Şimdi Ara

Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] (13342. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
23 Misafir - 23 Masaüstü
5 sn
349.688
Cevap
2.721
Favori
21.310.897
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
570 oy
Öne Çıkar
Giriş
Mesaj
  • Ben oyunun totalde 50 saatte biteceğine inanmıyorum/inanmak istemiyorum. Bu adamların Witcher 3'ü bile totalde 90 saat vs iken bu oyunu 50 saat yapmışlarsa gerçekten sağlam bir şeylerden kırptılar. Yine de hype'ım yüksek.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cheryl Mason

    20 saatte biten bir Rpg oyunu vasattır eğer dev bütçeli değilse. Karşımızdaki CD Projekt artık küçük bir firma değil ki ellerinden gelen bu diyelim. 45 saat oynanış bir Rpg oyunu için çerezdir sadece. Açıkçası ben hayal kırıklığına uğradım

    Adamların 4. Oyunu ama sizi hayal kırıklığına uğratmış yapacak bişey yok herkesi tatmin edemezler sonuçta . Ben memnunum. Oynayıp göreceğiz 10 Aralık'ta.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hudson51 kullanıcısına yanıt
    Bir tester 180 saat oynamasına rağmen bitiremediğini söylemişti kaynak bulursam atayım. Benim için süresi önemli değil ama yine de sadece şehrin haritasına bakarak 50 saatte bitecek bir oyun olduğuna ben de inanmıyorum
  • Beyler bu bir RPG oyunu. Yeniden oynanabilirliği yüksek olsun diye tasarlanmış bir tane hatta (incelemelerde bundan sıkça bahsediliyor) Öyle 30 saat, 40 saat ile olacak iş değil o.


    Misal Baldur's Gate 2 60 saatte biter diyorlar. Biter mi biter. Bu beni tek oynayışta 160 saat harcamaktan geri almadı.


    Bir diğer CDPR oyunu Witcher 3. Oyunu ön siparişle aldım, optimizasyon sorunları ve buglar Witcher 3'ün çıkışında da mevcuttu. Bitirdiğimde, daha ek paketler çıkmamış olmasına rağmen, 130 saat gömmüştüm oyuna.


    Pillars of Eternity 2: 200 saat oynamışım. Otursanız ana hikayesi 50 saatte biter.


    Cyberpunk 2077 en çok esinlendiği yapımlardan Deus Ex 1: 50 saat oynamışım. Sorsanız yarısı kadar sürüyor derler.


    Deus Ex Human Revolution: 20 saatte bitiren arkadaşım var. 39 saat oynamışım. Bitirdiğimde hala yapmadığım yan görevler vardı.


    Dark Souls serisi: İnternetten baktım, her bir oyun için 30-40 saat arası demişler. Her birine 100+ saat harcadım.


    Morrowind, Oblivion, Skyrim: Dümdüz ana hikayelerini oynar geçerseniz 15 ile 30 saat arasında her biri bitirilebiliyor. Ama ne kadar zamanımı, daha doğrusu yerkürenin her bir yanındaki milyonlarca oyuncunun ne kadar zamanını, yediklerine değinmiyorum bile.


    Yani oyunun ana hikayesi kısa olabilir. Ama bu ölçekte, kararlarınızın oyuna ciddi etkiler bıraktığı, bir RPG için "40 saatte bitiyormuş, bir daha yüzüne bakılmıyormuş" moduna girmek lüzumsuz.


    Benim nazarımda oyunla ilgili eleştirilebilecek en ciddi nokta, bu kadar ertelemeye rağmen, gereksiz oranda buglı ve optimizasyon özürlü olduğunun söylenmesi. Aylarca ertelendikten sonra teknik anlamda daha iyisini beklerdim.





  • Cyberpunk 2077, incelemelerde söylendiği ve sızıntı videolarda gördüğümüz gibi bug'lı, glitch'li, optimizasyon sorunlu çıkarsa, üstüne bir de GTA gibi sanıp alanları/alacak olanları sayarsak, kullanıcı incelemelerinde çok fena gömülecek gibi geliyor.


    Nisandan beri 3 kere ertelendi ve çok büyük bir hype yaratıldı. Bu hype'ı yönetmek ve karşılamak hiç kolay değil. Umarım bu kadar sorunlu çıkmaz ve çıktığında da yerden yere vurulmaz.


    Şimdi anladınız mı Half Life 3 neden çıkmıyor  

  • Süre mevzusunu tamamen kapatacak bir şey söyleyim:

    Tüm zamanların en iyi RPG serilerinden(çoğu mecra için kendi yorumum değil) biri olan Mass Effect 2'yi 12 saatte bitirebiliyorsunuz.

    Daha fazla konuşmaya gerek yok heralde.

  • Cyberpuk indi benim steam ikonu sarı renkte kaldı yahu sürekli süre söylüyor bana Bu gün 01.50 için zamanlandı diyor süre yaklasıyor ileri sarıyor bunu kapatmanın yolu yok mu herkes de böyle mi ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helll_599 -- 8 Aralık 2020; 1:49:18 >
  • Şu an mastercard kampanyasıyla alasım var ama RX570 4GB ve R5 1600af ile ancak low ayarlarda oynarım. Low-High karşılaştırması vs. yapıldı mı? Low ayarlar nasıl görünecek bilsem daha rahat karar verebilirim.

  • Cyberpunk çıkmışken kimse yüzüne bakmaz fakat şu oyunu buldum
    https://store.steampowered.com/app/720560/Vigil_The_Longest_Night/
    Alıp oynamadım henüz fakat gameplayleri harika görünüyor. Souls-like sevenler inceleyebilirler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senin ilk o mamağı sözde sorduğun mesajından anlamıştım, benim bu forumda gördüğüm en büyük troll olduğunu ama neyse dedim, ben yanılabilirim, belki safın birisidir. Ama sonrası hayal kırıklığı, iyi sözden de anlamadın, fırçadan da. Var git yoluna bu sana son mesajım olsun. Troll'lerle uğraşacak zamanım yok  


    @luganoguz bilerek steampunk yazdım ne olduğunu bilmiyorsan araştır. Bu Cyberpunk Steampunk kategorisine cyber ekleyip o tarz bir oyun dizaynlamış. Yani Steampunk bana göre değilse cyberpunk hiç açmaz.


    @GATIRCAN benim mesajıma binâen yazdıysan ben çöp felan dediğimi sanmıyorum. Bana göre değil demek ayrı, çöp demek ayrı.

    Birde şu var iyi bir oyun o oyun türünü hiç sevmeyen birisine dahi kendisini beğendirebiliiyorsa gerçektende iyi oyun denilmesini hak eder. Göreceğiz oynamak nasib olursa bu da onlardan mı. Birde oyun daha çıkmamış nasıl çöp denilebilirki?


    Mesela AC Valhala ile kağıt kovalamac, taş düzmece meselelerini çıkmadan eleştirdim ama çöp yine demedim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turk0gamer -- 8 Aralık 2020; 2:58:7 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gye_Baek

    Abi ne olacaktı 300 saat mi  artık ortalama rpg oyunları bile 20 saatte bitiyor. Severek oynasam da son ac üclemesi bile ana hikayesi 30 saat değil ki zorla yan görev yaptırıyor oddsey ve yan görevler istisnalar hariç vasat.


    Bence 45 saat gayet iyi önemli olan doyurucu içerik olması. En azından benim düşüncem bu. Doyurucu içerik olduğu sürece 45 saat yeterli.



    Alıntıları Göster

    Bence de ideal hocam. Kimisi istiyor ki 250TL verdik suyu çıkana kadar oynayım boğulayım içinde. Beni 60 saat sonra baymaya başlıyor oyunlar, ne kadar iyi olursa olsun. Hadi eskiden oynardık günlerce başından kalkmadan. Şimdi işten güçten ancak vakit kalıyor. Yani bir oyuna 250 saat falan harcayacak zamanım yok. Olsa da harcamam. O sürede 4-5 oyun bitirir yeni oyunlara merak salıp deneyimlerim. Aynı oyunu yüzlerce saat oynamak bana çok boş iş gibi geliyor. Rekabetçi oyunları saymıyorum tabi ki o ayrı bir olay.


    45-60 saat tadında bir oynanış süresi. Çok isteyen inciği cinciği kurcalasın, denizin dibinde boncuk arasın 200-250 saate tamamlasın. Ben 45-60 saat oynarım, olay Türk dizisine dönmeden bitirir silerim...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acaluka -- 8 Aralık 2020; 3:31:20 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: turk0gamer

    Steampunk pek bana göre değil ama CD RED Project (Witcher hatırına) olunca bir de open world rpg felan biraz bekleyip ucuzlayınca alırım ama acelesi yok yani hype havalarında değilim.

    Oyun Steampunk değil ki zaten. Steampunk dediğin 1900'lerin başlarında sanayi devrimi dönemini yansıtan, tamamen MEKANİK, tercihen buharlı araç gereçlerin kullanıldığı kurgu akımıdır. Örneğin Bioshock Infinite çok net bir steampunk yapımdır.


    Bu oyunda buharla çalışan bir robot var da biz mi atladık, ya da çıkrıkla hareket eden insan uzvu  


    Cyberpunk dönem için doğru isimlendirme. Arkadaş sana cevap verirken oyunun adını düzeltmemiş, akımın adını düzeltmiş, haklı olarak.


    Kaldı ki Steampunk kelimesi dahi, Cyberpunk akımından çok sonra telaffuz edilmiştir. Bilim-kurgu alt dalları gibi düşünebilirsin bu janraları.


    Neyse konu dağılmasın da, çok fena orta açmışsınız arkadaşa.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acaluka -- 8 Aralık 2020; 3:50:42 >




  • @Mr Sherlock Holmes Sadece Ana senaryo için 25 saat ideal bence. Oyunun geri kalanının doluluğu önemli.



    AAA olmayan bir A-RPG:




    Oyun süresini zorla uzatmayan AAA A-RPG:




    Oyun süresini seviye ve yan görevlerle uzatan AAA A-RPG:





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremec -- 8 Aralık 2020; 4:41:24 >




  • keremec kullanıcısına yanıt

    Hayır bu şekilde olsa ben de yeterli bulurdum. Oyunu komple 45 saatte silip süpürebiliyormuşuz. Neyse oynayıp göreceğiz.


    Ben yıl içerisinde farklı oyunlar oynamayı seven biri değilim. Bir oyundaki atmosfere, karaktere alışınca onunla uzun uzun zaman geçirmeyi seviyorum. Witcher 3'ün ana hikayesi çok uzundu ama içeriği de çok fazlaydı. O yüzden Witcher 3'ün ana hikayesinden daha kısa bir hikaye ama aynı dolulukta yan içerik bekledim. İsteyen ana hikaye ve istediği kadar yan içerik tüketirdi, isteyense full bitirmeye kasardı ama bunun olmadığına dair bir şeyler duyunca da haliyle hayal kırıklığı oldu biraz. Oyun komple bitirme süresi beklediğimden kısa geldi. Neyse bu önemli değil, sonuçta yıllardır beklediğim bir oyunu tabi ki de oynayacağım buna takılmadan.


    Ama burada biri oyun sürelerinin uzun olmasını isteyenlere boş gezenin boş kalfası diye hakaret etmişti, o sırada yazamadım. Şimdi bakınca yorumu bulamadım. Ona cevaben şunu eklemek istiyorum. Hakaretini aynen iade ediyorum kim yazdıysa.


    Ben oyuna eleştiri yapmıştım, kimsenin şahsına en ufak bir şey söylemedim bu konuda ama bazı arkadaşlar direk şahsa hakaret ediyor. Herkesin hayatı aynı değil ki. Benim boş zamanım boldur, senin azdır diye ben niye boş gezenin boş kalfası oluyorum. Cidden değişik düşünceler.





  • PeTeRPaNN kullanıcısına yanıt

    Sanırım bunu diyorsun.


  • quote:

    Orijinalden alıntı: turk0gamer

    Senin ilk o mamağı sözde sorduğun mesajından anlamıştım, benim bu forumda gördüğüm en büyük troll olduğunu ama neyse dedim, ben yanılabilirim, belki safın birisidir. Ama sonrası hayal kırıklığı, iyi sözden de anlamadın, fırçadan da. Var git yoluna bu sana son mesajım olsun. Troll'lerle uğraşacak zamanım yok  


    @luganoguz bilerek steampunk yazdım ne olduğunu bilmiyorsan araştır. Bu Cyberpunk Steampunk kategorisine cyber ekleyip o tarz bir oyun dizaynlamış. Yani Steampunk bana göre değilse cyberpunk hiç açmaz.


    @GATIRCAN benim mesajıma binâen yazdıysan ben çöp felan dediğimi sanmıyorum. Bana göre değil demek ayrı, çöp demek ayrı.

    Birde şu var iyi bir oyun o oyun türünü hiç sevmeyen birisine dahi kendisini beğendirebiliiyorsa gerçektende iyi oyun denilmesini hak eder. Göreceğiz oynamak nasib olursa bu da onlardan mı. Birde oyun daha çıkmamış nasıl çöp denilebilirki?


    Mesela AC Valhala ile kağıt kovalamac, taş düzmece meselelerini çıkmadan eleştirdim ama çöp yine demedim.

    Hocam açıkçası sana karşı ilk önce ciddi düşünmüştüm aramızda ciddi bir ilişki bir arkadaşlık olabileceğini sanmıştım ama sonra senin bu tarikat üyesiymiş gibi mesajlar yazdığını görünce -muhtemelen de öylesin- senden uzak durma kararı aldım ileride sıkıntı yaşayabilirim diye.


    @Nicholai Hel Sanırım hocamdan başkası yalan bu forumda. Bir gün cidden oturup çay içmek isterim, o konuşsun ben dinlerim. (Troll değil.)





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cheryl Mason

    Hayır bu şekilde olsa ben de yeterli bulurdum. Oyunu komple 45 saatte silip süpürebiliyormuşuz. Neyse oynayıp göreceğiz.


    Ben yıl içerisinde farklı oyunlar oynamayı seven biri değilim. Bir oyundaki atmosfere, karaktere alışınca onunla uzun uzun zaman geçirmeyi seviyorum. Witcher 3'ün ana hikayesi çok uzundu ama içeriği de çok fazlaydı. O yüzden Witcher 3'ün ana hikayesinden daha kısa bir hikaye ama aynı dolulukta yan içerik bekledim. İsteyen ana hikaye ve istediği kadar yan içerik tüketirdi, isteyense full bitirmeye kasardı ama bunun olmadığına dair bir şeyler duyunca da haliyle hayal kırıklığı oldu biraz. Oyun komple bitirme süresi beklediğimden kısa geldi. Neyse bu önemli değil, sonuçta yıllardır beklediğim bir oyunu tabi ki de oynayacağım buna takılmadan.


    Ama burada biri oyun sürelerinin uzun olmasını isteyenlere boş gezenin boş kalfası diye hakaret etmişti, o sırada yazamadım. Şimdi bakınca yorumu bulamadım. Ona cevaben şunu eklemek istiyorum. Hakaretini aynen iade ediyorum kim yazdıysa.


    Ben oyuna eleştiri yapmıştım, kimsenin şahsına en ufak bir şey söylemedim bu konuda ama bazı arkadaşlar direk şahsa hakaret ediyor. Herkesin hayatı aynı değil ki. Benim boş zamanım boldur, senin azdır diye ben niye boş gezenin boş kalfası oluyorum. Cidden değişik düşünceler.

    Hocam insanlar kıskanç. Senin özelinde demiyorum genel olarak. Parası pulu olan adamlar var. Vakti boş. Geçim derdi yaşamıyor. İstediği sistemi kurup istediği kadar oyuna vakit ayırabiliyor. Ben mesela onlardan biri olmasam bile gidip ona boş adam demem, parası var vakti var bolca harcar yani derdi tasası yoksa istediği kadar oynar isterse günde 24 saat oynar.


    Benim param ve vaktim olsa geçim sıkıntım olmasa ben de oynarım. Şuan öğrenci olmanın rahatlığıyla oynuyorum biraz da, mezun olunca ona da vaktim kalmayacak. Millet sahip olmak isteyip olamadığı şeyleri başkasında görünce acayip kıskanıyor. Yazık.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gye_Baek

    Abi ne olacaktı 300 saat mi  artık ortalama rpg oyunları bile 20 saatte bitiyor. Severek oynasam da son ac üclemesi bile ana hikayesi 30 saat değil ki zorla yan görev yaptırıyor oddsey ve yan görevler istisnalar hariç vasat.


    Bence 45 saat gayet iyi önemli olan doyurucu içerik olması. En azından benim düşüncem bu. Doyurucu içerik olduğu sürece 45 saat yeterli.



    Alıntıları Göster

    45 saat ise bence de az ama 45 saatten fazladır diye düşünüyorum. Neyse çıksın göreceğiz. RDR2'ye tek seferde yan görevlerle ana görevleri bitirmem - başarım kasmak için ekstra detayları vs yapmadım tabi arada dolaşıp yan aktiviteler yaptım - 80 saatten fazla sürdü. Bu oyunda daha azını alırsam tek seferde benim için hayal kırıklığı olur biraz.





  • helll_599 kullanıcısına yanıt

    Bende de öyle hocam

  • Cyberpunk'ı oyunun kendi konusunda konuşsanız
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.