Şimdi Ara

Köpek nasıl eğitilir ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
7
Favori
97.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sky__walker

    Bizdeki köpek miniature pinscher, 0 numara, ilk sahibiyim, 2 aylık yavruyken aldım, aldıktan bir 10 gün sonrada tuvalet eğitimi vermeye başladım, şu yöntemi uyguladım, köpeklerin, uykudan kalkınca, oynayınca, yemek yiyince yada su içince tuvaletlerini yaptıklarını biliyorum, bu zamanlardan sonra köpeği çok iyi gözlemledim, tuvaletleri gelince mutlaka etrafı koklamaya başlarlar, bunu gördüğüm an köpeği alıp, gazetelerle kaplı, tuvaletini yapmasını istediğim kullanılmayan onun, tuvaleti için ayırdığım odaya götürdüm.

    Burada tuvaletini yapıp çıktıktan hemen sonra güzelce bi sevip, birde ödül bisküvisi verdim, bunu her tuvalet yapışında tekrarladım ve 3.günün sonunda ödül bisküvisini yemek için kendi girmeye başladı Acaipte zeki, bazen tuvaleti olmadığı halde oraya girip, çıktıktan sonrada suratıma bakıp "hadi ödülümü ver" dediği de çok oldu.

    Bu eğitimi verdikten sonra, kendi başına yapmaya başladı, ilk 1-2 hafta arada başka yerlere yaptığı oldu, bu zamanlarda ses tonumu sertleştirerek biraz kızdım ve ödül bisküvisi vermedim, zamanla bu başka yere yapmaları yokoldu artık insandan farksız.

    Şu anda 2 yaşını geçti, artık tuvaletini yaptıktan sonra eğerki duymazda ben oraya gitmezsem, yanıma gelip, hemen yere yatıp, karnını açar, "hadi sil beni, tuvaletimi yaptım" demek bu da (alkolsüz ıslak mendil ile siliyoruz tuvaletini yaptıktan sonra)


    vallahi çok özendim sana tbrkler :) Bende kopek beslemek istiyorum ama evden dolayı bakamıyorum. Bu yüzdende saldırıyorum komsuların kopeğine yada sokak kopeklerıne ;)




  • Arkadaslar dukkanimin onune gelen ve sahibi cikmayan golden i sahiplendim..9aylik onu nasil egitebilirim evimde bakicam...asilari bakimi vs yaptirdim tek sorun 9aylik olmasi ve egitimi..yardimci olursaniz sevinirim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • risendark kullanıcısına yanıt
    merhaba cok güzel yazmıssınız fakat ben golden besliyorum 3 aylık ve yaklasık 1 haftadır bende yapmasını istediğim seyleri yaptırmak için ödül mamasını gösteriyorum sonrada ona kilitleniyor nasıl otur kalak eğitimini kolay yaparım yardımcı olursanız çok sevinirim
  • Eğer dışarıdan eve girerken kapıyı açar açmaz sizden önce eve giriyorsa hiç bir eğitimi almaz o köpek. İlk önce liderini öğrenmeli köpek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba Yavru golden arıyorum yardımcı olurmusunuzz ?
  • sopayla eğitilir
  • Uygulamalı ve türkçe eğitim videoları buradan bakabilirsiniz..

    örnek olarak buna bakabilirsiniz fakat çok daha fazla video var
    Otur Komutu Nasıl Öğretilir.
  • Yavru köpek eğitimi ile ilgili dikkate alınması gereken birçok parametre olsa da bunların içinde en kritik ve genel şekilde verici olan; eğitmenin profesyonelliği ve tecrübesi bence. Tabii yanal faktörler olarak eğitim alanı, eğitmenin kullandığı araçlar ve köpeğin mensup olduğu ırk bunların başında geliyor. Her ne kadar bu faktörler kendi içerisinde değerlendirmelere tabi tutulsa da, genel yapının köpek eğitmeni üzerinden işlediğini, sürecin yönetiminde en büyük payın onun olduğunun altını çizmek gerekir. Bu nedenle köpek eğitimi ile ilgili profesyonel destek almak daha doğru bir tercih olur gibi.
  • Bana ait youtube kanalımhttps://www.youtube.com/ozkanayhan Elimden geldiğinde yardımcı olmaya çalışırım.
  • Detaylı bilgi için iletişime geçebilirsiniz. 0516 169 09 99
  • Biz de ufaklığı sahiplendiğimizde yıllardır videolarını izlediğim Cesar Millan'ın "Ailenin Bir Üyesi" kitabını alıp okudum. Gerçekten çok şey öğreniyorsunuz.

    Eğitimler için de bir çok mobil uygulama var ancak youtube'da ilgili eğitimin ingilizcesi'ni "how to" kalıbıyla aratınca tonlarca video çıkıyor. Görsel şeyler olduğu için İngilizce bilmeseniz de anlıyorsunuz.

    Örnek bazıları:

    * Otur - Sit
    * Yat - Lay Down
    * Sevimli Otur - Sit Pretty
    * Bekle - Wait gibi

    Temel unsur sabır ve clicker. Bir de gerçekten çok sevdiğine emin olduğunuz ödül maması. :)
  • Hocam en zoru belki de tuvalet eğitimi, bunu kesinlikle tecrübeleyen biri olarak söylüyorum. Öncelikle ırka bağlı olarak eğitim süreci o kadar değişkenlik gösteriyor ki inanmak mümkün değil bazen.
    Eğitim süreçlerinin aslında temel üç faktörü var; disiplin - sistematiklik - sevgi. Bu üç faktörü doğru koşullarda bir araya getirmeyi başarırsak eğitim süreci de o denli başarılı oluyor.
    Benim tavsiyem ve elbette köpek besleyen herkesin net olarak görmüş olacağı şey; ilk ve en önemli eğitimin tuvalet eğitimi olduğu. Çünkü yaşam ortamımızı bizimle paylaşan bir köpeğe sahipsek ilk andan itibaren tuvalet konusunda problem yaşamaya başlıyoruz ve bir yerden sonra inanılmaz can sıkıcı bir hal alıyor. Bahçede beslediğimiz köpeklerde bu sorun daha az fakat onlar da neticede sokakta ya da bahçede farklı yerlere tuvaletlerini yapıp insanlara rahatsızlık verebiliyor.
    Eğer eğitim için yeterli vaktiniz yoksa kesinlikle profesyonel destek almalısınız çünkü köpeğimizin beslenme ve dinlenme süreçlerini de yakından takip etmemiz gerekiyor tuvalet eğitimi verirken. Yine dostumuza özel bir alan oluşturarak bu alanı benimsemesini sağlamak, bu alanda onunla vakit geçirmemiz ile mümkün, bu da elbette günün bir kısmını onun eğitimine ayırmamız gerektiğini gösteriyor.
    Birçok farklı detay ve yöntem olmakla birlikte tuvalet eğitiminde benim tavsiye ettiğim; tuvalet pedlerini kullanmak ve mümkün olduğunda bu eğitimi sosyal yaşamda yani çevrede uygulamalı olarak göstermek köpeğimize.
    Tabii köpeğimiz çok ufaksa ve aşıları henüz tamamlanmadıysa onu sokağa kesinlikle çıkartmamalıyız. En basitinden gençlik hastalığına yakalanabilir ve bu onun için ölümcül olur. Distemper. ve diğer virüslerden koruma sağlayan aşılar 6 ve 8. haftalarda vuruluyor köpeklerimize.
    Konuyla ilgili daha fazla detay ve kaynak arayan arkadaşlara tavsiye olarak; https://loyalfriend.com.tr/kopek-tuvalet-egitimi/




  • önemli bir konu bu konuda uzmanlardan bilgi tavsiye almakta fayda var diye düşünüyorum ben açıkcası

    köpek eğitimi ve köpek oteli
    Köpeklerde Eğitim Ne Zaman Başlar?
    https://petokulu.com/kopeklerde-egitim-yasi-ne-olmalidir

    bu tarz makaleleri okuyabilirsiniz. yada direk pet okulu eğitim firması ile iletişime geçebiirsiniz.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.