Şimdi Ara

La Habitación de Fermat - Fermat's Room (2007)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Fragmanı:



    imdb linki:http://www.imdb.com/title/tt1016301/

    Web Sayfası:http://www.mangafilms.es/lahabitaciondefermat/ Filmi seyredenler için çok aşina gelecek bir sayfa olmuş. Sorular geliyor o sayfada da.

     La Habitación de Fermat - Fermat's Room (2007)


     La Habitación de Fermat - Fermat's Room (2007)


    Matematikçiler için eğlenceli olabilecek göndermeler olan film. Zaten en başında diyor "asal sayı nedir bilmiyorsan bundan sonrasını anlaman zor" gibi bir şeyler. Buradan Goldbach Hipotezi'ne geçiş yapıyor ve sonra hipotezi sağlayan 3-4 örnek bile veriyor.

    Fakat filmin ileriki anlarında koskoca matematikçilere sorulan soruları ele alırsak eğer; internette az buçuk takılan herkesin çözebileceği sorulardı. Yani öyle ahım şahım bir şeyler göremedik. Fakat filmin normal insanlara da hitap etmesi açısından teorik şeylerden kaçınarak daha çok zeka problemlerine ağırlık vermiş olabilirler. Yoksa orada üçüncü dereceden denklemler, katsayılar matrisi veya kutupsal koordinatlar görmek sıkıcı olabilirdi. Evet evet düşündüm de o kolay sorular daha eğlenceli olmuş. :))

    Zeka sorularını seven bir kişinin gidip görmesi gereken bir filmmiş Türkiye'de gösterilen adı ile Kapan ya da Fermat's Room filmi. Tavsiye ederim.

    Yazının gerisi feci spoiler içerir seyretmeyen ilk cümleyi bile okumasın.




    Olayı tezgahlayan adamın taa en başta bozuk araba numarası yaptığını çakmayan yoktur sanırım. Fakat buna rağmen film kendi halinde başka sürprizler de yaşatıyor.

    Buna rağmen bazı mantık hataları vardı ama. Mesela lambalı soru veya kum saati sorusu gibi uzun cevaplı soruların cevaplarını nasıl yazdılar merak ettim. Cevabını anlatırken bile 30-40 saniye süren hikayeyi 1 dk içinde nasıl okuyacak, nasıl çözecek ve nasıl yazacak? Okuma ve çözme kısmını atlasak bile yazması çok uzun be abicim kısa cevaplı sorular bulamadınız mı? Hadi tamam orasına da bir şey demiyorum da asıl mantıksız olan; -matematikçi ya da bilgisayar mantığını bilen insan gözüyle bakarsak- cevapların doğruluğunu kimin belirlediği. Bilgisayar değil mi bunları yapan? Çünkü karşıda birisi yok. Öyleyse o kadar uzun ve hikaye gibi cevapları olan cümlelerin doğru olup olmadığını nasıl biliyor? Bilgisayara bir veya yüz cevap yüklersin ama o en ufak bir virgülü bile göremezse yanlış der geçer. Neticede aptal makina. Yorum yapamaz. Sadece kelimelere göre bilse, 7 kelimelik bir cümlenin 5040 farklı yazılışı vardır. Böyle geniş olasılıkların cevaplar arasına yüklenmiş olabileceğini düşünsek bile binbir türlü farklı kelime ile de yazabilirsin cevabı. Eğer tüm cevapları yazan kişi, olayı tezgahlayan kişi olsaydı, bu açık kapanmış olurdu. Keşke öyle yapsalarmış be.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • küp filmini andırdı bana
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Celtic

    küp filmini andırdı bana

    Bana da
  • Gerçekten çok sürükleyici bir film Fermat's Room. İspanyol Sineması'nın tarzını seviyorum zaten. Ama bu filmde görüntü kalitesi, ses efektleri ve müzikler pek oturmamış. Daha dandunlu birşeyler cuk diye otururdu. Filmde birkaç mantık hatası var, ki mevluth hocam az çok değinmiş bunlara.


    Çoban-koyun-kurt-ot kombinasyonu yada mahşer kapısında bekleyen doğru söyleyen ve yalan söyleyen melekler gibi halk arasında yaygın olan soruların matematiği zehir olan kişilere soru olarak yöneltilmesi fazlasıyla absürd olmuş. Tabiki akademik terimler ve çeşitli matematik formasyonları sorulamazdı, aksi halde filmden sadece bilim adamları birşey anlardı:) Ama daha akılcı, daha özgün, daha zor ve daha makul sorular sorulabilirdi. Ayrıca filmde şiddete ve kana ihtiyaç duyulmadan gerilimi yüksek dozda tutabilmelerini takdir ettim.

    Fermat'ı ise gerçekten merak ettim. Polislerle birlikte Fermatzedeler'i Kurtaran Adam rolüne soyunmasını beklerken kayboldu gitti. Ve bence odadan kurtulmaları hayli saçma olmuş. Libertas(Özgürlük) yazan panoyu kırıp odadan kurtulmaları basit bir sona kurban ediyor filmi. Yahu bunu akıl edebilecek derecedeki üstün zeka kişiler neden olayın bilmece değilde cinayet olduğunu anladıktan sonra bunu görmedi yahut farketmedi anlayamadım açıkçası. Filmin en büyük eksiği bu bence.

    Eğer daha detaylı ve daha özenli şekilde işlenseydi, gerçekten harika bir film olabilirdi. Ama bu haliyle bile güzel Fermat's Room. Tavsiye ederim herkese. Gayet sürükleyici ve akılcı bir film.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi De-Niro -- 27 Nisan 2008; 4:04:10 >
  • Güzel film
  • 2-3 yıl önce izlemiştim güzel film evet.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eru ilúvatar -- 10 Eylül 2011; 12:22:04 >
  • izleyeli baya oldu güzel bir film tavsiye ederim.
  • Konu hort begenmedim panpa cok kolpa geldi film ozellikle son bolum filmin akisi oyuncularin bagi aralarindaki iliski zayif sekilde ele alinmis. ne diyelim %90'i tek bir ortamda gecen bir film en nihayetinde. beklentiyi ust duzeyde tutmamak lazim izlemeye baslamadan. yoksa hayal kirikligina ugratmasi bariz. zaman kaybi diyemeyecegim yine de.
    5/10.
  • filmi yazan bir matematik öğretmeni değil bu yüzden soruların hepsinin kolay ve bilinen şeyler olduğunu tabi ki biliyoruz.Fikir ve senaryo değişik.Hoş bir film...
  • Filmi az önce izledim. Güzel, izlenebilir bir film. Gerilimi çok iyi ayarlamışlar. Testere havası sezdim. Tek sıkıntı filmin temeli olan bilmeceler-bulmacaların çoğunun basit ve çocukça olması. Çözdükleri bulmacaların hepsine şu an Google'dan ulaşabiliyorum.
  • Fulton F kullanıcısına yanıt
    Tavsiye eder misin ? Zamanım değerlidir.İzledikten sonra küfür etmeyeyim filme.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 21Temmuz

    Tavsiye eder misin ? Zamanım değerlidir.İzledikten sonra küfür etmeyeyim filme.
    Yani şöyle söyleyeyim hocam film kafan yoran bir film değil. Daha çok çerezlik izlenebilir bir film. Ha şu var film sıkıcı mı? Hayır bence değil ama üstte de dediğim gibi filmin teması olan bulmacalar kısmında kolaya kaçılmış. Açıkçası sana ne desem yalan olur. Gerilimi iyiydi ama. Yani tam böyle odadan kaçış tarzında zeka içerikli bir film bekleme. Evet yine odadan kaçış şeklinde ama gerilim ağırlıklı sadece. Daha çok testere filmi misali, odadan kurtulmazlarsa ölecekler mantığında ilerliyor film.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 28 Nisan 2018; 14:11:44 >
  • Fulton F kullanıcısına yanıt
    Anladım Hocam. Testere yada Küp filmleri gibi. Aslında bu tarz filmler hoşuma gider. Akşam izlerim. Teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.