Şimdi Ara

bir çalışıyor,bir çalışmıyor????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar. Okulumuzda 2 ayrı bina ve çok sayıda bilg. var. Bu ayrı binalarda bilg. arasında bağlantı kurabilmek ve interneti paylaşabilmek için de çok sayıda switch kullanıyoruz. Fakat sürekli diğer binadan internet yok diye haber geliyor. arada bulunan switch de kabloların yerlerini değiştiriyorum. internet geldi diyorlar. diğer gün gene yok. ip çakışması mı oluyor? bunu nasıl çözebilirim?
    ayrıca bir bilgisayarda şu sorun oluyor: herşey sağlam bir gün önce hiçbir sorun yok. bir gün sonra bilg. ile switch arasında iletişim yok. kablo takılı değil uyarısı veriyor. kablonun yerini switch de değiştirdiğim zaman ışık önce yanar gibi oluyor, gidiyor. bilg. ekranında bağlantı kurulacak gibi bir titreme oluyor. aç-kapa yapıyorum gene aynı.herşey sağlamken bir gün önce çalışan şey neden sorun veriyor olabilir? ne yapabilirim? ayrıntılı açıklayabilirmisiniz? çok teşekkürler...



  • bu bilgisayarların internete çıkışı tek bir modem üzerinden mi oluyor
  • Biz ilkokuldayken çok iyi hatırlıyorum cuma günleri ilk 2 saatimiz bilgisayardı.Laboratura gidiyoduk.anck internet hep 2.saat geliyordu.Müdür bey biraz geç geldiği için bilgisayarıda geç açılıyordu.Bu yüzden ilk saat internete giremiyorduk.

    İnternetin çıkışı tek bilgisayara bağlıydı.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: speedman

    Biz ilkokuldayken çok iyi hatırlıyorum cuma günleri ilk 2 saatimiz bilgisayardı.Laboratura gidiyoduk.anck internet hep 2.saat geliyordu.Müdür bey biraz geç geldiği için bilgisayarıda geç açılıyordu.Bu yüzden ilk saat internete giremiyorduk.

    İnternetin çıkışı tek bilgisayara bağlıydı.


    arkadaşımın dediği çok mantıklı bir neden. ana bilgisayarda internet bağlantısı çok sık kopuyorsa bu sorunu yaşayabilirsin. modemin frameware'ini anabilgisayarın ethernet kartını güncellemen faydalı olabilir
  • hayır arkadaşlar. okulda ilk açılan bilgisayar modemin yanındaki bilgisayar. okuldaki tüm internet bağlantısı tek modem den yapılıyor.Fakat dediğim gibi ikinci binaya gidene kadar 3 tane switch den geçiyor.Okulda kullandığımız switch sayısı 5.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.