Şimdi Ara

Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] (13697. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: FORZAFATHER , SelimmDD Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 33 Misafir (1 Mobil) - 33 Masaüstü2 Mobil1 iOS
5 sn
349.067
Cevap
2.712
Favori
21.225.596
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
566 oy
Öne Çıkar
Giriş
Mesaj
  • The Frost kullanıcısına yanıt

    Sağolun hocam dediğiniz gibiymiş satın aldım.

  • Robinson Crusoe kullanıcısına yanıt

    Ana görevi çok ertelemek de saçma oluyor, bunun dengesini oyun sunmadığından oyuncunun kendisi ayarlamalı. Yan görevlerin bir türü yaptıkça çıkıyor, sonu yok. Diğer bir türü ise içerik ve hikâye yönünden daha zengin oluyor, bunların sonu var. Ana görevde zorlanmayacak kadar yan görev yapıp tecrübe almak gerekiyor, o kadar.

  • Madem konu yavaştan Assassin's Creed tartışma konusuna dönmüş, birkaç madde ile Valhalla ile Odyssey'i karşılaştırmak istiyorum.

    Malum Valhalla çıktığı dönem herkes CP77 konuştuğu için oyun arada kaynadı.


    Hikaye:

    Odyssey de hem aile hem savaş hikayesi vardı ve tapınakçılar ile savaş birbirine yedirilmişti. Şahsen her iki hikaye de benim için akıyordu.

    Valhalla da ingiltereyi karış karış fethetmeye çalışan bir vikingiz. Oyuna çok fazla bölge var ve her ne kadar iyi başlasa da bir süre sonra yeni bölgedeki olayları çözüp orayı ikna edip kenbdi klanımıza katma olayı fena bayıyor.

    Yine de hikaye olduğu için zevkler ve renkler diyorum.


    Görev sunumu:

    Odyssey de tüm ana ve yan görevler Witcher 3 tarzı sunuma sahipti. Witcher 3 kadar etkileyici ve iyi yazılmış değildi fakat geneli iyiydi.

    Valhalla da ana görevler özel sunuma sahipken, yan görevlerde sunum yok. Ve yan görevler aşırı basit. Geneli 2-3 dk sürüyor ve bu muydu diyorsunuz.


    Diyaloglar:

    Odyssey de normal bi ingilizce ile anlayabileceğiniz sade diyaloglar var.

    Valhalla da daha süslü, şiir gibi dolayoglara yer verilmiş. Oyunda birbirine laf atma sistemi vs var yani o kadar.


    Açık dünya aktiviteleri:

    Odyssey de açık dünya aktivitesi bi savaş sistemi, kale ele geçirme ve gemi savaşları vardı.

    Valhalla da çeşitli platform puzzle lar, taş dizme, laf dalaşı, mini bir zar oyunu vs var. baya çeşitli yani.


    Kombat:

    Odyssey de özel yetenekleri kombolama; hafif rpg gibi olan gizlilk, yay veya savaşçı bulidi yapma gibi olaylar vardı. Ve oyun bi süre sonra hack&slash a dönüyordu, ödül ise deli dehşet loot idi.

    Valhalla da özel yetenekler var ama çok basite indirgenmiş. rpg olayı kaldırılmış. stamina gelmiş ve düşmanlardan hiç item lootu düşmüyor. Oyun daha çok dark souls tarzı 1vs1 olayına odaklanıyor. Fakat düşman yapay zekası bu sistemi destekleyemeyecek kadar kötü olduğu için sistem tam çalışmıyor.

    Ayrıca finisher animasyonları gelmiş fakat tam cilalanmadığı için gözünüz kanıyor.


    Gizlilik:

    Odyssey de gizlilik buildi yapıp rahatça oynarsınız.

    Valhalla da gizlilik yok denebilir. Ek olarak sizin gücünüz düşmana yetmese bile hidden blade ile düşmana dalarsanız mini bir qte çıkıyor ve ona göre tek atıyorunuz, bu yanı iyi.


    Özel yetenekler:

    Odyssey de yetenekler o kadar akıcıydı ki kaleye girip 10-15 vs 1 yaparken hem zorlanıyordunuz hem süper kahraman oyunu gibi hissettiriyordu.

    Valhalla da yetenekler basite indirgenmiş, 3-4 tane havalı gözüken yetenek var ama odyssey e kıyasla etkileri az. Valhalla daha ayakları yere basan bir yapım


    Loot sistemi:

    Odyssey bildiğimiz hach&slash oyunu gibi suratınıza loot atıyordu. Loot bir süre sonra tekrar edebiliyordu. Eldeki silahınızı güçlendirip de devam edebiliyordunuz.

    Valhalla da düşmandan loot düşmüyor. Siz sandıklardan veya satıcılardan silah alıp oyun boyunca oyun upgrade ediyorsunuz. Bir süre sonra savaşa girmeyi bırakıp sadece yağmaları yapıp geri çekildim ben mesela.


    Zırhlar:

    Odyssey de rengarenk temalara sahip, hepsi birbirinden farklı gözüken ve gerçekten farklı oynayış tiplerine hitap eden zırhlar vardı. Mesele bir zırh tipiyle görünmez olup diğeri ile baya baya savaşta yargı dağıtıyordunuz.

    Valhalla da zırhların tasarımı ve renk paletleri birbirlerine baya benziyor ve verdiği statlar oynayış tarzınızı çok minimal ölçüde değiştiriyor. Bir zırh seti hafif atağınızı güçlendiriyor, diğeri kalkan savunma değerinizi artıyor gibi.


    Grafikler:

    Odyssey'de grafiklerde gözüme batan bir kısım olmadı.

    Valhalla'da özellikle ara sahnelerde karakterlerin saçı ve sakalı sanki uhu ile yapıştırılmış gibi gözüktü bana.


    Sonuç:

    Efendim her iki oyunun da birbirlerine göre iyi ve kötü yerleri var. Ben hikayesine, karakterlerine, loot sistemine, zırh çeşitliiğine ve özel güçlerine bakarak Odyssey'in çok daha bana hitap eden bir oyun olduğunu düşünüyorum. Ha Valhalla yı oynayıp da keyif alan birine de saygı duyarım.

  • d41mon kullanıcısına yanıt

    Hocam eline sağlık güzel bir mini-inceleme olmuş. Ben de şunları eklemek istiyorum. Ac Odyssey her ne kadar kendini çok tekrar ediyor olsa da 120 saat oynadım, neden? Çünkü sahip olduğumuz yetenekler o kadar havalı ki, tam bir hack and slash + looter oluyor oyun. Özellikle Atlantis Dlc'sinde gelen, gerçekten yok artık daha neler dedirten yetenekler oyunu inanılmaz eğlenceli kılıyor. Saatlerce karakol basıp, ortalığı kasıp kavurabiliyorum.


    Valhalla'yı sadece 30 saat oynayabildim o da Assasin's Creed olmasının hatrınaydı. Kombatı basitleştirelim gerçekleştirelim demişler ama maalesef bir Dark Souls tokluğunda değil vuruşlar, bu yüzden de inanılmaz sıkıcı kalıyor oyun. En basit yeteneklerin, zırh parçalarının, silahların bile birbirinin aynısı olan Raid'lerde vs açık dünyada bulunması oyunu çok gereksiz uzatıyor. 10. saatte bir tane uzun kılıç buldum, kalan 20 saati onunla devam ettim. Çünkü biraz da olsa eğlenebildiğim o oldu. Öte yandan Odyssey'de mızrak, balta, kılıçlar, sopalar, dagger'ler her saat farklı biriyle oynuyordum.


    Odyssey alacak arkadaşlar gold versiyonunu alsın, 68 liraya değer inanın. 3 Dlc en az 30 saat daha ekliyor oyuna.

  • Nicholai Hel kullanıcısına yanıt

    Aslında olayın özeti bu gibi  


    Yan görev deyince git şu kaçırılan çocuğu kurtar, şu kaybolan mızrağı getir vs. tekil görevler de var, şu haydut kampını dağıt, şu hazineyi ara bul şeklinde tekrarlayanlar da. Aslında diğer oyunlardan alışık olduğumuz yapı. Okuduğumuz yorumları yazanlardan Witcher 3'ü oynamamış olan da vardır, hatta hayatında RPG oynamamış kişiler de. Herkes kendine göre yorumluyor işte ortaya karışık.


    Dengeyi tutturma konusunda Witcher'da güzel bir algoritma vardı sanki, onu da uzun süre önce oynadığım için unuttum. Ben herhalde bolca yan görev yapanlardan olurum, XP kazanıp özellikleri geliştirmeden ya da güzel eşyalar bulmadan çok yavan gelir bu tip oyunlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 22 Mayıs 2021; 14:30:23 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Robinson Crusoe

    Aslında olayın özeti bu gibi  


    Yan görev deyince git şu kaçırılan çocuğu kurtar, şu kaybolan mızrağı getir vs. tekil görevler de var, şu haydut kampını dağıt, şu hazineyi ara bul şeklinde tekrarlayanlar da. Aslında diğer oyunlardan alışık olduğumuz yapı. Okuduğumuz yorumları yazanlardan Witcher 3'ü oynamamış olan da vardır, hatta hayatında RPG oynamamış kişiler de. Herkes kendine göre yorumluyor işte ortaya karışık.


    Dengeyi tutturma konusunda Witcher'da güzel bir algoritma vardı sanki, onu da uzun süre önce oynadığım için unuttum. Ben herhalde bolca yan görev yapanlardan olurum, XP kazanıp özellikleri geliştirmeden ya da güzel eşyalar bulmadan çok yavan gelir bu tip oyunlar.

    Evet, Witcher o konuda iyiydi ve ben de RPG oyunlarında bu tarz oyun sisteminin bizi yönlendirmesini seviyorum. Bir yaştan sonra hardcore oyunculuk namına bir şey kalmıyor, işçiliği çok olan oyun her ne kadar spektaküler ya da beğenimize hitap ediyor olsa da kendisini oynatamıyor.


    Odyssey konusunda da yazmıştım zamanında, klasik RPG'lerden alışkın olduğum tarzda oynamaya çalıştığımda ana görevleri çok ertelendiğimi, 30-40 level fark attığımı fark etmiştim. Bir ana görev ya da şu sınırlı ve güzel işlenmiş olan yan görev eğer karakterimizden daha yüksek seviyede ise ancak o zaman sınırsız yan görevleri yapmalıyız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler şuan vpn ile en uygun ukrayna mı oluyor

  • d41mon kullanıcısına yanıt

    Benim için de son iki oyunun yeri farklıdır hocam. Antik medeniyetleri oyun ile deneyimlemek çok farklı bir tat. Özellikle gerçeğe dayalı olunca tadı bir başka oluyor. Odyssey Kassandra ile çok iyi ama Origins'in yeri de bir başkadır bende. Firavunlar ve antik Mısır çok güzel yedirilmiş oyuna. Origins'te keşke mezar keşifleri, yağmalama, araştırma ve bol bol eski tarz tuzakların olduğu görevleri de olsaydı dedim oynarken sürekli. Tek eksi yanı bu oldu benim için. Seride bir tek Valhalla kaldı oynamadığım. Elimde oynayacak çok oyun olduğundan acele etmiyorum şimdilik.


    Cevap vermemin diğer amacı ise AC Origins ve AC Odyssey almak isteyip kararsız kalmış arkadaşlara tavsiye olarak her iki oyununda GOLD sürümünü öneriyorum. Hem Ultimate sürüme göre daha uygun hem de hikaye açısından en iyi sürüm. Epic kuponu ile kaçırmayın derim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VenomSV -- 22 Mayıs 2021; 23:28:29 >
  • Oyunu Epicten aldıkta sonra uplay ile eşleştirip dlcleri uplayden alabiliyor muyuz?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: thewolfamongus

    Oyunu Epicten aldıkta sonra uplay ile eşleştirip dlcleri uplayden alabiliyor muyuz?

    Alınıyor olması lazım hocam.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Evet, alabilirsiniz.

  • VenomSV kullanıcısına yanıt
    Hocam Valhalla'yı son iki oyundan saymıyormuşsunuz gibi olmuş.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Robinson Crusoe kullanıcısına yanıt

    O arkadaş yan görev diye haritadaki süreli görevleri kast etmiş. Açım bana para ver, git şunları öldür tarzında şeylerdi bunlar. Kısa olmasina rağmen fazla Xp veren tek seferlik görevlerdi bunlar. Quest demektense errand demek daha doğru bunlar icin. Ben yan görev derken uzerinde ünlem işareti olan görev zincirlerini kast ediyordum. Bu görevler neredeyse hepsi yine ana hikayeyle pek bağlantılı değil ama bunun verdiği özgürlükle çok çeşitli ve güzel hikayeler ortaya cikarabilmisler. Ben bu süreli errandlari hiç yapmadım, ona rağmen seviyye olarak çok ustundeydim hep görevlerin.


    Bir de bunu dışında Odysseyde level atlamak icin zorunlu yan görevler vardı, Valhalla'da bunu kaldırdılar, güzel oldu diyenleri anlamıyorum. Yan görevlerin kalktığı falan yok. Valhalla'da level yerine power var. Adalar yok ama seviyeli bölgeler ve alliance map var. Yan görev yok çünkü hepsini ana görev yapmışlar. Oyunun istediği sıraya göre yan görev yapıyorsun resmen. Üstelik hepsi de birbirinin aynısı ve niteliksiz görevler. Ben Odysseyde yan görev çıksa da yapsam derken Valhalla'da sıkıntıdan bitse de kurtulsam diye oynuyordum. Odysseyde dagger çetesi, kyra ile olan rebel quest zinciri, kilden heykel yapan çocuk görevi, pubg questi, avcı questi, minator questi, abaza demircinin olduğu quest gibi bir sürü şey aklımda kalmisken Valhalla da tek aklimda kalan bölgeye gidip yardım etmek, ardından da kale kusatmasi yapmakdi. Evet bu dediklerimin order üyeleri dışında ana hikaye ile direkt derin bir bağlantısı yok ama eğlenceli ve akılda kalıcı gorevlerdi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Immortal Fenyx rising deneme fırsatım oldu geçtiğimiz gece, oyunun combat sistemini God of Warın eski oyunlarına benzettim açıkcası, combat sistemi çok güzel ve oynaması eğlenceli hatta hard ve üstü zorluk seviyeleri için Boss fightları zorlayıcı diyebilirim, Puzzle sistemi yine var bu oyunda da ama puzzlelar genelde 5 yaş puzzlı gibi genel olarak kolaylar. Zeldadan esintiler sunduğu söylenmişti daha önce bende bunu destekleyebilirim, hikaye kısmı için bir şey diyemeyeceğim çünkü oyunun daha çok başındayım. Oyunun sürükleyici bir tarafı var ama asla sinematiklerdeki konuşulanları,yazılanları geçmeyen 1 kelime bile atlamayan biri olduğum için belki bir yeri kaçırırım diyerekten bazı kısımlarda konuşmalar çok sıkıcıydı. Bildiğim kadarıyla oyun 2020 Aralıkta çıktı ve 6 ay sonra %50 indirim ve + 60 TL Epic kuponuyla 74.5 TL gibi bir fiyata alabilmek(sonuçta global olarak baktığımızda 10 dolardan daha düşük bir fiyata tekabül ediyor.) fiyat anlamında da çok olumlu tarafta olduğunu düşünüyorum hoş kupon olayı olmasa ben muhtemelen yinede almayı düşünürdüm. Nintendo üzerinde değil de PC üzerinde Zelda vari bir oyun oynamak istiyorsanız ve Nintendoya veya Zeldaya(Bildiğim kadarıyla Nintendo kardeşliğiyle bile kişi başı 150 TLden aşağı satılmıyor Zelda oyunları çünkü Nintendo oyunları genelde çok pahalı) sahip değilseniz bu oyun sizin için biçilmiş bir kaftan.

  • keremec kullanıcısına yanıt

    Sonunda şu level muhabbetini fark edip söyleyen biri. Her kelimenize katılıyorum. Bu adamlar yalnızca level scaling'i kaldırdılar Valhalla da ama level sistemini kaldırdık diye reklam yaptılar. Yan görevlerde ise o kadar kötü değildi bence ama çapları Odyssey'e göre oldukça düşüktü. Daha bölgeseldi ve küçük çaptaydı ama orada başlayıp bitmesi gayet güzel gelmişti bana. Ama hikaye olarak kesinlikle saydığınız quest'ler çok daha akılda kalıcı ve eğlenceliydi  Order üyeleri ise önem olarak Valhalla da en üzüldüğüm şeydi. Odyssey de olayların külte bağlanması o kadar güzeldi ki Leonidas ile başlayan bu olay zaten bizi içine çekmişti ama Valhalla... Sırf var olsun diye konulmuştu Order muhabbeti ve ana hikaye ile alakası da o kadar yok ki. Şahsen Assassin's Creed fanı olmasam oyuna pek devam etmezdim ama Allahtan Assassin's Creed konusunda oyun dolu bence hem geçmiş hem de günümüz kısımları olarak.

  • Kingdom of amalur re-reckoning 30 liraya alınır mı arkadaşlar? Ya olumlu yorum görüyorum ya da çok olumsuz. Bilemedim.

  • Daha önce oynamadıysanız alınır. Fakat Re-reckoning sürümünde de belli başlı buglar mevcut (aynı ilk oyunda olduğu gibi). Geliştirici ekip oyun çıktığından beri bu bugların tamamını temizleyebilmiş değil. (Bu ölçekte bir oyun için kabul edilebilir olsa da bazen sinir bozabilecek, sandıkların kaybolması veya kaplama sorunları gibi problemler)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ronades

    Kingdom of amalur re-reckoning 30 liraya alınır mı arkadaşlar? Ya olumlu yorum görüyorum ya da çok olumsuz. Bilemedim.

    Ama 32 liraya da (hatta Tosla ile 27 TL'ye geliyor sanırım) alınır bence. Çünkü muhtemelen bir sonraki indirim ve Epic kuponu zamanında, Crysis Remastered'da olduğu gibi fiyatı 80 TL altına düşünce kupon kullanılamayacağı için bir daha bu fiyatlara almak kolay kolay nasip olmayacak. Tabii Epic Games'in her zaman ücretsiz verme ihtimali de var, onu hesaba katmıyorum.


    @Hakimichi-kun




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Sheppard -- 22 Mayıs 2021; 20:24:0 >
  • yurt dışından almış gibi mi yaptınız epic te? normal bir şekilde alışveriş yapınca oluyor mu epicten?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Impakt

    Yalnız Epic indirimleri başladı 2 gündür de Steam üzerinde çok fazla oyun indirime girmeye başladı yaz indirimleri gelmeden, İstek listeme baktım 30 oyunun 28i indirimde gözüküyor şuan. İndirime giren oyun sayısı inanılmaz fazla, tabi indirim oranları tartışılır ama Steam yaz indirimlerinin bir fragmanı gibi.


    Xuan Yuan Sword VII %25 42 TL https://store.steampowered.com/app/1249800/XuanYuan_Sword_VII/

    King of Seas %20 56 TL https://store.steampowered.com/app/1209410/King_of_Seas/

    Frozenheim %10 24 TL https://store.steampowered.com/app/1134100/Frozenheim/

    Zero Hour %50 10 TL https://store.steampowered.com/app/1359090/Zero_Hour/

    SUPERHOT : MIND CONTROL DELETE %60 16 TL https://store.steampowered.com/app/690040/SUPERHOT_MIND_CONTROL_DELETE/ (Hala oynamayan varsa kaçırmasın, gamepass üzerinde de mevcut)

    Empire of Sin %50 30 TL https://store.steampowered.com/agecheck/app/604540//

    Life is Strange: Before the Storm %80 11 TL https://store.steampowered.com/agecheck/app/554620// (1 , Before the Storm ve 2 de indirimde, yeni oyunun 360 TL olduğunu düşünürsek bu oyunların kesinlikle oynanması gerektiğini ve kütüphanede olması gerektiğini düşünüyorum)

    Northgard %60 20 TL https://store.steampowered.com/app/466560/Northgard/

    The Bunker %50 11 TL https://store.steampowered.com/app/481110/The_Bunker/

    State of Mind %80 7 TL https://store.steampowered.com/app/437630/State_of_Mind/

    Moto GP 18 %80 8 TL https://store.steampowered.com/app/775900/MotoGP18/

    Imperator Rome %75 15 TL https://store.steampowered.com/app/859580/Imperator_Rome/

    Journey %50 12 TL https://store.steampowered.com/app/638230/Journey/ (Playstationun Bafta ödüllü mükemmel bir oyunudur)

    What Remains of Edith Finch %65 10 TL https://store.steampowered.com/app/501300/What_Remains_of_Edith_Finch/

    Telling lies %60 12 TL https://store.steampowered.com/app/762830/Telling_Lies/

    Outer Wilds %40 24 TL https://store.steampowered.com/app/753640/Outer_Wilds/

    up görmeyenler varsa diye upluyorum


    Saints Row 3 4.5 TL bu oyunu alırsanız Remastered yeni oyun da 86 TL fiyata düşüyor. https://store.steampowered.com/agecheck/app/55230//

    Saints Row tüm oyunlarında indirimler var: https://store.steampowered.com/sale/SaintsRowFranchiseSale

    Aynı şekilde Just Cause serisinde de indirimler var: https://store.steampowered.com/curator/36149224

    Wingspan %33 21 TL https://store.steampowered.com/app/1054490/Wingspan/

    Sleeping Dogs Definitive Edition %85 13 TL https://store.steampowered.com/agecheck/app/307690//

    Hunt Showdown %50 54 TL https://store.steampowered.com/agecheck/app/594650//




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Impakt -- 22 Mayıs 2021; 21:9:15 >
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.