Şimdi Ara

Arkadaşlar yardım edermisiniz. (Resim Eklendi.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar P4 2000 ghz işlemcim var anakartın cd sinin içinde warp speeder adlı program ile 2000 olan mhz sini 2160 olarak artırma yaptım şu an 2160 Mhz de çalışıyo.Ama bu 2160 yaparken diğer bir kaç tane daha Mhz yazıyor orada onlarıda artırıyor.İşlemcim en fazla 40 derece ben bunu birazdaha artırmak istiyorum ama 2200 Mhz yaptığımda oyun oynarken mavi ekren hatası ile karşılaşıyorum.Ben ayriyetten Rivatunner adlı programlada ekren kartının biraz mhz sini artırdım.bununla bi alakası olabilirmi işlemcim 2200 iken ısınmıyor ama mavi ekran hatası veriyor.:Neden olabilir.Şimdiden Teşekürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MertcanE. -- 8 Nisan 2008; 21:04:54 >



  • 2160 mhz yaptığında arttırdığı diğer mhz büyük ihtimalle ram mhz sidir, mavi ekran genelde ram mhz sinde kaynaklanır oradan ram mhz sini düşürme şansın varsa biraz düşür yoksa bios tan oc yapman lazım..
  • Öteki Mhz leri ayarlayamıyorum Biostada o/c menüsü yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MertcanE. -- 8 Nisan 2008; 15:56:17 >
  • ya öyle kullanacaksın yada bios ayarlamalarını öğreneceksin
  • Daha fazla Arttrısam denemek için mavi ekran hatası verdiğinde zaten oraya gelmeden program testten geçiriyor.olmaz ise yeniden başlatıyor.böle hatalar zarar verirmi denesem.Zaten olmazsa böle bırakıcam.Ama ısınmıyorda ya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MertcanE. -- 8 Nisan 2008; 15:57:16 >
  • SORUN ISINMA FALAN DEĞİL RAM FSB ORANINI TUTDURAMIYOSUN İŞLEMCİ FSB SİNİ 150 MHZ YE AYARLA İŞLEMCİN 3.0GHZ DE STABİL ÇALIŞICAKDIR RAMLERDE OTOMATİK OLARAK 450 MHZ YE GELİR VOLTAJ VERMENE GEREK YOK



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PeGaSuS@01 -- 8 Nisan 2008; 16:52:42 >
  • Ama biosta o menü yok ah bi olsa o programlada ayarlıyamıyorum
  • kulandığın programdan 150 mhz ye ayarlaman lazım fsb yi başka bişey yapmana gerek yok
  • o programlada ayarlıyamıyosun sen sadece arttırıyosun oklar ile o herşiyi arttırıyo neyse ben okula gidiyim akşama ss falan koyarım saol



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MertcanE. -- 8 Nisan 2008; 17:06:32 >
  • İşte Resimler

    Resim 1
    Resim 2
    Resim 3
    Resim 4




  • Arkadaşlar bakabilirmisiniz resimlere durum nasıl daha artırma imkanı varmı
  • bios ekranının resmini çekip koyabilirmisin ???
  • Tabiki akşama çekip koyarım.Şu an işyerindeyim.
  • Arkadaşlar benim işlemcim 2000 ghz ya ben bunu 2160 mhz yapıktan sonra 2160 ghz mi olur yani mhz ve ghz aynı şeylermi şimdiden saolun eve gidiyim bios ekranınında resmini koyucam.
  • 2000 MHz=2GHz. 2000MHz olan işlemciyi 2500MHz ye çıkarsan ne olacakki... Çok bir performans artışı sağlamış olmazsın. O yüzden bence uğraşmana gerek yok.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: beytekin45

    2000 MHz=2GHz. 2000MHz olan işlemciyi 2500MHz ye çıkarsan ne olacakki... Çok bir performans artışı sağlamış olmazsın. O yüzden bence uğraşmana gerek yok.



    Haklısın aslında o da doğru.Benim asıl amacım 3 Ghz yapmaktı.
  • O işlemcinin %50 o/c olabileceğini hiç zannetmiyorum.
  • Evet haklısın olmuyor zaten.Dün akşam Biosun resmini çekmek için biosa girdiğimde frequency bölümünü gördüm...Biraz geç farkettim sanırım.0rada ilk olarak enable/disable seçeneği vardı.0nu geçtim.0nun altında voltaj ayarlamaları için olan bölüm vardı.Cpuvcore voltajı +/-25 de idi aynen böle.Onun altında saati ayarlamak için bi bölüm vardı.En az 100 ve en fazla 135 olucakğı yazıyordu.Benimki 100 dü ben onu 115 yaptım ve kaydedip çıktığımda.2.28 olduğunu gördüm ama ilk ekranda.Sonra bilgisayar açılırken ilk ekranı geçtikten sonra bi anda monitör kapandı.sadece yeşil ışık yanıyordu kasada.Restart yaptım baktım hala aynı açılmıyor.Fişi çektim 30 sn bekledim.Yeniden taktıp bastım aynı 2.28 gözüküyordu.Ama açılmıyordu.Biraz telaş yaptım açıkcası.Restart yapıp biosa girmeyi denedim.Biosta girmedi.İyice karamsar oldum.Saatte ilerledi geç oldu biraz.Düşünmeye başladım nası geri alabilirim diye.Aklıma biosun pilini çıkarmak geldi.Çıkardım 2 dk bekleyip taktım ve yeniden açıldı bilgisayar.Sonra biosu düzenledim.Açıldı en sonunda.Tarih,saat falan ayarladım.baktım orjinal 2 Ghz de çalışıyo.Warp Speederi kaldırıcaktım en fazla öle ne kadar çıkabilir diye baktım.2.2 de çalışıyordu.Biraz öle çaşıltırdım.Sıcaklık çok az fark etti.Boşta 33 derece falan oldu.Sonra birazdaha çıkarmı diye baktım 2.243 yaptım bastım test etmesi için ve restart yaptı.
    Sonra açtım kaldırdım programı orjinal haline çevirdim şu an öle çalışıyor.
    Benim sormak istediğim bu biosan ayarladıktan sonra neden açılmadığı.


    Not:Biosun resmini çektim bilgisyara attım ama dün akşam upload edemedim biraz geç olmuştu saat ama istersen bu akşam halledebilirim...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.