Şimdi Ara

## AMD'de Çift Çekirdekli Kuma ve Phenom FX İşlemcileri İptal Edildi ? ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  ## AMD'de Çift Çekirdekli Kuma ve Phenom FX İşlemcileri İptal Edildi ? ##


    Tayvanlı anakart üreticilerinden alınan bilgilere dayandırılarak yapılan yeni bir haberin iddiasına göre AMD cephesinde K10 mikroişlemci mimarisini kullanan çift çekirdekli Kuma işlemci ailesi iptal edildi. Güncel yol haritasına göre Temmuz ayında anons edilmesi beklenen Kuma işlemcileri son gelen haberlere göre kullanıcılar ile buluşma fırsatı yakalayamadan rafa kaldırıldı. 65nm üretim teknolojisi ile hazırlanması beklenen HT 3.0 destekli ve 2MB L2 bellekli Kuma işlemci ailesi AMD'nin 45nm üretim teknolojisine yoğunlaşmak istemesinin yanı sıra mevcut üç ve dört çekirdekli işlemcilerini pazarda yaygınlaştırmak istemesi ve Athlon X2 modellerinin satış başarısından ötürü (özellikle Athlon 64 X2 5600B modeli) Kuma projesini iptal ettiği belirtiliyor. Phenom FX cephesinde ise firmanın 65nm üretim teknolojisi ile yüksek saat hızına sahip FX modelleri hazırlamayacağı zaten öngörülen bir durumdu. Bu haber ile birlikte 2008 yılında Phenom FX modellerinin kullanıma sunulmayacağı bir kez daha gündeme gelmiş oldu. AMD'nin Phenom FX cephesinde yaşadığı sorun saat hızlarının arttırımıyla illgiliydi. Açıkçası AMD'nin saat hızlarını arttırımından öte artan saat hızlarıyla birlikte işlemci TDP seviyelerinin ciddi şekilde artmasının problem oluşturduğu belirtiliyor. Son çeyrekte kullanıma sunulacağı daha önceki bazı yol haritalarına yansıyan Agena FX kod adlı Phenom FX 8x ve 9x serisi de en azından şimdilik kağıt üzerinde proje ismi olarak kalacak gibi görünüyor. Tabi firmanın 45nm üretim teknolojisi ile birlikte Phenom FX serisini yeniden gündeme alacağı da biliniyor. Öte yandan Phenom FX'den doğan boşluğu Black Edition serisinin doldurması da beklenebilir.

     ## AMD'de Çift Çekirdekli Kuma ve Phenom FX İşlemcileri İptal Edildi ? ##
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Aman dükkânı kapamasınlar da.
  • geçmiş olsun
  • Çok fazla bekleyeni yoktu. İyi olmuştur belki de.
  • quote:


    AMD'nin 45nm üretim teknolojisine yoğunlaşmak istemesinin yanı sıra mevcut üç ve dört çekirdekli işlemcilerini pazarda yaygınlaştırmak istemesi ve Athlon X2 modellerinin satış başarısından ötürü (özellikle Athlon 64 X2 5600B modeli) Kuma projesini iptal ettiği belirtiliyor.


    Haberi dikkatli okursanız, sebebinide anlarsınız zaten. Adamlar 65nm iki çekirdekli işlemci satmak yerine, 3 ve 4 çekirdekli işlemci satmak istiyor. 3 çekirdekli işlemci almak dururken 2 çekirdek fiyatına, ne yapcaksınız 2 çekirdekli işlemcileri.
  • AMD olmasa rekabet olmaz ve İNTEL 1 liraya satacağı işlemciyi 5 liraya satar.

    mantıklı olun AMD kapansın diyenler lütfen
  • en azından işlemci olarak başka bi firma girse piyasaya, bu iki firmayida aşagiya ceker
  • Kuma iptal ha,yani demekki athlon x2ler rulezz ... bu da fiyatların bi miktar daha ineceği anlamına geliyor.Ayrıca daha derin bi tahmin yürütürsek yeni mimari için çalıştıklarını da düşünebiliriz.
  • Ben böyle birşeyi bekliyordum, çünkü çok geç kalındı. Fusion olayına yüklenecekler herhalde diye pozitif düşünüyorum ama bakalım, AMD bu ne yapcağı belli olmaz. Bizim milli takım gibi bi inio bi cikio ! :)
  • belki 45nm ler yeni mimari olabilir he
  • Güzel haber.

    Bu işlemciler boşuna çıkacaktı. Ama bunları üç veya çiğdemli hale getirmeleri güzel olurdu diyorum. Zaten bu aralar 4 çiğdemlilerin de ucuzladığını düşünürsek 2liler boşuna maliyet olacaktı. Akıllıca bir karar.

    Yeni firmalar demiş zaten girmek isteyen olsaydı çoktan girerdi. Anlayan anladı.
  • Intel Nehalem'le 4 çekirdek+4 sanal çekirdeğe geçerken hala çift çekirdek çıtlatmak saçma olurdu zaten.

    Bence AMD elindeki mimari ile 45 nm'ye geçer geçmez,
    Intel'den önce gerçek 8 çekirdek olayına el atıp en azından karizmasını biraz tamir etmeli
  • AMD bişeyler biliyor. ayrıca AMD batmaz çok iyi çipset ve ekran kartı üretiyor.
  • amd 45 nm ye odakladı neden 45 nm de high k silikon ekleniyor ayrıca yenı chip setlerde gizli pinlerle o.c de deniliyor core 2 duoları geliştirenlerde uzun zamandır bünyelerinde ya yeni mimari yada performans sıçraması olacak k10.5 lerde ki yeni mimari ile sıçrama daha da artabilir ki 45 nm de o.c de iyi olunacagı gorunuyor 65 nm de üretime gidecegıne kumada 45 de ilerı ye götürecek demekkı bu arada onalra ayrılacak bütçede geliştirmeye ayrılacak görünüyor aslında bende kuma peşindeydım ama 45 nm lere bakıcaz artık
  • phenom x3 leri çift çekridek fiyatına düşürsün 2 çekirdeğe gerek yok zaten.

    ki adamların lanlarında da o var, 65nm ile saat hızı yükselmiyo ve güç tüketimi tavan yapıyo.bu koşullarda yeni bi işlemci ailesi oluşturmak anlamsız.

    bence amd şu ana kadarki en iyi kararlarından birini vermiş,bu bi başarısızlık yada becerememe durumu değil.
    öle düşünen varsa ki üst tarafta bi kaç arkadaşda hissettim haberi salim kafayla baştan bi daha okusun.
  • şimdi amd yeni 45nm işlemçilerini biraz daha hızlı cıkarırsa iyi olur yoksa çift çekirdekli işlemçilerdeki fiyat avantajını yakalamayaz
  • AMD, Athlon 64'lere kuma getirmekten vazgeçti demek diye espri yapacaktım, ama bazı yazılanları görünce hevesim kaçtı Bebe misiniz oğlum siz, AMD işlemcilerinde ve ATi ekran kartlarında, sürekli indirimler olmasa, Intel veya nVidia'nın kendiliğinden fiyat indireceğini mi sanıyorsunuz?
  • hic kimsenin dikkat etmedigi bir noktaya parmak basmak istiyorum ilgili islemci 65nm olan versiyon... 45nm gelirse iste o zaman bu kadar konusmanin anlami kalmayacak..

    FX islemcileri Opteron yapisindadirlar... sadece komit setleri farkli islemciler... eger yuksek frekanslar amac edinilmis ise iptal etmenin tek sebebi, bunu calistiracak anakartin bulunmamasindandir..

    islemci var calisiyor ama son kullanici icin uygun olmayabilir... aslinda problem yok...

    bazi arkadaslar da hatali konusmalar yapmislar... bilginiz olsun diye soyluyorum, 90nm bile gozle gozukmuyor... 65nm hayal edebileceginizden de kucuk bir olcu birimi.. 1,0volt gibi bir akimi, 65nmlik bir telden gecirmek, icin atom saymaya baslamak lazim... 45nm ise gercekten bir intahar sebebidir..

    bilenler hemen islemci uretsinler, kapatilsin gibi laflari sarfedeceklerine.. sanki cok bir halt biliyorlar da...makineye verince yapiyor zannediyorsunuz.. oysaki adam orda 30''lik monitorun karsisinda tasarim yaparken, hayat savasi veriyor..3-5 gunde is yetistirecem diye ter damliyor bir tarafindan...

    son bisey soyliyeyim, bilmeyen arkadasima.. AMD x86 mimarisini Intel'e actigi dava'da kazandi. 90'lara bakin da gorun...

    saygilarimla...




  • ne kadar üzüldum 3 gun yas tutacam şimdii
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hacı_17_17

    AMD olmasa rekabet olmaz ve İNTEL 1 liraya satacağı işlemciyi 5 liraya satar.

    mantıklı olun AMD kapansın diyenler lütfen

    amd işlemcilerini 1 numara olduğu zamanlardaki amd işlemci fiyatlarını unutmak niyetinde değilim.şu an amd ucuz çünkü şu anlık pek yapacağı şey yok
    şu an için bizim için iyi.ikiside ucuz yapma savaşı yapıyor ama amd kendine gelmezse yandık.intelin amacı da o.amd ucuza sattıkça zarar yapıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jvcjvc -- 11 Haziran 2008; 13:22:31 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.