Şimdi Ara

**KIL DÖNMESİ AMELİYATI OLANLAR** (217. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.441
Cevap
68
Favori
865.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 215216217218219
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ameliyattan çıktım az önce kafam yerinde :D. Zamanında burayı çok okudum, benimde katkım olsun. Sorusu olan varsa çekinmesin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-57554940B

    bugün günlerden 25 ekim 2020

    -10 ağustos 2018 de kıl dönmesi ameliyatımin ilk seferini geçirdim. açık bırakma yöntemi ile yapıldı yaranin iyileşmesi kendine bırakıldı. çünkü kıllar bağırsaklarıma yaklaşıyormus. baya büyük parça alınmıştı ve dikilmesi zordu. herneyse 2 yıl geçti aradan ve iyileşme görülmedi.

    geçen yaz başka doktora gittim ve fenol yapalim dedi. uyguladik ve 1-2 ay gibi sürede iyileşme oldu. deliğin çoğu kapandı fakat üst kısımda bı turlu iyilesmeyen yara yüzünden enfeksiyon oluştu ve tekrar ameliyat dendi.

    12 ekim 2020 de tekrar ameliyat oldum ve bu sefer dikiş atıldı. aradan 1 hafta geçmeden dikişler patladı ve tekrar doktora gittim. plastik cerraha yönlendirdi ve beraber tekrar flep kaydirma yöntemi ameliyatı yapacağız dediler. kabul etmezsen açık bırakma yöntemi ile kendine birakacaz dediler.

    23 ekim 2020 cuma günü 3.ameliyata girdim ve kaydırma yapıldı. şuan 2. günüm ve dren takıldı. yarın kontrole gidicem, gelişmeleri aktarırim

    Son durum nedir? Ameliyattan sonra pansumana ne kadar gittiniz?

  • ameliayttan 3 gun sonra dren cikti. haftada bir kere kontrole gittim pansumani evde doktor oldugu icin kendimiz yaptik. ilk baslarda sabah aksamdi. sonra gunde 1 oldu. simdi 2 gunde 1.


    doktor normalde artik iyilestin serbestsin dedi ama ben daha yuruyus yaparken bile sikinti. sanirim gec iyilesicem


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-57554940B

    ameliayttan 3 gun sonra dren cikti. haftada bir kere kontrole gittim pansumani evde doktor oldugu icin kendimiz yaptik. ilk baslarda sabah aksamdi. sonra gunde 1 oldu. simdi 2 gunde 1.


    doktor normalde artik iyilestin serbestsin dedi ama ben daha yuruyus yaparken bile sikinti. sanirim gec iyilesicem

    Yara nasıl ki hocam? Hala akıntı mı var? Veya açıklık felan var mı yarada?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en alt kısımda toplu ıgne bası kadar acıklık kaldı. bayadır kapanmıyor. kapanmasını beklıyoruz. akıntı yok ara sıra cok az sekılde oluyor. daha hala uzerıne tam oturmuyorum.

  • Anladım geçmiş olsun.

    Doktorunuza sorun isterseniz Bal çok işe yarıyor. Yaklaşık 3-4 ay normal pansumanla kapanmayan yaram bal ile 2 haftada kapanmıştı. Sizinki gibi küçük bir açıklıkta bal direk kapatır diye düşünüyorum.
  • bal ne alaka, zarar vermez mi? ben daha once hıc bal ıle tedavı duymamıstım.

  • Zararını bilemiyorum , dediğim gibi normal pansumanla kapanmıyordu , hemşire bal deneyelim dedi , doktora sordum onay verdi deneyebilirsiniz dedi. Yarayı temizledikten sonra bal sürüp gazlı bez ile kapatıyorlardı. Hızlıca kapanmaya başlamıştı yara. Tabi bu dediğim direk ameliyat sonrası değil , kapanmayan küçük bir yer vardı. Oraya uyguladılar.
  • Merhaba,

    Öncelikle ameliyat olan arkadaşlara geçmiş olsun. Ben bu ameliyatı üniversitedeyken yaklaşık 13-14 yıl önce, sanırım o zamanki adı flap yöntemiydi, oldum. Bu flap yöntemi ile o zaman klasik yöntemle 1 ay gibi süren iyileşme süreci bir haftada bitiyordu. Yaklaşık çatalın başladığı yerden makata çok yakın bir yere kadar kesik açıldı, alınan kısım tamamlandıktan sonra kalça yanakları birbirine yaklaştırılarak dikilmesi suretiyle ameliyat tamamlanmıştı. Ondan sonra hiçbir sıkıntı yaşamadım ta ki Salı akşamına kadar...


    Akşam üstü acayip bir kaşıntıyla beraber kan ve sarı yapışkan sıvı geldiğini fark ettim, aynadan bakınca açık bir yara gibi kırmızı, oturmamda sıkıntı yok fakat o kısmın üstüne oturamıyorum. Ben ameliyat olurken dayım "Boşuna ameliyat oluyorsun ben oldum tekrar etti" demişti, ben de teknoloji değişti artık dayı diyip ameliyata girdiydim. Geldiğim nokta işte bu. Pandemi süresince hastaneye gitmeye çekinsem de ağrı artarsa mecbur gideceğim ama ameliyat artık benim gözümde kesin çözüm değil maalesef, sadece yaşam standartını arttıran bir etken olacak.

    Kilolu veya kıllı biri değilim, haftanın 3-5 günü aktif spor yaparım, her gün bir defa, spor yaptığım günler iki defa duş almama rağmen tekrar etti. Ofis ortamında çalışıyorum bu arada.


    İçime kurt düştü bir kere bu yüzden Ankara'dan doktor tavsiyesine ihtiyacım var. Çalıştığım iş yerinin Koru ve Liv Hastanesiyle de anlaşması var, Ankara'da yakın zamanda ameliyat olmuş tecrübeli arkadaşların yardımını bekliyorum. Tekrardan çok geçmiş olsun herkese.

  • Arkadaslar ben lazer yontemiyle ameliyat oldum fakat hala akinti var. Sizlerin de boyle bir tecrubesi oldu mu?

  • Kendim hastane personeliyim tam 3 yıldır bu sorun ile yaşıyorum salı günü ameliyat olcam akıntı dışında hiç bir belirtisi yok ağrı kaşınma o bu sadece psikolojik olarak yaptırmak istedim. Alanında çok iyi olan genel cerraha mikrosinektomi denilen yönetimin videosunu izlettim hiç bir işe yaramaz bu en iyi yöntem o alanın komple temizlenmesi dedi

  • yavuz1928 kullanıcısına yanıt

    peki o alanında uzman doktora lütfen sorar mısınız? madem en iyi yöntem kendi yaptığı yöntem neden bir ameliyat için 10'dan fazla yöntem var ve bunu uygulayan doktolar var ?


    Ben cevap vereyim, çünkü kıl dönmesi ameliyatını şuanda tekrar nüks etmesini önleyecek şekilde salt bir çözüm yok. Bu yüzden farklı tekniklerle bu problemin aşılması amaçlanmış tabiki artıları var eksileri var birbirlerinden. Burada mikrosinusektomi yöntemini övecek bir konumum yok. Forumda önceki yazılarımda da hangi yöntemi ne için tercih ettiğimi belirttim.


    Birkaç farklı teknik uygulayan doktorlardan görüş alın ve içinize hangisi daha çok siniyorsa ona ameliyatınızı yaptırın, sakın bir doktorla görüşüp karar vermeyin derim. Bir sürü dikiş atılacak, uzun süre zahmet çekilecek, tekrar ederse? En iyi yöntemin kendi yöntemi olduğunu belirten doktor nasıl telafi edecek? en iyi yöntem benim yöntemim demek bana güven vermedi şahsen.


    Benim bu sorunla karşılaştığım dönemde araştırdığım kadarıyla 30 yaş üstünde nüks etme oranı daha düşük (deri kalınlaştığından vs) , genç yaşlarda tekrarlama riski var. Ameliyat sonrası bakım çok önemli, 3-4 ay kadar itinalı bir şekilde bakmalısınız. Sonrasında da nemli ve tüylü kalmayacak şekilde korumaya devam etmelisiniz.


    Ameliyat yöntemi kadar sonrasındaki bakım da çok önemlidir.


    Herkese geçmiş olsun diyorum, ameliyatınızı olun ve rahatsızlık veren akıntılardan kurtulun derim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Electro_Magnetic -- 13 Ocak 2021; 11:27:12 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bt5214

    2 gün sonra ameliyatım var. Malum bölgeyi temizlemek lazım, doktor sadece tüy dökücü kullan deyip gönderdi. Ancak ostwint marka tüy dökücü inanılmaz derecede tahriş ediyor bölgeyi tavsiye markalara açığım
    Agiss, şimdiye kadar denediklerimin arasından sıyrılabildi, hassas çeşidini almayı unutmayın...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu illet bende de var yaklaşık 2.5 senedir 2 sene önce bi apse patlamıştı kendiliğinden 2 sene boyunca akıntı vs hiçbir şey olmadı.

    Bugün nohut büyüklüğünde tekrar fark ettim.

    Apseyi hastane de kesip akıtıyorlar biliyorum fakat ciğerlerimde sorun var korona riskini göze alamıyorum 1 senedir evden çıkmadım. Alışverişi bile babam yapıp kapıya bırakıp gidiyor. ciddi bir durum yakalanırsam %95 ölürüm. bu yüzden hastaneye gidemem.


    İlki kendi patlamıştı ama 15-20 gün oturamadım doğru düzgün patladıktan sonra 2 gün içinde kendime geldim. 2 senedir 0 problem ile devam ediyordum.


    Şuan sadece hissediyorum elimle üstüne oturunca bir ağrı vs yok. Ben bunu bana acı verecek kadar büyümeden bir iğne yardımıyla patlatsam olur mu yani yapabilir miyim? sıcak suyla yumuşatıp bölgeyi derinin hassas olduğu yerden batırsam patlayıp akar mı kendiliğinden?


    Hastaneye git demeyin cidden gidemem sadece iğneyle patlatabilir miyim patlatamaz mıyım bunu merak ediyorum eğer olmaz derseniz kendi kendine büyüyüp patlamasını bekleyeceğim mecburen.


    Yaza doğru eğer ki vakalar azalırsa da ameliyatımı olmayı düşünüyorum ama şimdilik bu apse sorununu bi şekilde halletmem lazım.

  • SarıSarman kullanıcısına yanıt

    Ben ortalığın en karışık olduğu yaz sonrası vaka patladığı zaman devlet haastanesindeyaptırdım bir şey olmadı.


    İlla gitmem diyorsanız oraya iğne batırmayın. Metal i şey olmadık bi mikrop kaptırabilir bunun tetanozu bilmem nesi var. İyice şişerse kürdan falan deneyebilirsiniz ama muhtemelen kendisi patlar. Kendisi patlarsa birisine yarayı sıktırın pis kanı ve varsa akıntıyı boşaltın. Ameliyata kadar oradaki pis kanı akıtın biriktikçe ameliyattan önce antibiyotik de kullandırırlar muhtemelen olursunuz sonra.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Numenorian Man kullanıcısına yanıt

    Hocam ben evde yalnızım artık ayna filan koyup arkaya kendim sıka sıka akıtıcam ne var ne yoksa 3 gün daha geçti mesajı yazdığımın üzerinden giderek büyüyor oturma ve ayakta bir sıkıntı yok ama yere çömelince baya baskı yapıp ağrıtmaya başladı.


    İğneyi kolonya ile dezenfekte etsem yine de risk var mıdır? eğer öyleyse kürdanla deneyeceğim fakat kürdan delebilir mi emin olamadım.

  • SarıSarman kullanıcısına yanıt

    Dezenfekte edince bir şey olacağını sanmam ama kimse garanti veremez. Bence kendisinin uç vermesini beklemek en mantıklısı. Ama uç vermezse de şişerse iyice ağrı yapar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Numenorian Man kullanıcısına yanıt

    sivilce gibi uç verirse direkt orayı patlatarak akıtabilir miyim yani? o zaman şimdilik pek bir ağrı yok 1 hafta kadar daha bekleyeyim. Ağrı artar da uç vermezse artık kendim patlatırım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: SarıSarman

    Hocam ben evde yalnızım artık ayna filan koyup arkaya kendim sıka sıka akıtıcam ne var ne yoksa 3 gün daha geçti mesajı yazdığımın üzerinden giderek büyüyor oturma ve ayakta bir sıkıntı yok ama yere çömelince baya baskı yapıp ağrıtmaya başladı.


    İğneyi kolonya ile dezenfekte etsem yine de risk var mıdır? eğer öyleyse kürdanla deneyeceğim fakat kürdan delebilir mi emin olamadım.

    arkadaslar, kuyruk sokumundaki kıl dönmesinden bahsediyorsanız şayet iğneyle vs. durumu daha da vahim hale getirmeyin. Doktora gidin. Bu sakaldaki kıl dönmesi gibi iğneyle vs. mıncıklayıp çözebileceğiniz bir durum asla değil.


    geçmiş olsun.

  • Electro_Magnetic kullanıcısına yanıt

    Hocam sadece apseyi patlatmaya çalışıyorum. 1 hafta önce ilk mesajımda belirtmiştim ciğerlerimde sıkıntı var dışarı çıkamam 1 senedir evdeyim.


    Yaza doğru ameliyat olmayı düşünüyorum fakat apse için gidemem.


    Doktora gitmek dışında sanırım en mantıklı yol kendi kendine patlamasını beklemek. 15-20 gün o ağrıya nasıl dayanırım artık bilemiyorum ama idare edeceğim...

  • 
Sayfa: önceki 215216217218219
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.