Şimdi Ara

Dikkat dağınıklığı hastalığı kesinlikle okuyun.ÖSS DE AYRICALIK (özellikle dersleriniz kötü ise) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
0
Favori
10.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Yok arkadaşlar ya gerçekten de tanımlara tıpa tıp uyuyorum, aynen de öyle. Ayrıca da öyle psikolog, ilaç vb. gibi şeylere gerek duymak istemiyorum tabi zorunda kalırsam neden olmasın bir engelim yok sadece istemiyorum yani bana gerekli olan ( vallahi tanımlarda da var hala tanımlara uymaya devam ediyorum ya ) başkalarının yorumları, bu konuda gaza getirici sözleri. Tanımlardada dikkat ederseniz başkalarına bağımlılıktan söz ediyor. Yok yani kendi kendimi teselli edemiyorum, ediyorum da edemiyorum gibi birşey. Başkaları birşey söylediğinde gaza geliyorum, mutlu oluyorum. HEP BAŞKASI !

    BAĞIMLI KİŞİLİK BOZUKLUĞU

    Uysal ve yapışkan davranışa ve ayrılma korkusuna yol açacak biçimde, aşırı bir düzeyde kendisine bakılma gereksiniminin olduğu bir durumdur.

    Bağımlı kişilik bozukluğuna kadınlarda erkeklere göre 3 kat daha fazla rastlanılmaktadır. Ailenin en küçük çocuğunda görülme olasılığının daha çok olduğu gözlenmiştir. Yalnız başına karar veremeyen, girişim yapamayan, eyleme geçemeyen, sorumluluk alamayan bu kişiler yetişkin çağı doğal beklentileri karşısında bir çocuk gibi çaresiz kalırlar. Yakınlarının karar vermesini girişime geçmesini beklerler. İsteyici ve alıcı tiplerdir; ama vermeyi bilmezler.




    Bağımlı kişilik bozukluğu tanısı, aşağıdaki maddelerden en az 4 tanesinin kişide bulunması ile konulur.



    Başkalarından bol miktarda öğüt ve destek almazsa gündelik kararlarını vermekte güçlük çeker.



    Yaşamının çoğu alanında sorumluluk almak için başkalarına gereksinim duyar.


    Desteğini yitireceği ya da kabul görmeyeceği korkusuyla başkaları ile aynı görüşü paylaşmadığını söylemekte zorluk çeker.


    Tasarıları başlatma, kendi başına iş yapma zorluğu vardır.


    Başkalarının bakım ve desteğini sağlamak için hoş olmayan şeyleri yapmayı isteyecek kadar aşırıya gider.


    Kendine bakamayacağına ilişkin aşırı korku nedeniyle tek başına kaldığında kendisini rahatsız veya çaresiz hisseder.


    Yakın bir ilişki sonlandığında bir bakım ve destek kaynağı olarak derhal başka bir ilişki arayışı içine girer.


    Kafası kendi basına ,yapayalnız ve yardımsız bir durumda bırakılacağı seklinde yoğun endişeler ile doludur.

    Bu kişiler en ufak kararları ve seçimlerini bile başkalarına danışmadan alamazlar. Pasif kalmaya eğilimlidirler ve kendi kararlarını başkalarının vermelerini isterler. Başkalarının istek ve davranışlarına kendilerinden uzaklaşabilecekleri endişeleriyle karsı gelemez, tepki gösteremez, kızamazlar. İlişkiyi korumak için aşırı tavizler verirler. Bu uğurda sözel, fiziksel, cinsel tacizlere boyun eğebilirler.

    Çevrelerinde isleri kendilerinden iyi yapacak başkalarının olduğu düşüncesi ile ise başlamayıp, beklemeyi yeğlerler. Dışarıya kendilerini aciz, beceriksiz, güçsüz, yetersiz olarak sunarlar. Başka bir kişinin sorumluluğu ve etkisi altındayken ise yeterli bir çalışma gösterebilirler.

    Çoğunlukla kötümser bir bakış acısına sahiptirler. Kendi özellikleri,varlıkları ya da becerilerini değersiz görmeye meyillidirler. Kendilerine hakaret anlamında aşağılayıcı yönde kendilerini yargılarlar. En ufak bir olumsuzluğu, eleştiriyi temel alarak bu düşüncelerini desteklemeye çalışırlar. Karar aşamalarında huzursuz, tedirgin, sinirli hissederler. Çevresel ilişkileri bağımlı oldukları az sayıda kişi ile kısıtlıdır.




  • Aynı durum bende de var.Nerdeyse tamamen aynı.
    quote:

    Orjinalden alıntı: ::ExtremE::

    evet aynı sorun bende var.Liseye kadar karne 5ten geçilmiyordu lisede kopya çekmezsem alacağım en yüksek not 60Hani günde 400 soru çözün falan derler.Ben bi başlarım ilk 10 soruda canım sıkılır bi bakarım soru çözüyorum bi bakarım çok başka şeyler düşünüyorum dalmış gitmişim.Bi yere imkanı yok odaklanamam.Yazılı oluruz kafama bi şarkı takılır sınava gireriz ona buna çatarım

    şimdi en başından anlat bakalım ne yapalım?




  • Beyler haftaya doktora gitmeyi düşünüyorum hangi bölüme gideceğim? Psikiyatriyemi? Birde neler söyleyeyim, konuya nasıl gireyim?
  • Pazartesi ya da salı psikiyatra gidiyorum devlet hastanesindeki doktorlar ne kadar ilgilenir acaba bu konuyla

    bide şu var hepiniz mi kendinizde bunu görüyorsunuz yoksa başarıslığımıza bi neden arama çabasındamıyız,

    bu anlatılanları kendinde görmeyenlerde yazarlarsa sevinirim
  • bendede dikkat eksikliği var.

    snaqe:İlk başlarda doktorlar acaip ilgileniyor ne yaptığınla falan ilaç veriyorlar.gidp gelmeye başlıyorsun sonra bir bakmıssın sorunların kalmamış.(ama devlet hastanesindekiler pek ilgili değil.ilgileniyor gibi görünüyorlar ama tek yaptıkları ilaç yazmak benim sana tavsiyem adam gibi bir doktora gitmen)

    nasıl tespit ettiklerini ben bilmiyorum çünkü tespit ettiklerinde ben ilk okul 3 üncü sınıftaydım.sevdiğim konularda çok iyiydim sevmediğim konularda berbat.

    okulda çoğunlukla müdürün odasında kalıyordum.

    ama ilginç bir şekilde kitap okumayı çok seviyordum.bu yüzden derste uyumama rağmen kitapdan okuyarak öğrenilecek şeylerde çok iyiyiyim.ama bunu kullanamadım.

    okulda benim dayağımı yememiş az kişi kaldığından herkes bana önyargılıydı.

    bu 6. sınıfa kadar devam etti.eski okulumdaki arkadaşlarımın(!)beni dışlamasından bıktığım için 7 sınıfta okul değiştirdim.okulun ilk gününde sınıftakilere açıkladım sorunumu.şansıma sınıftaki herkes çok iyi çıktı,ben onlarla anlaştım ve o okulda notlarım iyiye gitti.genede sevmediğim derslerde kötüdüm.

    şu an o okulun lisesine gidiyorum ve not ort bakımından sınıf 1. yim.Türkçe Sosyal sınıfındayım sevdiğim konular sevdiğim dersler hiç bir sorunum yok.hayatımda notlarım ilk defa bu kadar iyi oldu bunun verdiği heyecanla bu güne kadar hep 1 olan matematiğimi 3 yaptım.

    doktorda nasıl konuya gireceğim diyen kişiler endişelenmesin o soru soruyor siz cevaplıyorsunuz.cevapları verirken dürüst davranın.parasından kaçınmayın çünkü doktor bütün hayatınızı iyi yöne götürebilir




  • ya ben . benden daha sorunlusu yoktur




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.