Şimdi Ara

Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] (13155. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: dvoca , phalantan , Maestro725
3 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 22 Misafir - 24 Masaüstü1 Mobil1 iOS
5 sn
349.060
Cevap
2.712
Favori
21.224.631
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
566 oy
Öne Çıkar
Giriş
Mesaj
  • Örneği yanlış yerden vermişsiniz hocam. Shadow of the Tomb Raider'ın öyle olmasının sebebi tamamen firmanın çakallığı. Şu anda Steam üzerinde 200 TL'ye satın alınabiliyorken, indirim dönemlerinde yayımcı firma oyunun fiyatını 371 TL'ye çıkarıp üstüne %82 indirim uygulayıp 66 TL'ye düşürüyor. Yani %65 gibi bir indirim yapıyorlar aslında. Bunu her indirim döneminde uygulamaktan da çekinmiyorlar. Sırf bu yüzden oyunu hâlâ daha almadım. Ne zaman fiyata zam yapmadan indirim yaparlarsa o zaman alırım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Frost

    Örneği yanlış yerden vermişsiniz hocam. Shadow of the Tomb Raider'ın öyle olmasının sebebi tamamen firmanın çakallığı. Şu anda Steam üzerinde 200 TL'ye satın alınabiliyorken, indirim dönemlerinde yayımcı firma oyunun fiyatını 371 TL'ye çıkarıp üstüne %82 indirim uygulayıp 66 TL'ye düşürüyor. Yani %65 gibi bir indirim yapıyorlar aslında. Bunu her indirim döneminde uygulamaktan da çekinmiyorlar. Sırf bu yüzden oyunu hâlâ daha almadım. Ne zaman fiyata zam yapmadan indirim yaparlarsa o zaman alırım.

    harbi bilmiyordum hocam vay çakallarDijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] 



    oyun fiyatları yüksek olunca ne yazik ki indirimler bile yüksek oluyor

  • quote:

    Orijinalden alıntı: FORZAFATHER

    Guzel bir liste olmus. Outer Wilds listemdeydi, dusunebilirim.

    Yakuza 0’u kesinlikle bu fiyata kacirmayin, tam f/p oyunu. Her seyi yaparim derseniz rahat 100 saati var. Japon kafasi oldugu icin herkese hitap etmeyebilir fakat en azindan denenmeli bence.  

    Tesekkurler, bu Yakuzalar Sleeping Dogs gibi falan mi hic bilgim yok oyun hakkinda Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Impakt

    Tesekkurler, bu Yakuzalar Sleeping Dogs gibi falan mi hic bilgim yok oyun hakkinda  



    Alıntıları Göster

    Sleeping Dogs'a göre dünyası daha dolu. Çevre etkileşimi daha fazla. Hikaye ağırlığı daha fazla. Combatı daha çeşitli ve eğlenceli.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D. -- 10 Ekim 2020; 16:1:8 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lSunTzu

    Steamde eskisi gibi yüksek indirimler yok diyorlar. Sekiro gibi oyunlar eskisi gibi indirim olsa 50₺ olurdu diyordu Bradalar kanalındaki arkadaş. İndirimler eskiden bu kadar yüksekmiydi? Ne zamandır indirim miktarları böyle düşük?

    Kısmen doğru, kısmen yanlış.


    Kısmen doğru kısmı, paramızın son 5-6 yılda acayip değer kaybetmesi. 2014 Eylül-Ekim'den önce (Steam TL'ye geçmeden önce) oyunları dolarla almamıza rağmen daha ucuza alıyorduk, evet. AAA oyunlar 100-120 TL civarındaydı ve indirim dönemlerinde 50-60 TL'ye alabiliyorduk.


    Kısmen yanlış kısmı ise, artık neredeyse Steam kullanan herkesin bir oyun kütüphanesi oluşmuş durumda. Hatta sadece Steam değil, Epic ve Ubisoft kütüphaneleri de olulmuş durumda. Platformların beleş dağıttığı oyunlar, çeşitli sitelerin ücretsiz dağıttığı oyunlar, HumbleBundle/Fanatical gibi bundle sitelerin 1$'a 3-5 oyun verdiği siteler vs. derken, 4-5 senelik oyunları ya ücretsiz ya da komik rakamlara alıp kütüphanelerimize ekledik. Yani bir doygunluk oluştu, artık neredeyse alacak eski oyun kalmadı. O yüzden "eskiden Steam Yaz İndirimleri daha güzeldi" diyoruz ama aslında arada günümüzle çok ciddi bir fark yok, yani indirim oranları olarak. Aradaki fark paramızın 5 senede 3 - 3.5 kat değer kaybetmesi. Bir de eskiden Steam Flash İndirimleri vardı. Steam Flash İndirimlerin şöyle bir avantajı vardı, çok kısa bir süreliğine (yanlış hatırlamıyorsam 1 saatliğine) bazı oyunların indirim döneminde aldıkları indirimlerin bir tık daha üstüne satılmasıydı. Yani şöyle, X oyunu yaz indirimlerinde %50 indirim gördüyse, Flash İndirimlerde %66 indirim görüyordu kısıtlı sürede. Yoksa eskiden de indirim oranları %50 / %66 / %75 civarlarındaydı ve oyunları dolarla alıyorduk, 2010 - 2014 yılları arasında bu konuyu takip edenler hatırlarlar. Steam'in kaldırdığı bir diğer güzel şey de 4-pack (4'lü paket) olayı, yani bir oyunu 4-pack olarak alıyordun, 3 tane de gift olarak envanterine ekliyordu ve bu konu üzerinden 4 kişi birleşip birlikte alıyorduk, daha ucuza geliyordu. 3 oyun parasına 4 oyun alıyordun gibi fark ediyordu hem de. Tabii 4-pack olayından bahsetmişken PayPal'dan da bahsetmemek olmaz. Birbirimiz arasındapara transferlerini de PayPal üzerinden yapardık.. Gözler yaşlı Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] 


    Kısaca dolar bazında bakarsak aslında şu an daha iyi durumdayız çünkü Türkiye'ye özel fiyatlandırma var, kimi firma Steam'in 1.6 TL'lik olan dolar kurunu kullanıyor, kimisi kendi özel fiyatlandırmasını kullanıyor, Ubisoft gibi. Eskiden el mecbur 60$'a alırken, şimdi özel fiyatlandırma sayesinde aynı oyunu 250-300 TL'ye alıyoruz (PC için konuşuyorum), 30-35$'a geliyor. Ama sorun şu ki, hiçbirimiz dolarla maaş almıyoruz, bazıları dolara bakmasa da biz bakıyoruz, aldığımız zamlar veya aylık kazancımız, TL'nin Dolar karşısında kaybettiği değere oranla çok düşük kaldığı için, geçmişe göre oyunlara daha fazla para harcıyoruz. Sorun Steam ya da oyun firmalarında değil, ekonomimizde, paramızın değerinde, kazancımızda, alım gücümüzde.




    Bunu da örnekle şöyle açıklayayım;


    2012 yılı asgari ücret 700 TL, dolar kuru ortalama 1.90 TL, 60$'lık oyunu yaklaşık 120 TL'ye geliyordu. Asgari ücretin %17'si.


    2013 yılı asgari ücret 800 TL, dolar kuru ortalama 1.80 TL, 60$'lık oyun yaklaşık 110 TL'ye geliyordu. Asgari ücretin %14'ü.


    2014 yılı asgari ücret 900 TL, dolar kuru ortalama 2.20 TL, Steam'e Türk Lirası geldi ve Steam TL kurunu 1.5 TL olarak belirledi. 60$'lık oyunlar 90 TL oldu, örneğin Call of Duty: Advanced Warfare 90 TL'ye satılmıştı. Asgari ücretin %10'u.


    2015 ile birlikte dolar istikrarlı bir yükselişe geçti, o yüzden sonraki yılları pas geçip, direkt 2020'den devam ediyorum.


    2020 yılı asgari ücret 2300 TL, dolar kuru ortalama 7.50 TL, 60$'lık oyunlar Steam'de 250 ile 300 TL arasında satılıyor. 60$ = 450 TL , 250 TL'lik oyun yaklaşık 30$ , 300 TL'lik oyun 40$ yapıyor. 250 TL'lik oyun asgari ücretin %11'i, 300 TL'lik oyun asgari ücretin %13'ü yapıyor.



    Yani, yıllara göre asgari ücret, dolar kuru, oyun fiyatları ve oyun fiyatlarının asgari ücrete oranına bakınca, aslında çok değişen bir şey yok, tabii PC için. Asıl ciddi sorun konsollarda.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Sheppard -- 10 Ekim 2020; 20:12:39 >
  • Impakt kullanıcısına yanıt

    Japonlarin GTA’ya cevabi deniliyordu. Sega’nin PS oyunuydu normalde seri olarak, artik PC tarafina da geliyor. Japon kulturunu yansittigi icin bize biraz uzak geliyor, ama oynadikca da feci sariyor. Umarim serinin diger oyunlari da PC tarafina gelir.

    Bu sekil telefon acilisi olan bir oyun kotu olabilir mi ya. Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] 


    Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FORZAFATHER -- 10 Ekim 2020; 17:9:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Batman üçlemesi hakkında ne düşünüyorsunuz alınır mı? Playstoreda 19 TL şu an 2 goty ve 1 premium sürümü.

  • John Sheppard kullanıcısına yanıt
    Harika bir açıklama yapmışsınız hocam. Vakit ayırıp cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Ekonomi bir iyi bir kötü gitsede şimdikilerdeki gibi kur fırlamıyordu ne olduysa rahip olayından sonra oldu bir daha belimizi doğrultamadık.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FORZAFATHER

    Japonlarin GTA’ya cevabi deniliyordu. Sega’nin PS oyunuydu normalde seri olarak, artik PC tarafina da geliyor. Japon kulturunu yansittigi icin bize biraz uzak geliyor, ama oynadikca da feci sariyor. Umarim serinin diger oyunlari da PC tarafina gelir.

    Bu sekil telefon acilisi olan bir oyun kotu olabilir mi ya.   


    Bu gifi gorunce anladim simdi hocam Bandai Namco oyunlari gibi kalite kokuyor Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MeriCT

    Batman üçlemesi hakkında ne düşünüyorsunuz alınır mı? Playstoreda 19 TL şu an 2 goty ve 1 premium sürümü.

    Batman serisi hala en iyi süper kahraman uyarlama oyun serisi.


    Ve hala en iyi aksiyon serilerinden bir tanesi


    Kesinlikle alınır

  • FORZAFATHER F kullanıcısına yanıt

    Bi türlü sevemedim yakuzayı. Yakuza 0'a başladıktan sonra sıkılıp oyunun daha başlarındayken bırakmıştım. Aradan biraz zaman geçtikten sonra belki oyun eskidir diye sevmemişimdir dedim ve yakuza 6'ya giriştim ama onu da daha oyuna doğru düzgün başlayamadan sıkıldım sildim.


    Sleeping Dogs'u ise dövüş mekaniğinden dolayı bıraktım. Gerçekten hikayesi ilgimi çekmişti ama dövüş mekanikleri cidden kötüydü. İzlerken güzel gözüküyor ama oynarken hiç de öyle değil.

    Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] 

  • Yakuza 0'ı almayan bi ben kaldım sanırım, Sleeping Dogs'u sevmediğim için aynı olabileceğini düşünerek temkinli yaklaştım. Gameplay videolarını izledim çok fazla diyalog var gibi geldi film mi izliyoruz oyun mu oynuyoruz belli değil. Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] 



    Bu arada Mafia: DE malum yerlere düşmemiş galiba?

    Satın alacağım ama şuan mümkünatı yok 260 TL veremem maalesef.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: MeriCT

    Batman üçlemesi hakkında ne düşünüyorsunuz alınır mı? Playstoreda 19 TL şu an 2 goty ve 1 premium sürümü.

    Fiyat iyiymiş ✌


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar epic gamesta 2 tane 80 lira ve üstü 60 liralık kuponum var malum sepet kavramı yok. Bana önerebileceğiniz uygun 80 ile 100 lık oyun önerir misiniz ?

  • keremec kullanıcısına yanıt

    Fiyatı yüzünden en azından denenmeli bence. Oyunda inanılmaz derecede ara sahne var, Kojima'yı yad etmişler sanki.Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU]  Bazı cutscene'ler CGI olarak, bazısı oyun-içi motor ile, bazısı da seslendirme yapılmadan slayt gösteriisi. Yabancısı olan insan direk yadırgıyor. Örneğin yan görevlerde seslendirme yok, fakat tepkilerde falan ses efektleri var. Yan görevler demişken herhalde bu kadar absürt olanları zor bulunur. Ana hikayesi ne kadar ciddi ve sert ise Yan görevler bir o kadar zıt hazırlanmış.Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU]  Durup dururken yine övdüm bak. Bu arada oyunu deneyecek olanlar ilk save noktasının yemek yerken çağrı cihazına gelen çağrı sonunda telefon kulübesine gidilerek aktif edildiğini unutmasınlar. Başta yaklaşık 1 saatlik oynanış sonrası save edebiliyorsun oyunu.Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] 


    Bu arada oyunun Asya'da geçmesi dışında Sleeping Dogs ile alakası yok. Bir tarafta Yakuza ve gelenekleri. Diğer tarafta ise yıllarca Britanya etkisinde kalmış bir özerklikteki hikayenin anlatımı.

  • 6-7 aydan önce malum yerlere düşme ihtimali çok düşük malum denuvodan dolayı. Ukrayna vpn'i ile epicden kupon ile birlikte 125 liraya almak mümkün ben bu şekilde aldım bana da buradan bir arkadaş söylemişti.

  • şu batman paketine keşke arkham origins de dahil olsaymış




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DDempseyRoll -- 10 Ekim 2020; 21:25:32 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DDempseyRoll

    şu batman paketine keşke arkham origins de dahil olsaymış

    Ben aldım bence 3 oyun için 19tl iyi bir fiyat origins zaten ara hikaye gibi bir şeymiş herhalde emin olmamakla beraber, birkaç yerde öyle okudum

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Impakt

    BAŞLICA İNDİRİMLER


    Batman Arkham Collection 19 TL https://www.playstore.com/urun/batman-arkham-collection

    Company of Heroes 2 %95 indirimle 1.55 TL fiyata düşmüş eski olsa da güzel oyundur fiyat bedava https://store.steampowered.com/agecheck/app/231430//

    Prison Architect(2 gün boyunca oynaması ücretsiz) 10 TL https://store.steampowered.com/agecheck/app/233450//

    Grid Combat Racing 10 TL https://store.steampowered.com/app/396900/GRIP_Combat_Racing/

    Worms Armageddon 6 TL https://store.steampowered.com/app/217200/Worms_Armageddon/ (Son 24 saatte 600 oyuncusu varmış,Worms WMD ile birlikte Steam üzerinde en çok oynanan Worms oyunlarından)

    Outer Wilds 24 TL https://store.steampowered.com/app/753640/Outer_Wilds/

    Yakuza 0 15 TL https://store.steampowered.com/agecheck/app/638970//

    Yakuza Kiwami 30 TL https://store.steampowered.com/app/834530/Yakuza_Kiwami/

    Yakuza Kiwami 2 54.50 TL https://store.steampowered.com/agecheck/app/927380// (Humble üzerinden verilmişti sanki bu oyun)

    Insurgency:Sandstorm 42.50 TL https://store.steampowered.com/app/581320/Insurgency_Sandstorm/

    Total War Warhammer 2 71.40 TL(3 gün boyunca oynaması ücretsiz) https://store.steampowered.com/app/594570/Total_War_WARHAMMER_II/

    Her Story 9.25 TL https://store.steampowered.com/app/368370/Her_Story/

    upluyorum görmeyen varsa diye

  • MeriCT kullanıcısına yanıt

    Evet hocam iyi fiyat ama bende Arkham Asylum ve Arkham City vardı zaten. Paketi görünce son iki oyunu da alır komple seriye en baştan dalarım diye düşündüm ama bir oyun eksikmiş. Bu aralar çok oyun aldım, almasaydım Arkham Knight için alırdım.

  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.