Şimdi Ara

Gömülü 20lik diş çektiren? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
0
Favori
62.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Yakın bir zamanda gömülü 20 lik dişim alınacak inşallah. Ne bileyim o kadar çeşitli ameliyat videoları,kadavra videoları vs izledim; hiçbirinde korku,tiksinti,kan tutması gibi birşey hissetmedim. Ancak gömülü diş operasyonunu izlerken kendimden geçtim;gözlerim karardı,başım döndü,midem bulandı ve kendimden geçtim adeta.

    Tespit ettiğim birşey varsa kemiğin parçalanıp alınmasına rağmen hastaların hiç sıkıntı yaşamadığı yani ağrı,sızı hissetmediği yönünde oldu.

    Sormak istediğim noktalar şunlar;

    1- Kemiğin alındığı bölgeye dikmeden koydukları zımbırtı ne ? (ki izlediğim videoların birinde gazlı bez gibi birşey tıkıştırıp dikiyordu, başka bir videoda daha özel bir cisim koyuyordu)

    2- O boşluğa konulan cisme daha sonradan ne oluyor ?

    3- Kemiğin oluşum süreci, kendini tamamlama süreci ağrılı/sancılı bir evre mi ?

    Çenemin her yanında var gömülü dişlerden Sol attan başlayacağım aldırmaya. Eğer sıkıntılı bir süreç olmaz ise diğerlerini de aldıracağım. Sol taraf iltihap ve ağrı yapıyor o yüzden önce ordan başlıyorum. Ama sağ alt tarafta hem 12 lik diş gömülü hem 20 lik dişin yarısı gömülü ve üst üste binmiş durumdalar.

    Umarım yardımcı olabilirsiniz.

    Teşekkürler...




  • Benimde 20 lik dişim üç sene önce çıkmaya başlamıştı sağ alt çenemde ki çıkarken hafif bi sızı oldu sadece sonra geçti ara ara yine az bi sızıyla da kendini hatırlattı ta ki bir hafta önceye kadar önce yutkanamamaya başladım sonra beraberinde ağrı ağzımı açamıyorum dişten ziyade damağım acıyor hayatımda hiç diş ağrısı çekmedim dişçiyede gitmedim artık dayanamayıp dün randevu aldım ve gittim tahmin ettiğim gibi 20 lik dişten kaynaklanan ağrı dişin yarısını görebiliyorum yarısı gömülü sanırım röntgende sol alttaki yirmilik dişim yan yatmış bir şekilde gözüküyodu doktor diğeri çok kötü dua ette sorun çıkarmasın dedi yoksa çok sıkıntılı ameliyat gerekli olur kemiğe geliyo dedi ağrı yapmazsa ona hiç dokunma dedi bunu duyunca baya bi korktum neyse antibiyotik yazdı önce onu kullandıktan sonra çektirmem gerektiğini söyledi daha önce hiç diş çektirmediğim dolgu vs. yaptırmadığım için nasıl birşey bilmiyorum biraz araştıriyim dedim herkes çok zor kötü yorumlar yapmış iyice korkmaya başladım ne yapıcam bilmiyorum bayramdan sonra çektirmem gerekiyor. Dişin çekilmesi değilde beni en çok korkutan iğne çok acıtıyor mu iğneyi vuruken?





  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.