Şimdi Ara

Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] (13834. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: saintroyo , MrMartin , Darksun80 , Vommel Daha Az
4 Kayıtlı Üye ve 29 Misafir (2 Mobil) - 31 Masaüstü2 Mobil
5 sn
349.695
Cevap
2.721
Favori
21.312.105
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
570 oy
Öne Çıkar
Giriş
Mesaj
  • nolamaz kullanıcısına yanıt

    Yahu verdiğin örnekle ne alakası var? Ben ürünün Türkçe olduğunu bilerek alıyorsam Türkçe kullanırım zaten. Ama Türkçe yok diyerek oyun satan firmadan bahsederken sanki seni dolandırıyorlarmış gibi bahsetmen komik asıl. Yani bu durumda oyunda Türkçe altyazı olması hakkın değil çünkü satanlar bunu koşul olarak koymuyorlar zaten. Ha hakkın nedir bu durumda? Almayabilirsin.

  • insomnia04 İ kullanıcısına yanıt

    Kasım 2019'da Humble Bundle da verilmişti. Bu fırsat kaçmaz diyerek kapmıştım. fiyat olarak değmez ama oyun yinede baya güzel, Bu pakette baya güzel oyunlar verdiler Shenmue I-II gibi...


    Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU]
  • nolamaz kullanıcısına yanıt

    Hocam oyunlar eğlence ürünü. Zorla mı oyun alıyorsunuz da türkçe dil istiyorsunuz. Hangi oyunlara tonla para verdiniz? Steam dolar kuru 2.1 TL iken. Epic ve Ubisoft’da da sürekli indirimler oluyorken.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Noctivagant

    Hocam İngilizce bilmek ayrı mevzu bir oyunu Türkçe oynamak istemek ayrı mevzu. Forumda bir kaç arkadaş vardı. Çok iyi ingilizce bilmelerine rağmen oyunları Türkçe oynamak istediklerini yazmışlardı.


    İnsanlar yabancı dil bilseler bile kendi dilince içerik izlemek, dinlemek, okumak ve oynamak isteyebiliyor. Benim İngilizcem de yetersiz ama ben çok süper İngilizce bilseydim bile Türkçe dil olsun oyunlarda isterdim.


    Bazı ülkelerin iki ana dili var mesela. Mesela bir dili İngilizce bir dili başka bir ülkede ama yazılım veya teknolojik ürünler de o ülkenin diğer dilini bile içeriklere ekliyorlar. Ülkede ki herkes İngilzce bilmesine rağmen bunu yapıyorlar.


    Mesela bazı ülkelerde ülke halkının %90 İngilizce bilse bile sen turist olarak gittiğinde İngilizce konuşmaya kalktığında adamlar İngilizce konuşmayabiliyormuş. Bir tanıdık Almanya ya gitmiş. Biriyle konuşacak konuşacağı kişi İngilizce biliyor ama o kişi inatla Almanca konuşmuş. İnsanlar yabancı dil bilseler bile bazı durumlarda kendi dillerini tercih etmek isteyebiliyor.


    Hele para verdiğin bir içerikte kendi dilini istemek en doğal haklardan biri.



    Alıntıları Göster

    Çocuk yıllarımı saymazsak hayatımda hiç Türkçe tercih eden insan görmedim. Üniversite yıllarında başlarda ingilizcesi kötü olan arkadaşlar anlayabilse bile zorlandığı için Türkçe altyazı vs tercih edebiliyordu, ama o da öğrendikçe kayboldu. İngilizcesi iyiyi bırak fena olmayan bir insan bile Türkçe çevirilerin %99'una dayanamaz, çünkü berbat ötesiler, duyguları bambaşka anlamana yol açıp bazen doğrudan hikayeyi yanlış anlatıyorlar.


    Profesyonel kitap çevirilerinin "bazıları" güzel, hadi çok abartmayayım, pek çok güzel kitap çevirisi var diyeyim, ama bunların sadece çevirmen değil, aynı zamanda edebiyatçı olduğunu da unutmayalım, çünkü duyguyu yok etmeden çevirmek, deyimleri atasözlerini çevirmek o kadar kolay iş değil.


    Kaldı ki bir yandan bi karakter İngilizce konuşurken önünde çıkan yazının Türkçe olması kadar kafa karıştırıcı olan bir şey yok. Tekrar söylüyorum, ingilizcesi çok iyi değil, belli bir seviye üstünde olan insan zaten İngilizce gördüğü şeyi kafasında türkçeye çevirmez, direkt anlamış olur, üstüne bir de aynı şeyi Türkçe görmek o yüzden garip bir çatışmaya yol açar kafada.


    Üzerine basa basa söylemek istiyorum, Türkçe tercih eden ve iyi İngilizce bilen TEK bir insan görmedim, göreceğimi de düşünmüyorum.


    Bu yazdıklarımın hepsi orjinal dili ingilizce olan eserler içindir. Aynı zamanda bunlara çizgi film/animasyonların dublajları dahil değildir, onlar gerçekten orjinalinden daha kaliteli ve keyifli olabiliyor, oyun, çizgi roman vs. yazı çevirisinden bahsediyorum.


    Son olarak Avrupa'ya defalarca gittim, İngilizce konuştuğumda bana İngilizce cevap vermeyen insanlar İngilizce bilmeyen insanlardı. Özellikle Almanya'da sandığından daha çok İngilizce bilmeyen var. Kelime kelime heceledikten sonra anlayanlar var. Tek kelime ingilizce bilmeyen garson vardı, potato salad'ı anlamayınca KARTOFFELSALAT demek zorunda kalmıştım.


    Daha geçen hafta konu dışı bölümünde biri "İngilizcem fena değildir, ama the man who ran away cümlesindeki who nedir, bu bir soru mu" minvalinde bir şey sormuştu, bu da o kişinin başlangıç seviyesi İngilizce bildiğini gösteriyor. Ülkede herkes bilgisini abartıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yirikalische -- 30 Haziran 2021; 16:27:37 >




  • Arkadaşlar anlamsız bir saçmalama serisine girmiş bazılarınız. Yok Türkiye oyun pazarını küçümsemek, sadece online / in app purchase görmek cahillikmiş. Sektörün içinden birisi olarak insan gibi kibarca açıklama yaptık diye gara guru konuşmuşsunuz, 2021'de ingilizce öğrenin demek suç olmuş da haberimiz yokmuş.

    Favori nonsense yorum ise "tonla para veriyorsak ana dilde oyun oynamak hakkımız". Kardeş sen hangi ülkede yaşıyoruz farkında mısın? Bir şirket bizim ülkemizde ofis kurup ülkemizde organizasyon ağı kurmadıkça siz ona tonla para ödemiyorsunuz demektir. En pahalı oyuna verdiğiniz para dolar bazında 100 dolar sizin. Vergileri düş 85 dolar. Steam payını düş, 60 dolar. Maalesef insanımızın en büyük hastalığı olan kendini nimetten sanma hastalığı burada görüyoruz. Sen battlefield 2042 ultimate paketi 800 liraya almak için kredi kartına taksit falan yaptırıyorsun çünkü fiyatı asgari ücretin 0.3una denk geliyor neredeyse. Ama adamın bu alışverişten cebine kendi para biriminden 60 birim kalıyor. Yani sakinleşin biraz, kimseye tonla para ödemiyorsunuz. Cebinizden tonla para çıkıyor olabilir ama şirketler senin ülkenin şahlanıyor olmasına, tüm cihanın senin ülkeni kıskanıyor olmasına falan bakmaz. Cebine giren paraya bakar. Yani öfkeli olmanız gereken 2 şey var birincisi dil bilmiyor olmanız, ikincisi ülkemizdeki kur dengesizliği. Adam sırpçaya çevirip parasını çıkarır çünkü kendi biriminde kazanıyor ondan. Senden çerez parası geliyor. Sonuç olarak dil öğrenin. Zor geliyorsa, illaki TR dil desteği istiyorsanız daha fazla insan oyun satın alacak, burası yatırım yapılabilir hale gelecek. Bunun başka çözümü yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Üretici firma oyununun Türkiye'de satılmasını istiyorsa Türkçe dil ekleyecek bu kadar basit
    Nerdeyse tüm indie oyunlarda resmi Türkçe dil desteği varken yılların köklü firmaları bir oyunlarına dahi Türkçe eklememişler
    Türkçe altyazı eklemenin ne kadar masrafı olabilir ki ?
    Hem ekleyen firmalar nasıl Türkçe ekliyor
    Örneğin Sony exc oyunlarının çoğusunda Türkçe var demekki isteyince oluyormuş
    Ben zaten kendi çapımda tepkimi ortaya koyuyorum
    Alacağım oyuna önce bakıyorum resmi Türkçe dil desteği varmı yada yaması varmı ücretli farketmez o zaman oyunu satın alıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaReD22 -- 30 Haziran 2021; 16:15:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://store.steampowered.com/app/365360/Battle_Brothers/


    Bu oyunu almak istiyorum, ama DLC gerekli mi?

    Bilen oynayan var mı arkadaşlar.

  • falldownnn F kullanıcısına yanıt

    konu dışı yorum yapmayalım lütfen konu amacından sapıyor Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] 

  • Siz nasıl olur da oyunlar Türkçe olsun dersiniz?Gidin önce İngilizce öğrenin sonra da oyun alın.Ben çok mükemmelim ve 3 dil biliyorum.


    Bu olay bir yasaya bakar.Bir ürünü Türkiye'de satışa sunacaksan Türkçe olmak zorunda.Bu kadar.Pek çok firma ürününü çıkarmazsa da çıkarmasın.Ha böyle bir yasa da elzem değil tabii ama "Oyunlar Türkçe olsun" diyenlere üst perdeden konuşan tiplerden de gına geldi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: shad0w

    Hocam oyunlar eğlence ürünü. Zorla mı oyun alıyorsunuz da türkçe dil istiyorsunuz. Hangi oyunlara tonla para verdiniz? Steam dolar kuru 2.1 TL iken. Epic ve Ubisoft’da da sürekli indirimler oluyorken.

    Türkçe dil desteği istiyoruz diye suçlu mu olduk ?


    Yani bu kafa yapısını anlamıyorum. Neredeyse adamlar haklı ingilizce olmalı oyunlar kesinlikle Türkçe olmamalı diyeceksiniz. Ben yakınmakta eleştirmekte suçluyum para verdiğim şeyin tam karşılığını alamadığım için ama adamlar bizden iyi kötü belli miktar para kazanıyor olmasına rağmen Türkçe çıkarmadıkları için sonuna kadar haklı. Neyini savunuyorsunuz bu durumun anlamadım..


    Sanki kur farkını ben çıkardım sanki kur fiyatını ben sabit tuttum sanki Epic'te ki oyunları ben ücretsiz dağıttım. Benim söylediğimle sizin söylediğiniz uzaktan yakından alakası yok..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nolamaz -- 30 Haziran 2021; 16:31:33 >




  • torkema61 kullanıcısına yanıt

    Hocam bunun için çok uzağa gitmeye yada herhangi bir istatistik sitesine ihtiyacınız yok.Forumun "PC Oyunları" bölümüne bakarsanız aslında korsan kullanımının ne kadar yüksek olduğunu göreceksiniz.Ne yazık ki oyunlara para mı verilir zihniyetinde olan ve bu düşüncesini dil desteği bahanesi ardına sığınarak kendince haklı olduğunu düşünen bir kesim var.Ne zaman bir PC oyunu konusuna girsem oyun çıktıktan sonra ilk yazılan şey "Oyun malum yerlere düştü"oluyor.Sanki ilk yazana ödül verilecekmiş gibi her konuda bu sorun mevcut.Ben oyunla ilgili bir şeyler okumak istiyorum ama onbinlerce mesajı olanlar gelip bunları yazıyor.Bu nedenle korsan kullanımının ne durumda olduğunu görebilmek için istatistiğe vs gerek yok hocam her şey ortada.Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] 

    Ayrıca bu tamamen kendi gözlemim bizim oyuncuların oyuna para vermedeki ilk kriteri online olup olmamasıdır.Dil desteği ise sonra geliyor.Buna en yakın örnekte BF 2042,oyunun fiyatı 400-500 TL civarlarında ama konusuna girip bakarsanız ön siparişler havada uçuşuyor.Üstelik Türkçe desteğide yok.Madem Türkçe bu kadar öncelikli bir kriterse daha çıkmamış oyuna bu paralar neden ödeniyor.Örneğin yakın vakitte PC ye çıkan ve Türkçe desteği bulunan Days Gone'ı acaba kaç kişi orjinal aldı.Yine konusuna girip baktım 10 kişiden belki 7-8 i korsan oynuyor.Bunuda açıkça yazıyor.Bu nedenle ne yazık ki böyle bir kesim olduğu sürece korsan kullanım yüksek olmaya devam eder.Fiyat konusunda bir şey diyemem ama durumu uygun olmayanada gidip korsan oyna demem.İndirimlerde,kampanyalarda bir şekilde yine alınabilir nede olsa oyun kaçmıyor ama gelde bunu anlat.Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • emrahcey E kullanıcısına yanıt

    abi bu paket efsaneydi ya resimde gösterilenler shenmue 1-2 memories retold synthetik. Böyle bundle gelmedi bi daha bence

  • JaReD22 kullanıcısına yanıt

    Avrupa dilleri dışındaki bölgelerdeki altyazı çevirileri kelime başına 0.07 dolardan başlıyor. Yani yukarıdaki cümlem ingilizce olsaydı, Türkçe altyazısı 0.7 dolar tutacaktı. Yani 6 lira. Sizce ucuz mu bu hizmet?

    Dil desteği veriyor dediğiniz firma sony'nin bu ülkede organizasyonu var, ekibi var, çalışanları var. İlk yazımda da belirttim trde iş organizasyonu olan microsoft, sony gibi şirketler bu durumu daha kolay adapte olabiliyor.


    Para verdiğim şeyi tam karşılığını alamıyorum falan demişsiniz hocam siz oyun size dil desteği vermeyeceğini söylüyorken alıyorsanız, dil desteği olmayınca "tam karşılığını alamadım" falan diyemezsiniz yani böyle mantık olur mu inanılır gibi değil. Şirket size ben bu hizmeti vermiyorum demiş. Almamak sizin kararınız. Yani siz para ödediğiniz şeyin tam olarak ne olduğunu anlamamışsınız bunca zamandır. Almama sebebi olarak dil desteği yok demek, şirketi cezalandırmak tepki koymak falan değil bilakis kendinizi o oyundan mahrum bırakmaktır. Kendi kararınız. Ama 2021'de ingilizce oyun oynayamayacak kadar ingilizce bilmemek, oyunlara kuru çarpık ülkelerin dil desteğini getirmemekten daha büyük bir kusurdu, bunu kabul etmeseniz de gerçek budur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • emrahcey E kullanıcısına yanıt

    Hımbılın verdiği en iyi bir kaç aylık bundledan biriydi. Tek sıkıntısı oyunların üçte ikisinin bölge kilitli olmasıydı.

  • Terminator T-800 kullanıcısına yanıt

    Ben de görüyorum hocam dediğiniz kişileri. Ama yine de verileri cidden merak ediyorum. Keza yabancı forum sitelerinde de korsan oyunları oynayanlar, bunu konuşanlar var. Bizim 200-300 liralara normal dediğimiz yerde 50-60$ çok diyenler var. Hal böyle olunca ve bizim forumlarda "Türkiye'de oyun satın alımı çok az." denildiğinde hep merak etmişimdir % kaçımız oyun alıyor acaba diye.


    Mesela şu haber, bende "Acaba satın alım olarak kendimizi gereğinden fazla mı eleştiriyoruz?" sorusu yaratmıştı.


    Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU]



    https://www.webtekno.com/steam-gelen-forza-horizon-4-turkiye-yogun-ilgi-h107530.html


    Yine aynı şekilde "The Complex" interaktif filminin yapımcıları da en çok satın alan 6. ülke olduğumuz için bize teşekkür etmişti.


    Bunlar da ister istemez "Acaba ne durumdayız?" sorusunu kafamda canlandırıyor. Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] 2 örnek az tabii, orası ayrı.





  • Hopdediks-Dediğimdediks kullanıcısına yanıt

    Heeeh tabi yaa. Hatta isterseniz Türkçeden başka dil öğrenmek yasaktır falan diye yasa çıkaralım. Kırbaçlansın orijinal içerik tüketenler hatta ingilizce bilenler.


    Siz, bazı kötü niyetli insanların 20 senedir bile isteye bu ülkeyi neye çevirdiğini gösteren bir ayna tuttunuz bu yorumunuzla. Yasa çıkaracakmış da oyunlar Türkçe olmak zorunda olacakmış. :D dünyanın dili haline gelmiş dile bile düşmansınız kafaya bak.


    Dil öğren dil. Dil bilmemekle övünecek kadar cahilim, yasa çıksın ingilizce yasaklansın diye ağlayana kadar dil öğren. Madem ya dil öğren ya oynama diyor şirket sana sen cahil kaldıysan ve halinden memnunsan oynama kardeşim. ben neden bu haktan mahrum oluyorum senin paşa gönlün istedi diye?


    Resmen iki cümlen yetti bana neyden, neden tiksindiğimi hatırlatmak için. Yazık.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nolamaz kullanıcısına yanıt

    Ben de Türkçe dil istiyorum da siz direkt adamlar buna mecburmuş gibi konuşuyorsunuz. Para verdiğiniz şeyin tam karşılığını alıyorsunuz çünkü orda oyun sayfasında türkçe dil olup olmadığı yazıyor, bunu yukarda bir arkadaş da yazmıştı ama anlamadınız sanırım. “Adamlar bizden iyi, kötü para kazanıyor, o zaman Türkçe dil koymalı” Vay anasını, şirketler için ne kadar da mantıklı bir bakış açısı. RDR-2’nin 540 milyon dolar bütçesi var, 4 milyar dolar değerindeki Rockstar Games diycek ki Türkiye’den iyi kötü ekmek çıkıyo oranın dilini de ekleyelim ayıp olmasın 😊




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shad0w -- 30 Haziran 2021; 18:17:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • persona 4 steamde 900bin civarinda satmis


    persona 5 royal 1.8 milyon satmis ve bu Atlus manyagi hala persona 5 royal i pc ye getirmiyor.


    merak ediyorum sega japonya ve atlus neden para kazanmak istemiyor Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: shad0w

    Ben de Türkçe dil istiyorum da siz direkt adamlar buna mecburmuş gibi konuşuyorsunuz. Para verdiğiniz şeyin tam karşılığını alıyorsunuz çünkü orda oyun sayfasında türkçe dil olup olmadığı yazıyor, bunu yukarda bir arkadaş da yazmıştı ama anlamadınız sanırım. “Adamlar bizden iyi, kötü para kazanıyor, o zaman Türkçe dil koymalı” Vay anasını, şirketler için ne kadar da mantıklı bir bakış açısı. RDR-2’nin 540 milyon dolar bütçesi var, 4 milyar dolar değerindeki Rockstar Games diycek ki Türkiye’den iyi kötü ekmek çıkıyo oranın dilini de ekleyelim ayıp olmasın 😊

    Adamlar mecbur demiyorum ama bir ürünü bir ülkede satıyorsanız bundan iyi kötü ücret kazanıyorsanız oraya uygun çıkarmak zorundasınız.. Bu tamamen benim görüşüm. Devlet kanun niteliğinde bir kural koymadığı sürece tabiki de oyun firmaları kolayına gideni yapacaktır. Eğer ki Türk devleti Türkçe dil desteği olmayan oyunların satışına ülkede izin vermiyorum desin bak o zaman hepsi nasıl 2 gün içinde Türkçe dil desteğini çıkarıyor.. O zamanda diyecekler mi ki amaaan Türkiye'de zaten üç kuruş kazanıyoruz boşverin oyunu orada satmayalım diyecekler mi ? Tabi ki demeyecekler kısa bi uyum sürecinin ardından hepsi Türkçe dil desteği ile oyunlarını satışa çıkaracaklar. Özellikle büyük çaplı oyunlar...


    Yok Rockstar'ın değeri 4 milyar dolar yok Ubisoft'un değeri 10 milyar dolar bunlar gereksiz söylemler onları üst perdeye koyup kendimizi ezik göstermenin lüzumu yok ayrıca mevzumuz ile alakasıda yok..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nolamaz -- 30 Haziran 2021; 17:23:52 >




  • nolamaz kullanıcısına yanıt

    Eşcinselliğin yasak olması ile ilgili yasa nerede hocam o zaman? Geçen aylarda eşcinsel karakterlerden dolayı bir oyunun satışı yasaklandı da ülkemizde merak ettiğimden soruyorum.

  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.