Şimdi Ara

..:: Jeanne D'arc İnceleme ::..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
5.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  ..:: Jeanne D'arc İnceleme ::..


    Oyun Adı : Jeanne D'arc
    Tür : RPG
    Yapımcı : Level-5 Games
    Dağıtım : Sony
    Yapım Yılı : 2007
    Dil : İngilizce veya Japonca
    Offical Sitesi :http://www.us.playstation.com/jeannedarc/

    Gamespot Puanı : 8.0
    IGN Puanı : 9.0

    İlk Olarak Jeanne D'arc Saf RPG'dir. Crisis Core Yada Untold Legens Gibi Action RPG Değildir.

    Strateji ve Tatik Öğeleri Ön Plandadır.


    Oyunun Hikayesi;

    Mitolojik Çağlarda Var Olan Fakat Şovalyeler Tarafından Karanlığa Gömülmüş Bir Güç Tekrar Ortaya Çıkar Ve İngiliz Prensi 4. Henrynin Ruhuna Yerleşir.Bu Sırada Uyum İçinde Mutlu Bir Kasabada Yaşayan Jeanne Darc, Ormanda Arkadaşı Lianne İle Gezerken Ölmüş Olan Gizemli Bir Şövalye Görür Yanında Gittiğinde İse Şövalyenin Yanında Taşıdığı Çantasının Parladığına Şahit Olur. Çantayı Açmaya Kalkışır Kalkışmaz Bir Işık Süzmesi Jeannein Koluna Yapışır. Bu Aslında Mitolojik Çağlarda Dünyayı Karanlığa Gömülmekten Kurtaran 5 Şovalyenin Taktığı Gizemli Güçleri Olan Bir Bileziklerin Bir Tanesidir Ve Dünyayı Saran Kötülüklerle Savaşması İçin Jeanne'ı Seçmiştir. Jeanne İse Tekrar Kasabasına Döndüğünde Herşeyin Yakılıp Yıkılmış Olduğunu Ailesinin Öldürülmüş Olduğunu Görür Ve Bilekliğinde Yardımı İle Hem Bilekliğin Sırrını Çözmek Hemde Kötülüğe Karşı Gelmek İçin Arkadaşları İle Büyülü bir Maceranın İçine Atılırlar.


    Oyundan Genel Olarak Bahsetmek Gerekirse ;

    + Oyunda Herşeyden Önemli Olan 3 Şey Var; Taktik, Strateji ve Zeka. Oyun Bu 3 Öğenin Üzerine Kurulmuş. Yani Hiçbi Arkadaşınıza Şurayı Nasıl Geçtin Burayı Nasıl Geçtin Diye Soramaycaksınız.

    + Oyun Saf RPG Olduğu İçin Doğal Olarak Level Sistemi Mevcuttur. Yendiğiniz Her Düşmandan, Düşmanın Güçlü veya Zayıf Olması İle Doğru Orantılı Olarak Experience Alırsınız. Ve Bu Experience'lar Level Atlamanıza Yardımcı Olur. Level Atladıkçada Rakibinize Daha Çok Hasar Verebilirsiniz.

    + Jeanne D'arc Turn Based Sistemine Sahiptir. Yani Bir Siz Oynarsınız (Player Phase) Bir Karşı Taraf Oynar (Enemy Phase). Diğer Bir Deyişle Satranç Misali. Örneğin Savaş Alanında 5 Karakterinize Karşılık 5 Düşman Olsun. İlk Olarak Düşman Beklerken Siz Teker Teker Karekterlerinizi Hareket Ettirip Düşmana Attack Veriyorsunuz. Siz Tüm Karakterlerinizi Hareket Ettirdikden Sonra Bu Sefer Düşmanın Sırası Geliyor Ve Siz Hareket Edemezken Düşmanınız Size Saldırıyor. Klasik Final Fantasy Tarzı.

    + Oyunun Aralarında Giren Anime Videolar Tam Bir Görsel Şölen ve Sizi Oyunun İçine Çekiyor. Adete Bir Film İçinde Oyun Oynuyormuş Gibi Oluyorsunuz. Animenin Bittiği Yerde Oyun Başlıyor. Yada Tam SAvaşın Bittiği Anda Herşy Anime Videoya Dönüşüyor. Ayrıca Açılan Anime Videoları Options>Anime Theatre Kısmından İzleyebilirsiniz.

     ..:: Jeanne D'arc İnceleme ::..


     ..:: Jeanne D'arc İnceleme ::..


     ..:: Jeanne D'arc İnceleme ::..



    + Aşağıdaki Harita Oyunun Geçtiği Şehirleri Yani Savaştığımız Battlegroundların Bir Kısmını Gösteriyor. İlk Oyuna Başladığımzıda 2 Tane Olmasına Rağmen İlerledikçe Senaryoya Bağlı Kalarak Yenileri Açılıyor....

     ..:: Jeanne D'arc İnceleme ::..



    Battleground'lardan Yani Oyunun Savaştığınız Kısmından Bahsedersek ;

    + Oyuna İlk Başda Jeanne D'arc Ve Arkadaşı Lianne İle Başlıyorsunuz. Sonrasında Senaryo İle Grubunuza Başka Karakterler Katılıyor.

    + Savaşmaya İlk Başladığınızda Satranç'da Taşları Dizer Gibi Size Mavi İle Gösterilmiş Yerlere Taktik Bilgilerimizi Kullanarak Karakerlerimizi Yerleştiriyoruz. Örneğin Daha Az Zırhlı Ve Büyük Kılıçlar Yerine Bıçak Yada Ok Taşıyan Karekterler Daha Uzun Mesafeli Yürüyebiliyor. Bu Karekterleri Ön Tarafa Koyarsak Uzaktaki Düşmanlara Ulaşıp Vurma Şansımız Daha Yüksek Oluyor...

     ..:: Jeanne D'arc İnceleme ::..



    + Ve Oyundaki Her Karekterimizin Gidebildiği Yerler Aşağıda Verdiğim Resimler Gibi Mavi İle Gösterilen Sınırlı Yerler. Yani Haritanin Bi Ucundaki Karekterimizi Haritanın Diğer Ucundaki Düşmanın Yanına Götürüp Attack Veremiyoruz.


     ..:: Jeanne D'arc İnceleme ::..



    + Ayrıca SS'lerde Ekranın En Sağ Üst Köşesinde Gördüğünüz Gibi ( 2/20 Turn, 3/10 Turn, 10/20 Turn vs.) Sol Taraftaki Rakam Bir Player Phase Siz, Bir Enemy Phase Düşmanınız Yapınca 1 Artıyor. Sağdaki Rakam İse Size Verilen Turn Limiti. Yani Toplam 20 Player Phasede O Battlegroundu Bitirmeniz Gerekiyor. Böylelikle Habire Düşmanlardan Kaçıp Heal Basıp Tekrar Düşmanınıza Vurarak Uzun Vadede Kolaylıkla Bölüm Geçmeniz Engellenmiş.

    + Oyun Sadece Git Rakibinin Vursun Sana Sonra Sen Ona Vur Ölsün Şeklinde Değil. İlk Bikaç Bölüm Training Niteliğinde Böyle Olsada İleriki Bölümlerde Gerçekten Bi Strateji ve Tatktik Savaşına Dönüşüyor. Karakterinizi Bir Kutucuk Yanlış Oynmatmanız Oyunun Gidişatını Değiştirebiliyor. Bazen Öyle Oluyorki Taktik Gereği Düşmana Saldırmayı Bırakıp Takım Arkadaşınızın Yanına Gidip Ona Heal Basmanız Yada Ölmemesi İçin Büyülerinizi Kullanmanız Bile Gerekebiliyor.

    + Dediğim Gibi Oyunda Büyülerinizde Var. Sadece Kılıç Kalkan İle Değil Düşmanlardan Çıkan Yada Oyunda Shop'dan Aldığınız Büyüleride Oyun İçinde Yapabiliyorsunuz. Bu Büyüleriniz Belli Bir Alana Etki Ettiği Gibi Bazılarıda Kılıcınızın Parlamasını Ve 2 Belki 3 Kat Daha Çok Hasar Vermenizi Sağlıyor. Ayrıca Aşağıdaki Resimde Görüldüğü Gibi Her Büyünün Kendine Özgü Animasyonunun Olmasıda Beni Çok Etkiledi Açıkçası.

     ..:: Jeanne D'arc İnceleme ::..


     ..:: Jeanne D'arc İnceleme ::..



    + Aşağıda Verdiğim Resimde Oyundaki Shop Kısmından Yeni Zırhlar Silahlar Kalkanlar Ve Büyüler Alabiliyorsunuz. Hatta 2-3 Büyüyü Birleştirip Çok Güçlü Bir Büyü Bile Elde Edebiliyoruz.

     ..:: Jeanne D'arc İnceleme ::..


     ..:: Jeanne D'arc İnceleme ::..



    Oyunun Genel Özellikleri Böyle Gerisi Sizin Becerinize Kalmış Diyemiyorum Gerisini Zeka Ve Taktik Bilginizle Hallediceksiniz.

    Ayrıca Bu Oyunun "Game Industry Academy Awars" Yani Oyun Oscarlarına'da Console RPG Dalında Aday Gösterildiğini Belirteyim.


    Oyuna Benim Verdiğim Puanlar;

    Oyanabilirlik : (9)
    + Haritayı İsteğiniz Açıdan Bakıp Rahatça Karekterlerimizi Yönlendirebiliyoruz. Menüler Karışık Değil Gayet Basit Şekilde Karekterlerimize Silah Zırh veya Büyü Atayabiliyoruz.

    Grafikler : (9)
    + Grafikler SS'lerden Görüldüğü Üzere Cell-Shaded Ve Bu Oyuna Çok Yakışmış. Özellikle Her Kullanığınız Büyünün Animasyonun Farklı Olması Oyunun Üstünde Gerçekten Emek Harcandığını Gösteriyor.

    Ses : (8)
    + Seslerde Büyüler Ve Attack Anındaki Sesler Çok Hoş Yerinde Kullanılmış Ama Bence Daha Geniş Yelpazeli Bir Ses Grafiği Uygulanabilirmiş. Oyun İçi Müziklerde Klasik Müzik türünde Olup Kafa Baş Yormuyor.

    Atmosfer : (10)
    + Oyunun Senaryosu Muhteşem. Çok Akıcı Şekilde İlerliyor. Zaman Gelicek Kale Kapılarına Dayanacaksınız Zaman Gelicek Ejderhalara Karşı Savaşacaksınız. Arada Giren Anime Videolar İse Size Film İzliyormuş Havası Veriyor.


    SONUÇ : (9)
    +Kesinlikle PSP'nin En Güzel Oyunlarından Biri. Eğer Final Fantasy Gibi Saf RPG Oyunlarını Seviyorsanız Sizi PSP Başından Kaldırmayacaktır.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • oyuna yakışan bir inceleme olmuş,eline sağlık
  • Gerçekten güzel bir inceleme olmuş. Okuyunca oynayasım geldi
  • inceleme için teşekkürler
  • İnceleme için tekrar teşekkürler oyuna başladım. chapter 1 a kadar geldim. yalnız skilleri biz vermiyoruz sanırım ya da ben anlamadım sadece level atladığını söylüyor. örneğin str intelligence falan biz mi veriyoruz? yoksa karakterler belli mi gidecek?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hitokiri7274

    İnceleme için tekrar teşekkürler oyuna başladım. chapter 1 a kadar geldim. yalnız skilleri biz vermiyoruz sanırım ya da ben anlamadım sadece level atladığını söylüyor. örneğin str intelligence falan biz mi veriyoruz? yoksa karakterler belli mi gidecek?


    str int yok. attack defance accuracy magic attack macig defance var. oda yeni aldığın kılıçlarla fln geliyor level atladıkça kendisi artıyor. sen manuel olarak yükseltemiosun yani.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 18 Temmuz 2008; 2:27:56 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: .:BBR:.

    quote:

    Orjinalden alıntı: hitokiri7274

    İnceleme için tekrar teşekkürler oyuna başladım. chapter 1 a kadar geldim. yalnız skilleri biz vermiyoruz sanırım ya da ben anlamadım sadece level atladığını söylüyor. örneğin str intelligence falan biz mi veriyoruz? yoksa karakterler belli mi gidecek?


    str int yok. attack defance accuracy magic attack macig defance var. oda yeni aldığın kılıçlarla fln geliyor level atladıkça kendisi artıyor. sen manuel olarak yükseltemiosun yani.

    teşekkürler.
    bu arada aradaki animeler çok güzel olmuş sırf onlar için bile oynanır.

    bi de fable olsa diyorum pspde




  • Animeleri Açıldıkça İstediğiniz Zaman Options'dan Anime Theatre Kısmından İzleyebiliyorsunuz.

    Özellikle Jeanne'ın Saçını Kılıçla Kestiği Kısım Çok Güzel....
  • Emeğine sağlık.Güzel bir inceleme olmuş
  • bu oyunu oynuyorum bende BBR harika ilerleyici fakat gittikçe zorlaşıo
  • elinize sağlık da

    ben bu oyunu ya da benzerini yıllar önce bilgisayarda oynamıştım onun adını bileniniz var mı???
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mea_kyz

    elinize sağlık da

    ben bu oyunu ya da benzerini yıllar önce bilgisayarda oynamıştım onun adını bileniniz var mı???


    Heores Olma İhtimali Yüksek.
  • BBR bu incelemeyi yapacağım diyordun en sonunda yaptın , hem de "10 numara" bir inceleme tebrik ederim. PSP bölümünde tek inceleme yapanın ben olmadığıma sevindim , arkadaşlar yavaş yavaş katılıyorlar. FREE arkadaşımızında bir incelemesi vardı.

    Ayrıca RPG severler için bu oyun vazgeçilmez , oynamadan geçmeyin derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MinusHuman -- 19 Temmuz 2008; 22:15:41 >
  • Animevari bir oyuna benziyor, listemde var. PSP'm gelsin deneyeceğim oyunlardan birisi.
  • Teşekkür Ederim...

    Birde Acaba Tüm İncelemeleri Bir Topic altında Toplasak Onuda Üst Konu Yapsak Hem PSP'ciler İçin Türkçe Bir Kaynak Olur Hemde İncelemelerimiz Sürekli Güncel Kalır.

    Hatta Ben Bi Tane Açıp Bi Topic Altında Toplamaya Çalışayım. Tutulur İse Üst Konu Yapabiliriz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: .:BBR:.

    Teşekkür Ederim...

    Birde Acaba Tüm İncelemeleri Bir Topic altında Toplasak Onuda Üst Konu Yapsak Hem PSP'ciler İçin Türkçe Bir Kaynak Olur Hemde İncelemelerimiz Sürekli Güncel Kalır.

    Hatta Ben Bi Tane Açıp Bi Topic Altında Toplamaya Çalışayım. Tutulur İse Üst Konu Yapabiliriz.


    evet çok mantıklı olur kardeşim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: .:BBR:.


    quote:

    Orjinalden alıntı: mea_kyz

    elinize sağlık da

    ben bu oyunu ya da benzerini yıllar önce bilgisayarda oynamıştım onun adını bileniniz var mı???


    Heores Olma İhtimali Yüksek.



    saol bi bakacağım
  • hocam herşey, anladım da enemy reinforcements nedir ya.. uyuz oldum çok saçma bence
  • Hacı ya bén mérak éttim şimdik bu oyun üstten görünüm mü??Total War gibi mi haritadan mı yönlendiriyoruz?
  • oyun incelemeleri yapan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.oyun indirirken yada alırken en azından neyin ne olduğunu biliyoruz.zira benim gibi her oyundan hoşlanmayan kişiler için çok iyi bir hizmet.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.