Şimdi Ara

Mobilya ile ilgili Herşey... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
431
Cevap
30
Favori
166.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • UNUTMADAN E1 NE KALİTESİ MERAK ETTİM ETTİM YAA :) E1 LEVHADAKİ FORMALDEHİD ORANIYLA İLGİLİ BİŞE OLMASIN BİDA BAK BENCE:) SUNTADA KÖKÜ SUNİ TAHTA DAN GELEN VE TÜRKİYENİN İLK YONGALEVHA TESİSİNİN ADI OLMASIN. HA UNUTMADAN MDF NIN YONGALEVHAYA GÖRE MEKANİK VE FİZİKSEL FİZİKSEL ÖZELLİKLERİNİN ÇOK DAHA İYİ OLDUGUNU VE MDF KELİFENİN KELİMESİNİN İNGİLİZCE Medium-density fiberboard OLDUGUNU VE TÜRKÇESİDE ORTA YOGUNLUKLU LİF LEVHA OLDUGUNU UNUTTUM SANIRIM. TÜRKİYEDE MDF FİYATLARI 70 LE 125 YTL ARASINDA SENCE NEDEN BU KADAR FARK VAR SONUÇTA İKİSİDE AYNI. LÜTFEN BİRİLERİNİN GÖZÜNE HOŞ GÖRÜNMEK İÇİN HER KONUDA YAZMAYALIM. AZ ÇOK BU KONULAR HAKKINDA BİLGİN VAR AMA BAZI YAZILARIN ANORMAL DERECEDE HATALI ÖNCE GÜLME KRİZİNE SOKTUN BENİ SONRA SİNİR KİRİZİNE :) BNDEN SANA TAVSİYE AHSAPTAN VAZ GEÇMEEE....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: zanayerli

    MAXFOCUS HARİKASIN HELE TANIMLARIN BENİ KIRIP GEÇİRDİ. MDF NEDEN YAPILIR Bİ DAHA DERMİSİN. BİDE SUNTANIN NE OLDUNU :)UNUTMADAN E1 NE KALİTESİ MERAK ETTİM ETTİM YAA :) E1 LEVHADAKİ FORMALDEHİD ORANIYLA İLGİLİ BİŞE OLMASIN BİDA BAK BENCE:) SUNTADA KÖKÜ SUNİ TAHTA DAN GELEN VE TÜRKİYENİN İLK YONGALEVHA TESİSİNİN ADI OLMASIN. HA UNUTMADAN MDF NIN YONGALEVHAYA GÖRE MEKANİK VE FİZİKSEL FİZİKSEL ÖZELLİKLERİNİN ÇOK DAHA İYİ OLDUGUNU VE MDF KELİFENİN KELİMESİNİN İNGİLİZCE Medium-density fiberboard OLDUGUNU VE TÜRKÇESİDE ORTA YOGUNLUKLU LİF LEVHA OLDUGUNU UNUTTUM SANIRIM. TÜRKİYEDE MDF FİYATLARI 70 LE 125 YTL ARASINDA SENCE NEDEN BU KADAR FARK VAR SONUÇTA İKİSİDE AYNI. LÜTFEN BİRİLERİNİN GÖZÜNE HOŞ GÖRÜNMEK için HER KONUDA YAZMAYALIM. AZ ÇOK BU KONULAR HAKKINDA BİLGİN VAR AMA BAZI YAZILARIN ANORMAL DERECEDE HATALI ÖNCE GÜLME KRİZİNE SOKTUN BENİ SONRA SİNİR KİRİZİNE :) BNDEN SANA TAVSİYE AHSAPTAN VAZ GEÇMEEE....




    Selamlar,

    Yazını sabah gördüm. Komiklik olsun diye piyasa tabirini yazmıştım, mdf normalde ahşap malzemenin aşırı liflendirilerek yine üre formaldehit ile birleştirilmesinden oluşur.
    Türkiyede fındık kabuğu çok olduğu için maks . %8-9 oranında katılarak kullanılabiliyor. Ama kullanılacak diye bir kural yok.
    Mfd sonuçta fabrika artığı talaş ve ahşap malzemelerin liflerine ayrılmasından üretiliyor. Üç tipi düşük yoğunlukta (ldf) , orta ve yüksek yoğunlukta (HDF) olanları vardır.Her şeyi çok detaylı açıkladığında burda bazen tartışmalar oluyor.
    .
    E1 kalitenin, odak noktası kullanılan bağlayıcının yani üre formaldehitin kanserojen madde olmasından dolayı ve teknik anlamda emisyon değerlerinin 8mg dan az olanı e1, 8-13mg olan e2 , 13 den yukarı olanda e3 dür, E1 tanımı için yanlış olmuş ama başka maddeden kastım üre formaldehit yerine fenol formaldehit kullanılmasıdır. Yine özellik katmak amacıyla, ayrıca sertleştirici, prafin ve biyotik malzeler katılır.Başka maddelerle kullanılabilir.
    Ayrıca, e3 için üre formaldehitin normal reaksiyon süresi 5 saat civarındadır.Ama mesela SFC firması bunu 1 saat olarak yapabilmektedir. Nasıl yapabilmekte yine özel kattkı maddeleri ile.
    Mdf nin mekanik ve fiziksel özelliklerin daha iyi olması çok kullanılacağı anlamına gelmez ve de zaten dünyada özellikle mutfak üretiminde tercih edilmiyor, kullanılmıyorYonga levha yada Sunta veya melaminize yonga levha suntalam konusundaki kısa açıklamada aklına ne takıldı.Onuda sor onuda sana ayrıntılı cevap verim istiyorsan.
    Bir şey yazmak adına veya şirin gözükmek gibi bir derdim yok ve bunların derdine de yazmıyorum, ama yukardaki gibi çok ayrıntılı yazarsan, sizin gibi
    bir iki kişi dışında çok anlaşaılır genel cevap olmaktan çıkıyor.Ayrıntıyı sevmeme rağmen en azından bu konuda çok detay olduğunu bildiğim için girmedim.Umarım size açıklayıcı olmuştur.
    Açıklamalarınızı ifade ediş tarzınız için teşekkür ederim ama belki ukalalıkda olsa sizin ifade ediş üslübuzdan, bu konuda sizin tavsiyelerinize ihtiyacım olmadığıda aşikar bir durum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 9 Nisan 2008; 22:44:03 >
  • BU FORUMDA MOBİLYA İMALATÇILARINA TEKLİF....Ray dolap, Portmanto, Kitaplık ve dolap imalatında kullanılan ZAMAK T BAGLANTI ÖZEL KALİTE VE FİYATLA TARAFIMDAN SATILMAKTADIR....İstanbul içi 1000 adet ve üzeri siparişler ücretsiz adrese teslim....Ürün 1. kalite hammadde kullanılarak 25 Gr. olarak üretilmektedir....Uyduruk , dandik degil...Taşkafa usulü..Bilginize...Saygılarımla...İsteyen arkadaşlarım özel pm atabilir....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: taşkafa

    BU FORUMDA MOBİLYA İMALATÇILARINA TEKLİF....Ray dolap, Portmanto, Kitaplık ve dolap imalatında kullanılan ZAMAK T BAGLANTI ÖZEL KALİTE VE FİYATLA TARAFIMDAN SATILMAKTADIR....İstanbul içi 1000 adet ve üzeri siparişler ücretsiz adrese teslim....Ürün 1. kalite hammadde kullanılarak 25 Gr. olarak üretilmektedir....Uyduruk , dandik degil...Taşkafa usulü..Bilginize...Saygılarımla...İsteyen arkadaşlarım özel pm atabilir....



    Selamlar Taşkafa,

    Firma bilgilerini bana mail edersen satınalamaya yurt içi tedarikçiler olarak verebilirim.
  • Hocam eğer yemek odası takımına koltuk takımıda dahilse bu fiyata, tavsiye edebileceğim marka istikbal olabilir, suntada olsa Türkiye'de en gelişmiş tesislere sahip firma ve 2 yıl garantili, gelelim ürüne ben incelemelerimde jasmine yemek odası ve yine jasmine nin yatak odası takımını beğendim venge-krem karışımı kapı-gövde dizaynı var, sanada bunları tavsiye edebilirim, yine yemek odan için koltuk takımı olarakta Senkron modeli olabilir diye düşünüyorum, koltuk tk. 3496 YTL, yatak odası şu an %20 indirimli 1836 YTL, yemek odası buda indirimli 2767 YTL toplam 8000~YTL gibi bi rakam çıkar taksitli tabiki, onun dışında eğer masif birşeyler istiyorsan sadece yemek odan için 20000 YTL yi gözden çıkarman gerekir. ha bunlarda nasıl şeyler oluyor biraz klasikten hoşlananlar için uygun bence modası geçmez ömürlük ürünler, taş gibide ağır oluyorlar, zevkler ve renkler meselesi yani, ben genç olduğum için modern ve minimalist şeylerden hoşlanıyorum, aslında bir salon için o bahsettiğim masif klasik takımlar hiç fena durmaz ama, hemde çok pahalı... önemli olan işimizi görecek, minimum parayı vererek maksimum fayda sağlayacağımız ürünler almak, ben böyle düşünüyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ahmtclk

    izmir'de yaşıyorum. yatak odası ve yemek odası takımı laacağız ancak kafamız fazlasıyla karışmış durumda. masif, sunta, suntalem, mdf hiç bilmediğim kavramlar arasında kaybolmus durumdayım. ikisi için toplam bütçemiz 6000 civarında olduğudan araştırmaya devam ediyoruz.
    3 farklı tercih arasında kaldık diyebilirim. bir tanesi yonga levha malzemeden yapılımış üzeri lamine malzeme ile kaplı fabrikasyon üretim, bir diğeri sunta üzeri venge kaplama, bir diğeri mdf üzeri gürgen kaplama olduğunu söyledi. bu malzemelerin farkı nedir, hangisi daha dayanıklıdır. bu bütçe ile komple ağaçtan bir ürün almamız zor sanırım. bu durumda neyi tercih etmeliyiz. bu malzemelerve kaliteleri hakkında bilgi verebilirseniz çok sevinirim.


    Selamlar,

    Oldukça zor iştir seçim yapmak, yonga levha üstü lamine malzemeden kastınız suntalam olmalı, sunta üstü venge kaplama dediğiniz, hamsunta üzerine doğal kaplama malzeme , diğeri ise mdf nin üzerine doğal kaplama malzeme, (mdf nin tanımını yukarda yapmıştık).
    Doğal kaplama dediğimiz malzeme farklı ağaçlardan kesme, soyma ve biçme yöntemleri ile elde edilen farklı kalınlıkta olabilen , genelde 0,6 mm kalınlık civarındakiler kaplamada sıkça kullanılır , farklı boy ve genişlikte olan kaplama malzemelerdir.Muhtelif cinsdeki ağaç kütüklerinden elde edilirler.
    Komple masif bir ürün için iyi türdeki bir ağaçtan, elde edilecek ebatlı malzeme kullanılmalı. Ama bunun için, iyi bir fırınlama, kimyasal işlem ve kurutma , istifleme gibi işlemler gerekir.
    Bu tür ürünler yapan yerler var ama tabiri ile ateş pahası bir takım 20000 ytl civarında.

    Neyse bana göre masif kapak çerçevesi ve mdf göbek üzerine doğal kaplama malzeme sıkılmış kapaklı bir takım ideal olur. genelde gövde de ana taşıyıcılar masif, diğer kısmlarda sunta üstü doğal kaplama kullanılıyor.
    Mdf malzeden üretilmiş tüm ürünler özellikle hareketli aksam kapak gibi zamanla mdf nin çok daha yoğun bir malzeme ve özgül ağırlığının fazla olmasından dolayı zamanla bağlantılı olduğu yerden boşluk yaptığı görülür.
    Mdf nin bolca bulunması, kolay işlenmesi, ödeme şartlarının daha uygun olması gibi nedenlerden tercih edilebiliyor.
    Venge tanımı daha ziyada renk tanımı için kullanıyor, Normalde koyu kahverengi olup, kaplamının doğal rengide kahve-kızıl arası kahve rengine dönüktür.
    Türkiyede Gürgen gerçekten hakiki gürgen mi, kayın mı görmeden bir şey demek zor.Zira gürgen ve kayın çok karıştırılır, yakın akraba ağaçlar olsalarda aslında yapıları farklıdır. Gürgenin hücre çeberindeki selülöz miktarı fazla olduğu için çok daha sert ve ağırdır su miktarı azdır.Rengide Pembeye yakın kızıldır . Ancak Türkiyedeki üreticiler genelde çoğunluk rus kayınlarını ucuz olduğu için kullanırlar, Bunlar ise daha fazla su miktarı olan gürgene göre daha yumuşak ama genelde orta sert ağaçlardır. Turuncu, sarıya çalan yakın kızıl renkleri vardır.
    Birde kayının ilginç bir özelliği özellikle kullanan ustalarda talaşından dolayı burun kanseri yapmısıdır. Bu da içindeki bazı maddelerden kaynaklanıyor olabilir. Bu tabi ki son kullancıya sorun değil.

    Bunların dışında, elde ediliş yönüne ve damar görüntüsüne göre; Yıllık halkalara dik olanlara Freze kaplama, Yıllık halkalara teğet olanlara Desenli kaplama, Yıllık halkalar yönünde olanlara Karışık desenli kaplama denir.
    Freze ve hareli en çok kullanılan türlerdir.Özellikle baklava desen diye tabir edilen kapak göbeklerindeki freze desen olup çizgilerin biribirini tutması işçilik kalitesinin bir göstergesidir.

    Bu konuda daha ayrıntılı akademik bilgileri bu ekteki linkten alabilirsiniz.
    http://www.hayatinrengi.net/diger-odevler/8846-ahsap-kaplama-levha-endustrisinin-tarihcesi.html
    Ayrıca piyasada alpi kaplama diye adlandırılan suni kaplama densede aslında temelde işlem görmüş doğal malzeden yapılan kaplamalar vardır.
    http://www.burckaplama.com.tr/urunler/tr/alpi.html
    http://www.dorukagac.com.tr/yapaykaplama.aspx

    Son olarak sunta üzeri kullanım yeri olarak sunta üzeri doğal kaplama takım almak daha uygundur. Burda ki takımın konstriksiyonundaki taşıyıcılar genelde masif malzemedir. Mesela yemek odasının konsolu , ama bunu kapakları sunta üstü kaplama olabilir. Bu sorun değil.
    Eğer tüm gövde sunta üstü kaplama ise ilerki kullanımlarda sorun olabilir.Bu durumda mdf üstü kaplamayıda tercih edebilirsiniz.
    Satıcı size masif olan yerleri göstersin.

    Yada fabrikasyon imalat, suntalam gövdeli bir takım alacaksınız, en ucuz tercihlerden biridir. Yeri değiştirilmediği ve aşırı yüklere tabi kalmadığı sürece makul bir zaman diliminde kullanılabilir.

    Ben 2004 de istanbulda kağıthanede bir atölyeye masif gövdeli , sunta üstü doğal kaplama olarak yemek takımı yaptırdım, çok memnunum masifi ve doğal kaplamalı malzemeyi, her zaman tamir ettirebilirsiniz, zımpara yaptırıp üzerine cila attırabilirsiniz. Suntalamın ve mdf nin böyle bir şansı yoktur zira press altında çıkıştırılmış malzeme olduklarından aslında bütün bir malzeme değillerdir. Bunun dışında ıslak zemeni uygulamalrında ise mfd üstü cialı ürünleri şeçin banyo gibi.
    Bu kadar açıklama üstüne tercihinizi masif gövdeli, sunta üstü doğal kaplamalı ürün yönünde kullanmanızı öneriyorum. Ama çok iyi araştırın, olmazsa beğendiniz bir takım için , bir atölyeden teklif alın.
    Kolay gelsin.
  • Bİ İNSAN BU KADAR DÖNER YAA. İLK YAPTIGIN MDF TANIMINA SONRA YAPTIGINA BAK Bİİ. %8-9 FINDIK KABUGU NERE PRESLEYEREK FINDIK KABUGU YAPMAK NERE. SENİ UYARMAMIM ETKİSİ OLMUŞ İNTERNETTEN İYİ ARAŞTIRMA YAPMISIN HERZAMANKİ GİBİ E1 NE DEMEK OLDUGUNUDA BULUSUN. HELAL SANA HEMEN HOCALIK MAKAMINADA ÇIKMISSIN.. HAA UNUTMADAN "SPC" DİYE Mİ FIMA VARMI "SFC" OLMASIN. SERTLEŞME SÜRELERİNEDE İYİ BAK.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ahmtclk

    maxfocus öncelikle verdiğiniz ayrıntılı cevap ve ayırdığınız zaman için çok teşekkür ederim size.

    açıklamalarınız sonrası kavramlar biraz netleşmeye başladı kafamda. fabrikasyon ürün suntalem ya da yonga levha veya mdf ürünleri tercih etmeyi düşünmüyordum bunu biraz pekiştirdim.

    ancak masif ile ne denmek istediğini bilmiyorum, bu ne demektir gerçek ağaç mı, bunu açıklayabilir misiniz?

    Şu anda elimde iki alternatif kaldı. Bir tanesi nispeten daha büyük bir mobilyacı. Yatak odası için verdiği fiyat 3000 ytl. Malzemenin de sunta üzeri venge kaplaması olduğunu söyledi, venge dediği şeyi gösterdi, bu sizin linkini koydunuğunuz kaplamalardan bir tanesi. ancak burda bilmediğim şey yatak ya da dolabın tamamında sunta üzerine o ince kaplama yapılıyorsa çok dayanıklı olmaz gibi geliyor bana. S,z gövdesi masif olsun demişsiniz o nasıl oluyor ağacın üzerine kaplama mı yapılıyor? Yemek odası için verdiği fiyat da 2500 ytl idi, sandalyeler sunta olmaz herhalde diye düşünüyorum, masanın düz yüzeyinde sunta üzeri yine venge kaplama oluyor sanırım.
    Sunta üzerine bu kaplama ile yapılan malzeme kalite açısından nasıldır? ya da gövde masif kapaklar olursa fiyatlar aşağı yukarı ne kadar olur biliyor musunuz?

    diğer bir alternatif benim müşterim olan daha küçük bir atölye, proje bazlı çalışıyor, marangoz tarzında. onunla konuşmamızda 5500 ytl'nin sunta üzeri kaplama için yüksek olduğunu, bu fiyatlara çam ağacı kullanıp, üzerine alpi venge kaplama ile aynı mobilyaları yapabileceğini söyledi. ancak onun da istediğim modeli yapabileceğine dair kuşkum var ve çam ağacı üzeri kaplama hakkında da bilgim yok ne yazıkki. agaç olduğu zaman kurtlanma gibi bir sorun oluyor mu? bir diğeri tabi ağaç kullanmak daha dayanıklı olur tabi ama cila vs. kalitesi de önemli. onun dediğine göre sunta ya da mdf üzeri kaplamalı bir yatak odası 1800-2000 civarında bir bdeller, kar da edecek bir şekilde satılabilirmiş.



    Selamlar,

    Masif diye tabir edilen malzeme ahşap, ağaç malzemedir.
    Masif, yani solid "katı" "saf" "yekpare" anlamlarına gelir ve gelebiliyor. Aslında marangoz için masif demek saf ağaç demek, yani kaplama yapılmamış, kontrplak vs. olmayan bizzat gerçek ağacın ta kendisi.
    Lamine edilmiş yada kaplama ise, aynı ağaçtan masif, yanga levha, mdf, kontplak vb. malzemelerin üzerine, ağaç türünden ince bir plaka kaplama yapıştırılması işlemi. Bunlardan yukarda da bahsetmiştim.
    Kaplamanın amacı görsellik , teknik özellikler ve ekonomidir.

    Marangozunuz doğru söylemiş bir takımı 1800-2000 ytl üstelik karla satmak mümkün,
    Masig gövdeden kastim, şu şekilde anlatim, yemek odasının konsolu yani dolabı, bunun yere basan ayaklarının olduğu kısamlar masif olmalı, mümkünse yekpare eksiz, Bunun üstündeki üst tabla sunta üzeri mesela 30mm kaplama olur. ama bu suntanın 4 kenarı ilk olarak en az 15 mm kalınlığında aslında profile bağlı olarak masif ahşap çıta ile çerçevelenir, bunun üstüne kaplama sıkılır. aynı şekilde alt tablada hazırlanır, yanlar ve dolap iç bölmeleri sunta üstü kaplama olması yeterlidir. Çekmece ve kapaklar modele bağlı olarak aynı üst tabla benzeri masif çıta dönülerek çerçevelenir, üstlerine kaplama sıkılır. Çekmece kapaklarında ahşap üstüne kaplamada yapılabilir. Eğer kapaklarınız çerçeve içi göbekli ise, kapak çıtalarının masif olması , göbeklerin ise mdf veya kontraplak üstü kaplama olması gerekir. bazı marangozlar burda mdf üstü kaplamada kullanıyorlar.
    Kapağın ağır olmasından ve tas menteşe yerine baktığınızda malzemesi gözükür.

    Masanızın tablasınıda aynı şekilde şekilde yapılabilir, ama burda eklenmiş masiflerin üzerine kaplama sıkılarakta uygulama yapılabiliyor.Piyasada Fingercoint da denilen (aslında makinanın ismidir) parmak geçme üstüne yapanlarınıda gördüm. Ama marangozlar bununla uğraşmaz, mfd üstüne basar geçerler.

    Sunta üstüne yapılan kaplama son derece sağlam bir uygulamadır. Özellikle büyük parçalarda masif üstüne yapılması, ilerleyen zaman içinde ağacın çalışmasından dolayı çatlama dönme gibi problemler , sunta üstü kaplamada olmaz. Burda yapılan hata genelde ön yüzdeki kaplama ile arka yüzdekinin aynı kalınlıkta olmamasından olabilen (farklı yüzey gerilimi) dönme, çarpılma, gönyesizlik riskidir.
    Mesela konu dışı ama sunta panelleride büyük makinalarda ebatlanırken kesin esnasında dönebilir, gönyesizlik, özellikle dar uzun parçalarda, bunada üretimciler muz etkisi adı verirler.
    Çam üstüne kaplama iyi olmaz çam yumuşak bir ağaçtır, çabuk deforme olur. sandalyeler suntadan olmaz tabi ki.sonuçta masif iskeletli olmak durumunda.
    Bence siz marangozunuzu alın ve beğendiğiniz takımı gösterin, kendisi müşteri gibi girsin bir baksın, mümkünsede resmini çekin, size aynısı küçük farklarla yapar diye düşünüyorum.
    İnanın bu işlerin çok yakınında olduğum için böyle bir ürün alacağımda mağazaya gittiğimde, maliyetlerini bildiğim için bazen bu kadarda kazık olur mu diye sinirleniyorum, ama tabi ki iş sırf maliyetle bitmiyor.
    Fiyattan zida şu şekilde örnek verim,İyi kalitede bir kayının m3 fiyatı 600-700 $ civarında 350$ da var. Kullanacakları kaplamanında m2 si 7 € olsun
    masif, doğal kaplama, sunta, kontraplak, menteşe, kulp, kilit, çekmece rayı, vidası, masif tutkalı, zımparası, renk atımı malzemesi, cila atımı malzemesi, sandalye minderleri için kumaş, sünger, işçilik kabaca bunlar.
    bir yemek odası takımına en fazla 0,5-0,6 m3 ağaç kullanırlar. 1 plaka 18 mm 1 plakada 30 mm 3660*1830 kullansın, 2m2 de kontraplak, firesinle 22 m2 doğal kaplama , cila malzemeside 350 ytl tutar, toplamda 1400mm lık bir açılır yuvarlak masalı , 4 kapak 4 çekmeceli 2200mm lik konsol, 8 adet sandalye, konsolun masif çerçeveli aynası, camlı vitrin 1200 mm lik çift boy kapaklı camlı, 2 çekmeceli , sehpa takımı, orta sehpa, birde fiskos bunların hepsinin malzemesi 1700-1800 ytl yi geçmez.İşçilkte 1000 ytl diyelim. Peki bu takım karla kaça satılır,en az 4500 ytl ye satılır.Hatta 5500 den kapı açanarda olur. Bence siz dediğim gibi yaptırın.Kolay gelsin.
    http://www.serki.com/index.php?bolumsec=birimfiyat&poz_id=aaoara



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 9 Nisan 2008; 22:26:44 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: zanayerli

    Bİ İNSAN BU KADAR DÖNER YAA. İLK YAPTIGIN MDF TANIMINA SONRA YAPTIGINA BAK Bİİ. %8-9 FINDIK KABUGU NERE PRESLEYEREK FINDIK KABUGU YAPMAK NERE. SENİ UYARMAMIM ETKİSİ OLMUŞ İNTERNETTEN İYİ ARAŞTIRMA YAPMISIN HERZAMANKİ GİBİ E1 NE DEMEK OLDUGUNUDA BULUSUN. HELAL SANA HEMEN HOCALIK MAKAMINADA ÇIKMISSIN.. HAA UNUTMADAN "SPC" DİYE Mİ FIMA VARMI "SFC" OLMASIN. SERTLEŞME SÜRELERİNEDE İYİ BAK.


    Dönmekle ilgili değil dostum, sadece tabirle ilgili bunlarıda araştırmaktan değil, bildiğimden yazıyorum. Halada sorsalar sıkıştırılmış fındık kabuğu diye tabir ederim. Dikkat ettiyseniz sizden başka itiraz eden olmadı zira fazla teknik açıklamalar bazen sıkıyor.normal presedürde olanStandart süreleride kontrol edin bakalım ne çıkacak. Anlaşılan bu işlerden anlıyorsunuz, sizinle anlaşabileceğimiz şekilde konuşuruz.
    Hocalık makamı, ifadesi, o burdaki arkadaşların iyi niyet ifadesinden, benim öyle bir iddeam yok olmadıda zaten topiğin başını okumuşsanız bunu ilk yazımı yazdığımda da belirttim.
    O kadar uzmansanız siz sorulara cevap verebilirsiniz.Bizde sizden bir şeyler öğrenelim eleştirmek kolaydır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 9 Nisan 2008; 22:44:53 >
  • Neyse fazla üstüne gelmeyim... kagıthanede nerde yaptırdın mutfak dolabını ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: zanayerli

    Neyse fazla üstüne gelmeyim... kagıthanede nerde yaptırdın mutfak dolabını ?


    Kağıthanede mutfak dolabı değil yemek odasını yaptırdım,yatak odasını da ordan aldım, aslında Ankara siteler üretimi ama baklava desen, balık kılçığı tabiri çok gözel bir doğal kaplama yapılmış oldukça büyük bir takımdı, sipariş veren müşteri almamış bize kısmet olmuştu. Şimdi fiyatları duyunca inanamıyorum. Allah bu tür eşya alacaklara yardım etsin.
    Mutfak dolaplarım ise Lineadecor üretimi.
    Benim kayınpederin orda orta büyüklükte bir cila atelyesi var onun tanıdığı bir ustaydı. Biz modeli verdik ustada nerdeyse aynısı yaptı eğer lazımsa ismini adresini alabilirim.
  • sordum sadece.. mutfak dolabı, yatak odası benim için daha çok erken
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ahmtclk

    Yanıtlarınız için çok teşekkürler.

    Bütçeyi de düşünürsek sanırım sunta üzeri venge kaplama bir takım alacağım.

    Sunta üzeri venge kaplama derken ben suntanın üzerine o ince venge tabakasının bir kat olacak şekilde uygulandığını düşünüyordum ve o nedenle pek sağlam olmaz gibi düşünüyordum ama aşağıya kopyaladığım yazınızdan anladığım kadarıyla suntanın üzerine 3 cm civarı kalın bir tabaka halinde venge uygulaması yapılıyor ve kenarları da ağaç ile çerçeveleniyor. Eğer mobilyacının bana dediği sunta üzeri venge kaplama tabiri de bu şekildeyse sağlam olacaktır diye düşünüyorum. Bunu mobilyacıya soracağım.

    Sunta üzeri kaplama denilen şey genellikle bu anlattığınız gibi mi olur yoksa, masif gövde ve kaplama olarak tabir ettiğiniz şey mi bu şekildedir? Son kez bunu da sormak istiyorum ve zaman ayardığınız için tekrar teşekkür ediyorum.


    Masif gövdeden kastim, şu şekilde anlatim, yemek odasının konsolu yani dolabı, bunun yere basan ayaklarının olduğu kısamlar masif olmalı, mümkünse yekpare eksiz, Bunun üstündeki üst tabla sunta üzeri mesela 30mm kaplama olur. ama bu suntanın 4 kenarı ilk olarak en az 15 mm kalınlığında aslında profile bağlı olarak masif ahşap çıta ile çerçevelenir, bunun üstüne kaplama sıkılır. aynı şekilde alt tablada hazırlanır, yanlar ve dolap iç bölmeleri sunta üstü kaplama olması yeterlidir. Çekmece ve kapaklar modele bağlı olarak aynı üst tabla benzeri masif çıta dönülerek çerçevelenir, üstlerine kaplama sıkılır.


    Selamlar,

    Yanlış yazmışım, 30 mm sunta üzerine 0.6 mm kaplama olacak, Hızlı yazınca bu tür hatalar oluyor.Çok pardon. 30mm suntanında kenarları masif dönülür bu kısımda hata yok. Dikkatsizliğimden yanlış anlaşılma oldu.Doğal Kaplamalar genelde 0.6 mm olarak kullanılır, 1mm kulnanımda olabilir ama o kadar çok yaygın değildir. Birde laminat kaplamalar var ama onlar şu an konumuz dışında.
    Bunun dışında kaplamadan sonra cila işlemlerinin bitimini takiben gerekli sağlamlığa ulaşır,

    Sunta üzeri kaplama dediğimiz uygulama ham sunta panelin üstüne uygun kaplamanın basılması işlemi, ancak sunta plakanın cumba dediğinimiz kalınlık (kesit kısmı yan ince kenarları ) kısımları, baktığınızda alt ve üst kısımları yoğun orta kısmı gevşek ve gözeneklidir.Bu kısmın mukavemetini arttırmak , düz işlenebilir yüzey elde etmek, ayrıca yalıtmak için , üstü masif, (ahşap) çıta ile kaplanır. bir resmin kenarlarını çerçevelemek gibi , sonra alt ve üst plaka yüzeylerine kaplama basılır. kenarlardaki kaplama fazlalıkları temizlendiğinde tamamı ahşap görüntüsünde bir panel elde edersiniz.
    Sunta üzeri doğal kaplama denilen uygulama budur.

    Eğer bu cumbalara profil açılacaksa, o kısma daha kalın çıtada mesela normalda 15mm yerine 40mm uygulamabilir.

    Masif üzeri kaplama ise;
    Yukardaki işlemde masif bir plaka kullanırsanız ayrıca çerçeve dönmenize gerek yoktur. kaplamayı direkt basabilirsiniz. Bu uygulam masif üstü doğal kaplamadıa. Bu işlem genel kıymetli ağaçlardan mesela gül ağacından üretilmiş bir mobilyada kullanılabilir. Gül ağacından elde edilen kaplama düşük maliyetli bir masifin üzerine basılarak, tamamı gül ağacından yapılmış efekti verilebilir.

    Bunlar maliyeti azaltan uygulamalar olduğunu gibi , daha uzun kullanım imkanıda verebilir.

    Son olarak sorduğunuz masif gövde ve kaplama açıklası , yukarda anlattığım sunta üzeri kaplamanın yanı sıra hiç kaplama yapılmadan direkt ağacın kendisinin kullanılmasıdır.Gövdeler ana isleket kaplamasız masif, alt ve tablaları , yanları sunta üzeri kaplama.
    Bir ev düşünün kolonlar ve kirişlerin tamamı masiften, ama dış ve iç duvarlar sunta üzeri kaplamadan, sonuçta bunlar renk atılarak veya atılmadan cilalandğında bir bütün gibi durur. Bu tarif iyi oldu. Kolay gelsin.
    Unutmamak lazım ki ahşap yanana kül olana kadar yaşayan bir malzemedir.
  • arkadaşlar maltepe adatepe mevkiinde minibüs yolu üzerinde STE mobilya diye biryer var ürünleri çok şık ve modern tamamen mdf kullanarak yapıyorlar, fiyatlar nispeten piyasa fiyatlarının üzerinde bunuda tasarıma ve kaliteye bağlıyorum.

    Lakin bu kadar terbiyesiz, insanlıktan nasibini almamış, esnaflık zihniyeti hak getiren bir firma ömrü hayatımda görmedim, resmen mağazadan kovulduk bu yüzden kesinlikle tavsiye etmem. aklınızda bulunsun çevrenizdekilerle de paylaşırsanız sevinirim gururu olan STE mobilyaya uğramasın. olayın detaylarını ordan yetkili birisi burada karşıma çıkarsa seve seve paylaşmaya hazırım...
  • Satıcı kısmı bazen böyle oluyor.
  • hakansolak,
    Cevap: tavsiyelerinize ihtiyacım var ...
    merhaba dostum ..
    yazdıklarını dıkkatle okudum degerli bilgiler vermişşin cidden teşekkür ederim .
    bende 1 ay sonra evlenecegım ıcın mobılya arıyorum . 2 gundur maskodayım fıyatlar 3000 4000 arası genelde .
    fakat secım konusun da cok zorlanıyorum ,hangı kaplama lı malzemeyı almalıyım acaba ?
    mdf üzeri freze,hareli var genelde masko da .kımınde parlak cıla kımınde ıpek mat cıla mevcut .
    bır yer buldum cok uygun geldı bana fıyat ,malzeme ıse mdf uzerınde kaplama yokmus sadece mdf yı makınaya sokup harelı yapmıslar ıpek mat cıla atıp . bu malzeme saglam mıdır sence ? 50 kere sorum bu malzeme yekpare mi ? diye evet dedıler kaplama falan yok dedıler uzerınde . makınaya sokup o desenı atıyolarmıs mdf uzerıne . eger kı saglıklı ve kullanıslı ıse almayı dusunuyorum dostum .
    yorumların cok onemlı benım ıcın ınan . her zaman senı anarım bakınca mobılyalara
    selamlar ...


    Selamlar,

    Valla bu iş zor iştir arkadaşım 4 sene önce bende yaşadım Allah kolaylık ve sabır versin, ayrıca hayırlısı olsun.
    Bu iş birazda kapalı kutu sonra beni iyimi anarsın kötü mü bilemem, bildiklerimi yazıyorum.

    Bana göre ipek mat cila en uygunudur, Hem ömür hemde kullanım açısından, mdf yi makinaya sokup hareli mi yapmışlar bir de bunu matah bir şey diye anlatıyorlar.
    Kalın zımpara ile üst yüzeye kaplamadaki freze görüntüsü verilmiş, ya da tarakla su boyası çekilmiş olabilir. İlk söylediğim doğru bir şey değil ki mdf tablayı alttan bağlasa bile dönmeye çalşacak (eğrilmeye), mdf nin yüzey özelliğini yok etmişler sanki tüylü gibi bir yapı oluşmuştur.
    İkinci söylediğim ise eskiden beri yapılan bir yöntem, eskitme tarzı ürünlerde de kahve tonlarında bulamaç gibi bir boya yapıp tarakla bunu mdf üstüne yayıp üstüne cila atıyorlardı, benzer bir uygulama olmalı.
    Sonuçta her ikisinide almanı tavsiye etmem.
    Parçalar muhtemelen yekparedir.O kadar da çingenelik yapacaklarını zannetmem. Zaten mdf plakasının ebatlarından 3660*1830 ölçüsü bir çok üründe yakpare kullanım sağlar.

    Ben daima masif veya masif+sunta üstü doğal kaplama ürünler öneriyorum. Tabiki bu tip ürünler pahalılar ama, inanın yıllarca kullanırsınız.
    Bu tür ürünlerde kapaklardaki tas menteşe deliklerine bakarak, çekmeceleri yerinden söküp taban ve arka tablarına bakarak, dolaplarda ek yerlerine, taç bandı ve kordon eklerine bakarak malzemeyi anlayabilirsiniz.
    Çok iyi yapılmış , masif çerçeveli sunta üzeri kaplamalar var.Ama kaplamaları en çok kaplama ek yerlerinden (dikine tüm panel boyunca bir çizgi) ayırt edebilirsiniz. Harelilerde çok net fark edilir, freze de daha zor ama kesin fark edilir.
    Zaten geniş yüzeylerde yekpare bir masif kullanmakta oldukça zordur, tavsiyede edilmez.Genelde kaplama yapılır. Bu yüzden masif + sunta üzeri doğal kaplama en iyi tercih.
    Mdf ile ilgili çok şey söyledim hatta piyasa tabiri kullanınca eleştirildimde. Ben mdf yi banyolarda ve lake uygulamaları dışında kullanmayı uygun bulmuyorum.
    Kolay gelsin.
  • quote:

    abı masıf sunta kaplamada olsa ınan yok 7 8 den asagı. mecburen mdf türü bişey alıcam .yatak odasını falan ölçü ile yaptırmam lazım çünkü .
    normalde 2.40 cm 2.60 cm oluyo dolaplar yatak odasında . bana 3 metre lazım .
    yatak odası +yemek odası +koltuk takımı almam lazım .
    o ucuz yerde olan mobılya venge rengi idi hareli fakat böyle bi tuhaf kalın desen vardı alpın alpa mı ne öyle bişi vardı ya o şekil desen atmışlar .
    ben en azından dedım kaplama dan daha ıyıdır ,en azından kat yok üzerinde kalkacak kabaracak . sen ne dersın bu konuda ?
    maskoda venge mobılya var oranın nasıl dır kalıtelımıdır acaba ?mese freze calısmıs onlarda ,bıraz daha pahalı ama belkı pazarlıkla nakııtte baglarım .
    meşe freze yede parlak cıla atılmıs korkuyorum çıkarsa zamanla diye . müdahale de olmuyomuş sanırım sonra . çok fena karıştı kafam valla ne zor işmiş hakkat


    Selamlar,

    İyiki zamanında evlenmişiz yani, tek takım mı 7-8 ne oluyor ya kaç paralık malzemesi var ki en fazla 2 dir. Ben yatak, yemek, oturma odası tamamına 7000 ytl vermiştim.Tamamı masif ve de masif+sunta üzeri doğal kaplamadan oluşuyor. 4 senede 4 katı maliyet mi artı.

    Alpi kaplama suni kaplamadır, Maskonun ortalaması modakodan daha kötüdür.

    Parlak cilalı bir şey alma, sonra çok pişman olursun. Kullanımı zordur.

    İyi yapılan kaplamaya hiç bir şey olmaz ama mdf üstüne boya ile freze desen görüntüsü yapılan uygulama dediğin konuda daha emniyetli. Bu konuda diğerleri pahalı diyorsan tercih senin.
    Birde kağıthane ve çağlayanda atölyeler var onlara bak, bir yerden bir model bul göster bakalım ne diyecekler.
  • quote:

    İyi yapılan kaplamaya hiç bir şey olmaz ama mdf üstüne boya ile freze desen görüntüsü yapılan
    uygulama dediğin konuda daha emniyetli. Bu konuda diğerleri pahalı diyorsan tercih senin.


    parlak alma diyosun yani abi yanlışmı anladım ?

    o bana uygun fıyat veren yere mi dönüyoruz o zaman ?
    omların malzeme cunku daha dogaldı kaplama yok tu . sadece mdf yi boyayıp sesen atmışlar alpi den yani. cila da sanki yok gıbı ıpek mat öyle oluyo sanki .
    mesela orası 1800 dedı yemek takımına . bide varya ymek takımını da tam almıyorum be abi , mesela vıtrın yok tv sehpası yok almıyorum onları . düşün yani ne kadar pahalı .
    masa,6 sandalye,konsol ve ınce vıtrın varya gumuşluk dıyolar . o kadar 1800 lıra .
    mesela bunun aynısını düşün ,meşe freze dıyolar,parlak böyle ,onlara 4000 ,3500 cekıyolar.
    kaplama olmaması daha ıyı dılmı sence de ? tabı masıf. masıf+kaplama secenegını cıkarınca yanı .


    Selamlar,

    Evet parlak cila özellikle kullanımda çok zordur, pamuklu bezle bile silersin çizilir, çizilmez falan deselerde inanma çünkü kaliteli cila malzemesi asla kullanmazlar.Ama güzel gözüküyordur.
    En iyisi ipekmat tabir edilen uygulamadır.
    Valla o mdf takımı gönlümden geçen mümkünse almaman, ama fiyatları duyuncada şaşırdım.
    Bütçene uygun olanı al o zaman. Bahsettiğin mdf takımda sonuçta işini en az 6-7 sene görecektir.
    Ama benim fikrim değişmiş değil. Tamam çok para verirsin ama dediğim gibi yıllarca kullanırsın. Baştada demiştim çok zor bir iştir bu konular.Tekrar Allah kolaylık versin.

    Resmen yarım takım ben , 1,4 yuvarlak açılabilir tek ayaktan 4 bacaklı masa, 8 sandalye, tv sehpası, 2,3 luk konsol (büfesi), 1,2 lik camlı vitrini ve fiskos masasını 2004 martta peşin 2200 ytl ye almıştım. Ürünler %65 masif %35 sunta üzeri doğal kaplama dan oluşuyor, istediğim zamanda tekrar cila veya renk yaptırma şansım var. Demek ki bu takım en az 5000 ytl falan eder.
    Bak bu takımı ben kağıthanede model verip bir ustaya yaptırdım. Dediğim gibi çağlayan ve kağıthaneye bakmanda fayda var. Sana kağıthane için adres veriyorum . bu bölgede ham ürünler yapan satanlarda var bir bak. Hamidiye mah. Girne Cad, Menzil sok. Kağıthane İdare
    Özellikle bu hamidiye mah. atöyeler var.
    Kolay gelsin.
  • quote:

    baba ben o takımı alırsa hıc kımıldatmam yerınden bır daha ,evde kendı evım zaten . lakın 6 7 sene uzamazmı 10 seneye ?
    zaten 10 senede degısırr onlar tahmınım .
    o adreslere gıdemem ınan . 1 ay kaldı ve edırnedeyım ben cok zor yani . maskodan aölıcam mecbur.
    sen bana mdf üzeri ne olmalı ? onları yazarsan bır ara çok sevınırım ınan .
    mdf uzerı ıpek mat cıla attırıcam onu anladım yazdıklarından, ama hangı mdf yada baska bı püf noktası varmı acep ıyı mal ı anlamanın ,agır olmalı bı kere dımı mal ?
    sıkmıyorum ınsallah ,pazartesı almaya gıdıcem boş zamöanın da yazıver bı ara be üstadım
    çok selam edırneden


    Selamlar,

    Edirne vay dostum vay, mdf üzeri kaplama olan malzemeyi alma, mdf üzeri kaplamalar sağlıklı değil, bahsettiğin açma sorununu yaşama ihtimalin sunta üzeri olana göre daha fazla.
    Zira mdf yüzey olarak suntadan kaplama için daha uygun değildir ve hafif bir zımpara geçilmesi daha uygun olur.Gerçi sunta da bekletilmeden hemen kaplamayı preslemek gerekir.Açma sorunları genelde su bazlı pva tutkalın yetersiz, kaplama öncesi kuruma veya yetersiz presleme basıncından kaynaklabiiyor.
    Sen mdf üstüne bahsettiğin tarakla renk çekilmiş üstüne ipek mat cila atılmış olanı al.
    Yanlız masa tabla alt bağlantılarını sağlam yapsınlar daha fazla noktadan tutturulsun.
    Mobilyanın ağırı çokda makbul değil. Aslında hafif ve sağlam olmalı. MDF yoğunluğu yüksek ve suntadan da bir çok ahşaptanda ağır bir malzemedir. Satıcı sana aklı sıra uyanıklık yapmıştır.
    Hayırlısı olsun.
  • quote]ha sen şeyi oldıyosun , 1800 lıra yemek odası 3200 lırada yatak odası olanı . gökkuşağı mobilya orası .
    2 tane dukkanları var maskoda bayada buyuk . fabrıkasyon calsıyomuslar o yuzden ucuz dedıler fıyatlarımız .

    sımdı bak son kez gene yazayım karısmasın .
    bu adamlar ın bana anlattıgı , mdf yı makınaya sokup kaplama yapmadan o desenı atıp ,jhafıf harelı ve boyle alpı vartdıya ona benzıyo .
    kaplama yok dedıler işte,yekpare ımış,sadece boya ve ıpek mat cıla varmıs uzerınde .

    ılerde boya da olur falan dedı bıseey olursa ,senın dedıgın gıbı .

    onların karsısında stıl çak dıye bır yer var , orası tanıdıkmış işte bastan oraya gırdık ama cok pahalı ıdı . dedım adama boyle boyle . karsıya bakın dedı işte , gıttık baktık ındırım fılan işte hesaplı gelsı fıyat ,dolabı da buyutuyo falan işte .sona gıdıp sorduk adama abı dedık bu kadar fıyat falan baya uygun ,ne iş falan dedık ıyıdır dedı saglamdır deıdı o adamda

    Selamlar,

    Mdf ye desen baskısı yapıyorlar, olur bunuda kullanabilirsin, evet bu ürüne ilerde lake uygulaması dahi yapılabilir.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.