Şimdi Ara

Fenerbahçe 2007-2008 ŞL Değerlendirmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kendimce Fenerbahçe'nin bu sezonki başarısını analiz etmek istiyorum. Sizlerde buraya kendi analizlerinizi yazabilirsiniz.

    Ön eleme ile birçok kişi Fb'nin uefa'ya gideceğini düşünüyordu fakat dişimize göre bir rakip olan Anderlecht'i çektik ve 2 maçta da üstün oynayarak eledik. Anderlecht UEFA'ya gidip G grubunun birincisi Bordeoux'yu elemeyi başardı daha sonra ise Bayern Munich'e elendi.

    Gruplara kaldığımızda kimine göre şanslı bir kurada gösterilsede İtalya, Hollanda ve Rusya şampiyonlarının olduğu ve tüm takımların kendi ülkelerinde şampiyon olduğu bir gruba düştük. İnter'e değinmeye gerek yok, PSV ve CSKA ise yıllardır avrupada oynayan tecrübeli takımlardı. İtalya'da şuanda açık ara lider giden İnter'i ilk maçta sahadan silerek yenmeyi başardık ve çeyrek finalin ilk sesleri o maçta geldi. Geçtiğimiz seneden itibaren Zico ile avrupada farklı oynuyordu Fenerbahçe ve bu farkı yavaş yavaş yansıtmayı başardı. İlk 3 maçta 2 beraberlik (deplasman) ve bir galibiyet aldık. Sonraki 3 maçta ise sadece İnter'e yenilerek grubu rekor puanla 2. sırada tamamlamayı başardık. UEFA'ya giden PSV çeyrek finale kadar gelmeyi başardı ve birçoklarına göre UEFA kupasının favorilerinden.

    2. turda rakibimiz Sevilla'ydı. 2 kere üstüste UEFA'yı ve bir kezde süper kupayı almış kimilerine göre avrupanın en güçlü ekiplerinden biriydi. Bana göre Sevilla dünyanın en iyi hücum eden 2-3 takımdan biri fakat defanslarında büyük sorunları var bizde bundan faydalanarak Sevilla'yı eleyip adımızı çeyrek finale yazdırdık.

    Çeyrek finalde ise karşımıza yarım milyar dolarlık bir takım geldi. Her ne kadar berbat bir teknik direktöre sahip olsa da kadrosundaki isimler Fenerbahçe'ye 2 gömlek büyüktü. Hangi bölgeye bakarsak bakalım dünyanın en iyi futbolcularına sahipti ve neticede elendik. Bana göre bunun en büyük nedeni tecrübesizlikti. Chelsea'de oynayan oyuncların hepsi bu düzeyde defalarca futbol oynamış ve kendi ülkelerinin en iyi futbolcuları. İngiltere'de ki maçta ceza sahasına girdiğimiz bir iki pozisyonda futbolcularımızın bocalaması da bunun en büyük göstergesi.

    Sonuç olarak yavaş yavaş bizde tecrübe kazanacağız ve o zaman rakip karşısında ayakta durup eleyebileceğiz. Kadromuzun kilit oyuncularını tutup ilave ve bu düzeyde futbolu bilen oyuncularla birkaç sene içinde yarı finale, final yapmamız içten bile değil.

    Oyuncularımıza gelirsek,

    Volkan - Bazı maçlarda yine kritik hatalar yaptı fakat çeyrek final oynamamızda büyük katkısı var, kaleci yaşı olan 30larına geldiğinde dünyanın sayılı kalecilerinden biri olabilir.
    Lugano - Tüm maçlarda bir iki hata dışında kusursuz oynadı, mutlaka elimizde tutmalıyız büyük ihtimalle seneye tüm avrupa peşine düşecek
    Edu - Malesef felaketti. Kendi kalesine attığı gollerle az kalsın elenmemize yol açıyordu ama bir şekilde çeyrek finale kadar geldik ve çeyrek finalde yapması gerekeni yaptı. Daha iyi bir stoper bulamazsak elimizde tutmalıyız.
    Roberto Carlos - Bu seneki başarımızın bence önemli etkenlerinden biri. Futboluyla olmasa da tecrübesiyle çok şeyler kattı bu takıma. Çeyrek finalde oynasaydı belki de başka şeyler olurdu.
    Vederson - Birçok maçta oynadı zaman zaman hatalar yaptı ama en azından sol kanadı bir şekilde taşıdı. Son maçta 2 hatası yüzünden 2 gol yedik.
    Gökhan Gönül - O bir dünya yıldızı.
    Önder - İnter ve Chelsea ilk maçlarında oynadı ve gayet başarılıydı. Tek şansızlığı Gökhan'a sahip olmamız. Bence elimizde tutmalıyız Önder'i.
    Uğur Boral - Futbolu avrupada öğrenmiş olsaydı şuanda dünyada sayılı sol kanatlardan biriydi. Malesef çok istikrasız ama çok büyük bir potansiyele sahip.
    Aurellio - Böyle bir oyuncuyu avrupadan almaya kalkarsak 20 milyon dolardan aşağı alamayız. Umarım bizde kalır.
    Selçuk - Orta saha da oynayan oyuncularımızın yetersizliğinden dolayı oynadı zaman zaman görevini yapsada bizde en fazla yedek oynayabilecek kapasiteye sahip.
    Maldonado - Sağlam oynaması bir yere kadar ama insan arada ileri top atar. Belki uyum sağladıktan sonra daha başarılı olabilir.
    Kazım - Çok büyük potansiyeli var ama tecrübesiz 1-2 sene daha beklemek lazım.
    Deivid - Böyle bir oyuncu yok başka dünyada. Belkide tüm maçları değerlendirirsek 1-2 maç hariç hepsinde vasatın altında oynadı ama attığı gollerle bizi çeyrek finale taşıdı. Seneye iyi bir paraya satabiliriz.
    Alex - Chelsea maçlarında dünyanın en iyi orta sahalarından biri olan Makalele tarafından sindirildi bunun dışında bu sene avrupada kendini aştı ve ne kadar büyük bir oyuncu olduğunu gösterdi. Büyük bir ihtimalle şlde asist kralı olacak. 4-5 kere'de haftanın kadrosuna seçilmesi cabası.
    Kezman - Presi ve birkaç golü dışında pek birşey vermedi ne yazıkki bizim aradığımız forvet değil.
    Semih - Birçok maçta sahneye çıkıp kritik goller attı. İlk 11'de başladığında etkisiz oldu, Zico haklıydı.

    Son olarak başarı tartışmalarına değinmek istiyorum. Bu başarımızı başka şeylerle kıyaslamaya gerek yok her başarı kendi içinde değerlidir. Önemli olan bu yaptığımızı önümüzdeki senelerde de yapmak. Kalıcı başarılarla Dünya kulübü olabiliriz ve umuyorum ki bunu başaracağız.

    Not: Özellikle 2. turdan itibaren bizi destekleyen ve bizimle mutluluğumuzu paylaşan tüm Gs, Bjk, Trabzon... ve diğer takım taraftarlarına teşekkür ederim.







  • Yorumlarına 10 üzerinden 9,5 puan verdim. Geyt oturaklı, mantıklı.

    Puan kırdığın yerler;

    "Fenerbahçe tecrübesizli sebebiyle elendi." diyorsun. Bu elenişin sebebi tecrübesizlik değil bence. Fenerbahçe tecrübeli de olsa Chealsea ile aralarında fark var, bunu kabul etmek lâzım. Durum böyle iken Fenerbahçenin gününde, Chelsea'nın ise çok formsuz olması gerekiyordu ki eleyebileyim.

    "Edu felâketti." demişsin. Evet Edu kendi kalesine goller attı. Ama onun dışında Lugano ile beraber çok sağlam top oynadığını düşünüyorum...
  • işte fenerin gününde chelseanin ise formsuz olduğu halde elemesi,tecribe olayıdır.adamlar oynamadan elerler giderler seni
  • Güzel yorumlamışsın ellerine sağlık...
    Katılmadığım kısım Edu.Kendi kalesine gol atması üstelik bunu tekrarlaması büyük talihsizlik fakat bence Lugano kadar iyi oynuyor üstelik Lugano'dan daha dengeli ve topu oyuna iyi sokabiliyor.Savunma yönünden Fenerbahçe'nin diğer takımlardan büyük bir farkının olduğunu düşünmüyorum.Biz devlerle mücadele edeceksek forvet hattına,bireysel yetenekleri olan kuvvetli birkaç takviye yapmalıyız.
  • fuzbing hocam söyleyecek bir şey bırakmamışsın bize .
  • Şampiyonlar Ligi'ne dördüncü torbadan katıldık ve çeyrek finale kadar geldik büyük başarı.
  • Edu ile Lugano'nun çok iyi bir ikili olduğuna bende katılıyorum ama yediğimiz gollerin %70i Edu yüzünden, bu da onun kötü performansa sahip olduğunu gösterir. Dediğim gibi daha iyi bir stoper bulamazsak seneye de bizde kalmasını isterim.
  • Fenerbahçe'nin tecrübe eksikliği olduğuna bende fazla katılmıyorum.8 takım kalıyor ve diğer takımlara baktığımızda hepsi iyi mücadele eden güçlü takımlar..artık bu aşamada Kilit oyuncu dediğimiz yetenekli oyuncular daha daha çok ön plana çıkıyor.
    Chelsea'nin bu maçlarda formsuz olduğunu söyleyemeyiz .sonuçta Premier Lig'de 2. sıradalar ve ŞL de yarı finale çıktılar.İngiliz basınının Chelseayi bu sene çok eleştirmesinin sebebide Teknik patronlarının takımda rotasyon sağlayamaması.Birde bazı maçlarda taktik hatalar yapması ve oyuna yanlış müdehalelerde bulunması.
  • Bulmuşum böyle güzel bir topic , iki kelime de ben edeyim.

    Bence defans bloğumuz başarılı idi.Gökhan'ın keşfi ile FB daha derli toplu oynamaya başladı.
    Ancak sol kanatta bence Wederson yetersiz.RC'nin yedeği bence olamaz.son 2 maçta yediğimiz 3 golü bir mercek altına alalım

    Kayseri maçında arka direğin dibinde bekliyor.Atış kullanıldıktan sonra kale direğine yapışık bekliyor , ofsaytı bozuyor , golü yiyoruz.Aynı pozisyon tekra yaşanıyor ama bu sefer İglesias golü kaçırıyor.Pozsiyonda Wederson yine kale direğinde.

    Chelsea maçında çok gereksiz bir hamle yapıyor , gereksiz bir faul ve gol geliyor.İkinci golde ise , ilk goldeki hamlenin asıl gerektiği yerde Essien'e adeta eşlik ediyor.Hamle yapsa o top en kötü ihtimal , kendisine çarpıp kornere çıakrdı.Ayrıca onun oynadığı dönemde Uğur yoksa soldan atak yapamıyoruz.

    Takımımızın ilk zayıf halkası Wederson..

    2.cisi ise kesinlikle forvet hattımız.Deivid iyi güzel gol atıyor ama sistemin işleyişini aksatıyor.Büyük maçlarad "sistem" turu atlar.Önümüzdeki sene .Çok iyi iki forvetimizin olması lazım..Uçana kaçana vurabilen . ve özellikle belirtiyorum Afrika'lı olmayan bir forvet.

    Gelelim en güçlü yanımıza..

    70.dakikadan sonra oynadığı futbolla diriliğini gösteren FB.Bence Liverpool'la beraber 70.dakikadan sonra oyuna tamamen ağırlığı koyan 2 takımdan biri.

    Serbest vuruşlarda yaşattığımız tehlikeler ise bu konuda çok iyi olduğumuzu gösteriyor..




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.