye (veya aynı amplinin iki ayrı kanalına) gönderilir Bu ayrışmamış sinyal (full range) ayrı ayrı amplifiye edilir ve ayrı kablolarla speaker'lara gelir Speakerdaki pasif cross-over subwoofer'a giden sinyalde yüksek frekansları filtrelerken, tweetera giden sinyalde de alt frekans filtrelenir. Speaker içindeki cross-over'lar birbiri ile bağlı değildir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oronra -- 6 Eylül 2008; 12:26:06 >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.