Şimdi Ara

**KIL DÖNMESİ AMELİYATI OLANLAR** (216. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.441
Cevap
68
Favori
865.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 214215216217218
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Günlük banyo, her tuvalette sonra bölgenin nemini peçete ile alma ve dediğiniz gibi fazla oturmamak lazım. Hatta ben öyle bir noktaya taşıdım ki koltukta bacağımı kıvırıp üzerine oturuyorum makat/kuyruk sokumu komple boşlukta kalıyor riski minimize etmek adına. Doğal zeytinyağlı sabun ile de bölgeyi iyice liflemek lazım tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Venture -- 14 Ağustos 2020; 11:42:20 >
  • Kuyruk sokumunda ağrı ve şişliğe kıl dönmesi şüphesiyle yaklaşabilir miyiz? Corona muhabbetinden hastaneye gitmemeye çalısıyorum da. En korktuğum olaylardandı kendisi başımıza geldi sanırım

    Bir de şey soracağım çok oturmayla ve oturma pozisyonuyla mı alakalı daha çok kıl dönmesi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: optimizatio3n12123

    Kuyruk sokumunda ağrı ve şişliğe kıl dönmesi şüphesiyle yaklaşabilir miyiz? Corona muhabbetinden hastaneye gitmemeye çalısıyorum da. En korktuğum olaylardandı kendisi başımıza geldi sanırım

    Bir de şey soracağım çok oturmayla ve oturma pozisyonuyla mı alakalı daha çok kıl dönmesi?
    Doktorun görmesinde fayda var.

    Çok oturmayla alakası var evet, çok oturunca o bölge nemli kalıyor ve kılların içe girmesini kolaylaştırıyor. Yan oturmak daha çok kolaylaştırıyor sanırım.
  • Çok teşekkürler hocam. 1 2 gün daha devam ederse doktora gideyim o halde. Bildiğimden daha ciddiymiş kıl dönmesi mevzusu. Tekrar teşekkürler hocam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: optimizatio3n12123

    Çok teşekkürler hocam. 1 2 gün daha devam ederse doktora gideyim o halde. Bildiğimden daha ciddiymiş kıl dönmesi mevzusu. Tekrar teşekkürler hocam.
    Ameliyatı çok basit ama ameliyat sonrası tam bir bela hocam. Şimdiden geçmiş olsun
  • çok lanet bir ameliyat biri 2 haftada eski haline dönerken bazılarının 5-6 aya yakın yarası kapanmıyor (benim o şahıs ) ilk dikişim 1 hafta sonra patladı içinde iltihap akmıştı doktor beni tekrar yatırdı hergün oksijenli suyla temizlediler (asistanlar iyi sövmüştür bana başlarına angarya kesildim) 1 hafta kaldım hastanede tekrar dikiş atıldı bundada 2 hafta takıldım allahtan bu tutmuş dreni çıkarttılar git bakalım üni okuduğun şehire 2 hafta sonra orda dikişleri aldırırsın. Yurtta kalıyorum hergün istisnasız ameliyat olduğum yer akıyor 2 hafta sonra gittim doktora dikişimi aldı tam 4 ay akıntı oldu şimdi tekrar yaşarsam kendimi keserim daha az eziyet çekmiş olurum
  • Eylül ayına ameliyat günü almıştım ancak hastaneden arayıp Eylül ayındaki tüm ameliyatların iptal olduğunu istersem yarın gelip ameliyat olabikeceğim söylendi bende kabul etmedim, yaklaşık 4-5 aydır bu hastalık benle beraber ve 3-4 ay daha ameliyat olmayacak gibi duruyor sizce çok problem olur mu? Gerçi doktorum 6 ay daha ameliyat olmasan bile çok problem olmaz demişti ama 200 sayfa milletin ameliyat durumunu okuduğum için ertelemek istemiyorum :D
  • Beyler benim garip bir sorunum var. Eylül ayında ameliyat oldum duşta o bölgeye duşu tutup yıkayınca belirli bir saat ağrı oluyor. Bunu yaşayan var mı? Normal zamanlarda ağrım olmuyor
  • Herkese selam bir kaç sorum olucaktı yaklaşık 2 hafta önce kapalı kıl dönmesi ameliyatı oldum 1 hafta sonra dikişleriö alındı şuan hala dikişleri kabukları var o bölgeyi nasıl temizlicem hiç bilmiyorum kabukları dökülmesini beklemem sanırım tüy dökücü için bilgi verirseniz sevinirim birde bu hafta sonu kpss sınavı var 130 dk oturmak sorun yaratırmı şimdiden çok teşekkür ederim
  • Merhaba arkadaşlar. Öncelikle hasta olan arkadaşlara geçmiş olsun. Bu süreci yaşan herkes umarım en hafif şekilde atlatırlar.

    Kıl dönmesi hastalığına uzun süredir sahiptim. Bende çok forumlarda sözlüklerde gezindim bu hastalıkla ilgili yaşayanların deneyimlerini okudum maalesef bazı şeylerin çok abartıldığını fark ettim. O nedenle bende başımdan geçenleri uzun uzun yazıp bu hastalığa sahip olan arkadaşlar için tecrübelerimi aktarmak istiyorum.

    Öncelikle yazılan tüm korku senaryolarını unutun. Bu hastalık bende ilk 8 sene önce baş gösterdi. Böyle kuyruk sokumunun sağ kısmında apse şeklinde başlamıştı. Böyle ufak ufak kaşınırdı bende sivilcedir diyerek oralı bile olmadım. Zamanla bu kaşıntılar iltihaplanmaya başladı, ağrılara dönüştü resmen hayatımı felç etme noktasına geldi tabi bu süreçler bende uzun sürdü ilk ameliyatımı fark ettiğimden itibaren 2 sene sonrasında olmuştum.
    Birinci ameliyatım mikrosinüsektomi adı verilen yöntemleydi. Herkes bu ameliyatı ağrısız sancısız hemen ayağa kalkma ve nüks ihtimalinin en az olduğu yöntem olarak bilir. Hala çoğu yerde böyle yazmakta. Neyse arkadaşlar ben bu yöntemle ameliyat oldum. Lokal yöntemle bölgesel uyuşturmayla yapıldı. Lokal için vurulan 8-9 kadar iğne canımı gerçekten çok yaktı bağırmamak için kendimi çok zor tuttum. Ameliyatın devamı da öyleydi. Evet hiç bir şey hissetmiyordum ama uyuşmuş bölgenin üstüne atılan dikişler canımı bir hayli yakmıştı. Şükür ameliyatı atlattık artık her şey bitti demeye kalmadan tam 3 gece atılan dikiş ve kesik ağrılarından resmen inliyordum. Evet normal hayatıma devam edebiliyordum ama ağrım sızım inanılmaz bir seviyede fazlaydı zaten üstünden çok geçmedi 2.ayın da bu hastalık bende tekrar nüks etti (Nüksün sebebi doktorun o bölgeyi tam temizleyememesiymiş. Bunu 2.ameliyatımı gerçekleştiren doktorum söyledi. Hatta kılın nüks yaptığı kısmı ilk ameliyatta açıp temizlememişler bile) Neyse arkadaşlar çektiğim acılardan ve lokal iğnesinin ızdırabı olsun dikişlerin alınma sürecindeki sıkıntılarım olsun yeniden ameliyat olmak istemedim. Size şaka gibi gelecek ama 5-6 sene beklettim bununla yaşamaya alışırım daha iyi kafasında yaşıyordum. Geçirdiğim bu 5-6 sene içerisinde akan yoğun iltihap haricinde herhangi bir problemim yoktu taki bu rezil yaşamdan sıkıldığım için yeniden ameliyat olmaya karar verdim. Şansıma (isim vermemin doğru olmayacağını düşündüğüm için) arkadaşımın abisi doktordu onunla konuştum oda genel cerrah arkadaşına yönlendirdi beni. Hekim acıbadem hastanesinde çok iyi çok deneyimli bir hekimdi. Kendisine muayene olduğum da yaranın durumunun çok kötü olduğunu derhal ameliyat olmam gerektiğini söyledi bana. Bir kaç sıkıntıdan dolayı yaşadığım şehir izmire dönmek zorunda kaldım bende ameliyatı izmirde olurum kafasına girdim ama inanır mısınız hastalık öyle ilerlemişti ki İzmir’deki bir üniversite hastanesindeki bir profesör bile beni ameliyat etmek istemedi. Neyse o sıralar araya korona virüsü de girince iş sallandıda sallandı en sonunda Eylül ayında tekrar ameliyat olmaya karar verdim direk üniversite okuduğum şehirdeki Acıbademin yolunu tuttum. Ameliyat işlemlerini başlattım.

    Buraları biraz detaylı yazmak istiyorum çünkü ben hep merak ederdim ameliyat günü nasıl geçiyor ameliyat sonrası neler oluyor diye. Merak eden arkadaşlara da bir nebze faydam olabilir belki. Sabah 8 de hazır ol 10 gibi ameliyatını yaparız dediler. Hastaneye gittim odama geçtim verdikleri elbiseler var yandan bağlamalı neyse onu giydim damar yolum açıldı ameliyat saatini beklerken odada arkadaşımla muhabbet sohbet halindeydim. Saat 10 oldu beni yatağıma yatırıp ameliyathane götürmeye başladılar. Ameliyathaneye gitmeden önce anestezi odasına uğradım. Anestezi uzmanım değerlerimin genel anestezi kaldıracağını uygun görerek genel anestezi almamı istemiş ve iyikide istemişti. Neyse beni buradan çıkarıp ameliyathaneye götürdüler oda buz gibiydi içeride asistanlarla muhabbet sohbet ederken doktorumun geldiğini gördüm camdan o an içimde bir mutluluk vardı. Bunun sebebi sanırım güvenmekten kaynaklıydı. Çünkü herhangi bir serum veya ilaç vermemişlerdi o ana kadar. Sonra anestezi uzmanım gelerek koldan narkozu verdi o sıra tam muhabbet edip şakalaşıyorduk ben uyuyorum galiba dedim ve bayılmışım. Ameliyatım 4 saat sürmüş toplamda flep yöntemiyle ameliyat olmuşum ve yaklaşık 40 civarı dikişim vardı. Odama getirdiklerinde yüz üstü yatırmışlardı beni inanır mısınız öyle bir uyandım ki uykudan kalktım adeta hiç zorluk çekmedim. O sıra doktorum yanıma gelerek ameliyatımın çok güzel geçtiğini söyledi gülüştük vs yani arkadaşlar ameliyat sürecim böyleydi akşamını felan pek yazmayacağım çünkü herhangi bir sıkıntım olmadı paso uyudum ne bir ağrı ne bir sızı sadece canımı tek yakan şey damar yolu nedeniyle kolumun eğik durmasından kaynaklanan kas ağrısıydı oda olsun dedim :) kısacası arkadaşlar doğru bir hekim ve doğru bir yöntemle emin olun zerre acı çekmeden bu işlem gerçekleşe biliyor. Neyse bir gece yattıktan sonra taburcu oldum ondan sonrasında gün aşırı pansumana gidip durdum hep doktorum flebin günden güne iyi gittiğini söyledi dikişlerim vs çok iyimiş durumu drenlerimden de akan akıntılar günden güne azalmıştı. Bugün itibariyle hem drenlerimi hem dikişlerimi aldırdım. Böylelikle bu olayı sanırım atlattım artık nüks olursa da şansımıza diyelim. Ama ben sanmıyorum çünkü bir daha nüks oluşmaması için 4 saat uğraşılmış. Şimdi bana düşende o bölgeye çok iyi bakıp nüks ihtimalini en aza indirmek.


    Arkadaşlar şimdi burada size bir kaç tavsiye vermek istiyorum. Tavsiyeden kastım benim yaptığım yanlışlara düşmemenizdir.

    1. Arkadaşlar lütfen kıl dönemsi olduğunuzu düşünüyorsanız forumlara yazılar okuyup kendinize tehşiş koymaya çalışmayın. Hemen bir genel cerrahiden randevu alıp kontrole gidin. Ben çok utanıyorum diyecek olursanızda ister inanın ister inanmayın bir gece öyle bir ağrıyla kendini hissettirir ki bu hastalık kendinizi doktorun önüne bir anda atarsınız.
    2. Eğer tanınız konulduysa bir an önce ameliyat tarihi almaya bakın. Çünkü bu hastalık günden güne yayılıyor. Mesela bende 6 sinüs deliği vardı ve iki kalçamdan belime doğru yayılmıştı. Şunu unutmayın ameliyattan kaçtığınız her süre zarfında hastalık alanı daha da büyüyecek ve bu daha büyük kesik atılmasına neden olacaktır bu da hem ağrılarınızı hemde iyileşme sürecinizi uzatacaktır.
    3. Doğru bir doktor bulun arkadaşlar. Bu gerçekten çok önemli. Birinci ameliyatımı izmirde saçma sapan bir klinikte oldum mesela ne çok ağrılar acılar çektim hemde kısa süre içerisinde doku tam temizlenmediğinden nüks yaşadım. Doktor çok önemli bu nedenle. Hekiminize güvendiğiniz taktirde bu ameliyat sürecinizinde psikolojik olarak kolay geçmesine neden oluyor. Doktorunuzun deneyimi ne kadar iyiyse o kadar iyi sonuç alıyorsunuz. O zaman size en uygun ameliyat yöntemini belirleyecektir.
    4. İnternette gördüğünüz işte kıl dönmesine %100 çözüm sıfır kesikli sıfır acılı yöntem diyenlere hemen aldanmayın arkadaşlar. Çünkü herkesin bildiği üzere en kolay yöntem mikrosinüsektomi en zor yönteme de flep derlerdi. Ama bakın bende tam tersi oldu. Flep yöntemiyle ağrısız sızısız bir ameliyat geçirdim. O nedenle yöntemlere çok takılmayın. Hangisi size uygunsa o yöntemi bırakın deneyimli olan doktorunuz tercih etsin.
    5. Korkmayın arkadaşlar bu ameliyat emin olum anlatıldığı kadar zor ve kötü bir şey değil. Kendinizi psikolojik açıdan buna hazırlayın iş burada bitiyor. Ameliyat olacağım değil iyileşeceğim sonunda gözüyle bakın
    6. İnternette her okuduğunuza sakın ha sakın inanmayın emin olun bu durumu manipüle eden de çok insan var. Ever ağrı sızı oluyor yalan değil ama her insanın acı eşiği farklı sonuçta. Misal ben ameliyat ve sonraki süreçte canım yanmadı ama açılan damar yolunda daha çok zorlandım.
    7. Dikiş ve dren aldırma acıtır mı konusuna gelecek olursak internette bununla da alakalı bir çok yazılan şeyler var. Yok öldüm yok bittim tarzı. Bende 2 tane dren vardı emin olum doktor sökmüş benim haberim bile yoktu. Dikişlerde ise olay şöyle oluyor acısını tarih etmek gerekirse bazen mağazalarda gezerken elektrik çarpar ya onun acısından eksiği var fazlası yok.
    8. Ameliyat sonrası süreçte beslenmeye dikkat edin aman ha kabız olayım demeyin çünkü psikolojik olarak tuvalete çıkmak istemeyeceksiniz gelse bile o nedenle sıvı ve sebze ağırlıklı beslenmeye dikkat edin. Ben tuvalete çıkmada pek bir sorun yaşamadım açıkçası kabız olduğum gün haricinde :) ha şunuda ilave edeyim tuvalet sonrası temizliğe çok çok dikkat edin eğer enfeksiyon oluşursa maalesef açık yaraya dönüşür ve iyileşme süreciniz uzar.
    9. Anestezi biçimine gelecek olursak ben lokalde çok ağrı yaşadım çünkü ilk doktorum tam uygulayamamıştı o nedenle çok iğne vurduğundan acısına zor dayandım. Genel anesteziye gelecek olursam anestezi uzmanınız iyiyse atılmanızda rahat oluyor. Denilenin aksine ben hiç bir sorun yaşamadım uykudan kalkar gibi kalktım. Spinali ise bilmiyorum o yöntemle olmadım.
    10. Ameliyat sonrası hareketlerinize çok dikkat edin arkadaşlar ani hareketlerden kaçının resmen 1 aydır penguen gibi yürüyorum olsun buna da şükür. Eklemeyi unutmuşum pansuman sürecide gayet rahat acısız oluyor.

    Aklıma gelenler bunlar arkadaşlar umarım faydalı olabilmişimdir. Sonuç olarak korkmayın korkutan yazılara da aldanmayın. Araştırın internette yaşadığınız şehirde en iyi doktor kim hangisi daha çok kıl dönmesi ameliyatı gerçekleştirmiş, ne kadar memnun kalınılmış. Artık internette her şey mevcut. İlla özel de olum orda burada olun demiyorum doktorunuz iyi olduktan sonra her yerde olabilirsiniz arkadaşlar. Önemli olan iyi doktoru bulmak. Tekrardan herkese geçmiş olsun son kez yeniden yineleyeyim ertelemeyin arkadaşlar bu hastalığı yoksa gerçekten süreciniz uğraştırıcı geçebilir. Benim durumum çok çok ileri düzeyken bir çok anlamda rahat geçirdiysem bu süreci eğer durumu daha iyi olan arkadaşların çok rahat atlatacağını düşünüyorum. Herkese geçmiş olsun.
  • FED4 F kullanıcısına yanıt
    Eklemeyi unuttum ben gibi ameliyatı erteleyen kişilerde iltihap cilt altında giderek yayılması sonucunda fournier kangrenine neden olabileceği de söylenmişti doktor tarafından bu durumu araştırınca direk ameliyat olmaya daha da kararlı oldum. Amacım kimseyi yanlış yönlendirmek değil arkadaşlar bana söyleneni demek istedim.
  • bugün günlerden 25 ekim 2020

    -10 ağustos 2018 de kıl dönmesi ameliyatımin ilk seferini geçirdim. açık bırakma yöntemi ile yapıldı yaranin iyileşmesi kendine bırakıldı. çünkü kıllar bağırsaklarıma yaklaşıyormus. baya büyük parça alınmıştı ve dikilmesi zordu. herneyse 2 yıl geçti aradan ve iyileşme görülmedi.

    geçen yaz başka doktora gittim ve fenol yapalim dedi. uyguladik ve 1-2 ay gibi sürede iyileşme oldu. deliğin çoğu kapandı fakat üst kısımda bı turlu iyilesmeyen yara yüzünden enfeksiyon oluştu ve tekrar ameliyat dendi.

    12 ekim 2020 de tekrar ameliyat oldum ve bu sefer dikiş atıldı. aradan 1 hafta geçmeden dikişler patladı ve tekrar doktora gittim. plastik cerraha yönlendirdi ve beraber tekrar flep kaydirma yöntemi ameliyatı yapacağız dediler. kabul etmezsen açık bırakma yöntemi ile kendine birakacaz dediler.

    23 ekim 2020 cuma günü 3.ameliyata girdim ve kaydırma yapıldı. şuan 2. günüm ve dren takıldı. yarın kontrole gidicem, gelişmeleri aktarırim
  • Burada ilk mesajım şubat ayındaydı. Yaza kadar idare ettim. Pasif haldeydi ama yazın artık uç verdi ve kanamaya başladı.


    2 hafta antibiyotik kullandım kıl temizliğini tam yaptım ve o ucu sıktı doktor oradaki kanı çıkarttık fazla acımıyor sıkınca neyse iltihap ihtimalini sıfıra indirdik.


    Ameliyat günü verdi bir gece önceden yattım biri gece 10da diğeri gece 12’de 2şer şişe lavman yapıyorsunuz tüpler küçük zorlamıyor. Ama yine de arkadan bir şey sokma hissi garip. Islatın veya krem vs sürün rahat girer yoksa girmez sakatlık çıkarmayın. Lavman yan yatıp yapılıyor onu okursunuz ama WC’ye yakın yerde yapın anında ishal türevi bir şey geliyor en fazla 2-3 dk bekleyip koşa koşa gidiyorsunuz.


    Neyse işte sabah oldu damar yolu açıldı kalçadan sakinleştirici bir iğne vuruldu ameliyathaneye gittim belden iğne yaptılar arkamdan. BU BELDEN İĞNE İŞİNİ ABARTANLARA ÇOK SİNİRLİYİM KARINCA ISIRINCA BİLE BUNDAN DAHA ÇOK ACIYOR. 0 şaka. Bitince bu muydu dedim.


    Neyse yüz üstü yatıyorsunuz 5 dakika sonra bir sıcaklık geliyor belden aşağınıza çünkü ameliyathane soğuğunu hissetmemeye başlıyorsunuz. Uyuşunca işleme başlıyorlar. Benimki 30 dakika sürdü. Kesildi kötü ve etkilenmiş doku çıkarıldı dikildi. Odama getirdiler yatağa yattım o bölge pansumanla dolu tabii ama gayet rahat sırt üstü yatırdı doktorum.


    Burası önemli kafanızı yüksekte tutmazsanız çok oynatırsanız o anestezi omurilikten beyne gider inanılmaz bir baş ağrısı çekersiniz rahat durun zaten belden aşağınız tutmuyor.


    Vücuttan anestezinin atılması için 3 tüp serumu dayıyorlar. Tabii belden aşağısını hissetmediğiniz için sonda takıyorlar ama onu da hissetmiyorsunuz rahatça giriyor. Buraya kadar 0 acı. Cidden 0 gibi bi şey yani.


    Akşamleyin uyuşukluk geçiyor :) Dikişleri, kesikleri, sondayı her bi haltı hissediyorsunuz. Bu 2-3 saat acıdan ağrıdan orta seste inleyeceksiniz. Ağrı kesici hemen yapamıyorlar çünkü anesteziyle birlikte ağır gelebilir. 3 saatin sonunda hemşire gelip kalçadan bir ağrı kesici yapıyor 15 dakikaya ağrı falan yok. Uyumadan önce de 1 antibiyotik 1 mide koruyucu ve son bir ağrı kesiciyi damar yolundan veriyor bundan sonra ağrı vs yok. O gece de yatıyorsunuz ertesi gün topuk. 3 günde bir hastanede pansuman. 12. Günde dikişler çıkıyor.


    yarın benim yaklaşık 12. Günüm ve dikişler alınacak. Sonrasını editlerim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Numenorian Man -- 25 Ekim 2020; 22:52:54 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: calientee

    Bugün ameliyatı oldum arkadaşlar. Sana sesleniyorum, buralarda çare arayan arkadaşım. Eğer doktorun ameliyat olacaksın dediyse kaçışın yok. Eğer ameliyat olmazsan kıl içeride daha fazla büyüyeceği için iyileşme süreci çok zor olacak. Öyleyse başlayalım.



    Doktorum gece 12’den sonra hiçbirşey yeme içme, sabah 7:30 da hastanede ol dedi. Dediklerine uydum, sabah saat 8’de ameliyata girdim 8:45’te çıktım. Ben 3 yıldır ameliyattan kaçıyorum ama buraya kadarmış hiç oturamamaya başlayınca ameliyat olmaya karar verdim.



    Ameliyatta hiç sorun yok. Ben lokal anestezi oldum ameliyatta en çok acıtan nokta bele yapılan iğne. Doktor oturmamı ve kambur şekilde durmamı söyledi. Belimde sinek ısırığı gibi birşey hissettim sonra ise belden aşağısı komple gitti. Doktorcum popomda serbest çalışırken ben uyukladım o derece hiçbirşey hissetmedim. Doktor geçmiş olsun dedi ben de ne ara yaptınız dedim. Az kıllı bir vücudum olmasına rağmen bu kıl dönmesi geldi beni buldu. Çok mu şanslıyım ne?



    Toplamda 5 dikiş atıldı. Doktor, vücut yapım az kıllı olduğu için içeride kılın büyümesinin yavaş gerçekleştiğini söyledi. Kuyruk sokumu bölgemden yaklaşık olarak serçe parmağım kadar bir parça alındı. Yaklaşık 3 yıldır ameliyattan kaçıyorum ve sadece serçe parmağı kadar parça alındı. Bence çok iyi. Ardından odama çıkarıldım.



    6 saat sonra lokal anestezinin etkisi tamamen geçti. İşte ameliyattan sonrası çok sıkıntı. Saat 14’te sıvı alımına başladım ama işeyemiyordum. Kasıklarım davul gibi oldu. Hemşireler ise “ işemeye çalış yoksa sonda yapmak zorunda kalırım ve bu canını çok yakar” dedi. ( sonda, penisin içinden taa idrar torbasına kadar hortum salınarak idrar torbasını boşaltma işlemi) ben bunu öğrenince korktum, kendimi zorladım ve tam 6 ördek işedim. ( ördek şeklinde işeme kutusu veriyorlar) Resmen 1 aylık çişimi yaptım. Böylece sondaya gerek kalmadı.



    Toplamda 4 torba serum verdiler. Bu serumlar da çişimi getiriyordu ama artık işeyebildiğim için içim rahattı. Anestezinin etkisi geçmeye başlayınca beni de taburcu ederler artık diye düşünürken, ameliyat olan bölgem korkunç ağrımaya başladı. Ağrıyı geçirmek için belimden iki iğne ve damardan bir küçük serum gibi birşey verdiler ama bunlar ağrımı kesmedi. Akşam saat 8-9 gibi ağrım hafifledi ve yavaş yavaş yürümeye başladım. Hastanenin içinde dolaşabiliyorum.



    Hemşire, çok başın ağrıyacak bunun için bol bol kafein al dedi ama benim hiç başım ağrımadı.



    Şu anda hastane odasında yatıyorum, az ağrım var sabaha hiç ağrım kalmaz diye umuyorum ve sabah taburcu olacağım. Ameliyat olmanız gerekiyorsa hemen olun eğer daha fazla kaçarsanız iyileşme süreciniz çok daha sancılı olur. Herkese bol sağlıklı günler diliyorum

    Ne kadar suredir bu problemi cekiyordunuz acaba.


    Acayip derecede moralim bozuk. Her gun bunu dusunuyorum. Ciddi anlamda depresyona girdim diyebilirim. Ameliyatta nasil bir iz kaldi acaba? En buyuk korkularimdan biri bu ve ameliyata ragmen tekrar eder mi korkusu.



    Benim 7 yil once ilk agir ile basladi. Herhangi bir akinti yoktu. Doktora gittim acelesi yok ama ameliyat olman lazim dedi. Kuyruk sokumunun hemen biraz yan kismindaydi. O bolgeye igneli epilasyon yaptirdim 6 yil sonra ilk kez ve sonrasinda bir kizariklik olustu anlamadim ben epilasyondan dolayi akinti oldu sandim. Bolge zaten kirmiziydi ve sonrasinda agri da basladi anladim ki tekrar etti. Doktora gittim ikinci bir kucuk keskli bu sefer kendiliginden sizinti yapan yerden iltihabi akitti fakat bu daha zor oldu buyuk bir sislik olmasa da bir iki santim asagisidaydi ilk apse yapan yerin. Ucuncu kez gecen hafta yani sonuncudan bir sene sonra tekrarladi. Bu sefer cerraha gittim benzer sekilde iltihabi akitacakti ama basladiktan sonra iltihabin daha yogun oldugunu soyledi ve yaklasik 10 kurus capinda bir delik acti. Su anda bunun iyilesmesini bekliyorum doktorlar tekrar konusamadim. Acaba kist ne kadar buyuk bana mikrosinusektomi olur mu vs hicbir fikrtim yok.


    Bu arada ben Amerika'dayim su anda. Nedense Amerikali doktorlarla konusurken icim rahat etmiyor. Bu durumdan utandigim icin su anda actim hesabi sirf bu konuya yorum yapabilmek icin. Sansima bir cok kisi deneyimlerini paylasmis. Su an hepsini okumadim ama su an bile aglamakli oldum. Bir kac ameliyat izledim. Izler cok kotu. Psikologa gitsem yeridir o derece kaygi durumu basladi. Insallah icimi rahatlatcak bir kac yorum gelir. Ilk baslangicinda Turkiye'deydim.


    Yabanci makaleleri okuyorum ve internet yorumlarini. Tekrar oranlari var ama kafam allak bullak oldu.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: They Killed Kenny

    Fenolle olmayın pişmanlık resmen. İnternette herkes çok basit 1 haftaya kalkarsın hiç olmamış gibi hayatına devam edersin vs diyor. Allah var hiç ağrı olmadı hafif sızı oluyordu sadece 2. Haftaya gelince akıntı başladı şakır şakır akıyor. İlk 1.5 hafta antibiyotik kullandım sonra başka ilaç verdiler kullandım 3 . Haftadayım akıntı hâlâ devam ediyor yara kapanmadı. Böyle durumlarda bildiğim kadarıyla tekrar ameliyat ediyorlar ve o bölgeyi kazıyorlar komple. E ben erken kalkayım diye bu yöntemle oldum bir sürü eziyet çektim şimdi üstüne birde ameliyat olacağım. Çok önemli işlerim vardı hiç birini yapamayacağım ömrümün 3 haftası boşa gitti daha da gidecek. Allah belanı versin kıl dönmesi ne pis hastalıksın.

    Bu yontemde kisti aliyorlar mi?

  • Ben ameliyat oldum 10 gün önce dikişlerim alındı ama eskiden şişlik sertlik olan yerde yine ufak bir şişik sertlik var. Hastalıklı doku tamamen kesip alındı dikildi orada hala sertlik olmasını hiç anlamlandıramadım. Dikişlerin etkisiyle olan bir şey mi bölge hala hafif yaralı mı yoksa geçer mi nüks durumu mu var böyle bir şey yaşayan oldu mu?
  • pandemi sürecinde olan var mı? ben riske atmamak için erteledim.
  • Ameliyat olalı 25 gün oldu dikişleri 10 gün önce aldırdım sinüs kanalının olduğu bölge bu kesip alınan bölge sert ve yük binerse acıyor. Vücut oraya et doldurduğu için mi çalışma alanı olduğu için mi böyle serttir? Dururken bir acı vs yok yük binerse içerideki sert kısım ödem gibi sanki acı veriyor.


    Nüksetse bile hemen 1 ayda nüksetmez herhalde daha dikişleri yeni aldırdım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Numenorian Man -- 7 Kasım 2020; 23:12:25 >
  • Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var


    1 yıl önce ameliyat olmustum bugun farkettim sivilce cikti tekrar ilk oldugum yaraya benzemiyor ortasında siyahlık yok ve dokununca cok yumusak bir sivilce. Tekrarladıgını nasıl anlayabilirim otururken ağrı sızı yok kan görmedim hiç. Valideye baktırdım kuyruk sokumunda kıl giriş deliğide yok.

    1 hafta sonrasına randevu aldım ama sizin fikirlerinizi almak istedim korkuyorum açıkcası ilk ameliyatımı bile 7 yil sonra cesareti toplayıp olmustum.
  • 2 gün sonra ameliyatım var. Malum bölgeyi temizlemek lazım, doktor sadece tüy dökücü kullan deyip gönderdi. Ancak ostwint marka tüy dökücü inanılmaz derecede tahriş ediyor bölgeyi tavsiye markalara açığım
  • 
Sayfa: önceki 214215216217218
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.