Şimdi Ara

2.el alırmıydınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçen sitenin LCD tvler kısmındaki yorumlarda dolanırken gördüm, aletin ömrü 10 sene deniyorsa 5 sene sonra parlaklık fln baya bir gidiyormuş ve asıl ömrü 5 yıla kadar fln iniyormuş diye okuyunca aklıma geldi fot makinalarında durum bumu diye?

    Topicten de anlaşılacağı üzere 2.el makina alırmısınız yada hiç aldınız mı? aldınızsa görüşlerinizi paylaşırmısınız.

    Ölü piksel, garanti, güvelirlik, ....fln gibi bir sürü problem doğurabilecek tarafları olmasına rağmen benim en çok kafama takılan makinanın geri kalan çekim süresinin değişip değişmeyeceği.

    Mesela benim duyduğum kadarıyla SLR makinaların belli bir çekim adeti var (yada çekim yapılan lensin), mesela 10bin foto gibi, sonra sizlere ömür oluyor anladığım kadarıyla. Peki bu olay compact makinalarda da varmı? belli bir miktar çektikten sonra makina çöpmü oluyor yada gözardı edilebilecek bir performans kaybı mı yaşanıyor yada aradan 10 yıl geçse de, 20bin foto bile çekmiş olsan aynı kalitede mi sonuçlar veriyor?

    Eğer kompaktlarda da bir kayıp varsa sizce en uzun süre ve çekim yapıp performansı enaz etkilenen makinalar ne tip (kompact,zoom,ultracompact,like,....) ve hangi markadır?







  • perdenin belli omru var perde degistiriyorsun da 10bin degil 75-125 bin arasi degisiyor
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Frostbite

    perdenin belli omru var perde degistiriyorsun da 10bin degil 75-125 bin arasi degisiyor



    Kompactlar için mi ?
  • çok uygun bir fiyata bu forumdan 2.el bir makina aldım.satıcı arkadaş saolsun oldukça iyi biriydi ve beni baya bi bilgilendirdi makinanın kullanımı,durumu ve fotoğraf çekme teknikleri konusunda.satıcı iyi niyetli olupta malı temiz olduktan sonra sorun olcağını sanmıyorum.
  • kompactlarda genelde perde olmuyor. ama onlarin da tus omru vs vardir, biraz daha uzun olabilir
  • Benim daha önceki Fuji F30 um la 3000 foto çok rahat çektim. Makineyi sattım ve alan kişi ile hala görüşüyorum, bir o kadar da o çekmiş ve hala çatır çatır kullanıyor. Bence bir makineyi vurup kırmadıkça ömrü bitmez. Pilinin biter ama :)
  • 2. el olarak aldigim Canon A95 ile 10000-12000 fotograf cekmisimdir. Benden once kac kare cekildi kim bilir. :)
    bu 12000 fotografin bazilari salakca.... 3 fps ile Amerikan futbol macindan kareler.1gblik kart pat die doluveriyor.bilgisayara akatarip devam.daha sonra o kareler arasinda guzel kareleri ayikliyorsun. sacma ama guzel kareler cikabiliyor.bir de kompakt sonucta :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: AKINLASINN

    Benim daha önceki Fuji F30 um la 3000 foto çok rahat çektim. Makineyi sattım ve alan kişi ile hala görüşüyorum, bir o kadar da o çekmiş ve hala çatır çatır kullanıyor. Bence bir makineyi vurup kırmadıkça ömrü bitmez. Pilinin biter ama :)


    Kırılma, hor kullanma gibi yan etmenler hariç her makinanın bir ömrü olur gibime geliyor bana ama kompaktlarda hala durumu kestiremeiyorum. Yokmu sitede compactı yedim bitirdim, çeke çeke çacık ettim diyen yaw...)
  • 3000 foto hicbirsey degil, 5 gunde cekiliyor bazen o kadar fotograf gezilerde
  • Kompaktlar için 30 bin falan deniyor ama tam olarak kullanıma ve şans bağlı

    SLr makinalarda makinalara göe değişityor ama markalar en az 50 bin veriyorlar model den modele de değiişyor mesela 1 D M III gibi makinaların perde ömrü markanın verdiği tabi daha yüksek.

    Yine de belli olmaz marka 50 Bin diyebilir ama 150 bin devirenler de var
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.