Şimdi Ara

dvd writer ve cd writerın bir arada kullanımı hakkında sorun??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selam arkadaslar benim sorunum yeni bir dvd writer aldım ve bilgisayarımdaki cd writerımı sökmeden bu dvd writeri master yaparak bilgisayara bagladım fakat dvd writer gözükdügü halde içine giremedim daha sonra cd writerımı sökerek sadece dvd writerı takdım ve çalısdı anakartım da asus p4s800 anakartımda 2 tane ıd girişi var bnunlardan biri harddiske takılı digerinide ben dvd writere takdım cd writere ıd kablosunu nerden bulup takıcaz dvd writere takdıgım ıd kablosuna seri bir soket daha var ama onuda cd writere takdıgımda gene dvd istedigim gibi çalısmıyo sadece cd takıldıgı zaman okuyo ( konudan ayrı bide bu dvd writeri aldıgımızda yanında vida ıd kablo v.b aksesuarlar verilmesi gerekiyomu kutuda yoktuda ) yapıcagınız yardımlar için şimdiden teşekkür ederim .



  • ıd kablosu değil IDE kablosu.

    DVD Yazıcını Master yaparken CD Yazıcını da Slave haline getirmelisin, yoksa 2 Master 1 kabloda çalışmaz normal.
    http://img155.imageshack.us/img155/3023/cdromyo1.jpg
    Resimdeki gibi IDE kablo girişine en yakın olan Master'dır, ortadaki Slave, en soldaki Cable Select.

    DVD Yazıcını kutu (Box) olarak almadıysan içinden garanti belgesi dışında bir şey çıkmaz. Kutulu alsan da fazladan 1 Nero CD'si verirler o kadar.
  • İçine girmiyor dediğin "Bir disk yerleştirin" uyarısı ise sürücüye sağ tıkla özellikler kayıt sekmesinden "Bu sürücüde CD kaydetmeyi etkinleştir." de o sürücünün içne girebilirsin. Fakat iki sürücüyü de bu şekilde kullanamıyorsun. Sadece biri. İnşallah yardımcı olabilmişimdir.
  • gece görüşü çok sağol arkadasım evet sölemek istedigim oydu bende neden ikisinede öyle girilmiyo diyodum :) demekki öleymis tesekkür ederim yardımın için sağol k.i.b
  • Aynen öyle sadece birinde oluyor bu.Bir zamanlar benim de kafam takımıştı bu konuya ama normali bu yani..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.