Şimdi Ara

Mobilya ile ilgili Herşey...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
431
Cevap
30
Favori
166.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar DH de mobilya ile ilgili bölüm varda ben mi göremedim? Eğer yoksa tavsiyelerde bulunabilir misiniz? Hangi markayı tercih ettiniz? Kriterleriniz Neydi? Benim gibi yeni ev yapacak kişilere çok yardımcı olmuş olursunuz. Kolay Gelsin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McManamann -- 10 Ağustos 2008; 19:58:43 >



  • ewet mobilya alacaklar için iyi olucak aramızda mobilya piyasasını malzame kalitesi vb. anlayan var mı?
  • bende isterim mobilya bölümünün açılmasını..
    o konudada deneyimlerimizi paylaşalım..
    yönetici arkadaşlar bu konuda çalışma yaparlarsa sevinirim..
    saygılarımla..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: SeKSandDoRT

    Arkadaşlar DH de mobilya ile ilgili bölüm varda ben mi göremedim? Eğer yoksa tavsiyelerde bulunabilir misiniz? Hangi markayı tercih ettiniz? Kriterleriniz Neydi? Benim gibi yeni ev yapacak kişilere çok yardımcı olmuş olursunuz. Kolay Gelsin...



    Selamlar,
    Arkadaşlar, uzmanlık alanım olmasada oldukça bilgim vardır.
    Ne sormak istiyorsunuz, elimden geldiğinde yardımcı olmaya gayret ederim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: maxfocus
    Selamlar,
    Arkadaşlar, uzmanlık alanım olmasada oldukça bilgim vardır.
    Ne sormak istiyorsunuz, elimden geldiğinde yardımcı olmaya gayret ederim.


    Sayın maxfocus,
    İlk soruyu ben sorayım o zaman.. ben şu anda evimi tadilata sokuyorum. Mutfak mobilyalarını yeni baştan yaptıracağım..
    Fakat mutfak mobilyalarını yaptıracağım ürün çeşidi konusunda herşeyi netleştiremedimm..
    Herkes MDF olan tahtadan yaptır diyor.. Daha sağlam ve kullanışlı oluyor dediler..
    Fakat bir yerde ise VAKUMLU bir tahtanın varlığından haberdar oldum.. Haberdar oldum diyorum hiç bilmiyordum..
    Bu konuda bana bilgi verirsen veya tavsiye sevinirim..
    Daha sonra birkaç sorum daha olabilir..
    saygılarımla..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: rfuysen


    quote:

    Orjinalden alıntı: maxfocus
    Selamlar,
    Arkadaşlar, uzmanlık alanım olmasada oldukça bilgim vardır.
    Ne sormak istiyorsunuz, elimden geldiğinde yardımcı olmaya gayret ederim.


    Sayın maxfocus,
    İlk soruyu ben sorayım o zaman.. ben şu anda evimi tadilata sokuyorum. Mutfak mobilyalarını yeni baştan yaptıracağım..
    Fakat mutfak mobilyalarını yaptıracağım ürün çeşidi konusunda herşeyi netleştiremedimm..
    Herkes MDF olan tahtadan yaptır diyor.. Daha sağlam ve kullanışlı oluyor dediler..
    Fakat bir yerde ise VAKUMLU bir tahtanın varlığından haberdar oldum.. Haberdar oldum diyorum hiç bilmiyordum..
    Bu konuda bana bilgi verirsen veya tavsiye sevinirim..
    Daha sonra birkaç sorum daha olabilir..
    saygılarımla..


    Selamlar,

    Vakumlu dediğiniz genelde mdf üstüne profil açılmış, mebran preste, ısı ve vakum aracılığı ile pvc folyo kaplanmış kapaktır.Renk alternatifi azdır. Bir çok da kullanım zorluğu vardır. Özellikle kaitesiz pvc kullanıldıysa.Zamanla ciddi solma, renk dönmesi olabilir, ısıya karşı hassastır, iyi işçilik gerektirir aksi durumda elinizi okşar konumda kapağa değdirdiğinizde pürüzler hissedersiniz, Arka yüzde kapak köşelerinde pvc nin ince siyah birleşim yerini görürsünüz.Bu işe ve lakeye uygun mdf kullanılmalıdır, Her mdf den lake ve ya pvc kaplama kapak olmaz. Yaparsanız ilerde kapak döner çarpılır.Gerçi bu sorun suntalam ve doğal ahşap malzeme içinde geçerlidir.
    Mebran presli kapaklar ucuz ve kolay bir üretim olduğu için bir dönem çok tutuldu. ahşap üstüne uygulaması yüzey dokusu yüzünden tercih edilmez.
    Mutfakta mdf tercih etmek, aslında yanlıştır, Mdf daha ziyade yapısı itibariyle ıslak zeminler için düşünülmeli ve mutfaktda sadece kapak ve aksesuar için tercih edilebilir. Bu seçimde de lake dediğimiz cilalı uygula için söz konusu olur.

    Mdf nin Türkiyede inanılmaz üretimi olduğu için pisayada oldukça boldur. Türkiyedeki yonga levha üreticilerinin çoğunda hiç gereği olmadığı halde ciddi mdf kapasitesi vardır. Mdf sıkıştırılmış fındık kabuğudur, sunta ağırlıklı kavak, köknar, çam ağaçlarının parçalanıp üstlerini toz halindeki talaşın serpilerek sıcak preste üre formaldehit ile sıkıştırılmasından oluşur, - suntalam ise kısaca suntanın üstüne melaminize bir tabaka kaplanmısıdır.
    Masif, ahşap yani tahta değiniz malzemeden modül yapılmaz, ahşap kül olmadığı sürece yaşayan bir malzemedir ve tabiriyle çalışır, çatlar, döner
    bu yüzden tek başına yekpare büyük parça olarak kullanmak doğru değildir. Fırınlanmış bile olsa çalışma riski vardır.

    Mdf, suntalama göre ağır bir malzemedir ve mutfak dolabı gibi üst seviyede ağır eşya taşıyacak modüller için gövde yapımına uygun değildir.
    Ayrıca konstriksiyon açısında mutfak içinde sanıldığının aksine sağlıklı değildir.her türlü Pvc kenat bantı uygulamalarında cumbalarında yapışma sorunu çıkarabilir, yapışsa bile mukavemeti suntaya göre azdır. Ama işlemesi kolay ve daha uygun alım imkanları olduğu için marangozlar bu malzemeyi çok severler. Avrupada E1 kalite suntalam kullanılır hatta 18 mm yerine 16 mm gövde malzemesi ile.

    Kapaklarda son trendde genelde masif veya doğal masif kaplama üzerine cila uygulasıdır. natürel renkler daha tercih edilmektedir.
    Son dönemde alm. ve inox kullanımıda çok yaygınlaştı.Özellikle Alm çerçeveli kapaklı modellerin modası hiç geçmez ve göbeklerdeki 4mm veya 6 mm malzemeyi değiştirerek bir anda tüm mutfağı farklı renkte kapakla donatmak mümkündür.Aynı uygumalayı bazı masif çerçeveli kapaklarda da yapmak mümkün olabilir.

    Benim size tavsiyem suntalam gövdeli masif cilalı kapaktır, renk olarakta mutfağın ışık durumuna göre kiraz . ceviz gibi koyu yada yıkanmış meşe , akça ağaç gibi açık renkler tercih edilmeli. Renk konusunda mutfağın ışık durumu çok önemli. Mutfağı gösteren kapak ve kulptur bunuda unutmayalım.
    Ölçü aldırırken mekandaki gider, niş, kolon, kriş, elektrik, su, gazi kalorifer tesisatı gibi detaylarada çok dikkat edin. Marangozlar Türkiyedeki piyasanın %75 ini ellerinde tutuyor, gerisi markalı mutfaklardan oluşuyor.

    Mutfak konusunda beğendiğiniz bir marka var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 3 Mart 2008; 19:09:12 >




  • Sayın maxfocus,
    Öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.. Benim için çok aydınlatıcı oldu..
    Mutfak konusunda herhangi bir marka tercihim yok.. Zaten bu konuda birbilgiyede sahip değilim açıkçası..
    Çünkü ilk defa böyle mutfak mobilyası falan yaptırıyorum. O nedenle araştırıyorum..
    Bir iki hazır mutfak yapan yerle görüştük.. Ölçü aldırdık fiyat bekliyorum şu anda...
    Sizin tavsiye edeceğiniz bir marka var ise onada bakmak isterim.. İzmirde varsa gidip görebilirimde..
    Veya mutfak mobiyası alırken, en çok nelere dikkat edeyim o konuda uyarılarınız varsa çok memnun olurum..
    Saygılarımla..
  • Yazmayıp okumayı tercih ediyorum ama bir kaç cümle yazıyorum. Hazır mutfakçılar uyduruk malzemeyi en güzel aksesuar kullanarak çok pahalı satıyorlar. Marangoz ise özene bezene yaptırdıgın mutfagı ucuz aksesuar kullanarak getirip takıyor..Hazır mutfak 6-8 mlyr çekiyorlar. Marangoz 2-3 mlyr gibi yapıp takıyor...hazır mutfaktan model begenip aynı modeli marangoza yaptırın....Kulpları 64 lük takmasın....120- 160 - 228 Mm. taktırın....Yüzlerce model var.. Zevkler ve renkler farklıdır.....Hayırlı olsun....Saygılarımla. Not : Hazır almıyacaksanız malzeme seçme şansınız var. Raylar 55 cm çift stoperli DMK tandem ray olacak...Menteşeleri mutlaka SAMET istiyorum...Diye şart koyabilirsiniz...Hepsi aynı biz daha iyisini italyan takıyoruz derler... Bildiklerini okurlar..Bu malları arayın...3 yıl sonra kapaklar, çekmeceler elinize gelmez....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 4 Mart 2008; 9:36:41 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: taşkafa

    Yazmayıp okumayı tercih ediyorum ama bir kaç cümle yazıyorum. Hazır mutfakçılar uyduruk malzemeyi en güzel aksesuar kullanarak çok pahalı satıyorlar. Marangoz ise özene bezene yaptırdıgın mutfagı ucuz aksesuar kullanarak getirip takıyor..Hazır mutfak 6-8 mlyr çekiyorlar. Marangoz 2-3 mlyr gibi yapıp takıyor...hazır mutfaktan model begenip aynı modeli marangoza yaptırın....Kulpları 64 lük takmasın....120- 160 - 228 Mm. taktırın....Yüzlerce model var.. Zevkler ve renkler farklıdır.....Hayırlı olsun....Saygılarımla.



    Selamlar,
    Hazır mutfakçıların uyduruk malzeme kullandığını nerden biliyorsunuz? veya hangi marka için bunu belirtiyorsunuz, anlamadım.
    Marangozların özene bezene yaptığı yada yaptırdığın diye bahsettiğin ürünlerde size o kadar çok hata bulurum ki şaşırırsınız.
    Çok nadiren kaliteli işine özen gösteren marangoz vardır. Ayrıca nerdeyse %90 nıda söz verdiği tarihe uymaz, sizin tarifinizin veya çiziminizin dışında iş yapar.Her türlü malzemeden kazanmaya çaışır.
    Ayrıca siz hiç 2 sene garanti veren yada 10 sene sonra sattığı ürünü müşteri memnuniyeti adına değiştiren marangoz gördünüz mü?
    Sizinle sözleşme imzalayan, daha mutfağınız bitmeden mutfak içindeki çizimini gerçeğe yakın olarak pc üstünde gösteren marangoz gördünüz mü? bunları size arttırabilirim.
    Marangozların tek avantajı fiyattır dostum. Asla ve asla iyi bir markanın ürünün aynısını yapamazlar, muhakkak imalatından malzemesine, aksesuarına kadar çok ciddi farklar vardır. Özellikle marangozların yaptığı cilalı işlerde korkunç finiş ve detay hataları vardır.(zaten kendileri yapmaz cilacıya gönderir.)
    O markalı ürünlerin hepsinin gelişiminde ciddi ar-ge ve ür-ge çalışmaları vardır. Bu piyasayıda aslında rezil edenler istisnalar hariç malesefde marangozlardır. Ben işim icabı Türkiyede yüzlerce marangoz tanıdım, marangozlar odası başkanınada , odalar ve borsalar birliğindeki mutfak üreticileri sektör kurul başkanıda çok iyi tanırım. Çok nadiren düzgün iş yapan işine yatırım yapan marangoz gördüm. Amacım marangozları kötülemek değil ama Türkiyenin bir gerçeğinide inkar edemem. Zaten bu sektör Türkiyede gelişmemiş, gayri yasal çalışan bir sektördür. kalifiye eleman bulamazsın, şartları ağırdır, personel fiyatları düşüktür.

    Kulpların aks ölçüsünden ziyade kapak üstündeki konumları ve el tutamağı açısından kavramaya müsade edecek açıklıkta olması önemlidir.Mesela tezgah çıkması altında kalan alt modül kapaklarında genelde büyük kulplar yatay konumda kapak profilinede bağlı rahatsız edici olabilir. Boy dolaplarda kullanılan alt ve üst kapaklarda serbest veya aynı anda çalışsada çift kulp kullanılması gerekir. Bunun dışında, kaplama yapılmış, zamak, yada alaşım kuplarda kaliteli malzeme çok önemlidir, İlerde kararma krozyon ve dökülme riski vardır.Bu nedenle kaliteli bir markanın 128 akslı kulpları yeterli olur.
    Aks ölçüleride uluslar arsı stadart olan 32mm lik delik sistemine göre ayarlanırlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 4 Mart 2008; 13:05:54 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: rfuysen

    Sayın maxfocus,
    Öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.. Benim için çok aydınlatıcı oldu..
    Mutfak konusunda herhangi bir marka tercihim yok.. Zaten bu konuda birbilgiyede sahip değilim açıkçası..
    Çünkü ilk defa böyle mutfak mobilyası falan yaptırıyorum. O nedenle araştırıyorum..
    Bir iki hazır mutfak yapan yerle görüştük.. Ölçü aldırdık fiyat bekliyorum şu anda...
    Sizin tavsiye edeceğiniz bir marka var ise onada bakmak isterim.. İzmirde varsa gidip görebilirimde..
    Veya mutfak mobiyası alırken, en çok nelere dikkat edeyim o konuda uyarılarınız varsa çok memnun olurum..
    Saygılarımla..



    Selamlar,

    İzmirde bir çok büyük marka var, istikbal regina, arçelik, venatta, vanucci, lineadecor bunlardan da teklif alın, en azından uygula konusunda fikrinize katkısı olur. Bildiğim kadarıyla projelendirme için bir ücret alınmıyor.Ama çizmleri size vermeyebilirler.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: taşkafa

    Yazmayıp okumayı tercih ediyorum ama bir kaç cümle yazıyorum. Hazır mutfakçılar uyduruk malzemeyi en güzel aksesuar kullanarak çok pahalı satıyorlar. Marangoz ise özene bezene yaptırdıgın mutfagı ucuz aksesuar kullanarak getirip takıyor..Hazır mutfak 6-8 mlyr çekiyorlar. Marangoz 2-3 mlyr gibi yapıp takıyor...hazır mutfaktan model begenip aynı modeli marangoza yaptırın....Kulpları 64 lük takmasın....120- 160 - 228 Mm. taktırın....Yüzlerce model var.. Zevkler ve renkler farklıdır.....Hayırlı olsun....Saygılarımla. Not : Hazır almıyacaksanız malzeme seçme şansınız var. Raylar 55 cm çift stoperli DMK tandem ray olacak...Menteşeleri mutlaka SAMET istiyorum...Diye şart koyabilirsiniz...Hepsi aynı biz daha iyisini italyan takıyoruz derler... Bildiklerini okurlar..Bu malları arayın...3 yıl sonra kapaklar, çekmeceler elinize gelmez....

    HAZIR MUTFAGIN ECA OLANLARINDAN ALIN DEMEDİNİZ AMA




  • quote:

    Orjinalden alıntı: maxfocus
    Selamlar,
    İzmirde bir çok büyük marka var, istikbal regina, arçelik, venatta, vanucci, lineadecor bunlardan da teklif alın, en azından uygula konusunda fikrinize katkısı olur. Bildiğim kadarıyla projelendirme için bir ücret alınmıyor.Ama çizmleri size vermeyebilirler.


    Sayın maxfocus,
    belirttiğiniz markalar ile irtibata geçeceğim.. Bakalım teklifler nasıl olacak.. Projelendirme konusunda ücret almıyorlar ise bu güzel en azından bir çok seçeneğe bakıp bize en uygun gelenini seçme şansımız olacaktır diye düşünüyorumm. Ben bu kadar markanın olduğunu bilmiyordumm..
    Yardımlarınız için teşekkürler..
    Saygılarımla
  • Ikea'yı tavsiye ederim.Mobilya kurmak elinizden geliyorsa bence değerlendirilmesi gereken bir seçenek.Annemlere yatakodası takımı aldık.Ben kurdum,gayet memnunuz.
    Bir de bir tavsiye asla katalogdan seçerek mobilya almayın.Benim genç odası takımını katalogdan bakarak aldık ve inanılmaz pişmanım.Çekmeceleri çok küçük,eskise değiştirmek istiyorum ama 6 senelik olmasına rağmen yıpranma yok.İnsan kıyamıyor değiştirmeye.Onları de Temo adlı bir firmadan almıştık yanılmıyorsam.
    Koltukları da Acıbadem'den sipariş üzerine imalat yapan bir mağazadan aldık.Koltuk yüzeyleri ve yastık kılıfları komple sökülerek makinede yıkanabiliyor.(örtü şeklinde değil yanlış anlaşılmasın,normal koltuk)ben bu çok önemli bir özellik.Kirlenince 60'C sentetik programında yıkıyoruz.Bir de koltuk altlarına elektrikli süpürge başlığının gireceği kadar boşluk olmasına dikkat edin.Böylece koltukları çekmeden hem altını süpürebilir hem de silebilirsiniz.Hatta mümkünse şifonyer ve komodinleri de böyle yüksek ayaklı alın.Çok kullanışlı oluyor.
    Bence marangoza yaptırmak mantıklı değil.Bu konuda taşkafa beye katılmıyorum.Sonradan aksilikler yüzünden pişman olabilirsiniz.
    Yatak ve bazada da İstikbal'i öneririm.Ben kendime İstikbal yatak aldım çok memnunum.Annemlerde de Altın marka yatak ve baza var,o da iyi.Hatta mümkünse yatakları da yüzü komple sökülüp yıkanabilen türden alın,Tepe mobilyada görmüştüm böyle tip yatak.

    Umarım yardımcı olabilmişimdir.Tecrübelerimi paylaşmak istedim.




  • Hocam ikea yı tavsiye ediyor musun gerçekten. Ben biraz malzemeden çalıyorlarmış hissine kapıldım ve de pahalıda ayrıca... bir tane 3 lü deri koltuk 2 milyar olur mu?
  • Selamlar,

    İkeanın ürün konsepti basit, pratik, doğal, tasarımcılık, ucuz hammadde, ucuz işçilik anlayışı üzerine kurulu,
    Ama bende incelediğimde bazı ürünler anlamsız şekilde çok pahalı geliyor.
    Birde tamamlayıcı ürünleri pahalı satarak ana ürünü düşük gösterme politikalarıda var.
    Yurt dışında özellikle masif, tekstil ve deri eşyalar çok pahalı olduğu için burda da aynı durum devam ediyor.
    Burdan aldığınız ürünlerden özellikle masif ürünlerden çok fazla dayanıklılık beklemeyin ve de zorlamayın.
    Genelde demonte sistem üzerine konstriksiyonları olan tasarımlar yapıldığı için zorlamaya gelmezler.
    Ev içindeki havaleli ürünleri 2-3 mt lik taşımalarda bile, söküp tekrar birleştirmek daha doğrudur.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: maxfocus

    quote:

    Orjinalden alıntı: taşkafa

    Yazmayıp okumayı tercih ediyorum ama bir kaç cümle yazıyorum. Hazır mutfakçılar uyduruk malzemeyi en güzel aksesuar kullanarak çok pahalı satıyorlar. Marangoz ise özene bezene yaptırdıgın mutfagı ucuz aksesuar kullanarak getirip takıyor..Hazır mutfak 6-8 mlyr çekiyorlar. Marangoz 2-3 mlyr gibi yapıp takıyor...hazır mutfaktan model begenip aynı modeli marangoza yaptırın....Kulpları 64 lük takmasın....120- 160 - 228 Mm. taktırın....Yüzlerce model var.. Zevkler ve renkler farklıdır.....Hayırlı olsun....Saygılarımla.



    Selamlar,
    Hazır mutfakçıların uyduruk malzeme kullandığını nerden biliyorsunuz? veya hangi marka için bunu belirtiyorsunuz, anlamadım.
    Marangozların özene bezene yaptığı yada yaptırdığın diye bahsettiğin ürünlerde size o kadar çok hata bulurum ki şaşırırsınız.
    Çok nadiren kaliteli işine özen gösteren marangoz vardır. Ayrıca nerdeyse %90 nıda söz verdiği tarihe uymaz, sizin tarifinizin veya çiziminizin dışında iş yapar.Her türlü malzemeden kazanmaya çaışır.
    Ayrıca siz hiç 2 sene garanti veren yada 10 sene sonra sattığı ürünü müşteri memnuniyeti adına değiştiren marangoz gördünüz mü?
    Sizinle sözleşme imzalayan, daha mutfağınız bitmeden mutfak içindeki çizimini gerçeğe yakın olarak pc üstünde gösteren marangoz gördünüz mü? bunları size arttırabilirim.
    Marangozların tek avantajı fiyattır dostum. Asla ve asla iyi bir markanın ürünün aynısını yapamazlar, muhakkak imalatından malzemesine, aksesuarına kadar çok ciddi farklar vardır. Özellikle marangozların yaptığı cilalı işlerde korkunç finiş ve detay hataları vardır.(zaten kendileri yapmaz cilacıya gönderir.)
    O markalı ürünlerin hepsinin gelişiminde ciddi ar-ge ve ür-ge çalışmaları vardır. Bu piyasayıda aslında rezil edenler istisnalar hariç malesefde marangozlardır. Ben işim icabı Türkiyede yüzlerce marangoz tanıdım, marangozlar odası başkanınada , odalar ve borsalar birliğindeki mutfak üreticileri sektör kurul başkanıda çok iyi tanırım. Çok nadiren düzgün iş yapan işine yatırım yapan marangoz gördüm. Amacım marangozları kötülemek değil ama Türkiyenin bir gerçeğinide inkar edemem. Zaten bu sektör Türkiyede gelişmemiş, gayri yasal çalışan bir sektördür. kalifiye eleman bulamazsın, şartları ağırdır, personel fiyatları düşüktür.

    Kulpların aks ölçüsünden ziyade kapak üstündeki konumları ve el tutamağı açısından kavramaya müsade edecek açıklıkta olması önemlidir.Mesela tezgah çıkması altında kalan alt modül kapaklarında genelde büyük kulplar yatay konumda kapak profilinede bağlı rahatsız edici olabilir. Boy dolaplarda kullanılan alt ve üst kapaklarda serbest veya aynı anda çalışsada çift kulp kullanılması gerekir. Bunun dışında, kaplama yapılmış, zamak, yada alaşım kuplarda kaliteli malzeme çok önemlidir, İlerde kararma krozyon ve dökülme riski vardır.Bu nedenle kaliteli bir markanın 128 akslı kulpları yeterli olur.
    Aks ölçüleride uluslar arsı stadart olan 32mm lik delik sistemine göre ayarlanırlar.

    Hay ellerin dert görmesin arkadaşım,taşkafa böyle işte,ECA mutfak yapınca rahatlıyacak





  • Mutfak mobilyaları konusunda Eurodecor firması nın bir çok kullanıcısından kalite yönünden memnun olduğunu duydum. İsmi yabancı ama yerli bir firmadır. Bulunduğunuz ilde şubesi varmı bence araştırın.
  • İKEA çok pahalı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: frig11


    Mutfak mobilyaları konusunda Eurodecor firması nın bir çok kullanıcısından kalite yönünden memnun olduğunu duydum. İsmi yabancı ama yerli bir firmadır. Bulunduğunuz ilde şubesi varmı bence araştırın.



    Selamlar,

    Evet taklitçilik konusunda uzmandırlar.Daha çok şey yazarımda yeri değil.
    Asıl işleri malzeme tedariğidir.Kenar bantı üretimide yaparlar, sonradan modüler mutfak piyasasına girmiş bir firmadır.
    Eskişehirde fabrikaları, samandırada depoları var. Genel kaliteside kötü değildir.Fiyatlarıda makul.
  • Kıymetli ve degerli arkadaşlarımın ısrarları sonucu buraya yazıyorum. Mutfakta ECA nın üretimi yok...Ama TÜRKİYEDE ARÇELİK MUTFAK VAR...Gidip görebilirsiniz....İlgililere saygılarımla arzederim...Candogan şimdi BO-PR-Sİ- Diyemiyeceksin.....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 5 Mart 2008; 9:36:43 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.