Şimdi Ara

Vistada bellek azaldı uyarısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar Toshiba A200-1AH laptopum var, kısaca özellikleri şöyle:
    - 2,048 MB (1,024+1,024) DDR2 Ram - max. 4,096 MB
    - Intel® Core2 Duo T7300(2.0 GHz, 4 MB L2 cache, 800 MHZ FSB)
    - ATI MOBILITY RADEON™ HD2600 HyperMemory™ teknolojili, 256 MB yerleşik, 1,023 MB kullanılabilir grafik belleği, 16x PCI Express

    Vista kullanıyorum ve son günlerde aşağıdaki şekilde uyarılar alıyorum:

     Vistada bellek azaldı uyarısı


     Vistada bellek azaldı uyarısı


     Vistada bellek azaldı uyarısı


    Bu uyarılar dikkatinizi çektiyse Firefox veya PES 2008 gibi 2 GB'lık RAM'e sahip bir bilgisayarın rahatlıkla kaldırabileceği uygulamalardan kaynaklanan uyarılar. Zaten laptopu alalı 8 ay oluyor ve ilk defa böyle bir sorunla karşı karşıyayım, daha önceden aynı uygulamaları çok rahat kullanmama rağmen böyle bir hata almıyordum. RamCleaner tarzı programlarla RAM'i temizlemeye çalıştım; fakat işe yaramadı. Önerileriniz nelerdir, bu uyarıyı neden alıyor olabilirim sizce?







  • Macromedia ne yaptın sen ?
    Programı bir yükledim vistanın grafik arayüzü değişti, kablosuz ağ hizmeti kapatıldı, vs. vs.
    Çok bela bir programmış SparkleVista ama kaldırdım kurtuldum ve zaten Vista'nın grafik yüzünden belli bir miktar ram yediğini biliyorum; ama laptopum bunu karşılayacak güçte. SparkleVista optimize etme işlemini grafikten keserek yapıyor, bunu isteseydim XP'yi kurardım laptopa, ama Vista'nın görüntüsünü seviyorum. Yine de teşekkürler...

    Başka fikri olan var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emraydn12 -- 14 Ağustos 2008; 0:46:57 >
  • başka yardımcı olabilecek yok mu ?
  • Anladığım kadarla 2 gb belleğin yarısı ekran kartına gidiyor.Zaten yarısınıda Vİsta yiyor.Böylecede bence ramde yetersiz bellek kaldığından dolayı o hatayı alıyorsunuz.ürününüz yeni ve garantili ise ürünü aldığınız yer size yardımcı olacaklardır.Bence yapılacak en güzel şey 1- yada 2 gb daha ram eklemek yada o cihazı değiştirmek.

    Aslında sanal bellek ile bir miktar yararlanılır ama oda çok fayda getireceğini zannetmiyorum.
    Bilgisayarım sağ tık- özellikler - gelişmiş sistem ayarları - gelişmiş - ayarlar -gelişmiş- değiştir - üstteki yazının tikini kaldırın - sisteminde bulunan bölüm veya bölümler karşına gelecek.Hangi bölüm varsa onun üstüne tıklayın sonra sistem yönetimli boyut işaretli iken yanında bulunan ayarla yı seçin.C,D,E ...ne kadar bölüm varsa tüm işlemi bu bölümlere de yapınız.Tamam deyin bir miktar sanal bellek kazanımınız olur bir deneyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penryn -- 14 Ağustos 2008; 20:56:25 >




  • Merhaba;
    Vistanın fazlası ile ram kullandığı bilinen bir gerçektir. Normal şartlarda 2 gb lık sistem memory'si Vista kullanıcıları için yeterli olmaktadır. Fakat notebooklarda ekran kartları genelikle paylaşımlı ürünler olup, ram olarak sistem memorysini kullanırlar. Bu durumda ekran kartının kullandığı memory'i biosdan düşürmen gerekebilir. Eğer belirtildiği gibi ekran kartın paylaşımlı 1 gb özelliğinde ise ekran kartı için bence fazla bir değer bu. Ayrıca sisteme yüklemiş olduğun programlarda arka alanda çalıştıkları için sistem memorysini işgal ederler. Ayrıca sisteminde virüsde söz konusu olabilir. Bu durumda öncelikle kullanmadığın programları kaldırmanı Yada siistemi recovery ( yeniden kurmanı ) yapmanı öneririm. Aksi takdirde memory upgrade yapman gerekecek.

    Saygılar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.